Σάββατο, Νοεμβρίου 21, 2015

συνάντηση του ΕΠΑΜ Θήρας (22.11 18.00)

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του,


Ο πυρήνας Θήρας του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου σας προσκαλεί,  στην επόμενη συνάντηση του, την Κυριακή 22 Νοεμβρίου και ώρα 18:00, στον χώρο της σχολής οδηγών “ΓΙΟΥΣΙΑΣ”  στα Φηρά, στον δρόμο προς το κάμπινγκ.

εργαστήρι ∆ηµιουργικότητας Οµάδα Λογοτεχνίας Εµπορείου – εγγραφές 22.11

Το Εργαστήρι ∆ηµιουργικότητας - Οµάδα Λογοτεχνίας Εµπορείου ξεκινά και φέτος τις δραστηριότητές του με τις εγγραφές παιδιών να πραγματοποιούνται την Κυριακή  22/11/2015 στις 16.00 στο χώρο της Οµάδας δίπλα στην ∆ηµ. Κοινότητα Εµπορείου.

Το Εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά παιδιά 8-12 ετών που φοιτούν από την Β’ τάξη µέχρι Στ’ τάξη του ∆ηµοτικού Σχολείου.

Η συµµετοχή είναι ∆ΩΡΕΑΝ και οι εγγραφές γίνονται µόνο α̟πό τους γονείς.

Τηλέφωνο Ε̟πικοινωνίας 6972845396, 6982780866 (What’s up)

Υπεύθυνη : Ρούλα Φραγκάκου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Οι συναντήσεις γίνονται κάθε Κυριακή την καθορισµένη ώρα.

Η ̟παρουσία των ̟παιδιών σε κάθε συνάντηση είναι υ̟ποχρεωτική και η συµµετοχή τους σε όλες τις δραστηριότητες. Στη διάρκεια διακο̟πών Χριστουγέννων και Πάσχα ∆ΕΝ γίνονται συναντήσεις.
Τα υλικά γραφής και ζωγραφικής και τα βιβλία είναι των ̟παιδιών. Παραµένουν στο χώρο της Οµάδας και τα ̟παίρνουν στο τέλος της χρονιάς.

Χώρος συνάντησης : ∆ί̟πλα στα γραφεία της δηµοτικής κοινότητας Εµ̟πορείου. Τα ̟παιδιά έρχονται στο χώρο συνάντησης µε ευθύνη των γονιών τους και α̟ποχωρούν αµέσως µετά το τέλος της συνάντησης.

Περιεχόµενο συναντήσεων: Παραµύθια της ̟προφορικής ̟παράδοσης. Παιδική λογοτεχνία. Έλληνες ̟ποιητές και ̟πεζογράφοι. Έλληνες συνθέτες. Έλληνες εικαστικοί. Γνωριµία µε το Θέατρο. Κατασκευή και εµψύχωση κούκλας. Ήθη και έθιµα στον κύκλο του χρόνου. Λαογραφία. Λαϊκοί καλλιτέχνες. Περιβαλλοντική ευαισθητο̟ποίηση. Ε̟πισκέψεις σε Μουσεία & χώρους ενδιαφέροντος του νησιού..
Η συµµετοχή όλων των ̟παιδιών είναι δωρεάν.

Ε̟πειδή οι δυνατότητες του χώρου είναι ̟περιορισµένες, για τις καινούριες συµµετοχές θα τηρηθεί σειρά ̟προτεραιότητας.

Για κάθε ̟πληροφορία, α̟πευθυνθείτε στην κ. Ρούλα Φραγκάκου.


Σας ̟περιµένουµε όλους!

κινηματογραφικές προβολές στο Πανηγυρόσπιτο της Οίας – η πρώτη στις 22.11 18.00

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, https://www.facebook.com/pneumatiko.oias?fref=nf&pnref=story

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Ελληνικός Κινηματογράφος δεν λείπει από το Πνευματικό κέντρο Πανηγυρόσπιτο Οίας.
Αύριο Κυριακή 22/11 και ώρα 6:00 μ.μ η πρώτη προβολή...
Σας περιμένουμε...

νέο απορριμματοφόρο όχημα 16 κυβικών παρέλαβε ο Δήμος Θήρας

Σύμφωνα με ανακοίνωση (20.11) του δημάρχου Θήρας,

Συνάντηση στο γραφείο μου με θέμα την πορεία και τον προγραμματισμό της ανακύκλωσης για το 2016, με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Γιώργο Κυριαζή και τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης.
Η πρόοδος του νησιού μας στον τομέα της ανακύκλωσης μας εξασφάλισε ένα νέο απορριμματοφόρο όχημα 16 κυβικών, το οποίο με ιδιαίτερη χαρά εγώ και το προσωπικό που Δήμου παραλάβαμε χτες.

Στις αρχές της νέας χρονιάς θα τοποθετηθούν και οι 200 νέοι μπλε κάδοι που πρόσφατα προμηθευτήκαμε, ώστε να δυναμώσουμε και άλλο την ανακύκλωση στο νησί μας!

δηλώσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη φύτευση νέων αμπελώνων στην Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων (24.11 – 15.12)

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της,

Η Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων ανακοινώνει σε όλους τους παραγωγούς – μέλη της ότι από την Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015 μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2015 θα γίνονται οι δηλώσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη φύτευση νέων αμπελώνων.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στο Κατάστημα Γεωργικών Εφοδίων της Ένωσης στα Φηρά από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή 8:00 με 14:00.

Απαραίτητα δικαιολογητικά:

E9 και συμβόλαιο για τα ιδιόκτητα αγροτεμάχια.
Ιδιωτικά συμφωνητικά μίσθωσης (Ενοικιαστήρια) για τα ενοικιαζόμενα αγροτεμάχια.
Για όλα τα αιτούμενα αγροτεμάχια θα πραγματοποιηθεί επιτόπιος έλεγχος.


ημερίδα - HOTEL DAY με θέμα «Hospitality By KAYΚΑΣ» από την εταιρία ΚΑΥΚΑΣ Β. Α.Ε. την Δευτέρα 23/11/2015 στις 18.00 στο Εμπορικό κέντρο «Χρυσού»

Η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνη ενημερώνει τα μέλη της ότι η εταιρία Β. ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε. διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση την Δευτέρα 23/11/2015 18.00 – 21.00 στο Εμπορικό κέντρο «Χρυσού» στον δρόμο Φηρών – Πύργου.

Επίσης ενημερώνει τα μέλη της ότι σε συμφωνία με την εταιρία Β. ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε. τα μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης μπορούν να προμηθεύονται προϊόντα της εταιρίας σε προνομιακές τιμές.

