Καζαμίες 2012 - 2011


καζαμίας 2012
η ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, γι αυτό δεν έχει και ελπίδα να αναστηθεί....

Η εγκάρδια ευχή μας για το 2012; Η απελπισία, τουλάχιστο, να είναι δημιουργική.
Καλή χρονιά.

Ιανουάριος
1256 είναι οι νέοι φόροι που θα κληθούν να πληρώσουν οι έλληνες. Όπως είπαμε θα κληθούν, διότι το εάν τους πληρώσουν, είναι άλλο θέμα. Ούτως ή άλλως, εδω που έχουμε φτάσει πολλοί σκέπτονται «ας δούμε τι έχει να γίνει τον Μάρτη, και βλέπουμε...»
Οι οφειλές στις εφορίες αρχίζουν να στοιβάζονται σε μαύρους σάκους των σκουπιδιών και οι εναπομείναντες υπάλληλοι δηλώνουν πλήρη αδυναμία να τους διαχειριστούν και κατά συνέπεια να τους εισπράξουν. Οι εταιρίες που ψάχνει να βρει το κράτος να κάνουν την "βρώμικη δουλειά" αρνούνται οι μία μετά την άλλη να αναλάβουν δηλώνοντας πως, «έτσι που τα κάνατε βγάλτε άκρη μόνοι σας, γιατί εμείς δεν αναλαμβάνουμε χαμένες υποθέσεις...(πόσο μάλλον όταν εμπλέκονται και δικαστήρια στην μέση..)»
Ο ΦΠΑ στις νησιωτικές περιοχές τελικώς δεν αυξάνεται αλλά οι νησιώτες βουλευτές δεν έχουν καμιά όρεξη να πανηγυρίζουν....
Οι μετέχοντες περί του σοσιαλιστικού κινήματος της ελλάδος γυρεύουν να βρουν πρόεδρο καθώς επίσης και υποψήφιο πρωθυπουργό, αλλά δεν ξέρουν ακόμη ποιο κομματικό όργανο θα εκλέξει τον έναν και ποιό τον άλλον καθώς επίσης για το εάν θα πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο, ούτε για το πότε οι φιναλίστ θα διαγωνιστούν στις σχετικές διαδικασίες. Οι διαβουλεύσεις είναι καθημερινές και πολύωρες με αποτέλεσμα να εξαντλούν τους συμμετέχοντες και τελικώς να προκαλούν την πλήρη αδιαφορία των ελλήνων πολιτών που το μονο που τους νοιάζει είναι να πηγαίνουν καλά οι δουλειές τους και σκασίλα τους για τις φαγωμάρες των πασόκων. Πάντα έτσι ήταν τα κόμματα μόνο που πια το σπόρ του «παρακολουθούμε για να περνάει η ώρα» έχει πάψει να είναι καν διασκεδαστικό.
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος προσπαθεί «να τα δεί όλα ευρωπαϊκά» (if I was German or France..) πλήν όμως δεν του επιτρέπει τέτοιες σκέψεις και συμπεριφορές το παρελθόν του. Διότι, και η μετάλλαξη έχει όσο να ναι τα όριά της. Άλλο να στα λέει αμερικάνικα η ευρωπαϊκά ένας πιτσιρικάς κι άλλο ένας βαθύς έλληνας....(του τέως βαθέως κράτους δηλαδή...)
Ο Δημήτρης Ρέππας ξαναγίνεται οδοντίατρος και ξεπερνά τις σοσιαλιστικές θεωρήσεις ενω και άλλοι πολιτικοί που ανακατεύονταν με το σοσιαλιστικό κίνημα στην ελλάδα επιστρέφουν στις εργασίες τους. Σε αυτό δηλαδή που σπούδασαν να κάμουν στην ζωή τους. Πλήν όμως, δεν τους εμπιστεύεται κανείς ούτε για να του βγάλουν δόντια ούτε για να του βγάλουν κανένα...φίδι απο την τρύπα... .
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δηλώνει οτι δεν έχει καμιά όρεξη να αναλάβει πρόεδρος στο πανελλήνιο σοσιαλιστικό κίνημα ούτε να κατέβει υποψήφιος πρωθυπουργός μιας ακόμη κι εκείνος το βαρέθηκε αυτό το παιχνιδάκι (διότι, ότι, κι όσο κι αν σ αρέσει, τίποτε και κανένα φύλλο δεν μπορείς να το παίζεις μια ζωή...). Επειδή όμως δεν θέλει να απογοητεύσει όλους όσους εργάζονταν για να τον υποστηρίξουν στους αγώνες, με αποτέλεσμα να τον φασκελώνουν αποκαλώντας τον «παλιάλογο και .. παλτό(!)», αρκείτε να δηλώσει οτι η εθνική οικονομία τον χρειάζεται περισσότερο και πως πρόεδρος να πα να γίνει κανας νεότερος που θέλει να κάνει την «μάνα» -στο τραπέζι- μιας και οι σοβαροί παίκτες ενδιαφέρονται για άλλες θέσεις, με καλύτερες προοπτικές, δεν δεν έχουν διάθεση να παριστάνουν τον "κόουτς".
Την άρνησή τους να αναλάβουν την θέση του executive manager ή με άλλους όρους του «κρουπιέρη» (αυτού που μοιράζει δηλ. τα φύλλα...) at Pasok's party poker ανακοινώνουν σειρά κορυφαίων παικτών ενω θετική στην πρόταση δηλώνει η κ. Κατσέλη αναφέροντας μεταξύ άλλων πώς "εδω κοντέψαμε να έχουμε τον Πετσάλνικο πρωθυπουργό, εγώ, που είμαι και ήρεμη γυναίκα σας μάρανα....". Ο Γεράσιμος Αρσένης δεν κάνει δηλώσεις αλλά αρκείτε να υποσχεθεί πως θα κάθεται στο σπίτι να βάζει μπουγάδα και να πλένει πιάτα.
Μετά τον ηγούμενο Εφραίμ, σειρά ηγουμένων σε ολόκληρη την χώρα, λαμβάνουν εντάλματα σύλληψης απο τις δικαστικές αρχές για αδικήματα που φέρονται να έχουν διαπράξει σχετικά με ανταλλαγές και αγοραπωλησίες ακινήτων και άλλων περιουσιακών στοιχείων των μονών. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του εγχώριου Τύπου "κι αν είσαι και παπάς, με τον νόμο σου θα πάς...".
Το χρηματιστήριο κλείνει προκειμένου να μην φθείρει τις εταιρίες που συμμετέχουν στο παιχνίδι. Σε λίγες μέρες ανοίγει πάλι, το θέμα όμως είναι (πΧ3) ποιοί παίζουν πιά...

-μαμά, τα παιχνίδι τα φτιάχνουν τα ξωτικά και τα φέρνει ο Αϊ Βασίλης;
-όχι παιδί μου, κινέζοι τα φτιάχνουν (που κι αυτοί σαν ξωτικά είναι..) και τα φέρνει ο πατέρας σου…. (δηλ. με τα παραμύθια προοδεύουμε;…)


Φεβρουάριος
Ο Αντώνης Σαμαράς περιμένει να γίνει πρωθυπουργός. Ίσα με τότε κάνει υπομονή και εκπαιδεύεται. Το ίδιο κάνει και η Ντόρα Μπακογιάννη αλλά με εξαιρετικά περιορισμένες πιθανότητες να γίνει πρωθυπουργός. Τα στοιχήματα στο ίντερνετ την θεωρούν αουτσάιντερ και την παίζουν με απόδοση 1/1.000.000 . Σχετικά με τον κ. Σαμαρά, σε τι άλλο μπορεί να ελπίζει κανείς σε αυτήν την θέση; Στο ίδιο αποτέλεσμα ελπίζουν και οι συμμετέχοντες στην Νέα Δημοκρατία, διότι άλλο να κυβερνάς άλλο να είσαι στην αντιπολίτευση. Κάποιοι μάλιστα, σκέπτονται τα πόστα που θα αναλάβουν. Ποιός δουλεύει χωρίς κίνητρο; Το θέμα είναι, πόσοι και πότε θα τους ψηφίσουν.
Σύμφωνα με τις στατιστικές έρευνες, λίγοι παραπάνω απο τους μισούς έλληνες θα πάνε να ψηφίσουν όταν γίνουν εκλογές. Κατά συνέπεια, το πολιτικό σύστημα αντέχει ακόμα, ενω οι εκλογές θα καθυστερήσουν να γίνουν ώστε να δούμε πόσοι τελικώς θα τρέξουν στις κάλπες καλοκαιριάτικα. Διότι, έτσι όπως είναι τα πράματα, και με τα γνωστά διλληματικά τελειωμένα, άμα δεν "παίξει" σοβαρή αντιπαράθεση απόψεων και πολιτικών προσώπων με ενδιαφέρον, ο κοσμάκης δεν φαίνεται να έχει όρεξη να πάει να τους στηρίξει, κι όχι για κανέναν άλλον λόγο, αλλά για να μην αναθεματίζει τον εαυτόν του στην συνέχεια. Καλύτερα, οτι γίνεται να γίνεται ερήμην του (μετανάστες ούτως ή άλλως αισθανόμαστε στην χώρα μας..) παρά να καταριέται την ώρα που υπήρξε και "σημαιάκιας"...
Η τρόικα αποφασίζει να μην ξανακάνει πανηγυρικού τύπου επισκέψεις στην ελλάδα (έρχονται! έρχονται! κλπ...) και αντ’ αυτού, εγκαθιστά κι απο έναν υπεύθυνο σε κάθε τομέα (πες τον υπουργείο..) να βλέπει τι «παίζει» και που πάνε τα λεφτά.
5 υπουργεία ξεμένουν απο πετρέλαιο και δεν τους δίνει κανένας, βερεσέ. Τέρμα οι γόβες. Οι εναπομείναντες υπάλληλοι φοράνε ζεστά ρούχα, σαν αυτά που φοράμε όταν πηγαίνουμε για σκι, και παίρνουν θερμάστρες απο τα σπίτια τους, για όσο ακόμη έχει ηλεκτρικό....
Οι έλληνες κοιτάνε να βγάλουν τα ευρώ τους στο εξωτερικό, γιατί στο ενδεχόμενο επιστροφής στην δραχμή και επαναλαμβανόμενων στην συνέχεια υποτιμήσεων καταλαβαίνουν οτι δεν θα τους μείνει μία. Την ίδια ώρα οι ευρωπαίοι πιέζουν την ελλάδα αφόρητα ώστε να της χορηγήσουν την επόμενη οικονομική βοήθεια, ενω κάποιοι στις χώρες τους και στους λαούς τους δηλώνουν πως «you should never spend more and more money for business that go slow down…» Οι έλληνες δεν σχολιάζουν καν αυτές τις δηλώσεις...

-φοβάσαι την δύναμή σου;
-όχι. να μένω μόνη μου…

Μάρτιος
Η ελλάδα τελικώς δεν επιστρέφει στην δραχμή και ως εκ τούτου δεν μπαίνει στην διαδικασία συνεχών υποτιμήσεων (ε, ας είμαστε και λίγο αισιόδοξοι...) πλήν όμως και προκειμένου να εισπράξει ζεστό χρήμα, δίνει αρκετά οικόπεδα, εγκαταστάσεις, εταιρίες, παλιές δεκο, κλπ, ενω οι συντάξεις και οι μισθοί συνεχίζουν να καταβάλλονται κανονικά, αλλά κατα πολύ κουτσουρεμένες. Κανονικά και με τον χρηματιστηριακό νόμο η ελλάδα πληρώνει στους «ιδιοκτήτες» του το ομόλογο των 14 εκ. ευρώ. Αν μπορεί ας κάνει και διαφορετικά...
Μέχρι τότε ο ψυχολογικός κυρίως πόλεμος της τρόικας συνεχίζεται κανονικά και με την αφιλοκερδή συνδρομή των μέσων ενημέρωσης, ώστε να γίνουμε ένας λαός εκτός απο άφραγκος και βαθύτατα ταπεινωμένος. Τις προσπάθειες υποστηρίζουν και έλληνες που είχαν άχτι άλλους έλληνες...
Τώρα, το εαν η εν λόγο "ταπεινοφροσύνη" μας βγεί σε καλό, θα δείξει....
Οι πασόκοι συνεχίζουν να ψάχνουν για πρόεδρο, αντιπρόεδρο και γενικό γραμματέα ενω σε λίγο θα ψάχνουν να βρουν και μέλη. Παραλλήλως, συνεχίζουν να αναζητούν υποψήφιο πρωθυπουργό, ενω σε λίγο θα ψάχνουν να βρούν ψηφοφόρους. Εν τω μεταξύ, πολλοί βουλευτές συμπεριφέρονται λες και το κόμμα τους ανήκει (το χουν αυτό...) ή λες και έχουν παραπάνω δικαιώματα απο αυτούς που τους ψήφιζαν τόσα χρόνια.

-θα γίνω trader…
-μήπως έχεις σύμπλεγμα κατωτερότητας;
-μπα, (δεν είναι άλλωστε και τίποτε το φοβερό.., μια παλιοαπομόνωση…) μου αρέσουν τα μαθηματικά..
-good luck…
-thank you…


Απρίλιος
Μήνας εκλογών (ή, έτσι νομίζει ακόμη και ο καζαμίας...). Οι εκλογές που (δεν..) πραγματοποιούνται στην ελλάδα κεντρίζουν το ενδιαφέρον του διεθνούς Τύπου που με πρωτοσέλιδά του κάνει λόγο για «εκλογές χωρίς νικητή». Τα μεγάλα κόμματα δεν βγάζουν ούτε τους μισούς βουλευτές απο αυτούς που ξέραμε. 15 βουλευτές του Πασόκ και άλλοι τόσοι της ΝΔ μετά το εκλογικό στραπάτσο παθαίνουν νευρικό κλονισμό και νοσηλεύονται σε κρατικά νοσοκομεία. Οι υπόλοιποι που το είχαν πάρει χαμπάρι, απολαμβάνουν το γεγονός οτι ξεμπέρδεψαν με αυτην την φάση της ζωής τους.
Ο Γιώργος Παπανδρέου δηλώνει οτι όποιοι βουλευτές του δεν κάθονται καλά θα τους απομακρύνει και στην θέση τους θα βάζει υπαλλήλους της βουλής, οι οποίοι αν μη τι άλλο ξέρουν την δουλειά. Οι περισσότεροι το αντιλαμβάνονται ως πρωταπριλιάτικο αστείο, πλήν όμως αυτός που δεν ξέρει τι πα να πεί «πρωταπριλιά» το εννοεί.
Ο τηλεοπτικός σταθμός άλτερ συνεχίζει κανονικά τη εκπομπή καρτών με τις οποίες οι εργαζόμενοί του ζητούν την καταβολή του δώρου του Πάσχα.
Τα άλλα κανάλια λειτουργούν κανονικά με την τηλεοπτική διαφήμιση να έχει μειωθεί θεαματικά.
Απο την σύγχυση για τις εξελίξεις στο Πασοκ (που καθόλου δεν του αρέσουν..) καθώς και απο το γεγονός οτι τα "κολοκυθάκια" που κορόιδευε έχουν μεγαλύτερη θεαματικότητα απο αυτά που λέει ο ίδιος, ο Γιάννης Πρετεντέρης διακόπτει την παρουσίαση της αποκαλυπτικής και ποιοτικής δημοσιογραφικής εκπομπής «ανατροπή» ενω το κανάλι του λέει πως εάν θέλει να παραμείνει στο pay roll μπορεί να αναλάβει την παρουσίαση μιας εκπομπής μαγειρικής. Όσο να ναι τις πρώτες εκπομπές θα τις παρακολουθήσει ο κόσμος μονο και μονο απο περιέργεια για να δεί τι σόι -ξινά- σχόλια θα κάνει. Είναι περίεργο πράγμα πάντως πως γίνεται ενός ανθρώπου ενω του αρέσουνε τα ψητά πχ λαχανικά, ταυτοχρόνως να τα κοροϊδεύει...
Ο Μανόλης Καψής, βαθιά προβληματισμένος, σκέπτεται «τι παριστάνω εγω εδω μέσα;» (ε, όχι και μέσα, μακράν στην περιφέρεια του όλου σχήματος βρίσκεται..) «κι απο κεί (ε, όχι και πολύ εκεί, τρία τετράγωνα πιο πέρα..) που είχα υφισταμένους να γράφουνε υπο την επίβλεψή μου, τώρα είμαι υπάλληλος ενός πολιτικού κόμματος που ο καθένας λέει τα δικά του κι εγω δεν ξέρω τι να γράφω...» Και στο γραφείο τύπου άλλωστε, οι περισσότεροι τον έχουνε γραμμένο. Οι μεταξύ τους σχέσεις των εργαζομένων είναι διαμορφωμένες απο καιρό και κανένας δεν περίμενε τον Μανώλη να του πεί τι να γράφει... Όποιος, εργαζόμενος και μη, δεν έχει ήρεμη, ήμερη και στρωτή οικογενειακή ή προσωπική ζωή αυτην την εποχή, δύσκολα τα βγάζει πέρα.
Η περίπτωση «Ζαχόπουλου» επαναλαμβάνεται σε διάφορες παραλλαγές και με ποικίλες αφορμές. Οι περισσότεροι, βέβαια, δεν «πέφτουν» αλλά δεν είναι και τόσο στα καλά τους. Οι φιλολογοτέχνες δημοσιογράφοι σκέπτονται οτι η επόμενη φάση της εγχώριας «εκτόξευσης αρκετών μικρομεσαίων» δημιουργεί διάφορα σύνδρομα της ύστερης εποχής....

- ο «Γιώργης» φταίει. θα τον αλλάξουμε!
- (για όλα;) και μετά θα είναι καλύτερα;
-βέβαια…
-μήπως είσαι πολύ «αισιόδοξος», ή μήπως πολεμόφιλος;


Μάιος
Πρόεδρος του πασόκ αναδεικνύεται ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Οι Πασόκοι δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά ενω ο Γιώργης ο "νιού" και οι δικοί του αναλαμβάνουν επιτελικές θέσεις στο κόμμα. Ο Γιώργης Νο1 δηλώνει οτι η ελλάδα δεν ήταν μονο έτοιμη για κυβερνήσεις ως προϊόντα συγχώνευσης αλλά και απο κόμματα ως προϊόντα συγχώνευσης...
Τον Μάιο, που άλλωστε είναι αγαπησιάρικος μήνας, η Αλέκα κι ο Αλέκος τα βρίσκουν ενω πείθουν και τους δικούς τους να συμφωνήσουν οτι η Αριστερά περισσότερα προβλήματα έχει και δημιουργεί όταν είναι χώρια παρά απ όσα όταν είναι μαζί. Ο 3ος όροφος του κτηρίου του Περισσού παραχωρείται στους προερχόμενους απο τον Σύριζα, ενω Αλέκα και Αλέξης κυκλοφορούν στους διαδρόμους μαζί. Ο κόσμος, της αριστεράς και μη, συνηθίζει πολύ γρήγορα στις αλλαγές και δεν εκπλήσσετε καθόλου. Οι μόνοι που στεναχωριούνται είναι όσοι είχαν συμφέροντα που οι αυτές οι δυό ιδεολογικές σχολές με τις μικρές μεταξύ τους διαφορές, μάλωναν μεταξύ τους τόσα χρόνια. Ο περισσότερος κόσμος άλλωστε, είχε κουραστεί και δεν καταλάβαινε πια τις μικροδιαφορές που χώριζαν τα δυό αυτά κόμματα. Μια παραχώρηση ο ένας μια παραχώρηση ο άλλος καθώς και λίγη κατανόηση απ όλες τις πλευρές, το νέο σχήμα πάει μια χαρά.
Η ΝΔ δεν συγχωνεύεται με κανέναν και το παλεύει μόνη της. Ο Αντώνης Σαμαράς αποφεύγει να κάνει δηλώσεις και να σηκώσει αντάρτικο απο τα σουβλατζίδικα. Στο πλαίσιο της σοβαρότητάς του, δεν διστάζει να δηλώνει οτι πολλές επιλογές της κυβέρνησης είναι σωστές, πείθοντας και τους πιο μπρουτάλ δικούς του οτι δεν υπάρχει λόγος να λέμε σε όλα όχι, γιατί στο τέλος θα μας κοροϊδεύει ο κόσμος. Στο κάτω κάτω, δεν είναι και όλα φορολογία...
18-30 Μαίου το πασόκ υπο το σύνθημα "αναζητάμε τους νέους" ψάχνει να βρεί τους νέους (σ.σ. για να τους κάνει πασόκους νέους..) οι νέοι όμως καταλαβαίνουν περί τι "παιδομαζώματος" πρόκειται και κρύβονται σπίτια τους...