Η πρόσκληση της ενημερωτικής εκδήλωσης έχει ως εξής :

Η εταιρια Β. ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε. σε συνεργασια με την Ενωση Ξενοδοχων Σαντορινης σας προσκαλεί στην Ημεριδα που διοργανωνει με θεμα:
<< HOTEL DAY >>
Την Δευτερα 23 Νεομβριου 2015 στις 17:30 στην Αιθουσα Εμπορικό κέντρο Ι.Χρυσού στην Ευθεία Φηρών-Πύργου.
18:00-18:30 Προσκλήσεις-συστάσεις-Καλωσόρισμα (ΚΑΥΚΑΣ)
18:30-18:45 Energy Efficiency (ΚΑΥΚΑΣ)
18:45-20:30 Total Solution
H λύση της Καυκάς (ΚΑΥΚΑΣ)
Lighting (ΚΑΥΚΑΣ)
Φωτοβολταικά (ALEO)
(Θα παρουσιάσει ειδικές προσφορές για τις ημέρες των HOTEL DAY)
Διαδικασία πιστοποίησης ξενοδοχείων (COSMOCERT)
Μέση τάση- Panduit-Heat Pump (ΚΑΥΚΑΣ)
20:30-21:00 Φαγητό –Ποτό


ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΗΝ ΧΟΖΟΒΙΩΤΙΣΣΑ (24.11)

Ο Ιερός Ναός Αναλήψεως Σωτήρος Καρτεράδου Θήρας όπως κάθε χρόνο διοργανώνει ημερήσια (αυθημερόν) προσκηνηματική εκδρομή στην Ιερά Μονή Παναγίας Χοζοβιώτισσας  στην Αμοργό την Τρίτη  24 Νοεμβρίου 2015.

 Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6973387465.

Συμμετοχές κάθε μέρα στην Χριστιανική Εστία στα Φηρά από 5:30-7:00 μ.μ.      
Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής λόγω περιορισμένων θέσεων. 

Εκ του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου

του Ιερού Ναού Αναλήψεως Σωτήρος Καρτεράδου Θήρας

Παρασκευή, Νοεμβρίου 20, 2015

με την υποστήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης πραγματοποιήθηκαν οι συναυλίες της Αθηναϊκής Ορχήστρας Νέων (ΑΣΟΝ) στην Σαντορίνη με διοργάνωση του Δήμου Θήρας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Με την υποστήριξη μέσω της δωρεάν φιλοξενίας των μελών της Αθηναϊκής Ορχήστρας Νέων (ΑΣΟΝ) στην Σαντορίνη από την Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης πραγματοποιήθηκαν οι συναυλίες της ΑΣΟΝ στην Σαντορίνη που διοργάνωσε ο Δήμος Θήρας στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο και το Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ. για τα παιδιά των δημοτικών σχολείων, το διήμερο 15 και 16 Νοεμβρίου 2015.

Οι  συναυλίες της Αθηναϊκής Ορχήστρας Νέων (ΑΣΟΝ) ξεκίνησαν το χειμερινό πολιτιστικό πρόγραμμα του Δήμου Θήρας που εντάσσεται στα πλαίσια της πρωτοβουλίας «Σαντορίνη, προορισμός όλο τον χρόνο».
Στο νησί μας έδωσαν παραστάσεις η Μικρή Συμφωνική της ΑΣΟΝ με 28 μέλη μεταξύ των οποίων είναι ο συμπατριώτης μας Θηραίος Αντώνης Πρέκας στα 1α βιολιά.


Η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης ευχαριστεί τα μέλη της που υποστήριξαν την πρωτοβουλία και συνεχίζει να τα παροτρύνει να υποστηρίζουν και στο μέλλον πρωτοβουλίες  με σκοπό την ευημερία και πρόοδο του νησιού και των κατοίκων του. 

ανακοίνωση Παναγιώτη Ρήγα, πρώην Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Σαστισμένος  και αμήχανος ο ελληνικός λαός παρακολουθεί την καταιγίδα των μέτρων που με την κατεπείγουσα διαδικασία ψηφίζει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στη Βουλή. Μέτρα που διαλύουν πλήρως την οικονομία και οδηγούν σε απόγνωση την ελληνική κοινωνία.
Δεσπόζουσα θέση  σ αυτή την πολιτική της «πρώτη φορά Αριστεράς» καταλαμβάνει το μέτρο της επιβολής πρόσθετου ειδικού φόρου 40 λεπτών στην τιμή του κρασιού, ανά λίτρο.
Πλήττονται έτσι ο Έλληνας αμπελουργός ως προς το εισόδημά του και η ανταγωνιστικότητα του ελληνικού κρασιού.
Ο δυναμικός κλάδος της αμπελουργίας και της οινοποιίας μπαίνει στο στόχαστρο των άσχετων και ιδεοληπτικών κυβερνώντων που φαίνεται πως έχουν βαλθεί να εξοντώσουν κάθε βιώσιμη και δυναμική παραγωγική δραστηριότητα της χώρας.
Ισχυρό πλήγμα δέχονται οι οινοπαραγωγοί και τα πολυάριθμα οινοποιεία στα νησιά των Κυκλάδων, σε Σαντορίνη, Πάρο, Τήνο, Μύκονο, Νάξο, Σίκινο και αλλού.

Μετά την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ, την αύξηση του ΦΠΑ στον τουρισμό και την εστίαση, τα νησιά μας στοχοποιούνται για μια ακόμη φορά από την Κυβέρνηση της πολιτικής απάτης Τσίπρα-Καμμένου.

e-Learning Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου με αντικείμενο τον τουρισμό

e-Learning Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου με αντικείμενο τον τουρισμό.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου προωθώντας την αριστεία σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης και της μάθησης, ξεκίνησε να προσφέρει από τον Οκτώβριο 2012  νέα, καινοτόμα προγράμματα επαγγελματικής επιμόρφωσης και εξειδίκευσης σε επιστημονικά πεδία αιχμής. 


Η υλοποίηση των επιμορφωτικών μαθημάτων και προγραμμάτων μας γίνεται από επώνυμους και διεθνώς αναγνωρισμένους Καθηγητές και Καθηγήτριες Πανεπιστημίων και κατά περίπτωση καταξιωμένους στο χώρο τους επαγγελματίες, με τη χρήση πρότυπων μορφών e-Learning, και αξιοποιώντας και διευρύνοντας τη βραβευμένη σε Ευρωπαϊκό επίπεδο εμπειρία και τεχνογνωσία του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην οργάνωση και λειτουργία προγραμμάτων ηλεκτρονικής μάθησης. 
 

Για να δείτε όλα τα προσφερόμενα προγράμματα παρακαλούμε επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://e-epimorfosi.aegean.gr  


Στο πλαίσιο αυτό, σας προωθούμε ενημερωτική επιστολή για το e-Learning Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης με τίτλο «Οργάνωση και Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων» με Επιστημονικά Υπεύθυνο τον Επίκουρο Καθηγητή κ. Σταυρινούδη Θεόδωρο.
Το συνολικό κόστος του Προγράμματος είναι 390 ευρώ. Αξιοποιώντας συνδυαστικά τις προσφερόμενες μας εκπτώσεις μπορείτε να επιτύχετε μείωση επί των διδάκτρων σας, έως και 25%.

e-epimorfosi.aegean.gr
Γραμματεία Προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης Πανεπιστημίου Αιγαίου
Δράση 2 - Έργο "ΠΟΛΥΝΗΣΙΩΤΙΚΌΤΗΤΑ"
Τ.: 22410 99424-6  Μ.: e-epimorfosi@aegean.grερώτηση των βουλευτών Κυκλάδων, Ν.Συρμαλένιου και Α.Συρίγου, για την ανάγκη επαναλειτουργίας του γηπέδου ποδοσφαίρου της Σερίφου

Το γήπεδο ποδοσφαίρου της Σερίφου , το μοναδικό γήπεδο του νησιού, χώρος άθλησης της νεολαίας και της ποδοσφαιρικής ομάδας του νησιού  παραμένει σχεδόν 6 μήνες σφραγισμένο, προκαλώντας αγανάκτηση στους κατοίκους.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου με την υπ. αριθμ 61682/27-8-14 απόφαση του Γενικού Γραμματέα χορήγησε άδεια λειτουργίας για 2 έτη στο Δημοτικό Γήπεδο Ποδοσφαίρου Σερίφου ( χωρίς παρουσία θεατών) με βασική προϋπόθεση, πριν τη λήξη του πρώτου χρόνου από τη χορήγηση άδειας έτους, την προσκόμιση βεβαίωσης για την αποκατάσταση των ελλείψεων- ατελειών που διαπιστώθηκαν από την 25/8/14 έκθεση γνωμοδότησης της Επιτροπής Ελέγχου Αθλητικών Εγκαταστάσεων Περιφερειακής Ενότητας Μήλου και με την οποία η Επιτροπή γνωμοδοτούσε ομόφωνα για την χορήγηση άδειας λειτουργίας χωρίς παρουσία θεατών με την προϋπόθεση της άμεσης άρσης των παρατηρήσεων της.

Μετά από καταγγελία πολίτη (20/11/14), που ανέφερε ότι για το συγκεκριμένο γήπεδο δεν υφίστανται συμβόλαια αγοράς, μίσθωσης ή παραχώρησης των ακινήτων που βρίσκεται στο γήπεδο, η Αποκεντρωμένη έστειλε την καταγγελία αφενός στο Δήμο Σερίφου καλώντας τον να ενημερώσει για τις ενέργειες που είχε μέχρι τότε έχει προβεί, αφετέρου στην Επιτροπή Ελέγχου Αθλητικών Εγκαταστάσεων Περιφερειακής Ενότητας Μήλου για την εξέτασή της καταγγελίας και την αποστολή της εισήγησής της. Η Επιτροπή Ελέγχου παρόλο που ο Δήμος Σερίφου δεν είχε ολοκληρώσει μια σειρά ενεργειών, ανέφερε ότι δεν πρέπει να γίνει ανάκληση της διετούς διάρκειας άδειας λειτουργίας του εν λόγω γηπέδου, με τον όρο της μη παρουσίας θεατών και με τον όρο προσκόμισης βεβαίωσης για την αποκατάσταση των ελλείψεων- ατελειών που διαπιστώθηκαν πριν τη λήξη του πρώτου έτους (27/8/15), χωρίς όμως να δικαιολογεί την πρότασή της.
Κατά συνέπεια η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου μην έχοντας μια σειρά εγγράφων σχετικά με τις ατέλειες , το ιδιοκτησιακό καθεστώς, δικαιολογητικά μίσθωσης ή παραχώρησης των ακινήτων  με την υπ. αριθμ 38243.28-5-15 αποφάσισε τη σφράγιση του εν λόγω γηπέδου ποδοσφαίρου.
Από τότε μέχρι σήμερα το γήπεδο παραμένει σφραγισμένο. Ο δήμος Σερίφου ισχυρίζεται ότι έχει κάνει ότι είναι δυνατόν στα πλαίσια των δυνατοτήτων του, χρηματικών και χρονικών, για να λυθεί το ζήτημα αλλά το πρόβλημα παραμένει. Έχει προσπαθήσει να λύσει το πρόβλημα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος με παραχωρήσεις, μελλοντικές αγορές και ενοικίαση  αλλά αυτό απαιτεί χρονοβόρες διαδικασίες Είναι απαραίτητο να βρεθεί ο τρόπος επαναλειτουργίας του γηπέδου και χρειάζεται προσπάθεια από όλες τις πλευρές .
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτώνται οι κ.κ Υπουργοί:
-        Προτίθεστε να πάρετε συγκεκριμένα μέτρα ώστε το γήπεδο να μπορέσει να λειτουργήσει και να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των κατοίκων και της ποδοσφαιρικής ομάδας ;
-        Εξετάζετε τη δυνατότητα για κατά εξαίρεση λειτουργία του γηπέδου, χωρίς θεατές, μέχρι να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα;

 Οι ερωτώντες βουλευτές  Νίκος Συρμαλένιος, Αντώνης Συρίγος


πρόσκληση του Δήμου Θήρας για την παρουσίαση της πρωτοβουλίας "Σαντορίνη, προορισμός όλο τον χρόνο" (1.12 Μουσείο Ακρόπολης)

Σύμφωνα με την πρόσκληση,

Ο Δήμαρχος Θήρας Νικόλαος Αναστάσιος Ζώρζος έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην εκδήλωση για την παρουσίαση της πρωτοβουλίας «Σαντορίνη όλο το χρόνο» την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου 2015, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Ακρόπολης στην Αθήνα. Ωρα προσέλευσης 11.40.

Πληροφορίες Κρυσταλλία Παπαοικονόμου 22803 60129 

Α.Ο.ΘΗΡΑΣ- ΠΟΡΦΥΡΑΣ (28.11 16.00 ΔΑΠΠΟΣ)

Το Σάββατο 28 Νοεμβρίου στις 16:00 στο ΔΑΠΠΟΣ θα πραγματοποιηθεί το επόμενο παιχνίδι του Α.Ο. Θήρας με τον Πορφύρα στο πλαίσιο της 7η αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α1.