-βουτάμε;
-φύγαμε…

Ιούνιος
Η αστυνομία σιγά σιγά και καθ όλην την διάρκεια του έτους, εντοπίζει και διακόπτει την παράνομη λειτουργία σε «ειδικά διαμορφωμένους χώρους» που λειτουργούν ως καζίνο. Πρόκειται για σωρεία περιπτώσεων ενω τα «νούμερα» (σ.σ. τα ποσά) που ανακοινώνεται οτι «δεσμεύονται» στην μπάνκα προκαλούν ίλιγγο. Για τον λόγο αυτό, ή, βλέποντας αυτά τα νούμερα, το κράτος αποφασίζει να νομιμοποιήσει τα «παράνομα παιχνίδια» υπο το σκεπτικό του οτι, αφού παίζετε που παίζετε βρέ μπαγάσιδες, αφήστε μας κι εμάς (σ.σ. το χρεοκοπημένο κράτος..) να εισπράξουμε τα νόμιμα ποσοστά μας. Προς το τέλος του 2012 το «τζόγος» νομιμοποιείται κι απο εκεί που η αστυνομία κυνηγούσε το παιχνίδι, τώρα το προστατεύει, ώστε το κράτος να εισπράττει απο τα νόμιμα. Το ίδιο διάστημα, κάνουν την εμφάνισή τους και οι πρώτες φωσφορίζουσες διαφημιστικές πινακίδες «come play with us…» Άσχημα πράματα, αλλά, τι να πείς, με τον προσανατολισμό έχει πάρει η χώρα.....
Η γενόπ δεη συνεχίζει να διαμαρτύρεται για τις αυξήσεις στο ρεύμα και ο κόσμος συνεχίζει να τις πληρώνει... Η αστυνομία συλλαμβάνει επιχειρηματίες για την μη καταβολή του δώρου Πάσχα με τους ίδιους να δηλώνουν πως νόμιζαν οτι το έχει καταργήσει η τρόικα. Η αστυνομία δεν συλλαμβάνει όμως όσους δεν καταβάλλουν το επίδομα για το μεγάλωμα των παιδιών τους στις πρώην συζύγους η συντρόφους τους, όπως γίνεται, καλώς ή κακώς, σε άλλες χώρες.
Ο κόσμος προετοιμάζεται για να πάει να κάνει τα μπάνια και τις διακοπές του, με πολύ χαμηλότερα μπάτζετ απ οτι κάποια χρόνια πρίν, σεβόμενος περισσότερο αυτό που σε κάθε περίπτωση δίνει σε σχέση με την υπηρεσία ή το προϊόν που απολαμβάνει. Το να παίρνεις πάντως καφέ και σάντουιτς απο το σπίτι σου δεν θεωρείτε πασέ, «γεροντίστικο» και ντεμοντέ, αλλά θέμα «άποψης», αρχής και στύλ.

-θα πρέπει, λένε, να «επιστρέψουμε στην γη»
-(και τους ακούς;...) και γιατί όχι. αν το αισθάνεσαι και το θες. και γνωρίζεις πως να την κάνεις να παράγει, φυσικά….


Ιούλιος
Σε ολόκληρη την χώρα επικρατεί ένας ιδιότυπος συνδικαλισμός που ουδεμία σχέση έχει με τον παλιό, που ούτως ή άλλως κι εκείνος την δουλειά του έκανε για την εποχή που τον έκανε. Νέες απροσδόκητες δομές στην αλληλεγγύη και επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων δημιουργούνται με θερμή ανταπόκριση. Οι εργαζόμενοι βοηθάνε και «στέκονται» ο ένας στον άλλον ενω πολύς κόσμος άλλοι απο άποψη και άλλοι απο ανάγκη ανταλλάσουν ή αγοράζουν πράγματα απο παζάρια. Αυτά τώρα, μπορούν να θεωρηθούν ως τα «καλά» της τρόικας; Είναι πάντως κι αυτη, μια θεώρηση της εποχής... Κάποιοι νέοι απο την ελλάδα πηγαίνουν στο εξωτερικό για σπουδές και δουλειά. Μια χαρά επιλογή δηλαδή κι όπως γινόταν πάντοτε. Αφού μπορούν, ας το κάνουν, πρόκειται άλλωστε για εξαιρετική εμπειρία...
Κάποιοι έλληνες μετανάστες στο εξωτερικό σχολιάζουν στο ίντερνετ για την ελλάδα και με αφορμή την φάση της «εμείς τόσα χρόνια προσπαθούσαμε να κάνουμε τα παιδιά μας να την αγαπούν και την πληρώναμε ακριβά για να την επισκεπτόμαστε, ενω, καθώς φαίνεται, οι κάτοικοί της, όλο κι απο κάπου έτρωγαν ο καθένας...» Δεν έχουν κι άδικο, καλό είναι να τους καταλαβαίνουμε κι αυτούς...
Δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου κάνουν λόγο για τους «κακούς μας γείτονες Τούρκους που μας καίνε τα δάση». Τα δημοσιεύματα δεν αναφέρουν εάν αυτοί οι κακοί γείτονες Τούρκοι είναι οι ίδιοι που σε συνεργασία με ελληνικές αρχές τα αποχαρακτηρίζουν και στην συνέχεια χτίζουν σπίτια στα οποία είτε ιδιοκατοικούν είτε τα πωλούν. Τα ίδια δημοσιεύματα δεν αναφέρονται στο εάν οι κακοί γείτονες Τούρκοι κάνουν κατ εξακολούθηση «κράτει» στις «προκλήσεις» τους ώστε να μην σπαταλάνε οι «καλοί γείτονες έλληνες» τα χρήματά τους σε πιστολάκια, αεροπλάνα για να κάνουνε πόλεμο και υποβρύχια για την ίδια χρήση. Οι "κακοί γείτονες Τούρκοι" είναι μάλλον φιλότιμοι, μπεσαλήδες και δουλευταράδες άνθρωποι που αγωνίζονται για το καλό της πατρίδας τους και προκόβουν και δεν έχουν ώρα και όρεξη να παίζουν με την ελλάδα, ίσα ίσα, στην συντριπτική τους πλειονότητα, λυπούνται για τα δεινά που περνάει η χώρα και για τα οποία διόλου δεν ευθύνονται... Εμείς πάντως, όπως υποστηρίζουν, δεν τους βάζαμε να ξοδεύονται σε όπλα..
Τις κινητοποιήσεις και στάσεις εργασίας των υπαλλήλων του Πασοκ υποκινεί ο Γιώργος Παπανδρέου με σκοπό την περαιτέρω αφύπνιση ακόμη και των πλέον ονειροπόλων νέων, οι οποίοι όχι πως δουλεύανε για την ιδεολογία, πλήν όμως κάτι ψιλοκομματικά τα εκφράζανε που και πού. Όπως τους λέει ο πρόεδρος, "να ζητάτε τα λεφτά σας και να διεκδικείτε αυτό που δικαιούσθε. Κι εδω μέσα, μια επιχείρηση είμαστε, με έσοδα, έξοδα και εργαζόμενους οι οποίοι πρέπει να αμείβονται ανάλογα με την θέση και τις υπηρεσίες που παρέχουν.»

-δεν είναι δηλαδή «υποτιμητικό»;
-όχι. (το ποντίκι) είναι ρόλος καταλυτικός..
-έτσι λες;
-λέω…

Αύγουστος
345 δίνει ο ογα στους παππούδες και τις γιαγιάδες που ήταν αγρότες. Με τα υπόλοιπα και τα ρέστα του πληρώνει τους κατέχοντες τα δομημένα του ομόλογα. Η ελστάτ αυγουστιάτικα συνεχίζει να επιμένει οτι δεν είμασταν τόσο χρεοικοπημένοι όσο δηλώσαμε. Κάποια στιγμή κουράζεται κι αυτη και παύει να λέει. Άλλοι πάλι λένε οτι με αυτά που έχουν γίνει στην ελλάδα θα έπρεπε να είμασταν περισσότερο χρεοκοπημένοι...
«Οι έλληνες θα ξαναγυρίσουν στην γή τους» λένε και γράφουν πολλοί τελευταία. Ας ξαναγυρίσουν. Το θέμα είναι να ξέρουν πως να την καλλιεργήσουν.
Οι πολιτικοί καταγγέλλουν τα τραστ των πολυεθνικών που μέσα απο τις «ενδο-ομιλικές συναλλαγές τους διαθέτουν τα προϊόντα τους στη λιανική με υψηλές τιμές». Αυτοί, ή που παραδέχονται οτι είναι εντελώς στην απέξω, ή που κάτι πρέπει να σκαρφίζονται να δηλώνουν ώστε να απαλλάσσονται απο τις ευθύνες. Τα ακριβά σπίτια των ακριβών προαστίων και των στενών -αλλά ακριβών- δρόμων τους οποίους οι πλούσιοι κάτοικοί τους ζορίζονται να διαβούν με τα -ακριβά κι αυτά- ογκώδη τζίπ τους, πέφτουνε σε σχετική δυσμένεια. Αρκετοί αρχίζουν να απορούν. Δηλαδή, τώρα που περνάμε την μισή μας ζωή στην κίνηση και το άγχος είναι καλό; Το λάιφστάιλ «υπερπαραγωγή» αρχίζει να κουράζει...
Όσοι έχουν περάσει «ζόρικα» τα καταφέρνουν. Εκτιμούν και το τόσο δα που έχουν καταφέρει να έχουν στην ζωή. Οι ενορίες μοιράζουν φαί. Κάποιοι μπορεί να πεινάνε, αλλά μια γυναίκα μου είπε «δούλευα όλη μέρα και δεν πρόλαβα να μαγειρέψω, θα πάρω απο εδω ενα πιάτο φαί για τον πιτσιρικά..» Υπάρχουν κι αυτοί οι λόγοι... Δεν είναι οτι «φτωχύναμε», αλλά μάλλον έπρεπε να πάψουν να εμφανίζονται ως εξαιρέσεις ή γραφικοί όσοι έβλεπαν «χαμηλά» και πρόσεχαν τον διπλανό τους. Ε, εντάξει, ας θεωρητικολογήσει και λίγο ο τύπος περί «του πάρτυ, της κρίσης και των προοπτικών για αλληλεγγύη..»
Τα κόμματα υπόσχονται οτι θα αλλάξουν και θα γίνουν καλύτερα ώστε να εκφράζουν και να υπηρετούν τον κόσμο. Καλά, τόσα χρόνια τι έκαναν; Μάλλον κι αυτά, ανανεώνουν τις υπηρεσίες τους...Παράλληλα, τα δύο μεγάλα κόμματα αλλάζουν λογότυπα στο κλίμα της εποχής. Το πασοκ έχει για σήμα μια σχεδία και 5 ναυαγούς και η ΝΔ ενα κερί μέσα σε ενα παλαιού τύπου κηροπήγιο.
Το κράτος συνεχίζει να εισπράττει 23% ΦΠΑ (ή, έτσι νομίζει...). Συγνώμη κιόλας, αλλά με τέτοια φορολογία περιμένει κανείς να πάει καλά το εμπόριο; Έτσι θα στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας για τον οποίον τους έχει πάρει όλους ο πόνος;
Δες πχ την Σαντορίνη. Έχει ο κόσμος ενα χωράφι σε περιοχή που κοστολογεί πολύ ακριβά η εφορία, και στο οποίο παρεμπιπτόντως δεν μπορεί να χτίσει, οπότε και το καλλιεργεί. Άμα αυτή η γή σταματήσει να του δίνει κέρδος, τι να την κάνει; Να ξαπλώνει να βλέπει το -κοσμοπολίτικο κατα τα άλλα- ηφαίστειο;

-(ρε συ δέσποινα) την Πέμπτη έχουμε πρεμιέρα κι ακόμη λείπουν κείμενα…
-θα αυτοσχεδιάσουμε… (αχ αυτά τα deadlines…)


Σεπτέβριος
Ο Αντώνης Σαμαράς δέχεται πρόσκληση να πάει να συναντήσει τον πρόεδρο της Κολομβίας, αλλά δεν πάει με το επιχείρημα ότι το ταξίδι είναι μεγάλο (30 ώρες πηγαινέλα…) αναφέροντας ότι είναι καλύτερα να τα πούνε μέσω Skype, εάν έχουνε κάτι να πούνε. Η αλήθεια είναι ότι ο πρόεδρος της Κολομβίας ζήτησε να δεί τον Αντώνη μιας και του είχανε πεί ότι πρόκειται για έναν πολύ καλό άνθρωπο και ήθελε να το διαπιστώσει και ο ίδιος… Ο Αντώνης απάντησε ότι θα του στείλει 5-10 δικούς του να τον συναντήσουν, κι άμα μπορεί -θα του το χρωστάει χάρη- να τους κρατήσει εκεί…..
Στην ευρώπη αναπτύσσονται κινήματα φιλελληνισμού μέσα απο τα οποία καταγγέλλεται η «δικτατορία των αγορών» έναντι της χώρας. Άλλοι πάλι επιλέγουν να έρχονται στην ελλάδα για διακοπές, κι οι τραπεζίτες συνεχίζουν να κάνουν την δουλειά τους...
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου το 1974 ο Στρός Κάν μετά απο ενα φοιτητικό πάρτυ την είχε πέσει σε μια συμφοιτήτριά του λέγοντάς της "πολύ θα θελα να κοιμηθώ μαζί σου απόψε...". Τελικώς η φοιτήτρια κοιμήθηκε μαζί του άλλωστε, ήταν και λίγο ασχημούλα και δεν την ήθελαν πολλοί. Σύμφωνα με δηλώσεις της, το σεξ ήταν καλό. Έκτοτε, ο Στρός την πέφτει σε γυναίκες που του αρέσουν, πλήν όμως με το πέρασμα των χρόνων εκτός απο τις γυναίκες οι οποίες του λένε τρυφερά "έλα βρέ Στροσάκο, ας τα αυτά..." την πέφτει και σε γυναικούλες, που είτε του κάθονται είτε τις κυνηγάει να του κάτσουνε. Ο Τύπος κάνει λόγο για sex maniac, ενω παραδόξως, εμείς οι έλληνες που κανονικά θα έπρεπε να είμαστε πιο open minded λαός, πέσαμε να τονε φάμε, κι ας ήταν γενναιόδωρος μαζί μας ως τραπεζίτης...
Η ελληνική κυβέρνηση διευκολύνει την ίδρυση υπηρεσιών μιας στα(ύ)σεως. Με την μία βίζιτα δηλαδή θα ολοκληρώνονται οι αδειοδοτήσεις για την έναρξη λειτουργίας μιας επιχείρησης. Οι έλληνες πολίτες τρέχουν πανικόβλητοι στις εν λόγο υπηρεσίες ώστε να ιδρύσουν την επιχείρησή τους....
Ο Κίμωνας Κουλούρης (ποιός είναι πάλι αυτός;...) περνάει 2 φανάρια με κόκκινο και πατάει κιόλας μια γριά. Σύμφωνα με αποκαλυπτικά δημοσιεύματα, του την έριξαν στις ρόδες του, επειδή ήξεραν οτι είναι άτσαλος οδηγός, ώστε στην συνέχεια να ζητήσουν αποζημίωση. Σύμφωνα με τον θύτη ενάμιση μέτρο η γιαγιά, ντυμένη στα μαυρα, που να την ξεχωρίσεις νυχτιάτικα...
Οι μισές τηλεπαρουσιάστριες παρουσιάζουν τις εκπομπές τους στο τζάμπα και αρκούνται στο να ικανοποιούνται με τις φήμες οτι παίρνουν .... χιλιάδες ευρώ, ενω ενθουσιάζονται και απο το γεγονός οτι τις βλέπουν οι εξαδέλφες τους που τηγανίζουν κεφτεδάκια και σκάνε απο την ζήλια τους και απο την ζέστη της κουζίνας.
Μετά τα πιστοποιητικά ενεργειακής επάρκειας το κράτος καθιερώνει τον ΦΟΦ (φόρος οικοδομικών φρονημάτων) στα ακίνητα. Σύμφωνα με τον νέο νόμο, κάθε ιδιοκτήτης θα είναι υποχρεωμένος να δηλώνει πότε έχτισε το σπίτι του. Αν είναι χτισμένο επι Σιμήτη και μέχρι 200 τμ θα πληρώνει 1000 ευρώ εφάπαξ τον ΦΟΦ, αν κτίστηκε επι Καραμανλή 1.800 ευρώ ΦΟΦ, ενω εάν χτίστηκε επι Παπανδρέου (Ανδρέα..) 900 ευρώ ΦΟΦ. Όσοι έχτισαν επι χούντας θα πληρώνουν τον ΦΟΦ της περιόδου Σιμήτη με προσαύξηση 40%, ενω όσοι (τόλμησαν και) έχτισαν επι Γιώργου Παπανδρέου απαλλάσσονται του ΦΟΦ, μιας και αφ ενός την τελευταία 2ετία με τέτοια κρίση δεν έχει χτιστεί και τίποτε και αφετέρου οφείλουμε να δείξουμε σεβασμό στο πρόσωπο του προέδρου...
Ένας ακόμη νέος φόρος προστίθεται στους έλληνες πολίτες. Πρόκειται για τον "σκυλοφόρο" σύμφωνα με τον οποίον όσοι έχουν σκύλο θα πρέπει να τον δηλώσουν στην εφορία και να πληρώνουν εφάπαξ τέλος 300 ευρώ τον χρόνο. Σύμφωνα με το υπουργείο οικονομικών, οικονομίας, γεωργία, παιδείας και θρησκευμάτων (εδω δεν έχουμε να φάμε, σκύλους θέλετε...) πρόκειται για έναν νόμο με οικολογική συνείδηση που θα επιχειρήσει να οργανώσει καλύτερα το τοπίο της ζωοφιλίας στην Ελλάδα. Αντίστοιχα καλούνται να πληρώσουν όσοι εκτρέφουν όλων των ειδών τα ζώα συντροφιάς, τα οικόσιτα καθώς και ζώα εργασίας. Όσοι πχ έχουν κότες θα πληρώνουν με το λειρί, 100 ευρώ το κοκόρι κάθε έτος....
Σε 12 βουλευτές του Πασοκ επιμένει να φταίει ο Γιώργος Παπανδρέου για όλα τα δεινά της ελλάδος καθώς και του οτι δημιουργεί προβλήματα στο κόμμα τους. Πρίν απο τον Γιώργο Παπανδρέου όλα ήταν καλά. Δεν πληρώναμε κερατιάτικα και δεν μας κυνηγούσε η τρόικα. Μόνον ο κακός μας εαυτός... Ο Γιώργης Παπανδρέου όμως καταφέρνει παρά τις περί του αντιθέτου προβλέψεις να επανεκλεγεί πρόεδρος στο κόμμα του, πρόεδρος της σοσιαλιστικής διεθνούς, πρόεδρος του διεθνούς ταμείου οικονομικών μελετών, πρόεδρος του παγκόσμιου φόρουμ για την παιδεία, πρόεδρος του ευρωπαϊκού φόρουμ για την παιδεία, πρόεδρος του ευρωπαϊκού οργανισμού για τις νέες τεχνολογίες, αντιπρόεδρος της ευρωπαϊκής ένωσης θαλάσσιων μελετών, επίτιμος πρόεδρος του υπερατλαντικού εμπορικού συνδέσμου, εκπρόσωπος της ΕΕ στις συζητήσεις της με τον αραβικό κόσμο καθώς και πρόεδρος στον πολιτιστικό σύλλογο της γειτονιάς του. "Πως στο καλό θα τα προλαβαίνει ολ αυτά;" αναρωτιούνται οι καχύποπτοι που δεν έχουν μάθει να λειτουργούν σε γρήγορους ρυθμούς, οργανωμένα και σε .. global time....

-πως γράφεις έτσι «αυστηρά».. αριστερή είσαι;
-όχι. είναι κι αυτό ένα στυλ…

Οκτώβριος
Οι έλληνες πολιτικοί απαλλάσσονται απο την ζητιανιά ψήφων (σ.σ. εκλογές) και των αλληλοκαρφωμάτων για το ποιός θα τερματίσει σε καλύτερη και εκλόγιμη θέση. Οι εκλογές πραγματοποιούνται με το νέο σύστημα το οποίο συντάχθηκε, ψηφίστηκε και εφαρμόστηκε σε έναν μόλις μήνα. Πρόκειται για το σύστημα "τα πάνω κάτω" που αποτελεί συνδυασμό του Αγγλικού, του Γερμανικού, του Πολωνικού και του Κορεάτικου εκλογικού συστήματος σύμφωνα με τα οποία τα κόμματα διαλέγουν 20-30 καλούς παίκτες το καθένα κι αυτοί είναι που μπαίνουν στην βουλή και κάνουν οτι έκαναν και οι προηγούμενοι. Η διαφορά είναι οτι δεν στήνονται κάλπες και ο κόσμος δεν στέκει στην ουρά να ψηφίσει, παρά εκφράζει την γνώμη του σχετικά με την παραγωγικότητα των επιλεγμένων προσώπων μέσα απο σχετική σελίδα στο διαδίκτυο. Όσοι παίρνουν κακούς βαθμούς και δεν περνούν την βάση, αποσύρονται και στην θέση τους τα κόμματα τοποθετούν καινούργιους. Τόσο εύκολα, τόσο απλά, κυρία μου....κι όλα τα υπόλοιπα είναι θεωρίες και λόγια για να δικαιολογείτε τους μισθούς σας ...
Βέλγικη εφημερίδα (μωρέ καλά κάνουνε οι Γάλλοι κι έχουνε τρελάνει τους Βέλγους στο δούλεμα...) παρωδεί την οικονομική κατάσταση στη οποία βρίσκεται η ελλάδα και με φόντο τα νησιά του Αιγαίου πελάγους έχει την λεζάντα "Greece, visit the wonderful country and live your myth - Greece, miza - rousfeti - fakelaki - the modern myths...." Μια διοικητική υπάλληλος στο υπέξ που είναι φίλη και είχε υπάρξει και συμφοιτήτρια με την Βελγίδα συντάκτρια του άρθρου της τηλεφωνεί συγχαίροντάς την για την φαντασία και την εφευρετικότητά της, ενω επισήμως, εκτελεί την τυπική οδηγία της υπηρεσίας της, αποστέλλοντας μια φίξ και με φαξ επιστολή που κάνει λόγο για λανθασμένες και υπερβολικές εκτιμήσεις εις βάρος της χώρας μας.....
Η ενωμένη αριστερά ζητάει εκλογές ενω η ΝΔ δεν αναζητά νέους γιατί δεν έχει ακόμη ξεμπερδέψει με τους παλιούς δεξιούς που δεν λένε να αφήσουν τις καρέκλες. Η ενωμένη αριστερά στα συνθήματά της αναζητά την στήριξη του εργαζόμενου λαού, υποστηρίζοντας οτι σε λίγο θα είμαστε λαός αλλά όχι εργαζόμενος, ενω η ΝΔ δεν αναζητά την στήριξη των βιομηχάνων τους οποίους προσπαθεί να πείσει να μην πάνε τα εργοστάσιά τους σε φτηνότερες βαλκανικές χώρες για λόγους εθνικούς. Οι βιομήχανοι λένε στον Αντώνη οτι καλά τα λέει κι οτι για τον λόγο αυτόν θα τον ψηφίσουν για να βγάλουν την υποχρέωση πλήν όμως bussiness is bussiness και καλά θα κάνει να μην ανακατεύεται με τις δουλειές τους κι οτι αμα θέλει να ανακατεύεται να μην λέει θεωρίες αλλά να μειώσει την φορολογία και τις εισφορές, άμα μπορεί.....
Ο μέσος μισθός στην Ερτ δεν ξεπερνά τα 700 ευρώ με αποτέλεσμα η εταιρία να αποψιλωθεί απο προσωπικό. Ας μην επέτρεπαν τόσα χρόνια, κι ας μάχονταν με τον ίδιο ζήλο αφού τα ήξεραν, να στήνονται παραγωγές των (πολλών) δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Είναι δεδομένο οτι κάποια στιγμή τα χρήματα θα τελείωναν. Αυτούς που τα έπαιρναν να κυνηγήσουν κι όχι αυτούς που δεν έχουν να πληρώσουν. Εν τω μεταξύ, όταν έχει απεργία, τα κανάλια σημειώνουν ρεκόρ θεαματικότητας μιας κι όπως λέει όλος ο κόσμος "οι παλιές σειρές και εκπομπές είναι πιο καλές απο τις καινούργιες..." Σε πείσμα οι εργαζόμενοι βάζουν τα επεισόδια των σήριαλ με την ανάποδη σειρά, απο το τέλος προς την αρχή δηλαδή, ενω το ίδιο κάνουν και με τις εκπομπές παίζοντας τις καλοκαιρινές χειμωνιάτικα και τις χειμωνιάτικες το καλοκαίρι. Ο κοσμάκης όμως πάλι δεν πτοείτε και συνεχίζει να παρακολουθεί τα κανάλια λέγοντας πως "δεν έχει και σημασία που είναι Οκτώβριος κι αυτοί δείχνουν το περσινό καρναβάλι της Πάτρας, άλλωστε, είναι τόσο χαρούμενο..." Η ερτ τα Χριστούγεννα προβάλει εκπομπές με τα έθιμα του Πάσχα και της Ανάστασης ενω την πρωτοχρονιά εκπομπές για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Είναι αυτό που λένε, ήτανε στραβό το κλίμα, το φαγε κι ο γάιδαρος....ή σε νεότερη βερσιόν (by the writer...) εδω δεν αξιωθήκαμε να έχουμε κρατικά μπαλέτα, τα κρατικά ομόλογα μας μαράνανε....

-φθινοπώριασε… πέφτουν τα φύλλα, ο ουρανός παίρνει χρώματα γκριζοκόκκινα, όλα μοιάζουν τόσο όμορφα….
-όπως κάθε χρόνο…
-ναι. αλλά πως το λες έτσι; είναι χαρά να το βλέπεις κάθε χρόνο….!


Νοέμβριος
Κατά την διάρκεια του μήνα να αναγνωρίζεται το νόημα η αξία των απεργιών γιατί τόσα χρόνια οι απεργίες γίνονταν για το παραπάνω και είχαν γίνει βαρετές ενω εσχάτως ξαναβρίσκουν το χαμένο νόημά τους. Οι μεγάλες τράπεζες, όσες έχουν απομείνει, συγχωνεύονται, ενω οι μικρές τοπικές συνεταιριστικές συγχωνεύονται με αντίστοιχες του εξωτερικού. Οι τέως εμπορικοί δρόμοι της Αθήνας δεν υπάρχουν πιά ενω τα εμπορικά κέντρα ανθούν. Οι τέως εμπορικοί δρόμοι της Αθήνας απόσυμφωρίζονται και απο παρκινγκ αυτοκινήτων με τα "αλάρμ" αναμμένα γίνονται δρόμοι για να κυκλοφορούν αυτοκίνητα. Η σίκ Πατησίων γίνεται γκέτο Νιγηριανών και η πλατεία Αμερικής μετονομάζεται σε African square, η Κυψέλη γίνεται γκέτο Κινέζων και η πλατεία Κυψέλης μετονομάζεται σε "China's square" ενω η Αχαρνών γίνεται γκέτο πακιστανών και μετονομάζεται σε Islamabads avenue.....

-πες μου τι παθαίνουν ταλαντούχοι καλλιτέχνες της νέας (;) γενιάς και πάνε και συνδιαλέγονται με την γενιά της μεταπολίτευσης (who is this;)
-τραλαλά… (σε κάποιους πρέπει να αποδώσουνε κι αυτοί τα σπασμένα…)


Δεκέμβριος
Αφού η ελλάδα δεν έχει χρεοκοπήσει ατάκτως και ολοσχερώς και οι πολίτες δεν έχουν εξορίσει τους πολιτικούς τους, να λέμε και πάλι καλά.., υπάρχει ελπίδα. Οσοι διαμαρτύρονταν στις πλατείες, κατα κανόνα πρόκειται για έντιμους ανθρώπους, παύουν να διαμαρτύρονται μαζικά και φασκελώνει ο καθένας ατομικά και κατα το δοκούν όποιον δεν του κάνει κέφι, μιας και συνειδητοποίησαν οτι με τις μαζικές διαμαρτυρίες οι μόνοι που ωφελούνται είναι οι βολεμένοι καθώς και όσοι χαίρονται με την αναμπουμπούλα. Οι πρώην διαμαρτυρόμενοι τα βροντούν όλα κάτω, μετράνε τα λεφτά που έχουν στην διάθεσή τους και πάνε διακοπές. Εντός κι εκτός της χώρας και όπου του αρέσει του καθενός....
Οι γιατροί απεργούν γιατί μειώθηκαν οι αποδοχές τους καθώς και για το γεγονός οτι ο κόσμος δεν τους χαρτζιλικώνει πια με φακελάκια, αλλά απαιτεί να κάνουν την δουλειά τους καλά και να τον σέβονται. Μερικοί γιατροί, νέοι κυρίως και ηθικοί άνθρωποι, λένε πως πάλι καλά γιατί το κακό είχε παραγίνει.
Τους παλιούς δε, δεν τους πολυπροτιμά ο κόσμος γιατί έχουν βγάλει το κακό όνομα οτι ζητάνε φακελάκια την ίδια ώρα που χουνε μια συμπεριφορά λες και τους τα χρωστάς. Στα σούπερ μάρκετ οι έλληνες...γελάνε (τι άλλο να κάνουν...) με τις τιμές που πληρώνουν αναγνωρίζοντας οτι στο εξωτερικό είναι χαμηλότερες...
Οι πολιτικοί περνάνε κι αυτοί την κρίση τους (ποιοί είμαστε, τι κάνουμε, που πάμε κλπ...) ενω η τρόικα αφού έχει σπάσει τα νεύρα ολονών μας (ή, σχεδόν ολονών..) τα βροντάει κάτω και φεύγει και μας αφήνει στην ησυχία μας. Ε, εντάξει, αλλάξανε και μερικές παλιονοοτροπίες της αρπαχτής στην χώρα, αλλά, οι άτιμοι μας ξεφτιλίσανε πάνω που είχαμε αρχίσει να ωριμάζουμε ως πολίτες. Στην μετά τρόικα εποχή μερικοί παλιομοδίτες γκρινιάζουνε πλήν όμως η ελλάδα τείνει να γίνει μια χώρα που σέβεται και υποστηρίζει τις προσπάθειες των νέων ανθρώπων και των ιδεών που κουβαλάνε με αξιοκρατικό τρόπο και με διαφάνεια. Επίσης, η ίδια χώρα έχει καταφέρει να εκπαιδεύσει τους πολίτες της (κι ας της έφυγε η ψυχή για να το πετύχει...) να σέβονται τα λεφτά που παίρνουν απο την δουλειά τους και να μην τα σκορπίζουν στον αέρα, καθώς επίσης και να σέβονται και να απαιτούν δωρεάν (τζάμπα, πως το λένε...) και καλύτερες υπηρεσίες υγείας και παιδείας απο το κράτος στο οποίο πληρώνουν τους φόρους τους. Διότι, άμα πληρώνεις, κανονικά, πρέπει και να απαιτείς. Εκτός κι αν δεν πληρώνεις και είσαι της "αρπαχτής" οπότε με τον ίδιο τρόπο στα παίρνουν πιο έξυπνοι απο εσένα μέσα ενα σωρό παραυπηρεσίες....
Η εγκληματικότητα πάει σύννεφο.... Τι περιμένεις σε μια κοινωνία 50 - 50 εγχώριοι - μετανάστες, που φτώχυνε ξαφνικά κι εχει κι απο πάνω να ακούει κι όλην αυτην την ενημερωτική φλυαρία; ....
Ο Πάγκαλος κοιτάει τον εαυτό του στον καθρέπτη και σκέπτεται οτι θα ήταν πολύ ωραίος άντρας άμα δεν είχε ασχοληθεί με την πολιτική και δεν είχε όλους αυτούς τόσα χρόνια να τον παρακαλάνε να τους διορίζει για να τον ψηφίζουνε, κι εκείνος να κάθετε όλη μέρα στο γραφείο (δεν είχαν βγεί και τα i -pod) και να διεκπεραιώνει τα αιτήματα των ψηφοφόρων του. Παλιάνθρωποι, με καταστρέψατε, μονολογεί κοιτώντας τον εαυτόν του...
Ένας trader παραδέχεται: "είμαι διεστραμμένος. ξυπνώ το πρωί και μου αρέσει να χρεοκοπώ χώρες. ο πατέρας μου όταν ήμουν μικρός μου έλεγε οτι είμαι άχρηστος και ηλίθιος κι εγω απο κόμπλεξ βάλθηκα να αχρηστεύω οτι βρίσκω μπροστά μου...." Ο κόσμος τον βρίζει -και αναθεματίζει τον πατέρα του...- το ίδιο όμως κάνει κι εκείνος, που εκπαιδεύτηκε στο εν λόγο αντικείμενο που του αποφέρει δυσθεώρητα κέρδη....
Οι τροικανοί αποσύρουν την ... φυσική τους παρουσία απο την χώρα και ο κόσμος βγαίνει στους δρόμους και τους φασκελώνει ανελέητα πλήν όμως εκείνοι που δεν γνωρίζουν απο φάσκελο νομίζουν οτι ο κόσμος τους επευφημεί που τον έσωσαν απο τα ντόπια λαμόγια. (αχ ρε παιδιά, φυσικά και θα μας "έφταιγαν" οι ξένοι. κόρακας κοράκου μάτι βγάζει;.. δε βγάζει...) Η αλήθεια είναι οτι ο κοσμάκης διακατέχεται απο φοβικά και υστερικά σύνδρομα του στύλ "ήρθανε να μας πάρουνε τα σπίτια και την χώρα μας.." λές κι όλη η υπόλοιπη υφήλιος δεν αντιμετώπισε τεράστια προβλήματα, κρίσεις, υποτιμήσεις και απώλειες στις αξίες της αγοράς εργασίας και ακινήτων...όπως κι εμείς σήμερα, σε περιορισμένη κλίμακα, αλλά, θα τα βγάλουμε πέρα....
-και του χρόνου τι;
-θα δούμε…sant. 10.1.2012
.....................................................................................................................................................Καζαμίας ο φθινοπωρινός...

ή, "μεγαλεία και δυστυχίες των ελλήνων"
ή, i don't recognise anything...