Πέμπτη, Νοεμβρίου 19, 2015

ημερίδα με θέμα «πρώτες βοήθειες και τρόπος εγκατάλειψης κτηρίου σε περίπτωση σεισμού και πυρκαγιάς» από τον Δήμο Θήρας, την Ε.Δ.Ο.Κ. και το Εθελοντικό Διασωστικό Σώμα Θήρας για τους εκπαιδευτικούς και για κάθε ενδιαφερόμενο (20.11 16.00 – 20.00 Santo Wines)

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Ο Δήμος Θήρας, η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων (Ε.Δ.Ο.Κ.)  και το Εθελοντικό Διασωστικό Σώμα Θήρας, στα πλαίσια της Πολιτικής Προστασίας  του Δήμου Θήρας,   διοργανώνουν  για  τους εκπαιδευτικούς όλων των σχολικών βαθμίδων της Θήρας και της Θηρασίας, καθώς και για τα μέλη των εθελοντικών ομάδων των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων Θήρας ,   ημερίδα με θέμα « Πρώτες βοήθειες και τρόπος εγκατάλειψης κτηρίου σε περίπτωση σεισμού  και πυρκαγιάς».

Η ημερίδα θα διεξαχθεί την Παρασκευή 20/11/2015 και ώρες   16:00 – 20:00 στον χώρο του συνεδριακού κέντρου της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων στον Πύργο Θήρας.

Η εκδήλωσης θα είναι ανοικτή και για οποιοδήποτε πολίτη το επιθυμεί.

 Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαιώσεις παρακολούθησης.


Για πληροφορίες : Καφούρος Μάρκος 

Τετάρτη, Νοεμβρίου 18, 2015

δωρεάν εξετάσεις μέτρησης σακχάρου στο Κ.Υ. Θήρας από τον Δήμο Θήρας και το Κ.Υ. Θήρας (19.11 08.30 – 13.00)

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Ο Δήμος Θήρας σε συνεργασία με το κέντρο Υγείας Θήρας   ανακοινώνει στους διαβητικούς ασθενείς της Σαντορίνης, ότι αύριο Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015 και κατά τις ώρες 08:30 πρωινή  έως 13:00 το μεσημέρι, θα πραγματοποιούνται στο χώρο του  Κέντρου Υγείας Θήρας δωρεάν εξετάσεις μέτρησης της  Γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη (HbA1c) για  όλους τους διαβητικούς (άτομα που λαμβάνουν ινσουλίνη και μεγάλης ηλικίας).

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Υγείας Θήρας στο τηλέφωνο  2286360300.


πρόγραμμα 6ης εβδομάδας του "Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ Basketball League 2015-2016" – επόμενοι αγώνες στις 22.11

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δ.ΑΠ.Π.Ο.Σ. ,

Την ευκαιρία να διατηρήσει τη διαφορά απ' τους διώκτες του θα επιδιώξει ο Αετός 2 που αντιμετωπίζει τους Utah Jazz στα πλαίσια της έκτης αγωνιστικής τους "Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ Basketball League 2015 - 16".

Οι πρωτοπόροι με νωπές ακόμα τις μνήμες απ' την επικράτησή τους επί του Πήγασου και πιο ξεκούραστοι χάρη στο ρεπό της περασμένης εβδομάδας θα επιχειρήσουν να πάρουν την πολυπόθητη νίκη. Για τους Utah τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο, καθώς αναμένεται να λείψει ο Καφούρος απ' την αναμέτρηση κι έτσι το βάρος στον επιθετικό τομέα θα πέσει στις "πλάτες" του Τσακριού.

Στο μεταξύ, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα αναμένεται να ξεπεράσουν το... εμπόδιο των παίδων της Α.Ε.Σ οι Επαλαίμαχοι, οι οποίοι δείχνουν σ' εξαιρετική φόρμα το τελευταίο διάστημα.

Επίσης, εύκολο έργο αναμένεται να έχει και ο Πήγασος απέναντι στο Λιμεναρχείο, που μετράει τέσσερις σερί ήττες. Οι "αεροπόροι" μετά από δύο συνεχή ανεπιτυχή αποτελέσματα δεν έχουν περιθώρια γι' άλλες απώλειες και δείχνουν έτοιμοι ν' αδράξουν την δυνατότητα που τους δίνεται απ' τα... μαλλιά.

Τέλος, η αναμέτρηση ανάμεσα στους Λύκους και στους εφήβους της Α.Ε.Σ αναβάλλεται, λόγω αγωνιστικών υποχρεώσεων των πρώτων στο εφηβικό πρωτάθλημα της Ε.Σ.Κ.Κ.

 Αναλυτικά το πρόγραμμα της έκτης αγωνιστικής έχει ως εξής:

ΚΥΡΙΑΚΗ 22/11/2015

Αετός 2 - Utah Jazz (15:30)

Α.Ε.Σ Παίδες - Επαλαίμαχοι (17:15)

Λιμεναρχείο - Πήγασος (19:00)


ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΧΟΖΟΒΙΩΤΙΣΣΑ ΣΤΗΝ ΑΜΟΡΓΟ (22.11) από την ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΘΗΡΑΣ ΑΜΟΡΓΟΥ και ΝΗΣΩΝ και τον ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΣΩΤΗΡΟΣ ΚΑΡΤΕΡΑΔΟΥ ΘΗΡΑΣ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Ο Ιερός Ναός Αναλήψεως Σωτήρος Καρτεράδου Θήρας όπως κάθε χρόνο διοργανώνει ημερήσια (αυθημερόν) προσκηνηματική εκδρομή στην Ιερά Μονή Παναγίας Χοζοβιώτισσας  στην Αμοργό την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015.

 Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6973387465.

Συμμετοχές κάθε μέρα στην Χριστιανική Εστία στα Φηρά από 5:30-7:00 μ.μ.      
Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής λόγω περιορισμένων θέσεων. 


Εκ του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Αναλήψεως Σωτήρος Καρτεράδου Θήρας

εορτασμός της ημέρας της Εθνικής Αντίστασης (22.11) – ανακοίνωση του Δήμου Θήρας

Την ανακοίνωση του Δήμου Θήρας με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων μπορείτε να δείτε εδώ :

συνάντηση του Περιφερειάρχη Γ. Χατζημάρκου με την αν. υπουργό Τουρισμού, με φόντο τις εξελίξεις στην Αίγυπτο – πλάνο επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου του 2016

Συνάντηση εργασίας  με την αναπληρώτρια Υπουργού Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά και την νέο Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Τρυφωνόπουλο είχε την Δευτέρα 16.11, στο Υπουργείο Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

Βασικό θέμα προς συζήτηση απετέλεσε η χάραξη της στρατηγικής προσέγγισης της ρωσικής αγοράς, μετά τις ανακατατάξεις που δημιουργεί στον τουριστικό χάρτη της ευρύτερης περιοχής το κλείσιμο της Αιγύπτου για τους Ρώσους.