Ο (Αι) Γιώργος o Ανωμερίτης μετά την επιτυχία του βιβλίου του για την Αγία Αικατερίνη της Οίας που έγινε παγκόσμιο μπέστ σέλερ, γράφει ενα ακόμη βιβλίο για τον Αι Γιώργη τον ξεχρεωτή του Βουρβούλου το οποιο αναμένεται να γνωρίσει ακόμη μεγαλύτερες δόξες. Μιας και σύμφωνα με τις λαικές παραδόσεις, ο συγκεκριμένος Άγιος βοηθά τους πιστούς να ξεχρεώσουν τα χρέη τους. Με την παρουσίαση του βιβλίου άπαντες οι Θηραίοι αναφωνούν "ζήτω - ζήτω αυτή είναι ιδέα" υποστηρίζοντας οτι πρόκειται για τον νέο στόχο στον επαναπροσδιορισμό της τουριστικής ταυτότητας του νησιού. Πράγματι, η ιδέα υποστηρίζεται και στο νησί συρρέουν, με κάθε μέσο, πιστοί οφειλέτες του δημοσίου, τραπεζών αλλά και τοκογλύφων οι οποίοι παρακαλούν τον Άγιο να τους ξεχρεώσει τα χρέη, αυξάνουν όμως και παραλλήλως την τουριστική κίνηση του νησιού. Ο (Αι) Γιώργος Ανωμερίτης παράλληλα γράφει βιβλίο για τον Άγιο Πατάπιο της Μυκόνου, τον Άγιο Ονούφριο της Πάρου, τον Άγιο Χαρίτωνα της Νάξου και τους Αγίους Σαράντα (αυτό θα του πάρει κάτι παραπάνω...) της Σίφνου.
Ο Παναγιώτης Κρητικός πρόεδρος, παλαιόθεν, του εθνικού -ελληνικού- κοινοβουλίου, μετά και την επιτυχία του (επιχορηγούμενου..) βιβλίου του με θέμα "ποιήματα για την Σαντορίνη" αποφασίζει (κι αυτός) να γράψει αντίστοιχα βιβλία για τα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων (αφού άλλωστε είναι επιχορηγούμενα, συμφέρει...). Σύμφωνα με δηλώσεις του στον τοπικό Τύπο, η συγγραφή ποιημάτων για τα νησιά είναι μια πολύ ευχάριστη διαδικασία σε αντίθεση με την συγγραφική ενασχόληση ορισμένων με τα κακώς κείμενα της σημερινής κυβέρνησης, προτρέποντας παραλλήλως τους νέους να γράφουν ερωτικά ποιήματα και οχι μανιφέστα...
Την ίδια ώρα οι δημοσιογράφοι που ζουν στο "κλείνον άστυ" τα βάζουν ο ένας με τον άλλον και μάλιστα γραπτώς, μέσω εκτενών επιστολών. Το περίεργο είναι οτι σε αυτην την υπόθεση εμπλέκονται και πεπειραμένοι δημοσιογράφοι οι οποίοι απολογούνται σε νεόκοπους και ιδιαιτέρως "αγριεμένους" συναδέλφους τους ή, σχεδόν ή καθόλου συναδέλφους τους, μη διστάζοντας μάλιστα να παραδέχονται οτι δεν έχουν βγάλει χρήματα απο αυτην τους την εργασία (προφανώς την κάνουν για την ψυχή κάποιου...) Αξιοπερίεργο είναι δε το γεγονός οτι αυτοί οι έμπειροι δημοσιογράφοι έχουν αρκετό περισσευάμενο χρόνο να απαντούν, και μάλιστα γραπτώς, σε συναδέλφους τους καθώς και κοινό, για το περιεχόμενο, τον τρόπο της εργασίας τους και για τις αμοιβές τους.. Προφανώς στην ελλάδα οι δημοσιογράφοι δεν θα πρέπει να πληρώνονται αλλά να την βγάζουν ζητιανεύοντας.. Παραδόξως, κανείς δεν ασχολείτε αντιστοίχως εντόνως με τις αμοιβές άλλων επαγγελματιών, όπως είναι οι ποδοσφαιριστές, οι άνθρωποι της σόου μπίζνες κ.α.
Ο τέως Δήμαρχος της Σαντορίνης κ. Ρούσσος αποφασίζει να διακόψει την συγγραφή του βιβλίου που είχε ξεκινήσει για την Σαντορίνη και τον εαυτό του σε σχέση μαζί της. "Εδω, βγάζει βιβλίο ο κάθε πικραμένος, ακόμη κι ο Καρβέλας έβγαλε βιβλίο, ποιός θα κάτσει να διαβάσει το δικό μου;" εκμηστηρεύεται σε στενούς του συνεργάτες και παρατάει το στυλό και πιάνει το καλάμι. (τα παρατάει δηλαδή και πάει για ψάρεμα).
Ο Δήμαρχος της Σαντορίνης κ. Ζώρζος αποφασίζει να διακόψει την ποιητική συλλογή για την Σαντορίνη που έχει ξεκινήσει εδω και 20 χρόνια με τίτλο "πέρα βρέχει..." διότι γράφει προλόγους για τα βιβλία άλλων για την Σαντορίνη. Περί τα τέλη των ομιλιών του απαγγέλει Πίνδαρο καθώς και ρίσεις των Αριστοτέλη και Αριστοφάνη, οι οποίες είναι λές και έχουν γραφτεί σήμερα, μιας και ταιριάζουν γάντι σε διάφορες περιστάσεις.
Ποιητική συλλογή όμως για τις Κυκλάδες (πολλά νησιά, πολύ δουλειά...) γράφει και ο βουλευτής των Κυκλάδων Παναγιώτης Ρήγας με τίτλο "οι εραστές του χάους" (σ.σ. το "μπάχαλο" δεν είναι ωραία λέξη για ποιήματα...). Στα ποιήματά του αναφέρεται στο χάος, πλήν όμως οχι πολεοδομικό, που επικρατεί στις Κυκλάδες καθώς όμως παραλλήλως και στην γοητεία τους.
Εμείς πάντως που είμαστε πεπειραμένοι άνθρωποι και αντιμετωπίζουμε με κατανόηση το γεγονός οτι εκτός απο τις πριγκίπισες και οι πολιτικοί μελαγχολούν, (ηρεμίστε, κι αυτό στο παιχνίδι είναι...) του συστήνουμε με το τέλος της συγγραφής και να πιάσει κι αυτός το καλάμι (να πάει για ψάρεμα δηλαδή). Σε αποκλειστικότητα, εμείς προδημοσιεύουμε μερικές αποστροφές απο το έργο.
"Οι δημαγωγοί χαϊδεύουν με υποσχέσεις τα αυτιά των απελπισμένων.
Οι εραστές του χάους, του μπάχαλου και της ανομίας ομνύουν στη Δημοκρατία.
Οι βολεμένοι κλαίνε για λογαριασμό των απόκληρων της ζωής και τα “λαμόγια” ποντάρουν στη χρεοκοπία για να διασφαλίσουν τα κλεμμένα.
Η στοιχειώδεις συνεννόηση έστω και για τα βασικά είναι απούσα.
Το πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε πλήρη αδυναμία να διαχειριστεί την κρίση και οι εχθροί του κοινοβουλευτισμού βυσσοδομούν εναντίον των δημοκρατικών θεσμών."
(σ.σ. αυτά όντως τα έχει γράψει ο κ. Ρήγας, δημιουργόντας μας σοβαρές απορίες για διάφορα θέματα...)
Διάσημη (σε τοπικό επίπεδο όμως..) δημοσιογράφος του νησιού γράφει βιβλίο -το οποίο προσπαθεί να πείσει τον Σκάι να γυρίσει σε ταινία- με τίτλο "sex and the Santorini" (όπως η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ ...) πλήν όμως το κανάλι έχει τις ενστάσεις του υποστηρίζοντας οτι «καλό το σέξ, αλλά η Σαντορίνη που «κολλάει»;...
Ο Γιώργος Αυτιάς (καλημέρααααα) δέχετε αλλά δεν αποδέχετε πρόταση απο την Σαντορίνη να την διαφημίζει στην πρωινή του εκπομπή όπως καλή ώρα κάνει με την Σάμο. Άλλοι πάλι λένε "καλύτερα" μιας και το τάργκετ γκρούπ του δημοσιογράφου είναι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας που δεν ταιριάζουν με το προφίλ του νησιού...
Ντοκυμαντέρ με θέμα την ζωή του Ανδρέα Λοβέρδου γυρίζει ο "Άλφα". Ο τίτλος του είναι "ένα 24ωρο με τον Ανδρέα" και περιγράφει ενα τυπικό 24 ωρο του υπουργού απο την ώρα που προσπαθεί να μπεί στο αποκλεισμένο απο τους αντιδρώντες υπαλλήλους υπουργείο του, μέχρι την ώρα που προσπαθεί να πείσει εκπροσώπους φαρμακευτικών εταιριών να του κάνουν «σκόντο», πρωτού όμως πάρει χαμπάρι οτι αυτοί έχουν κάνει τράστ και για να ξεθυμάνει τον καημό του, βγαίνει και κάνει δηλώσεις στα κανάλια για τους αγώνες που δίνει, ώστε τουλάχιστο, να τον "συμπονέσει" ο ελληνικός λαός και οι ψηφοφόροι του.... Παραλλήλως, ο Ανδρέας Λοβέρδος γράφει βιβλίο οικονομικού περιεχομένου -με κύριους αποδέκτες μάνατζερς του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα- με τίτλο "πως να πετύχετε μεγάλα ντισκάουντ και πως να τα βάλετε με τα καρτέλ..."
Η τοπική οργάνωση των Πασόκων Θήρας εκλέγει γραμματέα της το ίδιο πρόσωπο που είχε εκλέξει για την ίδια δουλειά πριν απο 25 χρόνια. Σύμφωνα με δηλώσεις των μελών της η πράξη αυτη είναι συμβολική και στέλνει το μήνυμα της "συνέχειας" του κινήματος. Άλλοι πάλι λένε οτι καλά κάνει το πασόκ, μιας και αυτοί που το έχτισαν θα πρέπει να είναι κι αυτοί που θα το γκρεμίσουν.
Οπώτε, καλά κάνει κι ο "Γιώργος" κι έχει παλαιούς υπουργούς. Διότι ειλικρινώς θα ήταν άδικο να χαλάσουν άλλοι το παιχνίδι που αυτοί δημιούργησαν.
Εξάλλου, σε μια τέτοια περίπτωση, αυτοί που σήμερα διαμαρτύρονται, θα έλεγαν "φέρτε πίσω τους παλιούς που ήξεραν και μας καταλάβαιναν.." (ελλάδα βλέπεις...) ενω, τώρα, τι να πούνε. Σου λέει κι ο αρχηγός, με Χάρη μπήκες και Χάρη θα βγείς.... (ωραίο λογοπαίγνιο αυτό....)
O Χάρης Καστανίδης είναι υπουργός εσωτερικών. (no comment..)
Πέραν τούτου, ο Xari (όπως τον αποκαλούν και οι «τροικανοί») με αυτήν του την ιδιότητα καθώς και με τα ένστικτα του αγωνιστή προτείνει μετά το δημοψήφισμα να γίνουν και καλλιστεία. Να μένουν στην κυβέρνηση οι πιο όμορφοι. Η αλήθεια είναι οτι τι να κάνει και ο Xari... η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας δεν σώζεται ούτε απο τον Xari Poter...
Οι εποχές έχουν αλλάξει. Παλιά ήθελαν (εμμονές κι αυτοί...) να "διαλύσουν" το κράτος οι αναρχικοί. Οι δε τρομοκράτες (άλλοι έξυπνοι αυτοί και .. διαβασμένοι..) πηγαίνοντας ενα βήμα παραπέρα σκότωναν και κοσμάκη για να δώσουνε μεγαλύτερη έμφασή στα κείμενά τους... Τώρα το κράτος «αυτορυθμίζεται» απο μόνο του. Χωρίς πολύ κόπο...
Ο Στίβεν Σόντενμπεργκ εμπνέεται απο το δράμα της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας και αποφασίζει να γυρίσει ταινία με τίτλο "οι τελευταίοι των τροικανών". Στον ρόλο του επικεφαλής της τρόικας ο Τζον Μάλκοβιτς.
Ο Γούντι Άλεν συγκινείται με το δράμα των ελλήνων δημοσίων υπαλλήλων που απειλούνται με εφεδρεία και διοργανώνει κοσνέρτο με την τρομπέτα του στο MGM του Λας Βέγκας τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στα ασφαλιστικά τους ταμεία. Σύμφωνα με δηλώσεις της συζύγου, μούσσας και μάνατζέρ του, Τσού Λι, ευτυχώς που σήμερα είναι λίγα (σσ τα ασφαλιστικά ταμεία..) διαφορετικά θα ταλαιπωρούμεθα στην διανομή... Η διεύθυνση της επιχείρησης (του MGM δηλαδή) δηλώνει οτι το 1/10 των εισπράξεών της συγκεκριμένης βραδιάς θα διατεθούν για τον ίδιο σκοπό. Το σύνθημα της επιχείρησης είναι "last bets for Greece".
Ο Βαγγέλης Βενιζέλος γράφει βιβλίο με τίτλο "μια ζωή πληρώνω αμαρτίες αλλονών". Το στόρυ ξεκινά απο την εποχή που του ανέθεσε ο κ. Σημίτης να πληρώσει τις αμαρτίες της κ. Γιάννας και να ολοκληρώσει τα γήπεδα για να έρθουνε να τρέξουνε και να πηδήξουνε οι ξένοι αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Ο κ. Βενιζέλος στο βιβλίο του περιγράφει τις κόκκινες, πράσινες και πορτοκαλί κάρτες που του έβγαζε ο κ. Ρόνγκ όταν καθυστερούσανε τα έργα, σαν αυτές που καλή ώρα του βγάζει η "τρόικα" όταν καθυστερεί να μαζέψει τα λεφτά των ελλήνων φορολογουμένων.
Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου το στόρυ αναφέρεται στις προσπάθειες της χώρας οχι να αγοράσει οτι έχουνε για πούλημα οι άλλες χώρες, αλλά να πουλήσει η ίδια οτι έχει εύκαιρο για να εξοφλήσει τους δανειστές της. Το βιβλίο αναμένεται να κυκλοφορήσει και σε video game με τίτλο "terminator Beni".
Ο Μίμης Ανδρουλάκης γράφει βιβλίο με τίτλο "όλα εις την ν" (την νιοστή) και υπότιτλο «πιάστο αυγό και κούρευτο» με θέμα τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας (και να τανε και οικονομολόγος..., αλλά εδω όλοι έχουνε γίνει οικονομολόγοι κι έχουνε πέσει να φάνε το ψωμί των σπουδαγμένων οικονομολόγων, λές και πάνε οι οικονομολόγοι να φάνε το ψωμί απο άλλους επαγγελματίες...). Το βιβλίο είναι το πρώτο στο είδος του στην ελλάδα και χαρακτηρίζεται ως «οικονομικό - θ(ρ)υλικό και θριλερικό μελλόδραμα» με φόντο μια μελαγχολική ελλάδα, που διασκεδάζει όμως που και πού στα μπουζούκια..
Ελληνίδα δημοσιογράφος έχει πέσει σε κατάθλιψη. Αυτά που λέει ο Πάγκαλος -και η μισή κυβέρνηση- ξεπερνούν σε ευρυματικότητα τα πιο ευφάνταστα κείμενά της. "Κι εγω τι θα γράφω;" διερωτάται και αποφασίζει να κάνει κατάληψη στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πέφτει θύμα απαγωγής, με τους απαγωγείς να ζητούν λύτρα απο την κυβέρνηση για να τον δώσουν πίσω. Οι μισοί υπουργοί με τέτοια δυσπραγία το σκέπτονται, "να τα δώσουμε;" ενω ο πρωθυπουργός δηλώνει οτι αφού δεν υπάρχει μία, -αναγκαστικά- έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική αστυνομία..." Άλλοι πάλι δηλώνουν οτι θα πρέπει να δημιουργηθεί ενα "ταμείο για την σωτηρία του κυβερνητικού εκπροσώπου" στο οποίο θα συγκεντρώνονται χρήματα για την ανταλλαγή του, προκειμένου οι έλληνες να μαθαίνουν απρόσκοπτα τα νέα της κυβέρνησης....
Ένα ακόμη παράνομο υπόγειο καζίνο ανοίγει στην Αθήνα. Η είσοδος γίνεται κάτω απο την εκκλησία του Αγ. Παντελεήμονα, μιας και ως παράνομο πρέπει να έχει καλό "ξεκάρφωμα". Οι τζογαδόροι καθώς και άλλοι φερέλπιδες επιχειρηματίες εισέρχονται με το συνθηματικό "ευλόγησον δέσποτα..."
Οι πασόκοι -καθώς και άλλοι φαντασιόπληκτοι άνθρωποι- υποστηρίζουν οτι η ελληνική οικονομία θα συνέλθει γρήγορα...
Ο Αντώνης Σαμαράς ύστερα απο ώριμη σκέψη υποστηρίζει οτι κακώς πήραμε δάνεια κι οτι καλύτερα να πουλάγαμε καμμιά δεκαριά νησιά να ξελασπώσουμε. Ο κ. Σαμαράς σχετικά με το οτι η ελλάδα είναι πρώτο θέμα στον διεθνή οικονομικό τύπο δηλώνει οτι «no news is bad news» καθώς και οτι έστω και με αυτόν τον τρόπο κατορθώνει σήμερα η ελλάδα να προκαλεί το διεθνές ενδιαφέρον...
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σχολιάζει, "ρε δεν πάτε να κουρευόσαστε...." (στην Πατησίων στους μαυρους με 5 ευρώ....) ενω ο διεθνής Τύπος προσπαθεί να ερμηνεύσει το σχόλιό του που πιθανολογεί  οτι έγινε στο πλαίσιο του κουρέματος της ελληνικής οικονομίας...
Οι διαμαρτυρίες κατα της κυβέρνησης και των μέτρων της τρόικας κλιμακώνονται με αποτέλεσμα χιλιάδες διαμαρτυρόμενοι να κλείνουν κάθε μέρα το κέντρο της Αθήνας και να κάνουν κατάληψη στα υπουργεία. Συνέπεια όλων αυτών είναι εκεί που υπολειτουργούσανε -τα υπουργεία- το τελευταίο διάστημα, πλέον, να μην λειτουργούν καθόλου...
Σε αυτό το ζοφερό κλίμα ενας μεγάλος έρωτας γεννιέται. "Τροικανός" απο αυτούς που έρχονται κάθε τρείς και λίγο για να ελέγξουν τα οικονομικά της χώρας, ερωτεύεται νεαρή διαμαρτυρόμενη συνδικαλίστρια νοσοκόμα του Ευαγγελισμού. "Σε παρακαλώ" του λέει σε στιγμές πάθους, "μην πειράξετε τον Ευαγγελισμό" πλήν όμως εκείνος της απαντά οτι αυτό δεν είναι στο χέρι του και οτι ο Ευαγγελισμός έχει αποφασιστεί προ πολλού να ακολουθήσει την μοίρα των υπολοίπων νοσηλευτικών ιδρυμάτων της χώρας...(κλάφτα Ανδρέα δηλαδή...)  Ο "τροικανός" σε στιγμές πάθους την παρακαλά "έλα μαζί μου να γλιτώσεις τα χειρότερα..." αλλά η συνδικαλίστρια νοσηλεύτρια αρνείτε πεισματικά. Τελικά, και μετά την απόφαση να μην δώσει η "τρόικα" την έβδομη δόση αλλά να περάσει κατευθείαν στην όγδοη, η νοσηλευτρια τα παρατάει όλα και τον ακολουθεί στο Βούπερταλ... Εκεί, σε μια πολύ πλούσια γειτονιά ιδιωτεύει παρέχοντας υπηρεσίες σε ασθενείς και σε ενα χρόνο βγάζει όσα θα έβγαζε στον Ευαγγελισμό σε δέκα...
Ο κόσμος (η κοινωνία δηλαδή..) συνεχίζει να πέφτει στην λούμπα οτι έτσι και λιτζάρουμε τους έλληνες βουλευτές θα σωθούμε. Η αλήθεια είναι οτι δεν θα σωθούμε, κι οτι κι αυτοί το «μαξιλαράκι» σε μια καθοδική οικονομική πορεία κάνουν, αλλά τι να περιμένει κανείς όταν μια κοινωνία έχει γίνει κουλουβάχατα; Κάπως και κάπου πρέπει να ξεσπάσουν η απογοήτευση και ο θυμός...
Σε ήρωες ανάγονται 2 νεαροί έλληνες και μια ελληνίδα που πέταξαν σε εκπροσώπους του εθνικού μας κοινοβουλίου ζαρζαβατικά. Οι εκπρόσωποι το χουν πια συνηθίσει και δε δίνουν σημασία και συνέχεια. Έχουν κατανοήσει φαίνεται οτι κάπως πρέπει να εκτονωθεί κι ο κόσμος οπώτε κι εκείνοι, κι οσο είναι ακόμη καλά τα λεφτά σε αυτην την εργασία, αναλαμβάνουν τον ρόλο του οσιομάρτυρα. Ο Άλφα βάζει τίτλο στα θέματα με αυτό το περιέχόμενο "σφάξε με παπά μου ν' αγιάσω..."
Ο κόσμος (η κοινωνία δηλαδή..) συνεχίζει να πέφτει σην λούμπα οτι "η ελλάδα στέλνει τα παιδιά της "μετανάστες" στο εξωτερικό προς αναζήτηση καλύτερα αμοιβόμενης εργασίας". Η αλήθεια πάντως είναι οτι καλό είναι οι νέοι να έχουν την εμπειρία του εξωτερικού πρωτού επιστρέψουν και εγκλιματιστούν στην εγχώρια πραγματικότητα... Μια χαρά είναι και εξω. Το πρόβλημα προφανώς βρίσκεται στο οτι όλα σήμερα είναι "χάλια" σε αντίθεση με τις εποχές που οι νέοι μετανάστευαν κατα εκατοντάδες χιλιάδες στο εξωτερικό, και κυρίως στα Βαλκάνια, στην αναζήτηση φθηνών  πτυχίων...)
Ο Γιώργος ο GAP (να φοβάσαι την οργή του ανθρώπου που έχει κάνει πολύ υπομονή..) το πάει μακριά υποστηρίζοντας οτι «δεν θα γίνουμε Ινδία ούτε Κίνα» ενω ο κόσμος φοβάται μην γίνουμε Ινδοκίνα...
Με 52 κατηγορίες βαρύνεται ελληνοαυστραλός δημοσιογράφος για τη διαρροή απόρρητων εγγράφων του Δήμου Σαντορίνης στο Wikileaks. Τα έγγραφα σχετίζονται με την κατασκευή γηπέδου πίνγκ πόνγκ κόστους 700 χιλιάδων ευρώ. Τα έγγραφα στις 3 πρώτες μέρες της ανάρτησής τους στο διαδίκτυο "ανοίγονται" απο 1,5 εκ. άτομα, μιας και η κατασκευή ανάλογων γηπέδων κοστίζει μόλις 500 ευρώ, όλος ο κόσμος απορεί τι στο καλό έκαναν οι έλληνες με τα υπόλοιπα 695.500 ευρώ.... "Πρόκειται για την αποκάλυψη της χρονιάς" δηλώνει ο αρχιδιαχειριστής του Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ συμπληρώνοντας οτι του χρόνου με το καλό θα αποκαλυφθούν έγγραφα σχετικά με την κατασκευή γέφυρας που ενώνει την κοσμοπολίτικη Θήρα με την Αθήνα και η οποία αν και πληρώθηκε δεν έγινε ποτέ. "Που πήγαν τα λεφτά;" αναρωτιέται....
Οι παρουσιαστές της πρωινής ενημερωτικής ζώνης Λυριτζής - Οικονόμου αποφασίζουν νέο τίτλο για την εκπομπή τους το "όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω.."
Το κυβερνών κόμμα ανανεώνει το έμβλημά του και αντί για τον πράσινο ήλιο εμφανίζεται ο Πινόκιο.
Οι εφημερίδες όσο βαθαίνει η κρίση, αντί για DVD μοιράζουν ψωμί και μακαρόνια.
Ο Σκάι γυρίζει μια νέα ιστορική σειρά με τίτλο "2011 η πτώχευση". Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους έλληνες μικρομεσαίοι δημόσιοι υπάλληλοι ενω γκεστ στάρ (χωρίς περικεφαλαία) εμφανίζεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Οι προφητείες του Λιακό καθώς και του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού επιβεβαιώνονται. Ο τρίτος παγκόσμιος και ο πρώτος οικονομικός παγκόσμιος πόλεμος ξεκινάει απο την Ελλάδα. Τον κυρήσει ο Αμεριακανός πρόεδρος ο οποίος δηλώνει οτι αν δεν πουλήσουν όλες οι εταιρίες οτι ελληνικό "χαρτί" έχουν θα βομβαρδίσει την Ελλάδα για να σκοτώσει όλα της τα τοξικά ομόλογα. Συμπλήρωσε δε οτι έτσι και δεν τα ξεφορτωθούν και όλες οι επενδυτικές εταιρίες, τότε θα τις βομβαρδίσει κι εκείνες. Το συμπέρασμα είναι διεθνές. Για όλα φταίει η Ελλάδα.
The end.

SF., Mon. 10.10.2011

........... 


Ο καζαμίας αργοπορημένος μεν, πλήν όμως είναι και φέτος κοντά σας.

Ο παρακάτω καζαμίας γράφτηκε σε ενα σωρό διαφορετικά μέρη (στο γραφείο, στη δουλειά, στη κουζίνα, δίπλα στην θάλασσα, σε ορεινό υψόμετρο, με χαμηλό βαρομετρικό κλπ) και με διαφορετικές παρέες. Οι ιδέες σε κάποιες περιπτώσεις αποτελούν ατομική κι άλλωτε .. συλλογική πνευματική ιδιοκτησία(!).
Ο σκοπός όμως, ούτως ή άλλως επετεύχθη, μιας φτιάχνοντάς τον το ευχαριστηθήκαμε και γελάσαμε (οι αριστεροί ψάχνουν ακόμη κρυφά νοήματα, κι υποστηρίζουν οτι πίσω απο τον καζαμία υποβόσκουν "επαναστατικές τάσεις ή και προσπάθεια "αποσταθεροποίησης του πολιτικού συστήματος" (πάντα «γενναιόδωροι» στους χαρακτηρισμούς....) μιας και δεν μπορούν να εξηγήσουν διαφορετικά το πώς φτάσαμε σε σημείο να γελάμε με τα χάλια μας.... Κρίμα, γιατί αυτοί οι άνθρωποι, κανονικά, θα έπρεπε να είναι οι πρώτοι που θα κατανοούσαν το χιούμορ...

Σε οτι αφορά την συντάκτη (δημοσιογράφο, μελλοντολόγο, με οργιώδη φαντασία...) καταλήγουμε στο ίδιο συμπέρασμα με αυτό του σκιτσογράφου Αρκά.  "Προσπαθώ να βγω από το ψυχολογικό μου αδιέξοδο, αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ(;) από πού μπήκα..."

Ο "καζαμίας 2011" είναι αφιερωμένος στην μνήμη του Δημήτρη Γκλαβά.

Το κείμενο βρίσκεται αναρτημένο και μπορείτε να το διαβάσετε με κλικ στην σελίδα του (αριστερά) με τίτλο "Καζαμίας 2011".
Θα μείνει εκεί αναρτημένος, μέχρι ... νεοτέρας ή μέχρι να τον βαρεθούμε και να φτιάξουμε κάτι καινούργιο..!
Φλεβάρης
Αφού δεν χρεοκοπήσαμε τον Γενάρη του 2011 δεν πρόκειται να χρεοκοπήσουμε μέχρι τον ερχόμενο Γενάρη. Μέχρι τότε όμως οι οφειλές μας επαναδιαπραγματεύονται κάθε 3 και λίγο και οι ξένοι μας πάνε απο το κρύο στο ζεστό οπότε κι αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε οτι κάτι δεν πάει και πολύ καλά με την πάρτη τους γιατί εμείς πάντα έτσι είμασταν. Χρωστάγαμε αλλά υποβρύχια αγοράζαμε. Το θεό μας δεν είχαμε, οι παπάδες μας φταίγανε μετά... Τέλος πάντων...
Αυτά βλέπει και η κ. Λούκα και δεν την καλμάρει ούτε ο Γεράσιμος...
Το πρόβλημα όμως είναι οτι δεν την ακούει και κανένας... Η κυρία Λούκα, φωνάζει, δηλώνει, διαδηλώνει, απελπίζεται, σηκώνει πλακάτ, μέχρι που μερικοί φίλοι της την ρωτάνε "τι θέλει και κάθεται σε αυτη την θέση αφού δεν της πάει;" Η κυρία Λούκα τους ακούει, ημερεύει και παύει να διαμαρτύρεται..
Ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβερνήσεως Θεόδωρος Πάγκαλος - Αουρελιάνο Μπουενδία πάει να σκάσει -απο την στεναχώρια του....- που ένα σωρό κόσμος τον κατηγορεί και τον βρίζει, κατά πρώτων επειδή είναι χοντρός και κατά δεύτερον, επειδή δεν έπρεπε να λέει πως "όλοι φάγαμε". Πόσο μάλλον που το λέει και το επαναλαμβάνει σε κακό timing, την ώρα δηλαδή που όλοι πεινάμε... Ο κ. Πάγκαλος πάντως το πήρε βαρέως που πολύς κόσμος τον λέει χοντρό, κι ως εκ τούτου καθ όλη την διάρκεια του Φλεβάρη δεν τρώει τα 11 (για το 2011..) μεσημεριανά του σουβλάκια...
Καθόλη την διάρκεια του έτους, και κατα πότε κοντευει να χάσει το κέφι του, ο κ. Πάγκαλος, που έχει κάνει τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα στην ζωή του και φαίνεται οτι είναι χορτασμένος άνθρωπος (καλά, αυτός παραχόρτασε...) κάνει πολύ γούστο να τα βάζει με κάτι παλαιούς του φίλους αριστερούς κι ύστερα εκείνοι να ξυνίζουνε τα μούτρα τους. 'Αμα περνάνε τα χρόνια, περιορίζονται και τα ενδιαφέροντα... το συγκεκριμένο πάντως κατορθώνει να κρατά το ενδιαφέρον του αντιπροέδρου ζωντανό..
Ο δε Γιώργος Παπανδρέου διατάσει (μυστικά όμως) γενναία αύξηση στον κ. Πάγκαλο γιατί καλά κάνει και τα θυμίζει τα χαμπάρια τους στους παλιοέλληνες που δεν φτάνει που τρώγανε τόσα χρόνια τώρα ζητάνε και τα ρέστα!  "Προς θεού μην πάθει τίποτε ο Θόδωρος, και ποιός θα (τους) βρίζει μετα;!" φέρετε να λέει ο κ. Γιώργος σε στενούς του συνεργάτες μεταξύ αυτών και στον κ. Πανάρετο που έχει και το όνομα και την χάρη. Ο δε κ. Πανάρετος που είναι σκεπτικιστής κι ενάρετος θυμίζει στον κ. Γιώργο οτι και ο πατέρας του είχε έναν -συγχωρεμένο πλέον- συνεργάτη που ομοίως κι εκείνος είχε ενα στοματάκι περιβόλι αλλά τον άκουγε ο κόσμος και ξεχνιότανε....
(ελα μωρέ μην τρελαίνεσαι, παλιά "πιανόντουσαν" που τρέχανε οι πολιτικοί στα μπουζουκάδικα. μετά που βγήκε ο Σημίτης, "πιανόντουσαν" που απο "επαρχιώτες" την είχανε δεί και καλά "στύλ και Κολωνάκι..." )
Η κ. Μπιρμπίλη αναθεματίζει τα 9/10 των βουλευτών του Πασοκ. "Πανάθεμά σας ξετσίπωτοι, πράσινοι γιαλαντζί!" φέρεται να μουρμουρίζει πίσω απο τα λεπτά χείλη της, "που ήθελα να σας να σώσω κι εσείς δεν με αφήνετε...παλιοσοσιαλιστές!" τολμά να πεί στην αγανάκτησή της...
Οι αριστεροί σύντροφοί της, της λένε (ή και δεν της λένε) οτι καλά να πάθει που πήγε να μπλέξει με τους πασόκους, και οτι τώρα θα καταλάβει τι εστί βερίκοκο που δεν θα την αφήνουνε να κάνει Νατούρες... "Ρε Τίνα, δε βρίσκεις τουλάχιστο καμιάν άκρη να πουλάμε -υποχρεωτικά- οικολογικούς βραστήρες και ανελκυστήρες, απο πεπιεσμένο φελιζόλ" της προτείνουν μερικοί φίλοι της προβλέποντας οτι οι Νατούρες δεν θα βγούνε και προσβλέποντας σε κανα φράγκο ....
Αρκετοί δημοσιογράφοι διαμαρτύρονται. "Δεν υπάρχουν εκδότες που να δημοσιεύουν κείμενα με χιούμορ!" Μην το λέτε. Υπάρχουν. Το θέμα είναι ποιός πληρώνει και πόσο για να τα αγοράσει.
Στον ίδιο χώρο, στον Τύπο, μετά την κρίση που αντιμετωπίζουν οι διαφημιστικές εταιρίες, κρίση αρχίζουν να περνούν και οι δυσφημιστικές.
6 εφημερίδες και 14 μπλόγκ κλείνουν (οι καζαμίες όμως, ανεβάζουν την αδρεναλίνη του κοινού τους) Οι υπόλοιπες μοιράζουν ντι βι ντί και το δεύτερο μισό του χρόνου μια φρατζόλα ψωμί.
Ο Αντώνης Σαμαράς μετά την νέα δάδα της ΝΔ (που έβαλε φωτιά στα ταμεία της ΝΔ...) παρουσιάζει την νέα ιστοσελίδα της ΝΔ που χρησιμοποιεί 2 βασικά χρώματα, το γαλάζιο και το πορτοκαλί (οι σοβαροί εικαστικοί αλλά και οι κομίστες, γελάνε...). Κατά την διάρκεια της παρουσίασης ο κ. Αντώνης δηλώνει οτι "το φορολογικό σύστημα είναι άδικο και δεν δημιουργεί φορολογική συνείδηση στον έλληνα φορολογούμενο, κι ότι άμα γίνει πρωθυπουργός, θα το αλλάξει και θα το κάνει καλύτερο". Οτι -ακριβώς- έλεγε δηλ. και ο Γιώργος Παπανδρέου, πριν γίνει πρωθυπουργός.

Μάρτης
Ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος κάνει δημόσια εξομολόγηση στον Αναγνωστάκη. "Αμα δεν ήσουνα κι εσύ απο πέρσυ, να γελάς και να με λές "πρασινοφρουρό σε σύγχυση", ακόμα θα νόμιζα οτι είμαι μεγαλοδημοσιογράφος, ενω εσύ τα λές καλύτερα, τελικά...." "'Έλα ρε μεγάλε, ξεκόλλα" του απαντά ο Μανόλης, "μην τρελαίνεσαι, είσαι για κανα πόκερ απόψε..." (μου έβγαλες την ψυχή να σε στρώσω και να αποκτήσεις λίγο σημερινό χιούμορ, σκέφτεται ο κ. Αναγνωστάκης, αλλά δεν το λέει φυσικά...)
Εκατοντάδες σκισμένα λευκά φακελάκια στον πάτο του ασανσέρ μεγάλου δημόσιου νοσοκομείου εμποδίζουν την λειτουργία του. Του ασανσέρ. Αλλά και του νοσοκομείου. Το περιστατικό είναι αληθινό, το ανέφερε ο Χασαπόπουλος. Κανένας δεν "παρεξηγήθηκε" μιας και κανένας δεν παίρνει τίποτα προσωπικά....
Ο μόνος που φαίνεται οτι παρεξηγιέται είναι ο κ. Ρέππας που μίλησε για "τζαμπατζήδες" στα μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Πάλι καλά που δεν μίλησε και για "μιζαδόρους"...
"Τζαμπατζήδες" πάντως χαρακτήρισε τους κακομοίρηδες, τους φτωχούς ανθρώπους, που διαμαρτύρονται επειδή δεν δύνανται να πληρώνουν μερικά λεπτά του ευρώ παραπάνω στα εισητήριά τους....
Στοίχημα ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει μέσα στους επόμενους 12 με 18 μήνες βάζουν εννιά στους δέκα επενδυτές, αναλυτές και χρηματιστές από τους 10.030 συνολικά που συμμετείχαν σε νέα δημοσκόπηση διεθνούς πρακτορείου (στοιχημάτων).  Ακόμα κλαίνε τα λεφτά τους όσοι πόνταραν υπέρ της Ελλάδας. "Αφού το ξέρουμε, οτι όπως και στο ποδόσφαιρο, η Ελλάδα πιάνει πάτο, τι πάμε και την παίζουμε για φαβορί...;" αναλογίζονται οι επενδυτές, τους οποίους μην τους κλαίς, γιατί στο επόμενο μπέτ θα τα βγάλουν τα λεφτά τους...
Στην 109η θέση από την 97η πέρυσι (επί συνόλου 183 χωρών) υποχώρησε η Ελλάδα στην κατάταξη του «Doing Business 2011» που καταρτίζει κάθε χρόνο η Παγκόσμια Τράπεζα σχετικά με την ευκολία που παρέχεται σε κάθε χώρα για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας. Στο εξής η Ελλάδα θα διαγωνίζεται στην κατηγορία Dog-ing Business. Σκυλοδουλειές δηλαδή....
Τρόπους για να «μεταναστεύσουν» σε γειτονικές Βαλκανικές χώρες ή την Κύπρο αναζητά το 98% των ελληνικών μικρών επιχειρήσεων. Οι λόγοι που επικαλούνται οι επιχειρήσεις, οτι οι φόροι στις άλλες χώρες είναι τουλάχιστον τέσσερις φορές χαμηλότεροι από ότι στην Ελλάδα.
Μεγάλο ενδιαφέρον για να δραστηριοποιηθούν στην Ελληνική αγορά δείχνουν επιχειρηματίες απο την Σιέρα Λεόνε. Σύμφωνα με το σκεπτικό τους, "ποια φορολογία και πράσινα άλογα...στην Ελλάδα θα τους πάρουμε και τα σώβρακα, κι αν τολμάει κανένας, ας έρθει να μας ζητήσει φόρους.."
By now, κι έτσι όπως έχει συμφωνηθεί στο Μνημόνιο, τα κλειστά επαγγέλματα έχουν ανοίξει, οι ΔΕΚΟ έχουν αναδιαρθρωθεί και το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων βρίσκεται σε εφαρμογή. Οι Άραβες δεν αγοράζουν εκτός κι αν οι τιμές είναι πολύ χαμηλές και το ντίλ συμφέρον (και να προβλέπεται και κανα μονοπωλειακό καθεστώς..) Η Κυβέρνηση όμως κάνει λόγο για μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον... (όπως θα παίρνανε και τα λιμάνια να τα φτιάξουνε επειδή είναι όμορφα και γραφικά...)
Ο Δήμαρχος της Σαντορίνης -με μεγάλη συγκίνηση- εκφωνεί την τελευταία του ομιλία κατά την διάρκεια κοπής πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας. "Είναι που βγήκα πρώτη φορά κι έπρεπε να πάω σε όλες" εκμυστηρεύεται σε στενό του συνεργάτη, συμπληρώνοντας -με νόημα- οτι "όλα έχουν το νόημα τους..." Κατά την διάρκεια της ομιλίας του εύχεται σε όλους καλή χρονιά καθώς και να κόψουν την πολύ την γκρίνια γιατί παρά την κρίση καλά θα την βγάλουμε και φέτος, και να κάνουμε και το σταυρό μας που ζούμε απο τον τουρισμό..." Ο Δήμαρχος συμπλήρωσε οτι καλά θα κάνουμε να χαλαρώσουμε γιατί σε άλλες περιοχές του πλανήτη έχουνε την κρίση αλλά έχουνε και τον -κακό τους- καιρό που τους έχει αλλάξει τα πετρέλαια, όπως πχ στην Αυστραλία, οπότε εμείς που ζούμε εδω να λέμε και κανα δόξα το θεό και να πηγαίνουμε παρακάτω... Οι ομιλίες του Δημάρχου πάντως πιάνουν τόπο μιας και αρκετός κόσμος αποχωρεί προβληματισμένος αναλογιζόμενος "βρέ, μπας κι εχει δίκιο..;" Εναλλακτικός τίτλος θέματος, «κατα-κοποι απο τις πίτες…»

Απρίλης
Ο Μίστερ Μπίγκ, κατά κόσμο, Ανδρέας Βγενόπουλος αποφασίζει οτι δεν θέλει πια να γίνει πολιτικός κι αγαπητός στο κοινό (αγαπητός; το δούλεμα της αρκούδας θα έτρωγε, ως πολιτικός…) κι ως εκ τούτου δεν έχει καμιά όρεξη να αγοράζει ομάδες διότι αυτά τα κόλπα δεν πιάνουνε πιά ούτε στην Λατινική Αμερική. Έτσι, αποφασίζει να αγοράσει μια και καλή οτι βάλει στο μάτι, όπως εμπορικά κέντρα, εμπορικά νησιά, εμπορικά νοσοκομεία κλπ τα οποία αφού αρχικά τα συμπονέσει και τα ενισχύσει οικονομικά, εν συνεχεία κρίνει οτι η προσφορά δεν επιτέλεσε τους σκοπούς της και τα ζητάει πίσω διπλά. (τα λεφτά, της συμπόνειας....)
Έρευνα (ολοκαίνουργια και Αμερικάνικη) αποκαλύπτει οτι οι πλέον αντικοινωνικοί άνθρωποι είναι όσοι έχουν πολλούς φίλους στο φέισμπουκ. "500 παράθυρα αλλά βαθιά μοναξιά" ο τίτλος της έρευνας....
Μετά την κατάρρευση μεγάλου μέρους της πραγματικής οικονομίας, καθώς φαίνεται, έρχεται και η ώρα των social media. Αυτό θα πάρει μερικά χρονάκια, αλλά έχουνε να σκάσουνε κι εκεί φούσκες...
Ο Κώστας Καραμανλής (ο πρώην πρωθυπουργός) ανακοινώνει ότι αναλαμβάνει πρόεδρος του Παναθηναϊκού. Σε δηλώσεις του στον Τύπο αναφέρει οτι πάντα ήθελε να γίνει πρόεδρος του Παναθηναϊκού, αλλά το περιβάλλον του, του έλεγε οτι έχει καθήκον να γίνει πρωθυπουργός. Οπότε, και τους έκανε την χάρη.
Ο Γιάννης Αλαφούζος αναλαμβάνει δική του εκπομπή στον ΣΚΑΙ με τίτλο «Ζαβαρακατρανέμια» με την οποία προσπαθεί να χτυπήσει τα νούμερα του ράδιο Αρβύλα. Η εκπομπή διακωμωδεί την πολιτική και τους εκπροσώπους της και δεν διστάζει να παρουσιάσει βίντεο-ντοκουμέντα με πολιτικούς που του ζητούν διάφορες χάρες. Να βγουν στο δελτίο των 8, να τους βρεί δωμάτιο στη Σαντορίνη, να προσλάβει μια ανίψια τους στο κανάλι κλπ. Η εκπομπή βγαίνει απο τα στούντιο της Σαντορίνης...
Σε νέα φάση περνά το κλειστό Γυμναστήριο Σαντορίνης. Το κλειστό Γυμναστήριο αναβαθμίζεται και βαπτίζεται, αποκτά δηλ. ονοματεπώνυμο και μετονομάζεται σε Κλειστό Γυμναστήριο Απόστολος Γκλέτσος. "Θα έρχομαι κάθε χρόνο να γυμνάζομαι" δηλώνει ο Απόστολος, ενω ο κόσμος φωνάζει "σήκωσε κι άλλες μπάρες, σήκωσε κι άλλες μπάρες...."

Μάιος
Μετά απο μήνες εξαντλητικών ομαδικών συσκέψεων (δια ζώσης αλλά και σε ηλεκτρονικά φόρουμ) αιρετών, επιχειρηματιών και κατοίκων του νησιού για την ανεύρεση ενός ακόμη -καινούργιου- λόγου που αξίζει κανείς να επισκεφθεί την Σαντορίνη, η ιδέα προκύπτει.
Θα διαφημιστεί "το πρώτο μετρό στον κόσμο". Οι άριστα, δηλαδή, σωσμένες υπόγειες στοές, σπηλιές και σήραγγες που διασχίζουν υπογείως ολόκληρο το νησί απο αρχαιοτάτων χρόνων. Η επιστημονική κοινότητα που καλείται να μελετήσει το φαινόμενο αποφαίνεται οτι όντως πρόκειται για "το προϊστορικό μετρό!" το αρχαιότερο στον κόσμο! (ποιό σουβλάκι και λιχουδιές που αναφέρει ο κ. Ντούμας...) εδω η ανακάλυψη είναι απείρως σημαντικότερη....
Εκ των μελετητών, 5 ιάπωνες μηχανικοί σκίζουν τα πτυχία τους. "Γιοκοκίτου μαλατσίκι" φέρεται να δηλώνουν, πράγμα που σημαίνει τι μ.... είμασταν τόσα χρόνια να μην έχουμε πατεντάρει τους αρχαίους σαντορινιούς! Ενω 6 Γερμανοί μηχανικοί ανακοινώνουν ποιός μετροπόντικας ποιά Μάγχη.... εδω και 2,5 χιλιάδες χρόνια, έζησε και έσκαψε ο Αρχαίος θηραίος και το σκερπάνι του!
Ο Κώστας Λαλιώτης συναντά τον Γιώργο Παπανδρέου. Πολύ άνετος, πιάνει τον πρωθυπουργό και του λέει, "άκου δω Γιώργο, αυτη η καρέκλα, νόμιζα κάποτε, οτι θα ήταν δικιά μου (ήταν η εποχή που ο κ. Κώστας δεν είχε καταλάβει οτι στην Ελλάδα, οτι κι αν κάνεις, οτι κι αν σου λένε, το αφεντικό αφήνει πάντοτε το μαγαζί στο παιδί του) αλλά σήμερα, είμαι στην φάση που ήσουνα εσύ πριν απο 20 χρόνια. μακριά κι αλάργα δηλαδή".
Ο κ. Γιώργος ,με την κουβέντα, θυμίζετε τα νιάτα του και χαλαρώνει απο τις εντάσεις της εποχής...

Ιούνιος
Ο Αντώνης Σαμαράς επισκέπτεται την Σαντορίνη. Έχει να έρθει από την εποχή που ήταν έφηβος και το είχε σκάσει με μια παρέα φίλων του με προορισμό το Καμάρι, χωρίς όμως να το ξέρουν οι γονείς του. Απο τότε δεν έχει ξαναέρθει κι εχει πολύ περιέργεια να δεί πως εξελίχθηκε η περιοχή. Στην ομιλία του πολύ άνετα ανακοινώνει οτι "που να το φανταζόμουν οτι μια μέρα θα επέστρεφα ως πρόεδρος" (η φαντασία στην εξουσία δηλαδή...)
Ο Ανδρέας Λοβέρδος δηλώνει οτι "η σημερινή κρίση έχει τις ρίζες της στο ’80 κι οτι το ΠΑΣΟΚ κατέφυγε σε δημαγωγία και λαϊκισμό που επηρέασαν τη διακυβέρνησή του" (η εξουσία απομυθοποιημένη δηλαδή...)
Οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες αν οι Σαντορινιοί επιθυμούν την κατασκευή του δρόμου Αεροδρομίου - Οίας ,που μελετάται 20 χρόνια, θα κληθούν να πληρώσουν διόδια, δεν επιβαιβεώνονται..