Στόχος της υπό χάραξη στρατηγικής είναι η Ελλάδα να αποσπάσει σημαντικό μερίδιο από το κενό που δημιουργείται και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει διεκδικώντας πρωτεύοντα και καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση του στρατηγικού πλάνου που θα διαμορφωθεί και στις κινήσεις που θα ακολουθήσουν  στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Στην συνάντηση εργασίας διερευνήθηκαν επίσης ο τρόπος και η μορφή συνεργασίας του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και της Περιφέρειας, με σκοπό την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου κατά τους μήνες Μάρτιο – Απρίλιο και Οκτώβριο Νοέμβριο του 2016,  τον καθορισμό των αγορών – στόχων και των επαφών που θα ακολουθήσουν.

Το μήνυμα που βγήκε από την συνάντηση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού είναι μόνο μέσα από την συνεργασία και την συλλειτουργία, χωρίς ανταγωνισμούς και αλληλεπικαλύψεις,  μπορούν να χαραχθούν οι πιο αποτελεσματικές πολιτικές, για τον μοναδικό τομέα που στηρίζει σθεναρά την ελληνική οικονομία. Τον τομέα του τουρισμού που, όσο ευαίσθητος κι αν είναι στις διεθνείς εξελίξεις, άλλο τόσο προσφέρει δυνατότητες, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχουν τα αντανακλαστικά, η ταχύτητα και η ευελιξία για την αξιοποίησή τους. 


ανακοίνωση για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (8 μηνών) 2 ατόμων από τον Δήμο Θήρας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δύο (2) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Δήμου Θήρας και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων με τα αντίστοιχα απαιτούμενα προσόντα (ΥΕ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ) για 8 μήνες.

Η υποβολή αιτήσεων ξεκινά την Τρίτη 24.11.2015 και θα διαρκέσει έως και 3.12.2015.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΗΡΑΣ Ν. ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Θήρας που εχει κοινοποιηθεί στο σύνολο των Ο.Τ.Α. και φορέων,

Ο Δήμος ΘΗΡΑΣ Νομού Κυκλάδων, προτίθεται να προβεί στην κάλυψη δώδεκα (12) θέσεων προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων και κλάδων με μετάταξη υπαλλήλων από Υπουργεία ή άλλες Δημόσιες Υπηρεσίες, Ο.Τ.Α. Α΄ και Β΄Βαθμού, Υπουργεία, Ν.Π.Δ.Δ. ή άλλες Δημόσιες Υπηρεσίες.
Για το λόγο αυτό καλεί τους ενδιαφερόμενους υπαλλήλους να υποβάλλουν σχετική αίτηση στο Γραφείο Μητρώων και Διαδικασιών Προσωπικού του Δήμου Θήρας, Ταχ. Δ/νση: Φηρά Θήρας, ΤΚ: 84700 ΘΗΡΑ.
Οι μετατάξεις θα γίνουν σύμφωνα με τις διατάξεις:
-           Των άρθρων 74 και 79 & 181 του Ν.3584/2007 «Κώδικας Κατάστασης Δημοτικών & Κοινοτικών Υπαλλήλων»,
-           Του άρθρου 68 Ν. 4002/2011 «Τροποποίηση της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας Δημοσίου-Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη και δημοσιονομική εξυγίανση – Θέματα αρμοδιότητας Υπουργείων Οικονομικών, Πολιτισμού και Τουρισμού και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης»,
-           Το άρθρο 58 του Ν. 3979/2011,
-           Την παρ. 5 του άρθρου 35 του Ν.4024/2011 χωρίς να υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις στον ΟΕΥ με ταυτόχρονη μεταφορά της θέσης που κατέχει ο μετατασσόμενος κατόπιν συνεκτίμησης των τυπικών & ουσιαστικών προσόντων των υποψηφίων.

      Αφού θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία λήψης αποφάσεων των αρμόδιων για διορισμό οργάνων και των οικείων Υπηρεσιακών Συμβουλίων και πάντως πριν την έκδοση της  τελικής πράξης μετάταξης, θα αποσταλεί στη Δ/νση Προσλήψεων Προσωπικού του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης αίτημα δια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου για έγκριση της κάλυψης των θέσεων με μετάταξη ζητούμενων θέσεων με μετάταξη από την Τετραμελή Επιτροπή της ΠΥΣ 33/06.
Οι θέσεις τις οποίες προτίθεται ο Δήμος να καλύψει με μετάταξη υπαλλήλων, σύμφωνα με την παρούσα ανακοίνωση, είναι οι παρακάτω:
          
ΠΕ       ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών     Δύο (2)
ΠΕ       ΠΕ Μηχανολόγων Μηχανικών           Μία (1)
ΠΕ       ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών           Μία (1)
ΠΕ       ΠΕ Οικονομικού-Λογιστικού Μία (1)
ΠΕ       ΠΕ Διοικητικού -  Οικονομικού         Τρεις (3)
ΠΕ       ΠΕ Περιφερειακής Ανάπτυξης           Μία (1)
ΠΕ       ΠΕ Μηχανικών Περιβάλλοντος          Μία (1)
ΤΕ       ΤΕ Διοίκησης Μονάδων Τοπικής Αυτοδιοίκησης      Μία (1)
ΔΕ       Εμπειροτεχνών Σχεδιαστών   Μία (1)

 Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όλοι οι μόνιμοι και Ι.Δ.Α.Χ. (κατά περίπτωση) υπάλληλοι ΟΤΑ Α΄ και Β΄ Βαθμού, Υπουργείων ή άλλων Δημόσιων Υπηρεσιών ή Ν.Π.Δ.Δ., οι οποίοι δεν έχουν οποιοδήποτε κώλυμα από άλλη γενική ή ειδική διάταξη (π.χ. μετάταξη σε παραμεθόριο περιοχή με υποχρεωτική παραμονή κ.τ.λ.).
     Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Προσωπικού του Δήμου Θήρας, από την 18-11-2015 έως και 18-12-2015
     Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Μητρώων & Διαδικασιών Προσωπικού του Δήμου Θήρας, στα τηλέφωνα 22863-60145 & 146 κα Φλώρα Αναπλιώτη.