Ιούλιος
Η Ντόρα Μπακογιάννη επισκέπτεται την Σαντορίνη. Οι ψαροταβέρνες δεν αναστενάζουν πρώτων διότι κάνει δίαιτα και δεύτερον γιατί εξ αιτίας της κρίσης οι πολιτικοί τρώνε στα μουλωχτά για να μην τους βλέπει ο κόσμος και τους αναθεματίζει. "Η Σαντορίνη είναι κοντά στην Κρήτη κι ως εκ τούτου την αγαπώ ιδιαίτερα", τονίζει η κυρία Μπακογιάννη και 5 παιδάκια στο ακροατήριο κλαίνε, μπορεί κι απο την νύστα διότι είχε περάσει η ώρα και ήταν αργά. Η ανταπόκριση του κόσμου πάντως δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ιδιαίτερα δυναμική. Οι πολιτικοί σιγά σιγά, γενικώς και ανεξαιρέτως, εγκαταλείπουν τις "ανοιχτές συγκεντρώσεις" ,στην επαρχία κυρίως, και καλούν τον κόσμο στα καφενεδάκια για καφεδάκι, κουβεντούλα κι ενδεχομένως τάβλι σε παρείστικο στύλ. Κι εδω που τα λέμε, αυτή είναι και η κουλτούρα της χώρας...

Αύγουστος
Η Κυβέρνηση αποφασίζει να πουλήσει καμμιά 15αριά νησιά και να ξεχρεώσουμε και να μην χρωστάμε σε κανέναν. "Αφού το κάνουν οι ιδιώτες γιατί να μην το κάνουμε εμείς;" δηλώνει απο το Γαιδουρονήσι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Δεν διαφωνεί κανείς αλλά δεν το λένε κιόλας...
Ο Δήμος της Σαντορίνης βρίσκεται σε μεγάλο δίλλημα. Να βάλει χορηγό στο Ηφαίστειο ή να μην βάλει; Μεγάλη ιδιωτική τράπεζα ενδιαφέρεται να τοποθετήσει διαφημιστικές της ταμπέλες γύρω απο τον κρατήρα, αναλαμβάνοντας, ανταποδοτικά, να πληρώνει τους υπαλλήλους καθαριότητας. Ο Δήμος το σκέπτεται ενω οι υπάλληλοι απο τον φόβο τους (μην και στραβώσει κάτι και δεν πληρώνει η τράπεζα) λένε όχι. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με τις εκατέρωθεν εναλλακτικές προτάσεις να πέφτουν στον .. κρατήρα.
Ο Σκαι διοργανώνει μια νέα υπερπαραγωγή με τίτλο "Ελλάδα 2004, το μεγάλο φαγοπότι". Η παραγωγή βασίζεται σε αληθινά γεγονότα που σημάδεψαν την νεότερη ιστορία του έθνους -μας- και αφορούν την δαπανηρή διοργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων που άφησε τελικώς την χώρα μας πανί με πανί. Στην σειρά, μεταξύ άλλων, δίνεται έμφαση στο πώς πανίσχυρες χώρες υποχρέωσαν την δική μας πτωχή, να αγοράσει πανάκριβα γκάτζετ (γενικώς οτι υπήρχε διαθέσιμο και σε στόκ....) ώστε να μας επιτρέψουνε να διοργανώσουμε τους "πλέον επιτυχημένους Ολυμπιακούς αγώνες στην ιστορία τους " όπως άλλωστε είχε γράψει και ο διεθνής Τύπος,  και πολύ μας συγκινούσε εκείνην την εποχή...
Στην σειρά εμφανίζεται ως γκεστ στάρ, η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου, που τέτοιο στραπάτσο (προσωπικό φυσικά..) ούτε που το φανταζόταν όταν διοργάνωνε τους πιο "επιτυχημένους Ολυμπιακούς και χαίρω πολύ μίστερ Ρόγκ..." Η σειρά απο το πρώτο κιόλας επεισόδιο σπάει όλα τα ρεκόρ τηλεθέασης ενω τα εκατομμύρια των σχολιαστών του διαδικτύου γράφουν "γεια σου ρε Σκάι με τις σειρές σου, αυτές είναι σειρές, οχι οι Κολοκοτρωναίοι...)
Έμπειρη δημοσιογράφος εκβιάζει τον πρώην σύντροφό της (ο οποίος δεν είναι τόσο καλός δημοσιογράφος...) να της δώσει εκπομπή στο κανάλι που εργάζεται. Η κοινωνία παρακολουθεί έκπληκτη τις εξελίξεις ενω 3 περιοδικά γλιτώνουν το λουκέτο. Τελικώς, ο δημοσιογράφος υποκύπτει στις πιέσεις. Η αλήθεια είναι οτι δεν υπάρχει και καμμιά άλλη εύκαιρη γι αυτήν την εκπομπή..
Οι Έλληνες φαίνεται οτι δεν βάζουν μυαλό κι επιμένουν να αγοράζουν προϊόντα τα οποία κατά τα άλλα θεωρούν ακριβά. Είναι όπως με το τσιγάρο. Ξέρουμε οτι μας κάνει κακό, αλλά ... το τραβάει ο οργανισμός μας. Δεν χρειάζεται κανένας ιδιαίτερος "μύθος" για να συντηρείται η βιομηχανία.
Η ΓΣΕ, η ΑΔΕΔΥ, η ΤΡΕΝΟΣΕ, ο ΟΣΕ, ο ΟΤΕ, η ΟΤΟΕ, η ΓΣΒΕ, το ΑΡΕΝΑ stage και η Εθνική Πινακοθήκη καλούν τον ελληνικό λαό να αγοράζει και να καταναλώνει ελληνικά προιόντα. Την καμπάνια στηρίζει και η ελληνική κυβέρνηση. (βαλκάνια, αγάπη μου, μικρή χωρά, παλεύεις να αγοράσεις οικονομικά το προϊόν του γείτονά σου, αντί για το Κινέζικο...)

Σεπτέβρης
Η κυκλοφορία του μυθιστορήματος "το φθινόπωρο της καρπαζιάς" που περιγράφει το τέλμα της πολιτικής ζωής της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια δημιουργεί.. τάση στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα έξω απο το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Ο ένας μετα τον άλλον οι εκπρόσωποι του έθνους φοβούνται μην περάσει κανείς και τους την .. ανάψει.
Το γεγονός όμως δεν αποτελεί πλέον είδηση αλλά ρουτίνα. Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή οι περαστικοί δέρνουνε τους πασόκους, Τρίτες και Πέμπτες τους Νεοδημοκράτες ενω τα Σάββατα δέρνονται οι αριστεροί μεταξύ τους για το ποιός έχει δίκιο και ποιός άδικο. Τα δε βράδια την σκυτάλη παίρνουν οι μετανάστες που κυνηγάνε τους βουλευτές του Λαός...
"Τώρα που δεν ξέρουμε απο που θα μας έρθει, η καθημερινότητά μας έχει αποκτήσει ζωηρό ενδιαφέρον!" αναφέρει η επικεφαλής της ομάδας των βουλευτών που βλέπουν την θετική πλευρά των πραγμάτων κ. Πιπιλή που συμπληρώνει οτι "μπορεί να είμαθτε τριακόθιοι, αλλά είμαθτε γενναίοι!."
Οι ειδήσεις για διαμαρτυρίες έξω απο το κοινοβούλιο και τα υπουργεία έχουν γίνει ρουτίνα. Είδηση πιά αποτελεί το γεγονός να μην πραγματοποιείται καμμιά απεργία, καμιά πορεία, καμιά διαμαρτυρία. Τόσο, που και οι διαμαρτυρόμενοι έχουν αρχίσει να κουράζονται...Το σύστημα νίκησε.
Ο Τόλης Βοσκόπουλος αρνείται να πληρώσει αυτά που υποστηρίζει η εφορία οτι της χρωστά, και ως άλλος Ντάριο Φό, της απαντά "δεν πλερώνω, δεν πλερώνω!" (Βοσκόπουλος είναι αυτός...). Στην επιστολή του που δημοσιεύεται σε όλα τα Μέσα, γιατί ο Τόλης πληρώνει δεν πληρώνει κάνει θραύση, ξεκαθαρίζει οτι θα πάει φυλακή, υπο τον όρο οι παρεχόμενες υπηρεσίες εντός του ιδρύματος να μην στερούνται σε ποιότητα και πολυτέλεια αυτές του ξενοδοχείου Wynn του Las Vegas. Η συναυλίες εντός του ιδρύματος είναι προεραιτικές. Το Ελληνικό δημόσιο δεν έχει απαντήσει ακόμα..
Ο Γιώργος Αυτιάς πέφτει σε κατάθλιψη. Οι γιαγιάδες της ηλικιακής ομάδας 90-95 ετών κάνουν ζάπινγκ και σε άλλα κανάλια που λένε τις ειδήσεις και παίζουν ροκ μουσική.. (ντροπή τους..)

Ο Σεπτέβρης είναι ο μήνας των οικονομικών αποκαλύψεων, οι οικονομικοί στόχοι που έχουν τεθεί απο την τρόικα δεν βγαίνουν και η κυβέρνηση στέλνει εκ νέου τελεσίγραφα σε ενα σωρό κόσμο (απορία πάντως το χω με πόση ευκολία ανακοινώνονται απο τα Μέσα οι ίδιες και οι ίδιες επαγγελματικές ομάδες, γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί αλλά και οι αποκαλούμενοι και ως .. επώνυμοι) Οι ειδήσεις καθημερινά κάνουν λόγο για τα τελεσίγραφα της κυβέρνησης, τόσο που εσύ που πληρώνεις αισθάνεσαι οτι είσαι μειοψηφία....
Η κυβέρνηση -πάνω στην απελπισία της- φορολογεί το κάπνισμα και μέσα στα σπίτια. Σύμφωνα με το ίδιο σκεπτικό, όσοι καπνίζουν μέσα στα σπίτια τους δεν θα παίρνουν το πράσινο πιστοποιητικό για τις κατοικίες.
Οικονομικά πάντως τα πράματα δεν πάνε και πολύ καλά και στο κυβερνητικό επιτελείο αρχίζουν να ανησυχούν. Βρέ μπάς και δεν γίνουμε Αμερική αλλά Ρωσία; και μάλιστα μετακομμουνιστική; Με μισό κιλό φέτα δηλαδή, γλιτώνεις για το διπλοπαρκάρισμα στην Πατησίων. (εντάξει, χωρίς να εμποδίζεις κι εντελώς την κυκλοφορία..)

Οκτώβρης
Μετά την κατάργηση της ρίψης ρυζιού στους θρησκευτικούς γάμους καταργείται και η κολυμπήθρα στις βαπτίσεις, με το σκεπτικό οτι πιτσιλιούνται οι καλεσμένοι και κλαίνε τα μωρά. Το περίεργο είναι οτι κανείς δεν διαμαρτύρεται γι αυτές τις επιλογές. Ο Αρχιεπίσκοπος σε χαμηλούς τόνους επαναλαμβάνει "ας μας πεί το ελληνικό κράτος πως σκέπτεται να μας αντιμετωπίσει, να κανονίσουμε κι εμείς την πορεία μας".
Η ελληνική κυβέρνηση μιμούμενη σχετική περισινή απόφαση της Ισπανικής καλεί τις γυναίκες να γεννήσουν εσπευσμένα πριν μπει το 2012. Οι τυχερές και γρήγορες παίρνουν δώρο το γάλα του παιδιού τους για 1 χρόνο. Προσφορά της εταιρίας Νουνού.
Την ίδια ώρα ο Τύπος αναρωτιέται (μάλιστα γράφονται εκτενή κείμενα που αναλύουν τις περιπτώσεις) "τι χώρος υπάρχει για τον παραδοσιακό παλαιοπασόκο στο σύμπαν του Γ. Παπανδρέου, με τους καθηγητές του Χάρβαρντ, τους Άγγλους σερ, τους «σοφούς» και τις διαλέξεις τους; (άστο, μην το ψάχνεις, άλλη σκασίλα δεν είχανε οι παλαιοπασόκοι που δεν τους κάνουνε συντροφιά οι οικονομολόγοι του Χάρβαρντ.. κι άλλη σκοτούρα δεν είχανε οι δευτεροι παρα να ασχολούνται με τους πρώτους…)
Την ίδια πάλι ώρα ο Πρετεντέρης παρουσιάζει την 15η συνεχή του εκπομπή με θέμα "σε ποιόν ανήκει η βουλευτική έδρα; στους βουλευτές ή στα κόμματα;" (σχετικά με το θέμα της ψήφου κατα συνείδηση ..) Το θέμα συζητιέται διεξοδικά πλήν όμως τις εκπομπές δεν τις βλέπει κανένας. «Τσακωθείτε και λίγο!» υπενθυμίζει στους εκπροσώπους του έθνους στα διαλείμματα ο παρουσιαστής της εκπομπής. Πλήν όμως ούτε κι αυτοί έχουνε καμιά όρεξη να τσακώνονται ολιμερίς, είναι κι η ώρα περασμένη κι έχουνε γλαρώσει, με αποτέλεσμα οι εκπομπές να χουνε γίνει της υπνηλίας.. (φτηνή παραγωγή είναι, τι περιμένεις…)
Η άρση του καμποτάζ δεν φέρνει τελικά τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Οι πλοιοκτήτριες υποστέλλουν τις ελληνικές σημαίες, τα λιμάνια δεν γίνονται "κόμβοι" και γενικώς κανένας κλάδος του ελληνικού τουρισμού δεν δείχνει να ωφελείται, το αντίθετο μάλιστα. Καλά έλεγαν κάποιοι, σε λίγο θα μας βγάζουνε φωτογραφίες οι τουρίστες….
(κάποιοι, ακόμη πιο ψυλλιασμένοι, έβλεπαν οτι «ωραία τα νησιά σας, αλλά θα σας τα ρίξουνε κι αυτά στην ρουλέτα…)

Νοέμβρης
Οι τιμές στα ακίνητα αρχίζουν να βρίσκουν τα ίσια τους όπως και οι ιδιοκτήτες των ακινήτων που μετριάζουν τις προσδοκίες τους. Γενικώς η αγορά αρχίζει να σταθεροποιείται οχι για κανέναν άλλο λόγο αλλά επειδή τα περισσότερα πράματα δεν είναι θέμα «απόλυτης τιμής» αλλά αντίληψης.
Στο πολιτικό σκηνικό έχουν απο καιρό διαμορφωθεί 2 βασικές κατηγορίες πασόκων. Αυτοί που το είχαν μυριστεί το σκηνικό οτι θα έρχονταν τα πάνω κάτω, κι οι άλλοι, που θυμώσανε κιόλας, μιας και νομίζανε οτι ο «Γιώργος» θα τα άλλαζε όλα μόνο προς το καλύτερο -το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;-
Η Ελλάδα όλο κλαίγεται οτι δεν έχει, αλλά συνεχίζει να αγοράζει τέσσερα τέσσερα τα υποβρύχια. «Άμα τα παραγγέλνουμε σε 4άδες μας έρχονται σε καλύτερη τιμή» αρκείται να δηλώσει ο αρμόδιος υπουργός.
Η φετινή χρονιά πάντως τείνει να κλείσει με μια φοβερή και καθολική ομοψυχία. Όλοι οι έλληνες συμφωνούν. Η κρίση ήταν απαραίτητη. Μπορεί να την πληρώσαμε όλοι όμως τα θετικά είναι περισσότερα απο τα αρνητικά. Η συνεχής άνοδος σε κάθε επίπεδο, το διαρκές τρέξιμο το κυνηγητό απίθανων στόχων μας είχε εξουθενώσει όλους.

Δεκέμβρης
Ο Δεκέμβρης είναι μήνας γιορτών κι όλοι έχουμε πάρει τα βουνά και γενικά τους δρόμους και κοιτάμε να περνάμε καλά. Το οικονομικό δεν μας απασχολεί και τόσο πολύ, με την μονομανία δηλ. που μας απασχολούσε, απλά κοιτάμε να την βγάζουμε καθαρή, να γεμίζουμε το ρεζερβουάρ κι όπου μας βγάλει. Το να περνάμε καλά με λιγότερα, άλλωστε, είναι η τάση της εποχής. Έτσι είναι και οι εποχές και οι ζωές, μια έτσι, μια αλλιώς. Μια εντός μια εκτός. Την υγειά μας να χουμε.
Η νέα χρονιά πάντως μας βρίσκει μια χαρά. Και την Ελλάδα, καλούτσικα την βρίσκει. Δυστυχώς αυτή η χώρα μια ζωή χαροπαλεύει και σέρνεται, ούτε καν να πεθάνει δεν μπορεί, με την ελπίδα να αναστηθεί…
"Τρόικα - κακομοίρα" ή "της κακομοίρας"

Ένα επιθεωρησιακό κείμενο για γερούς (στο ού, ο τόνος..) αναγνώστες...
ή αλλιώς, το τέλος του Χάρυ Πότερ και του σοσιαλισμού, μόνο που αυτόν τον τίτλο τον έχει γράψει άλλος ....
Σύμφωνα με την σύνταξη, "κακομοίρα" είναι η δεύτερη που έμπλεξε με την πρώτη...

(το πλήρες κείμενο με τα λίνκ του, εδω)

Κι επειδή είναι κρίμα και άδικο που ορισμένοι αναιδείς εσχάτως τους γιαουρτώνουν -σ.σ. τους πολιτικούς- (ενω μέχρι χθές που τις έτρωγαν εκείνοι τις αγελαδίτσες ήτανε καλά..) εμείς -που δεν ρίχνουμε γιαούρτια- μές την κάψα του φετινού καύσωνα που οι εν λόγο κύριοι δουλεύουνε πολύ για να σώσουνε την ελλάδα (σε αντίθεση με μας τους "προνομιούχους" που δουλεύουμε μπας και σώσουμε τα σπίτια μας..) τους αφιερώνουμε τα παρακάτω κείμενο για να τους ευχαριστήσουμε για τις προσπάθειες που καταβάλλουν ώστε να έχουμε σήμερα μια ισχυρή οικονομία για την οποία είμεθα όλοι περήφανοι.
Σύμφωνα δε με μια παλαιά λαϊκή παροιμία, "όποιος σκορπίζει ανέμους, θερίζει θύελλες" μόνο που στην περίπτωσή μας, όποιος σκόρπιζε δουλειές, θερίζει ανεργία...

Την ώρα λοιπόν που όλοι εμείς οι έλληνες βλέπουμε τους επιτρόπους (σ.σ. τους ευρωπαίους φυσικά...) να εισβάλουν στα υπουργεία και να κάνουνε κουμάντο (να προσπαθούνε να τα σώσουνε κι αυτά δηλαδή…) οι έλληνες πολιτικοί βλέπουν ο καθένας τα δικά του….

Αηδόνης Χρήστος, έβλεπε δυό συναδέλφους του που τσακωνόντουσαν στο καφενείο της βουλής και σκεφτότανε τι καλά που θα ήτανε να βρισκότανε σε ένα πιο ευχάριστο και σικ περιβάλλον, (είναι αυτό που λέμε καλό παιδί, κακές παρέες..) Επειδή δε εκπροσωπεί την περιοχή της Δράμας, δεν έχει κανέναν λόγο να μην βλέπει την κατάσταση δραματική... Ως υφυπουργός Υγείας συμμερίζεται τον πόνο και τα όνειρα του υπουργού του ενω στον ύπνο του βλέπει προμηθευτές να τον κυνηγούν με ανεξόφλητα τιμολόγια...

Αθανασιάδης Αλέκος, έβλεπε "δόξες" μέχρι που άρχισαν να πέφτουν οι πρώτες ψιλές...εδω που τα λέμε, δικαιολογημένα. Δεν είναι και λίγο να σε βγάζουν όλα τα κανάλια και να σε παρακαλάνε οι δημοσιογράφοι να τους ανακοινώσεις και επίσημα οτι θα πεις "οχι" στο "μεσοπρόθεσμο", κι εσύ στο τέλος να λες ναι... Σύμφωνα με παραπολιτικούς και παραπλανητικούς κύκλους επρόκειτο για πολιτική ντρίμπλα των υπολοίπων βουλευτών ώστε κάποιος να φάει το ξύλο και να την γλιτώσουν εκείνοι. Πρόκειται για την γνωστή περίπτωση του "λαγού", μόνο που στο τέλος την πληρώνει ο ίδιος ο μπαγκς μπάνι... Βλέπει την ελλάδα να καταστρέφεται απο το μνημόνιο (μιας και δεν έχει πεισθεί για τα καλά του..) αλλά καλύτερα να σε γιαουρτώνουν οι απέξω παρά να σε περιφρονούνε οι απομέσα...