θετική ανταπόκριση του Πρωθυπουργού στο αίτημα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού στο τρέχον ΕΣΠΑ - επιστολή από το Γραφείο Πρωθυπουργού σε τέσσερις εμπλεκόμενους υπουργούς, για την διευθέτηση του ζητήματος

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Π.Ν.Α.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε σήμερα (18.11) ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, για την άμεση ανταπόκριση του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στο αίτημα για την κάλυψη από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, του χρηματοδοτικού κενού που δημιουργείται στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κατά το κλείσιμο του τρέχοντος ΕΣΠΑ στις 31/12/2015, μόνο με το σκέλος των κοινοτικών πόρων.

Ο Περιφερειάρχης είχε στείλει επιστολή στον Πρωθυπουργό στις 13 Οκτωβρίου 2015, όπου εξέθετε το πρόβλημα, με το αίτημα να μην επιτρέψει μία επωφελής για την χώρα συμφωνία, να λειτουργήσει ως “καταδίκη” για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Χατζημάρκος στην σημερινή  συνέντευξη Τύπου, με εντολή του κ. Τσίπρα, εστάλη έγγραφο από το Γραφείο Πρωθυπουργού προς τον υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη, τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Χουλιαράκη και τον υφυπουργό Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Αλέξη Χαρίτση, από τους οποίους ζητείται να εξετάσουν όσα αναφέρονται στην επιστολή του Περιφερειάρχη και να επιληφθούν αυτών, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους.

Υπενθυμίζεται ότι, στην επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό, ο κ. Χατζημάρκος είχε επισημάνει  ότι,  με την απόφαση για αύξηση του ποσοστού χρηματοδότησης από τα Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο 100% σε όλα τα Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ 2007-2013  και συνεπώς τον μηδενισμό της εθνικής συμμετοχής, οι συνολικοί πόροι του Προγράμματος που αντιστοιχούν στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μειώνονται στο ήμισυ (θα φτάνουν πλέον στα 140,3 εκ. €, δηλαδή μείωση του Προγράμματος κατά 139,5 εκ. €), ποσό μείωσης δυσανάλογα μεγαλύτερο σε σχέση με τα υπόλοιπα(πλην της Στερεάς Ελλάδας, για την οποία ισχύει το ίδιο ποσοστό συγχρηματοδότησης).
Η μείωση αυτή, που δημιουργεί τεράστιο χρηματοδοτικό κενό, έχει σαν συνέπεια την απένταξη το επόμενο διάστημα μεγάλου αριθμού έργων από το Πρόγραμμα, τα οποία δεν είναι εφικτό να μεταφερθούν στο ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου 2014-2020, είτε λόγω μη επιλεξιμότητας, είτε γιατί οι πόροι του ΠΕΠ ανέρχονται μόλις σε 168,2 εκ.

Προκύπτει, κατά συνέπεια, η αδήριτη ανάγκη για την εξασφάλιση των απαιτούμενων εθνικών πόρων της τάξης των 62 εκ. €, προκειμένου να ολοκληρωθούν τα έργα που θα απενταχθούν και τα οποία έχουν νομικές δεσμεύσεις σε εξέλιξη.

Για το ίδιο θέμα, έγινε πρόσφατα και συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον υφυπουργό Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Αλέξη Χαρίτση, τον οποίο ενημέρωσε διεξοδικά για το χρηματοδοτικό κενό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και τις επιπτώσεις που προκαλεί.

Αναφερόμενος στην θετική ανταπόκριση του πρωθυπουργού στο αίτημα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε:
«Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη που μας λύνει  τα χέρια σε ότι αφορά την διάσωση συγκεκριμένων έργων που είναι σε εξέλιξη και τα οποία θα κινδύνευαν στις 31/12/2015 να διακοπούν, από ενδεχόμενη διακοπή της χρηματοδότησής τους. Η εντολή του Μαξίμου προς τους υπουργούς να διευθετήσουν το θέμα, μας δίνει την σιγουριά να προχωρήσουμε τον προγραμματισμό μας, έχοντας εξασφαλισμένη την ομαλή ροή της χρηματοδότησής τους μέσα στο 2016. Προφανώς, τα έργα αυτά θα πάρουν παράταση ολοκλήρωσης μέχρι τέλους του 2016, ώστε να γίνει σταδιακά η εκταμίευση του ποσού που απαιτείται. Η παρέμβαση του πρωθυπουργού είναι καταλυτική για την θετική έκβαση αυτού του ζητήματος που ανέκυψε για την Περιφέρειά μας».

Το έγγραφο από το γραφείο του πρωθυπουργού μπορείτε να δείτε εδώ : https://drive.google.com/file/d/0B6cFUP9k5xATd1gxTGMwYld3YjVIcUVabHhpNUtIS3YtRVpz/view?usp=sharing


συνεδρίαση Περιφερειακού Συµβουλίου Ν. Αιγαίου (25.11) με θέμα τον προυπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα του 2016

Σύμφωνα με την πρόσκληση,

Σας καλούµε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συµβουλίου Νοτίου Αιγαίου που θα πραγµατοποιηθεί στην Ρόδο στις 25 Νοεµβρίου 2015 ηµέρα Τετάρτη και ώρα 09:30 π.µ. στην πόλη της Ρόδου και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συµβουλίου η οποία στεγάζεται στο Περιφερειακό Μέγαρο (Πλ. Ελευθερίας 1, ∆ιοικητήριο), µε θέµα:

ΘΕΜΑ 1ο Προϋπολογισµός Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου οικονοµικού έτους 2016 - Ψήφιση Τεχνικού Προγράµµατος ΠΝΑ και ΟΠ∆ (Ολοκληρωµένο Πλαίσιο ∆ράσης).
Εισηγητής : Πρόεδρος Οικονοµικής Επιτροπής Π.Ν.Α. κ. Φιλήµων Ζαννετίδης

Ο ΠΡΟΕ∆ΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΘΩΜΑΣ ΣΩΤΡΙΛΛΗΣ

Τα 36 αρχεία που αφορούν τον Π/Υ της ΠΝΑ για το οικ. Έτος 2016 μπορείτε3 να δείτε εδώ : (είναι συμπιεσμένα σε αρχείο rar)


συνεδρίαση του Περιφερειακού Συµβουλίου Ν. Αιγαίου (25.11) – θέματα

Σύμφωνα με την πρόσκληση,

Σας καλούµε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συµβουλίου Νοτίου Αιγαίου που θα πραγµατοποιηθεί στην Ρόδο στις 25 Νοεµβρίου 2015 ηµέρα Τετάρτη και ώρα 12:30 π.µ. στην πόλη της Ρόδου και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συµβουλίου η οποία στεγάζεται στο Περιφερειακό Μέγαρο (Πλ. Ελευθερίας 1, ∆ιοικητήριο), µε θέµατα:

ΘΕΜΑ 1ο : ∆ιεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισµός ιδεών που θα αφορά τη λειτουργική και αισθητική αναβάθµιση του κολυµβητηρίου και των κτηριακών υποδοµών του Ναυτικού Οµίλου Ρόδου (ΝΟΡ). Σε συνεργασία µε το ΤΕΕ και το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων. Εισηγητής : κ. Νικόλαος Οικονόµου, Σύµβουλος Τεχνικής Υποστήριξης της ∆/νσης Τεχνικών Έργων ∆ωδεκανήσου Π.Ν.Α
ΘΕΜΑ 2ο : Προκήρυξη αρχιτεκτονικών διαγωνισµών για τον σχεδιασµό αστικού εξοπλισµού σε νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Πιλοτική εφαρµογή στα νησιά Ρόδο, Κω, Λέρο, Σαντορίνη, Σίφνο, Αµοργό και Μήλο. Εισηγητής : κ. Νικόλαος Οικονόµου, Σύµβουλος Τεχνικής Υποστήριξης της ∆/νσης Τεχνικών Έργων ∆ωδεκανήσου Π.Ν.Α
ΘΕΜΑ 3ο : Έγκριση σύναψης Προγραµµατικής Σύµβασης µεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της 2ης Υ.ΠΕ. Πειραιά και Αιγαίου για το έργο "∆ιασύνδεση αξονικού τοµογράφου Κω µε δίκτυο της ∆ΕΗ", προϋπολογισµού 40.000,00 €. Εισηγητής : κ. Γεώργιος Χαλκιδιός, Έπαρχος Κω
ΘΕΜΑ 4ο : Έγκριση σύναψης Προγραµµατικής Σύµβασης µεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του ∆ήµου Αγαθονησίου για το έργο "Επέκταση Λιµένα Αγαθονησίου", προϋπολογισµού 217.499,00 €. Εισηγητής : κ. Γεώργιος Χατζηµάρκος , Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου
ΘΕΜΑ 5ο : Έγκριση σύναψης ∆ιαβαθµιδικής Σύµβασης µεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του ∆ήµου Ρόδου για το έργο «∆ιαµόρφωση – Ασφαλτόστρωση οδού προς νέο δηµοτικό σχολείο Παστίδας στην ∆.Ε. Πεταλούδων, προϋπολογισµού 69.000 ευρώ. Εισηγητής: κ. Χρήστος Μπάρδος, Περιφερειακός Σύµβουλος
ΘΕΜΑ 6ο: Τροποποίηση Προγραµµατικής Σύµβασης µεταξύ του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έργο "Παροχή τροφίµων σε αστέγους και άτοµα που διαβιούν σε συνθήκες στέγης οι οποίες δεν εξασφαλίζουν δυνατότητα καθηµερινής σίτησης και διατροφής" ως προς τη διάρκεια. Εισηγητής : κ. Ζωγραφίδης Ηλίας, Θεµατικός Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριµνας
ΘΕΜΑ 7ο : Έγκριση σύναψης Προγραµµατικής Σύµβασης µεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Υπουργείου Πολιτισµού, Παιδείας & Θρησκευµάτων και της Ιεράς Μητρόπολης Σύµης- Χάλκης και Καστελλορίζου για το έργο «Επισκευή και συντήρηση κωδωνοστασίου της Ιεράς Μονής Πανορµίτη Σύµης» Εισηγητής: κ. Στέργος Στάγκας, Ειδικός Συνεργάτης του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου 
ΘΕΜΑ 8ο : Έγκριση σύναψης ∆ιαβαθµιδικής Σύµβασης µεταξύ της Αποκεντρωµένης ∆ιοίκησης Αιγαίου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του ∆ήµου Ρόδου για το έργο «Συντήρηση αγροτοδασικού οδικού δικτύου περιοχής Ν. ∆ωδεκανήσου» Εισηγητής : κ. Ζαννετίδης Φιλήµων, Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Πολιτικής Πρωτογενή Τοµέα – Πρόεδρος Οικονοµικής Επιτροπής
ΘΕΜΑ 9ο : Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρείας ΚΕΚ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ Α.Ε. Εισηγητής : κ. Τσοπανάκης ∆ηµήτρης, Περιφερειακός Σύµβουλος
ΘΕΜΑ 10ο : Επικαιροποίηση της Επιτροπής Παρακολούθησης του άρθρου 5 της Προγραµµατικής Σύµβασης µε τίτλο «ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΩΝ ΑΠΟΡΡΟΩΝ ΣΤΗ ΝΗΣΟ ΑΝ∆ΡΟ ΜΕ ΤΗ ∆ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΡΕΙΝΩΝ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΩΝ ΝΕΡΟΥ». Εισηγήτρια : κα. Αδαµαντία Συµεοπούλου, Προϊστάµενη της ∆/νσης Τεχνικών Έργων Κυκλάδων
ΘΕΜΑ 11ο : Έγκριση σύναψης ∆ιαβαθµιδικής Σύµβασης µεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του ∆ήµου Λειψών για το έργο "Εγκατάσταση αυτόνοµου συστήµατος παραγωγής πόσιµου νερού", προϋπολογισµού 25.520,00 € Εισηγητής : κ. Ιωάννης Θεµέλαρος, Έπαρχος Καλύµνου
ΘΕΜΑ 12ο : Έγκριση σύναψης Προγραµµατικής Σύµβασης µεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του ∆ήµου Λειψών για το έργο «Χλοοτάπητας Γηπέδου Λειψών», προϋπολογισµού 215.000,00 € Εισηγητής : κ. Ιωάννης Θεµέλαρος, Έπαρχος Καλύµνου
ΘΕΜΑ 13ο : Έγκριση σύναψης ∆ιαβαθµιδικής Σύµβασης µεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του ∆ήµου Ρόδου για το έργο "Επεµβάσεις στο κτίριο και στον αύλειο χώρο του συγκροτήµατος του τέως 4ου ΓΕΛ για τη µεταστέγαση του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Ρόδου", προϋπολογισµού 73.000,00 €. Εισηγητής : κ. Άγγελος Ανανίας, Εντεταλµένος Περιφερειακός Σύµβουλος ∆ια Βίου Μάθησης
ΘΕΜΑ 14ο: Έγκριση σύναψης ∆ιαβαθµιδικής Σύµβασης µεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του ∆ήµου Ρόδου για το έργο "Συντήρηση Κέντρου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Θεολόγου", προϋπολογισµού 55.500,00 €. Εισηγητής : κ. Άγγελος Ανανίας, Εντεταλµένος Περιφερειακός Σύµβουλος ∆ια Βίου Μάθησης
ΘΕΜΑ 15ο : 8 Τροποποίηση Τεχνικού Προγράµµατος ΠΕ Κυκλάδων έτους 2015 Εισηγητής :
κ.  Λούβαρης Αντώνης, Προϊστάµενος ∆/νσης Αναπτυξιακού Προγραµµατισµού 7η  Τροποποίηση Προϋπολογισµού & Τεχνικού Προγράµµατος ∆ωδεκανήσου 2015 Εισηγητής : κ. Τριαντάφυλλος Καραγιάννης, Προϊστάµενος ∆/νσης ∆ιοικητικών & Οικονοµικών ∆ωδεκανήσου
ΘΕΜΑ 16ο : Τροποποίηση Προγραµµατικής Σύµβασης µεταξύ του Υπουργείου Οικονοµικών, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Υπουργείου Πολιτισµού, Παιδείας και Θρησκευµάτων για το έργο "Αποκατάσταση όψεων κτιρίου Ταχυδροµείου Ρόδου" ως προς τη διάρκεια. Εισηγητής : Τριαντάφυλλος Καραγιάννης, Προϊστάµενος ∆/νσης ∆ιοικητικών & Οικονοµικών ∆ωδεκανήσου
ΘΕΜΑ 17ο : Τροποποίηση του Οργανισµού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και σύσταση µιας (1) προσωποπαγούς θέσης για την κατάταξη προσωπικού σε θέση Ιδιωτικού ∆ικαίου Αορίστου Χρόνου, κατ’ εφαρµογή δικαστικής απόφασης. Εισηγήτρια : κα. Φωτεινή Μεγαλούδη, Προϊστάµενη της ∆/νσης ∆ιοίκησης ∆ωδεκανήσου
ΘΕΜΑ 18ο  Επικύρωση πρακτικών 10ης/27-10-2015 και 11ης/11-11-2015 συνεδρίασης Περιφερειακού Συµβουλίου