Αποστολάτος Βαίτσης, βλέπει πόσο αντιερωτική έχει καταντήσει η βουλή, πόσο έχουν χάσει όλοι εκεί μέσα την φαντασία και τον ερωτισμό τους και έτσι του 'ρχεται να βάλει τα κλάματα σε όποιον ώμο βρει.. Σίγουρα δεν ήταν έτσι όταν είχε πρωτοπάει, ήταν αλλιώς τα πράγματα.. Υπήρχε αισιοδοξία, ερωτισμός, μια αίσθηση αίγλης και εξουσίας..( η οποία ως γνωστό λειτουργεί και ως αφροδισιακό, σε κάποιους τουλάχιστο..) ενω τώρα; που διάθεση για βλέμματα γεμάτα υπονοούμενα με την πλατεία Συντάγματος γεμάτη απέξω... Πρέπει να είναι πολύ Τζέκιλ και Χάιντ κανείς για να ξεπερνάει τους απέξω και να κοιτάει τους απομέσα. Άμα δεν ήτανε τα λεφτά καλά, θα άλλαζε δουλειά και θα πήγαινε να κάνει διαλέξεις με θέμα "περί έρωτος και άλλων δαιμονίων" σε πανεπιστήμια και εξωραϊστικούς συλλόγους της επαρχίας.
Εσχάτως δε, καλο-κοιτάει κι ενα ωραιότατο ακίνητο με θέα την Πειραική...(!)

Αλευράς Νάσος διατηρεί την αισιοδοξία του.... αλλά αναλώνεται σε ευχάριστες ανακοινώσεις και εκδηλώσεις... μπορεί να φταίει και το νέφος της πόλης....Χαρακτηρίζεται απο τους αποκλεισμένους απο την κυβερνητική παρέα.. οπώτε βλέπει τα πράγματα από απόσταση…

Ανδρουλάκης Δημήτρης, βλέπει την έμπνευσή του να περιορίζεται και μιλάει για το "τέλος" (σιγά! απο την κούραση είναι..) όταν με το καλό όμως ξεκουραστεί, θα γράψει ακόμη καλύτερα και πιο φευγάτα βιβλία. Σχετικά με τον κ. Μίμη επειδή πολλάκις μας απευθύνεται τελευταία, νομίζω οτι αξίζει να του απευθυνθούμε κι εμείς εκτενώς.
Αλήθεια, το τελευταίο σύγγραμμα, αφού ήταν ουσιαστικά προσωπική επιστολή, γιατί δεν το απευθύνατε προσωπικώς στον πρωθυπουργό της Ελλάδος παρά το εκδώσατε; Εσείς λοιπόν, είστε είτε πολύ φιλόπονος με τον κόσμο προσπαθώντας να τον "αφυπνίσετε", είτε γυρεύετε τα "παλαμάκια", είτε είστε φιλοχρήματος(!) Αλλιώς δεν μπορούμε να το εξηγήσουμε...
Υπάρχει βεβαίως βεβαίως και η αίσθηση του χρέους και η ανάγκη που μπορεί να αισθάνεται ένας άνθρωπος να επικοινωνήσει αυτά που σκέφτεται, πλήν όμως με κάτι τέτοια οι περισσότεροι δεν βγάζουν χρήματα αλλά βγαίνουν και ζημιωμένοι...
Κατά τα άλλα, γιατί κύριε Μίμη, δεν γράφετε κανα βιβλίο, απο τα παλιά όμως, γιατί οικονομολόγοι, έστω κι εκ του προχείρου, έχουμε γίνει όλοι ... Ασχολούμαστε δηλαδή με νούμερα. Δεν το "γυρνάτε" λίγο στο συναίσθημα μπας και σωθούμε... (άλλη λύση εγώ δεν βλέπω..)
Γιατί,
η εμμονή σας τα τελευταία (10 ολόκληρα και στρογγυλά..) χρόνια να λειτουργείτε και να γράφετε "ψυχαναγκαστικά σχεδόν για την προετοιμασία της σκέψης μας για την επικείμενη ακολουθία των σεισμικών δονήσεων της μεγάλης κρίσης, με το "Βαμπίρ και Κανίβαλοι" για την κατάρρευση των ασφαλιστικών συστημάτων, το" Θηλυκό Πόκερ" για την χρηματοπιστωτική κρίση, το "Λευκό Κοτσύφι" για τη μεγάλη κρίση, και με το "Ζητούνται Αλχημιστές" και το "Ε, Πρόεδρε" για θέματα ηγεσίας εν μέσω χρεοκοπίας,
εκτός απο την "άσκηση στην τέχνη του αγγελιοφόρου που εξαφανίζεται", δημιουργεί και μεγάλη κόπωση...
Κι επειδή κατά κανόνα η κούραση δεν βγάζει σε καλό, σας συστήνουμε εγκαίρως διακοπές και... αγρανάπαυση... Κανένα "τέλος" άλλωστε δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα, εκτός απο μια βαθιά και υπόγεια μελαγχολία (για τους έχοντες μια στάλα μυαλό..) καθώς και ενα γενικότερο "κούρεμα", σε προσδοκίες, όνειρα κλπ.
Επειδή όμως κάθε τέλος είναι και μια νέα αρχή, εγώ σας προτείνω να γράψετε κάτι .. τρελά αισιόδοξο. Για την ισορροπία και για την δημιουργία προσδοκιών. Όχι τίποτε άλλο δηλαδή αλλά να μην κλαίμε την "τρόικα-μοίρα" όλην την ώρα…
Μπορείτε όμως να γράψετε για την "νέα βουλή" και την νέα γενιά βουλευτών που θα αμείβονται λιγότερο, θα είναι νεότεροι, σεμνότεροι, χωρίς έπαρση, πιο υπεύθυνοι, με επικαιροποιημένη αίσθηση ευθύνης καθώς και αρκετά δουλευταράδες (nine to five, που λένε και στην Αμερική..) Μπορείτε επίσης να γράψετε οτι η βουλή θα "δουλεύει" στα πρότυπα της google ή της Nokia, κι αν οι δικοί σας, σας .. τρελάνουν στο δούλεμα, να ξέρετε οτι είστε σε καλό δρόμο... Εάν το θέλετε, ναι, μπορείτε να το υπογράψετε και με Αμερικάνικο ψευδώνυμα, προς θεού όμως, να προσέξετε μην πάθετε καμιά "Τζουμακίαση" και τα βροντήξετε όλα χάμω και (μας) την κάνετε για κανα Λας Βέγκας.., όπου, εκεί να δείτε στοιχήματα, ρίσκο και ..κακό.. Απο την άλλη πάλι, μπορείτε να μην κάνετε και τίποτα, ή μπορείτε να πείτε στους δικούς σας να σας "παίζουνε" λιγάκι παραπάνω για να έχετε κάτι να κάνετε και να περνάτε με ενδιαφέρον την ώρα σας (ξεχάστε όμως για λίγο τον ρόλο του προφήτη, γιατί κανείς, τελικώς, δεν αρέσκεται να κάνει παρέα με προφήτες, πόσο μάλλον τούτη την εποχή..)
Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε τις νέες χρηματιστηριακές πλατφόρμες που κυκλοφορούν και μάλιστα free trial στο διαδίκτυο για να ανανεώσετε τις οικονομικές σας γνώσεις, να δείτε πόσο έχουνε προχωρήσει τα πράματα, κι άμα θέλετε ύστερα, γράφετε κι ενα βιβλίο για να μας πείτε τις εντυπώσεις σας..
Μέχρι τότε, εμείς θα την βγάζουμε σαν τους εν-οίκους της ταινίας underground, όπου τα χρόνια που γινόταν πόλεμος -οικονομικός στην περίπτωσή μας- εκείνοι ήταν κρυμμένοι, πλην όμως γλεντοκόπαγαν, στα λαγούμια τους (κάτι σαν "κάναβες" Σαντορινές δηλαδή...) για να βγουν έξω με το τέλος του πολέμου και να αντικρίσουν μιαν άλλη, μια νέα... Γιουγκοσλαβία... κομμένη όμως σε ενα σωρό κομμάτια...
Καλά ήμασταν τόσα χρόνια στον "κομμουνισμό" (όπως υποστηρίζει εις εκ των συντρόφων σας..) τώρα όμως που βγήκαμε στις ελεύθερες αγορές και μπλέξαμε με επαγγελματίες σπεκουλαδόρους (κι ενω εμείς νομίσαμε οτι αποκτήσαμε και .. ερείσματα!) να δούμε πως θα την βγάλουμε καθαρή...
ΥΓ καλά που έχει σοβαρό παρελθόν (λέμε τώρα..) και είναι πονόψυχος και χιουμορίστας(!), διαφορετικά κατα καιρούς δεν θα την είχε γλιτώσει την καζούρα τύπου "Λιακό.." (κι εκείνος βιβλία πουλάει, αλλά με εξωγήινους...)

Αποστολάκη Μιλένα, βλέπει κάτι ωραία συνολάκια πράντα, αλλά που να τα βάλεις τέτοια εποχή στο κοινοβούλιο; τώρα που τελείωσε η περίοδος της ακμής .. Κρίμα πάντως γιατί κάποιος πρέπει να ορίζετε trend setter.. κατα κανόνα όσοι δουλεύουν και παράγουν έργο εχουν ενα κάποιο δικαίωμα στην καλοπέραση... οπώτε θα έρθει και η ώρα της πράντα...

Βελόπουλος Κυριάκος βλέπει παντού κουκουλοφόρους που θέλουν να διαταράξουν το τρύπτυχο του "ελλάς - ελλήνων - ορθοδόξων". Τελευταία βλέπει και πολύ ίντερνετ γιατί τι άλλο να κάνεις αυτην την εποχή... Ο κ. Βελόπουλος έχει και γαμώ τα λήμματα στην "Frikipedia"! το οποίο αξίζει να τσεκάρετε ..

Βενιζέλος Ευάγγελος βλέπει το υπουργείο που του αναθέσανε και αναθεματίζει την ώρα...Αμ, δεν τα έβλεπε όμως αυτά την ώρα που έκανε κόνξες στον Γιώργο οπότε κι εκείνος αναγκάστηκε να του δώσει το οικονομίας να δεί την γλύκα... Μέχρι στιγμής πάντως καλά το πάει το τιμόνι. Το σύνθημα άλλωστε είναι "συναίνεση αν φάμε το ξύλο, θα το φάμε όλοι μαζί...."

Βόζενμπεργκ Ελίζα, βλέπει ταγιεράκια σανέλ, και καλά κάνει, γιατί άμα δεν τα αγοράσουνε κι οι βουλευτίνες πώς θα κινηθεί η οικονομία;
Βορίδης Μάκης, βλέπει παντού μετανάστες που παίρνουνε τις δουλειές των ελλήνων! Προς θεού (αυτό άλλωστε είναι και σύνθημα του κόμματος..) δεν τους τις δίνει κανένας, μονοι τους τις παίρνουνε....
Βούγιας Σπυρίδων, βλέπει (αισθάνεται δηλ) οτι είναι πιο όμορφος απο τον Κούγια γιατί με αυτόν συναγωνίζεται τα τελευταία χρόνια, πολλώ δε μάλλον που το γούστο και η αισθητική στις βορειοελλαδίτισες φοιτήτριες έχει βελτιωθεί και ο κ. καθηγητής δεν προκαλεί τις λιποθυμίες που προκαλούσε στο παρελθόν. Επι του παρόντος βλέπει ποσα πολλά έργα θα μπορούσε να έχει αποκτήσει η ελλάδα αμα δεν τρώγανε όλα τα λεφτά οι εργολάβοι (κι οχι μονο φυσικά..) σε 5-10 μεγαλοέργα...

Βουδούρης Οδυσσέας, βλέπει εθελοντές καθώς και απελπισμένους διαμαρτυρόμενους.. αλλά μπρος στο μνημόνιο τη'ναι ο πόνος.. Σε ώρες μεγάλης διαύγειας βλέπει οτι όπως έτρεχαν μέχρι σήμερα έλληνες εθελοντές σε διάφορες χώρες του κόσμου για να βοηθήσουνε τους αναξιοπαθούντες, έτσι σε λίγο θα τρέχουνε εκείνοι να βοηθήσουνε εμάς... Εμ, απο νεόπλουτοι σε νεόπτωχους δεν είναι κι εύκολη η μετάβαση...

Βρούτσης Ιωάννης, βλέπει οτι τα νούμερα της φορολογίας δεν βγαίνουν (κι όλη την ώρα στέλνει ανακοινώσεις...) 'Ωρες ώρες βλέπει τον εαυτό του στην θέση του υπ. οικονομικών αλλά μόνο όταν έχει κάτσει πολλές ώρες στον Ναξιώτικο ήλιο χωρίς ομπρέλα.... Καλά το βλέπει πάντως οτι το επόμενο διάστημα θα το φάει στο μέτρημα... (τρείς έντεκα, τρείς δώδεκα κ.ο.κ. ..)
Γερουλάνος Παύλος, Βλέπει οτι πάμε ολοταχώς για να γίνουμε το Μεξικό της Ευρώπης (σ.σ. φτηνός μαζικός τουρισμός για τον Νότο της ευρω.. ζώνης, αλλά και κάνας .. τραπεζίτης στην χάση και στην φέξη..) αλλά που να το πεί... επιμένει να στηρίζει το 5% του ποιοτικού τουρισμού της εγχώριας αγοράς, μπας και γλιτώσει το κράξιμο, ενω βλέπει οτι σε λίγο, και για συμπαράσταση, ο ένας ξενοδόχος θα επισκέπτεται τον άλλον στα καταλύματά του... Επίσης, βλέπει οτι υπάρχουν περιθώρια να το παλέψουμε, αλλά εξαντλείται στο "όπως ξέραμε" τρέχοντας σε (α)διάφορα συνέδρια και εκθέσεις με αμφίβολο αποτέλεσμα.... Στο κομμάτι του πολιτισμού, βλέπει τις απεργίες των ανθρώπων των τεχνών και απορεί "μα, ακόμη και οι καλλιτέχνες;...". Είναι δε στο τσακ να τους προτείνει το "γυρίσουνε" κι αυτοί στα μπουζούκια, πλήν όμως βλέπει οτι κι αυτά, περνάνε κρίση τελευταία... Τέλος, βλέπει οτι θα κάνουμε καιρό να ξαναζήσουμε (σ)τον μύθο μας....
Συμπληρωματικό.
Σχετικά με το άμεσα προωθούμενο νομοσχέδιο για την τουριστική κατοικία, βλέπει (και πολύ φοβάται) οτι αυτά που δεν έπαθε η κυβέρνηση απο τους ταξιτζήδες θα τα πάθει απο τους .. ρουματζήδες (αμα καταλάβουνε τι έχουνε να πάθουνε και τι τους περιμένει...) Γι αυτό, καλό είναι, οι δευτεροι να μην τα βάζουν με τους πρώτους γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να βρεθούν στην θέση τους, κλείνοντας τα ξενοδοχεία τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας στο επερχόμενο άνοιγμα του επαγγέλματος... Οπώτε, θα είναι οι πρώτοι που θα διαμαρτύρονται τότε οτι δεν θα έχουν κόσμο να μεταφέρουν με τα ταξί τους.... Μηδένα προ του τέλους.. κακάριζε, που λέει κι ο λαός...
Βλέπει επίσης (ε, οσο να ναι είναι έξυπνο παιδί..) οτι σε λίγο, όπως (ξε)έμειναν κάποιοι κάποτε με (ακριβοπληρωμένα ..) "χαρτιά" -σ.σ. μετοχές- στα χέρια, έτσι και σήμερα (ή αυριο..) θα μείνουν με ακριβοπληρωμένα ακίνητα στα χέρια...
Και τότε είναι που θα γίνει -εντελώς- της ανωμαλίας στην ελλάδα...

Γκερέκου Άντζελα, το μονο που θέλει να βλέπει είναι τον Τόλη να τραγουδά και να βγάζει κανα καλό μεροκάματο, όλα τα υπόλοιπα είναι παρακμιακά (για την Άντζελα..) Επίσης, βλέπει την Κέρκυρα και σκέπτεται τι καλά που παίρναγε εκεί πάνω, που ήτανε πρώτη στο χωριό, πρωτού κατέβει στο Σύνταγμα και γίνει τελευταία στην πόλη.... Αν δεν ήτανε καλά τα λεφτά σε αυτην την δουλειά (κι οχι τίποτε άλλο, ίσα για να σπουδάσει κανείς τα παιδιά του ...) ποιός θα είχε όρεξη να τον βρίζουνε και να τρώει γιαούρτια;..

Δένδιας Νικόλαος, βλέπει ίντριγκες εις βάρος του προέδρου του, κ. Σαμαρά και πολύ στεναχωριέται αλλά το θέμα είναι οτι δεν μπορεί να κάνει και τίποτα...

Ευθυμίου Πέτρος, τι να βλέπει και ο κ. Ευθυμίου.. περασμένα μεγαλεία -στην Γαλλία..- και θυμώντας τα να κλαίς....

Ζήση Ροδούλα, δεν ξέρουμε τι βλέπει η ίδια, εμείς πάντως την βλέπουμε να κλαίει και να οδύρεται και να φωνάζει "είμαι στόχος του Σύριζα, είμαι στόχος του Σύριζα, σώστε με!" Κι αναρωτιόμαστε, έχει πέσει κι ο Σύριζα τόσο χαμηλά;
Κακλαμάνης Απόστολος, βλέπει τα χάλια μας, αλλά τι να πεί ...βλέπει επίσης οτι οι μισοί βουλευτές του Πασοκ έπρεπε να είναι εκτός κοινοβουλίου (και να ασκούν ωραιότατα το επάγγελμά τους..) μιας και δεν έχουν πάρει χαμπάρι περί των στοιχημάτων της κυβέρνησης και που να βγούν να το εξηγήσουν και στους ψηφοφόρους τους.. που κάθονται όλη μέρα και διαβάζουν μπλόγκς και επιρρεάζονται...
Καμμένος Πάνος, βλέπει... καραβάκια στο Αιγαίο, καθώς και πόσο τον βλάπτει αισχάτως η ενασχόλησή του με την πολιτική, μιας και το επάγγελμα δεν έχει την "αίγλη" που είχε, καθώς και οτι περνάει πολλές χαμένες ώρες στην βουλή, που εαν τις αφιέρωνε στις επιχειρήσεις θα είχε αβγατίσει τα λεφτά του κατα πολύ περισσότερο...

Κανέλλη Γαρουφαλιά (Λιάνα) βλέπει πως ούτε με το ΚΚΕ την γλιτώνει κανείς την σήμερον ημέρα που... Η κ. Κανέλη αποτελεί το άλτερ ίγκο της Έλλης Στάη, με την διαφορά οτι απο ενα σημείο και μετά (ποιός ξέρει τι της συνέβει...) "στράβωσε" και δεν μπορούσε να λειτουργεί ως τσαχπίνα δημοσιογράφος..

Καστανίδης Χαράλαμπος, (ο Xari, που θα λένε και οι επίσκοποι - επίτροποι στα υπουργεία) ως υπουργός εσωτερικών τα βλέπει όλα εκ των έσω... βλέπει επίσης οτι εκεί μέσα εκκρεμεί μπόλικη δουλειά, με τις συνθήκες όμως να ευνοούν..

Κατσέλη Λούκα, τώρα τα βλέπει που της έλεγε ο Γεράσιμος να κάτσει σπίτι της ή στις τράπεζες και να αφήσει την πολιτική για τους άντρες...

Κουβέλης Φώτης, Βλέπει οτι άμα δεν είχε τσαντιστεί πολιτικά και φτιάξει την "δημοκρατική αριστερά" σιγά μην καθότανε να τρέχει καλοκαιριάτικα να πείσει τους έλληνες για τα δεινά που μας επιφυλάσσει το μνημόνιο. Μια χαρά εξοχικό έχει, κι ενα σωρό βιβλία αδιάβαστα, καθότανε και σπίτι του... Καταλαβαίνει όμως οτι όσοι επιμένουν αριστερά, αξίζουν τουλάχιστο ανάλογο σεβασμό με αυτόν που αποδίδεται στους σημερινούς "νομοπαρασκευαστές - γραφειοκράτες"...
Βλέπει για νέο σύνθημα του κόμματός του το "εσείς κρατάτε ομπρέλα κι εγώ σας βρέχω με ιδέες..."

Κουκουλόπουλος Πάρις, και η ... ωραία Αυτοδιοίκηση (!) Βλέπει τα περασμένα μεγαλεία των ΟΤΑ και θυμώντας τα σκέπτεται εάν άξιζαν τόσες θυσίες γι αυτό που κάνει σήμερα. Να προσπαθεί -ως υφυπουργός εσωτερικών- να δώσει να καταλάβουν οι αυτοδιοικητικοί οτι "τέρμα τα δίφραγκα" κι οτι απο δω και μπρός δουλειά και σοβαρότητα (καλά απο τα 35 μας με τις αναμνήσεις θα την βγάλουμε;...) Βλέπει επίσης οτι επειδή ήτανε "μαζεμένος" ο δικός του δήμος κι άλλοι 10 σε όλη την ελλάδα (επειδή προφανώς εκεί οι άνθρωποι είχανε σοβαρές πολιτικές φιλοδοξίες..) αυτό δεν σημαίνει οτι σε ολόκληρη την χώρα δεν γινότανε της ανωμαλίας... Βλέπει και τον Καλλικράτη, και για αρχαίος του φαίνεται μια χαρά...

Λαφαζάνης Παναγιώτης, βλέπει οτι την Αριστερά (του) δεν την θυμάται κανείς πια ούτε για να της ζητήσει συναίνεση.. Και γι αυτην την κατάσταση όμως δεν (της) φταίει ούτε η τρόικα, ούτε το μνημόνιο... Σε γενικές γραμμές το φαινόμενο είναι λυπηρό...
Λιάνης Γιώργος, ανεξάρτητος βουλευτής Φλώρινας, πρώην βουλευτής του σοσιαλιστικού κόμματος και μέχρι της πρόσφατης απόφασής του οτι διαφωνεί με το Μεσοπρόθεσμο. Εμείς πάντως μέχρι σήμερα για μεγάλο γλεντζέ τον γνωρίζαμε και οχι για μεγάλο οικονομολόγο...

Λοβέρδος Ανδρέας, βλέπει τα χάλια μας τα μαύρα, καθώς επίσης, στον ύπνο του, βλέπει γιατρούς και νοσηλεύτριες να τον κυνηγάνε με νυστέρια και ουροσυλλέκτες, καθώς επίσης και προμηθευτές με τιμολόγια... Τις ώρες που σπάνε και λίγο τα νευρά του γιατί είναι σοβαρός άνθρωπος (και δεν χαριεντίζεται με τις κάμερες..) και δεν έχει καλοπεράσει τόσο ώστε να ξεπερνάει τα δύσκολα ρίχνοντάς το στην πλάκα (σ.σ. την γνωστή και ως "τρελή") μας απειλεί οτι θα τα βροντίξει κάτω και θα φύγει, μετά όμως που του περνάνε τα νεύρα του, το ξανασκέπτεται και μένει.

Μανωλάκου Διαμάντω, βλέπει τις απεργίες να παρακμάζουν και σκέπτεται οτι γινόμαστε Θατσερική Αγγλία... σε θεωρητικό επίπεδο μπορεί να έχει και δίκιο, πλήν όμως, ποιός φταίει για όλ, αυτά;

Μητσοτάκης Κυριάκος, βλέπει οτι πάλι καλά που έχει οικογενειακό κομπόδεμα γιατί δύσκολα βγαίνει μεροκάματο την σήμερον ημέρα...
Μπακογιάννη Ντόρα, the explorer βλέπει υποστηρικτές. Με το κυάλι...

Μπατζελή Κατερίνα, βλέπει αγρότες και τρέχει... βλέπει επίσης τις Βρυξέλλες και σκέπτεται τι καλά που ήταν εκεί...

Μπεγλίτης Παναγιώτης, βλέπει στρατόπεδα. πλήν όμως αυτό το υπουργείο είναι άχαρο, δεν έχει κάμερες, φλάς, λάμψη, ταξίδια και δημοσιογράφους (τώρα που κόπηκαν και οι πρωινοί καφέδες..) κι ακόμη περισσότερο μεγάλες "αγορές", πόσο μάλλον αυτην την εποχή...

Νταλάρα Άννα, βλέπει τον Γιώργο (Νταλάρα) και σκέπτεται οτι καλύτερα να είχε γίνει εκείνος υφυπουργός κι εκείνη να τραγούδαγε.. family bussiness γενικώς ..

Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα, Βλέπει την Χίλαρι και πάει να σκάσει απο το κακό της! "ποιά είναι πιο ψηλή; αυτή ή εγώ;.." Βλέπει επίσης οτι τα τελευταία τρία χρόνια ο κόσμος έχει αλλάξει (και για την ελλάδα...) κι αυτό δεν την ενοχλεί γιατί έχει παιδεία ευρωπαϊκή και γιατί όπως δουλεύει εκείνη έχει την απαίτηση να εργάζονται και οι υπόλοιποι, ακόμη και με το ζόρι βέβαια, αλλά δε βαριέσαι, άσε να υπάρχουν και μερικοί τέτοιοι πασόκοι για ποικιλία (ναι κυρία μου, αλλά κι η γυναίκα που κάθεται σπίτι της και μεγαλώνει παιδιά, εργασία κάνει..)

Ξυνίδης Σωκράτης, (το χει το πόστο φαίνεται να πηγαίνει εναλλάξ σε βουλευτές απο την επαρχία..) ως υφυπουργός ανταγωνιστικότητας, τα βλέπει όλα ανταγωνιστικά. “Competition first of all!” φέρεται να εκμυστηρεύεται σε στενούς του συνεργάτες, καθώς και στον περιπτερά της γειτονιάς του ο οποίος του παραπονιέται ότι ο κόσμος έχει ξεκινήσει και πάλι το “βερεσέ”…
Πάγκαλος Θεόδωρος, βλέπει σοσιαλισμό ή... τάνκς (μπορεί και να το χει το σόι του..) βλέπει επίσης και μια παραλία κι αναρωτιέται πότε θα έρθει η ώρα να καλμάρουν τα πράγματα μπας και πάρει μερικές μέρες day off, αλλά απ ότι φαίνεται το καθήκον θα τον έχει stand by, για πολύ καιρό ακόμα. Βλέπει επίσης τι γούστο που θα είχε να δήλωνε οτι, όσες γυναίκες μπορούν, να γυρίσουν σπίτια τους (σαν το ριάλιτι με τις "ελληνίδες νοικοκυρές-!- με φόντο την ... βουλή!) και να τις συντηρούν οι σύζυγοί τους γιατί αυτό είναι το νορμάλ μοντέλο, μην κοιτάτε που έχουν έρθει τα πάνω κάτω και κοντεύουμε σε λίγο να ταΐζουμε οι γυναίκες τους άντρες.. Ο Θεόδωρος Πάγκαλος βλέπει οτι αυτό το μοντέλο θα μπορούσε να σώσει την ελλάδα. Οι γυναίκες να γυρίσουν σπίτια τους (όπως 50 χρόνια πρίν..) και να δουλεύουνε μόνο οι άντρες..

Παναγιωτόπουλος Πάνος ή Τουρκοφάγος, βλέπει οτι και που έφυγε απο την δημοσιογραφία δεν έχασε και τίποτα. Η δημοσιογραφία. Έτσι όπως είναι τα πράγματα σήμερα, σημασία έχει να πέφτει ο μισθός. Κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα της Ολλανδικής “DE PERS” με τίτλο “Η Τουρκία κυνηγά Ελληνικές εκποιήσεις”, δήλωσε "αυτό θα γίνει πάνω απο το πτώμα της ΝΔ..."

Πανάρετος Γιάννης, βλέπει το πιο σκληρό κατεστημένο στα Πανεπιστήμια να περνιέται για πρωτοπορία....
Παπαμανώλης Γιώργος, βλέπει καραβάκια στο Αιγαίο καθώς και όσο περισσότερο μπορεί τους νησιώτες, για να μην του λένε μετά "δεν μας έβλεπες..". Καμμιά φορά θέλει να δεί υπουργούς να τους μεταφέρει "τις ανάγκες των Κυκλάδων" αλλά τελικώς δεν τους βλέπει γιατί υπηρεσιακά στελέχοι του λένε να τους τις στείλει με μέιλ....

Παπανδρέου Γιώργος (πρωθυπουργός), βλέπει τι καλά που θα ήτανε να άκουγε τον πατέρα του και να μην ανακατωνότανε με την διακυβέρνηση μιας μικρής χώρας, πόσο μάλλον που είναι ευαίσθητο παιδί και τα παίρνει όλα προσωπικά -ακόμη και την σωτηρία μικρών βαλκανικών χωρών..- κι αντί προσπαθεί να "σώσει" την ελλάδα να είχε ιδρύσει την επενδυτική "GAP trade" και να προσπαθούσε να πουλήσει την Ελλάδα όλη μαζί, μπας και σωνόταν μια και καλή...

Παπανδρέου Βάσω, βλέπει πολλούς οικονομολόγους τελευταία κι έχει επιρρεαστεί απο αυτά που της λένε οτι τα οικονομικά της κυβέρνησης δεν βγαίνουν ή, οτι βγαίνουν σε κακό. Βλέπει κιόλας οτι δεν την παίζουν οι νεότεροι κι είναι στις μαύρες της...

Παπαρήγα Αλέκα, βλέπει το ιδεολογικό χάος που επικρατεί καθώς και τον οικονομικό κατήφορο που μας περιμένει, αλλά απο ενα σημείο και μετά (το ταμείο του ΚΚΕ να ναι καλά..) καλά να πάθουνε οι έλληνες γιατί τόσα χρόνια που τους έλεγε να ψηφίζουνε κουκουέ, αυτοί δεν την ακούγανε και πηγαίνανε και ψηφίζανε εναλλάξ καπιταλιστικές κυβερνήσεις. "Ηθελέσθα και παθέστα" λοιπόν, "οτι αξίζει στον κάθε λαό, αυτά παθαίνει..." σκέφτεται η κ. Αλέκα και πέφτει χωρίς τύψεις, νωρίς, το βράδυ για ύπνο...

Παυλόπουλος Προκόπης, βλέπει τι θα μπορούσε να χει κάνει και δεν έκανε. "Δεν μπορέσαμε κυρ Προκόπη..." μονολογεί τις ώρες που πίνει τον καφέ του στο καφενείο της βουλής....Εμείς πάντως, σκέπτεται, μέχρι και την τελευταία στιγμή, προσπαθούσαμε να συντηρήσουμε το κλίμα της ευμάρειας...
Παπουτσής Χρήστος, βλέπει τα περασμένα μεγαλεία, αλλά δεν κλαίει κιόλας γιατί είναι πεπειραμένος πολιτικός και με ευρωπαϊκή παιδεία, κι ήξερε απο καιρό οτι θα ξημερώνανε μαύρες μέρες...

Πεταλωτής Γιώργος, βλέπει οτι σε λίγα χρόνια θα γίνει πιο σοβαρός πολιτικός και δεν θα ανγκάζεται να σκαρφίζεται χίλιες δυό ατάκες για να λέει κάθε μέρα στους δημοσιογράφους.

Πετσάλνικος Φίλιππος, βλέπει μια βουλή στα όρια της παράκρουσης, αλλά τουλάχιστο κατανοεί το γιατί και κρατάει την ψυχραιμία του...

Πρωτόπαπας Χρήστος, βλέπει οτι το να αγοράζεις ελληνικά ομόλογα σήμερα είναι σαν να ποντάρεις οτι η ελλάδα θα κερδίσει το μουντιάλ, πλήν όμως ακόμη κι αν μετέχεις στην "Προοδευτικούλα" οφείλεις να στηρίζεις την ομάδα σου (αυτό είναι το κακό..) Σχετικώς με την οικονομία της Ελλάδος πάντως μπορεί και βλέπει οτι η υπόθεση εξελίσσεται στο "την πηδήξαμε και ψόφησε.."

Ραγκούσης Γιάννης, βλέπει οτι πολύ γρήγορα θα ξαναμπεί στην ζωή και στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων το "γρηγορόσημο" μπας και κουνηθούν γιατί με τα λεφτά που παίρνουν πιά (και πού είσαι ακόμα...) δεν έχουν καμιά όρεξη να δουλέψουν (σ.σ. έχουν "μεξικανοποιηθεί"..) και το έχουνε ρίξει στο "manana", στο άστο γι' αύριο δηλαδή... Γιατί, πρέπει να είναι πολύ καλοπροαίρετος κανείς για να πιστέψει οτι για 700 ευρώ ο έλληνας θα τρέχει πανικόβλητος. Εδω δεν έτρεχε για τα διπλά.. Αυτά, μάτια μου, εφαρμόζονται σε άλλους λαούς, που ήταν ανέκαθεν φτωχοί κι "ανερχόμενοι" κι οχι σε κονομημένους που ξαφνικά φτώχυναν. Οι δεύτεροι δεν θα δουλέψουνε (όσο new generation ή "της ανάγκης" παιδιά κι αν είναι) θα σε δουλέψουνε..
Ρέππας Δημήτρης, τα βλέπει όλα digital! βλέπει επίσης τον εαυτό του υπερυπουργό γιατί έτσι είναι με τους παλιούς, δεν πέρνουνε εύκολα χαμπάρι οτι όλοι έχουμε πέσει 5 "γαλόνια" κάτω. Οι "στρατηγοί" είναι μην τους θίξεις θέματα ιεραρχίας. Θέλουνε να συνταξιοδοτούνται με τον μεγαλύτερο βαθμό. Κι' άσε τους φαντάρους να κουρεύονται...
Ρήγας Παναγιώτης, βλέπει τις Κυκλάδες και σκέφτεται οτι μια χαρά είναι κι εδω, ευάερα, ευήλια και χαριτωμένα και .. γαμώ τα υπουργεία σας, που λένε.... Βλέπει επίσης οτι κάλλιο πρώτος στο χωριό, παρά στην πόλη και στην απέξω..

Σαμαράς Αντώνης, βλέπει τον εαυτό του στην θέση του "Γιώργου Παπανδρέου". Για την ώρα όμως στην αντιπολίτευση. Επειδή όμως είναι μεγάλος θαυμαστής του πρωθυπουργού και τον κάνει κάνει κόπυ - πέιστ (μα σε όλα...) πιστεύει οτι μια μέρα θα κατορθώσει να δεί και τον εαυτό του πρωθυπουργό.. Μέχρι τότε, περιμένει να κυβερνήσει μια πιο ευκολοκυβέρνητη, χωρίς φαντασία αλλά σε αφασία χώρα, γιατί εδω που τα λέμε δεν είναι κι ευκολη δουλειά να κυβερνάς την ελλάδα σήμερα...
Σηφουνάκης Νικόλαος, βλέπει οτι μας τα λεγε, αλλά μυαλό δε βάζαμε... "ρε καλοπερασάκηδες, έχετε γεμίσει την χώρα αυθαίρετα και ζητάτε και τα ρέστα;.." θα θελε να πεί, αλά τον "κρατάει" ο Βενιζέλος λέγοντάς του οτι ευτυχώς που είναι γεμάτη αυθαίρετα η χώρα γιατί έτσι και πληρώσουνε -για να τα σώσουνε- όσοι τα έχουνε θα σωθεί η οικονομία της ελλάδας...Επίσης, όταν ερωτεύεται, δεν βλέπει τίποτα (και ποιός τα .. τα αυθαίρετα...)

Σιούφας Δημήτρης, έβλεπε -κι αυτός- απο καιρό οτι το πάρτυ τελείωνε (κι ύστερα, ήρθαν οι μέλισσες...) αλλά στο τίμ που ανήκε και στην συγκεκριμένη συγκυρία, δεν μπορούσε να πεί και πολλά... Τώρα βλέπει τον κ. Αντώνη να τα "στυλώνει" στην συναίνεση και να μην του βγαίνει... αλλά μπορεί να φταίνε και οι ευρωπαίοι.. Έχει ωραία σελίδα στο ίντερνετ, αν μπερδεύεται λίγο κανείς με το μνημόνιο για την οικονομία και το μνημόσυνο για τον Έβερτ...

Σκανδαλίδης Κώστας, βλέπει οτι έτσι και δεν φτάναμε στο αμήν (στον πάτο δηλαδή) δεν θα άλλαζε τίποτε στην ελλάδα, αλλά δεν τον παίρνει και απο κάτω, γιατί και η μελαγχολία των ποιητών έχει τα όριά της... Δεν βλέπει την ώρα να επισκεφθεί την Σαντορίνη όπου αναμένεται να του γίνει ενθουσιώδης υποδοχή μετά και την πρωτοβουλία του να γίνει το τοπικό τοματάκι ..pop! Οι Θηραίοι, έχουν να το λένε "ας έρθει με το καλό και θα τον γεμίσουμε τοματάκια..."

Σπηλιωτόπουλος Άρης, βλέπει οτι κάποτε ήταν 15 χρόνια μπροστά απο την εποχή του, (καλά, τότε ζούσαμε στην εποχή που έμπαινε το life style στις ζωές μας, πρωτού "μας φάει το ίδιο το σύστημα" και γίνουμε οι μισοί βλαχομπαρόκ..) αλλά δεν του βγήκε και σε καλό.. Βλέπει επίσης οτι σε αυτην την ζωή, ή που πρέπει να κάνεις μεγάλο adjustment με την εποχή σου, ή που δεν πρέπει να το κάνεις καθόλου...

Στυλιανίδης Ευρυπίδης, βλέπει το Σύνταγμα γεμάτο διαδηλωτές και δεν μπορεί να καταλάβει γιατί.. Επίσης, δεν μπορεί να καταλάβει τι έγινε κι απο κεί που ο Καραμανλής κυβέρναγε "αέρα" και δεν τον έσκιαζε φοβέρα καμιά, τώρα δεν τον θυμάται κανένας, κι όλοι νοιάζονται, λέει, να "σώσουν την ελλάδα..."
Τζάκρη Θεοδώρα, βλέπει οτι το lifestyle δεν περνάει αυτην την εποχή στην Ελλάδα, κι οσο να ναι στεναχωριέται... επίσης, δεν βλέπει εαν είναι στην κυβέρνηση ή οχι και ζητά απο κάποιον να της πεί..

Τσίπρας Αλέξης, ή Αλέξ Βαλέσα.., τα βλέπει όλα χωρίς το μνημόνιο και σπάει το κεφάλι του να καταλάβει γιατί ενω τα λέει τόσο ωραία και επαναστατικά δεν τον ακούει κανένας ή εστω πολύ λίγοι (γιατί κονομίσαμε Αλέξη, γιατί χορτάσαμε την κοιλιά μας, παιδί μου...) Βαθιά μέσα του στεναχωριέται για τον δρόμο που τράβηξε γιατί ξέρει οτι ως επιχειρηματίας θα τα κατάφερνε καλύτερα... (φώναζες κι εσύ απο μικρός στα σχολεία, δεν καθόσουνα στην θέση σου...)

Τσόκλη Μάγια, βλέπει τον κόσμο, άνω κάτω... βλέπει επίσης την επόμενη εκπομπή της με τίτλο "οι βουλές του κυρίου" όπου θα παρουσιάζει το πως λειτουργούν οι "βουλές" σε άλλες χώρες, με αρχή την "βουλή της κορέας"..

Φλωρίδης Γιώργος, ούτε ο ίδιος δεν ξέρει πια τι βλέπει...τα είδε πάντως όλα αντιμνημονιακά, αλλά δεν του είπε και κανένας μπράβο.. ίσα ίσα οι δικοί του λένε "μωρέ τι έπαθε ο Γιώργης και .. ξέφυγε;.."

Χρυσοχοίδης Μιχάλης, την έχει δεί οτι τόσα χρόνια ζούσαμε σε "κομμουνιστικό καθεστώς". (ναι, γιατί τώρα που έγινε η περεσ-τροικα και μας παίζουνε οι αγορές τι καταλάβαμε;..) Δεν έχει κι άδικο, το θέμα είναι ποιός το αντιλαμβάνεται.. Ευτυχώς πάντως που έχει ενδιαφέρουσα καθημερινότητα διαφορετικά θα κινδύνευε να μελαγχολίσει..

Ψαριανός Γρηγόρης, βλέπει το Σύνταγμα γεμάτο δακρυγόνα, καθώς επίσης και τα ραδιόφωνα χωρίς "επαναστάτες" παρουσιαστές. Μεταξύ μας, μπορεί να το ευχαριστιέται κιόλας γιατί μπορεί να λέει οτι ήταν απο τους τελευταίους.... (επαναστάτες του Συντάγματος και του ραδιοφώνου...)

Χρηματοπιστωτικές εταιρίες, βλέπουν ενα κελεπούρι που το λένε "ελλάδα"

Τρίτη, 19 Ιουλίου 2011.
καλό καλοκαίρι.