Ο ΠΡΟΕ∆ΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΘΩΜΑΣ ΣΩΤΡΙΛΛΗΣ


πρόγραμμα εορτασμού Ημέρας της Εθνικής Αντίστασης και της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων (22.11)

Τις ανακοινώσεις και τον προγραμματισμό της περιφέρειας Ν. Αιγαίου για τις δύο επετείους μπορείτε να δείτε εδώ :


Δευτέρα, Νοεμβρίου 16, 2015

συνεδριάσεις δημοτικού συμβουλίου Δήμου Θήρας (17.11 16.00 – 19.00)

Την Τρίτη 17.11 θα πραγματοποιηθούν δύο συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θήρας με τα εξής θέματα :

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 21/17-11-2015 (16:00) ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ

ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΕΡΓΟΥ: «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΜΕΡΟΒΙΓΛΙΟΥ». ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΑΦΟΥΡΟΣ ΜΑΡΚΟΣ
ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΕ ΕΡΓΟΥ: «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΥΛΕΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΩΝ ΦΗΡΩΝ». ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ κ. ΤΖΟΥΡΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 156/2015 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΘΗΡΑΣ, ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016». ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΘΗΡΑΣ κ. ΠΕΛΕΚΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 170/2015 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΘΗΡΑΣ, ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016». ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΘΗΡΑΣ κ. ΠΕΛΕΚΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 163/2015 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΘΗΡΑΣ, ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΑΠΟΔΟΧΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΙΟΥ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΥΤΙΚΑ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΛΙΜΕΝΟΣ ΑΘΗΝΙΟΥ ΠΟΣΟΥ #49.647,83 # € (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΦΠΑ)». ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΘΗΡΑΣ κ. ΠΕΛΕΚΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΥΠ΄ ΑΡΙΘ. 41/2015 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΑΠΠΟΣ, ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΗ-ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ». ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ κ. ΤΖΟΥΡΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ  209/2015 ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΑΠΑΝΩΝ ΣΤΟ 7o ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΗΡΑΣ.  ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 22/17-11-2015 (19:00) ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ
ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΣΟΔΩΝ-ΕΞΟΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016.  EIΣΗΓΗΤΕΣ: κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ, κ. ΛΑΜΠΑΔΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ


ξεκίνημα με νίκη για τις Κορασίδες της Αθλητικής Ένωσης Σαντορίνης

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ομάδας,

Με νίκη ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους οι Κορασίδες της ομάδας μας επικρατώντας με 53-38 της αντίστοιχης ομάδας από τη Νάξο ΑΠΑΣ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ.

Το παιχνίδι διεξήχθει στο κλειστό του ΔΑΠΠΟΣ την Κυριακή 15/11/15.

Δεκάλεπτα: 20-0, 8-18, 13-6, 12-14

Συνθέσεις:

Α.Ε. Σαντορίνης: Τσούπα 23, Παπαϊωάνου 14, Χάλαρη 6, Ρούσσου 4, Σκαπινάκη 2, Τζούρου 2, Φουστέρη 2

ΑΠΑΣ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ: Γρατσία 10, Τριανταφύλλου Σ. 7, Ελευθερίου 6, Τριανταφύλλου Α. 6, Μαργαρίτη 4, Χουζούρη 2, Μπαρδάνη 2, Τελοπούλου 1


Αθλητική Ένωση Σαντορίνης

σε ατμόσφαιρα συγκίνησης οι τίτλοι τέλους για την έκθεση "Ρόδος ένα ελληνικό νησί στις πύλες της Ανατολής"

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Π.Ν.Α.,

Μουσική μπαρόκ πλημμύρισε εχτές (15.11) το βράδυ την κατάμεστη με ροδίτες και γάλλους ακροατές επιβλητική Αίθουσα Ασθενών του Αρχαιολογικού Μουσείου Ρόδου, στην οποία εκτίθεντο αντικείμενα της έκθεσης «Ρόδος ένα ελληνικό νησί στις πύλες της Ανατολής», που μεταφέρθηκε με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου από το Μουσείο του Λούβρου. Η εμβληματική παράσταση σηματοδότησε και το τέλος της έκθεσης όπου μετά από τέσσερεις μήνες παραμονής στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ρόδου, τα 48 εκθέματα, κοσμήματα και κεραμικά αντικείμενα της γνωστής και ως Συλλογής Σάλτσμαν, επιστρέφουν στο Μουσείο του Λούβρου.

Η μουσική παράσταση «Music for a while» με πρωτοστατούντες τον ροδίτη κόντρα τενόρο Σταμάτη Παυλούς και την διάσημη μουσικό Κατερίνα Κτώνα στο τσέμπαλο, πλαισιωμένους από την σοπράνο Λητώ Μεσίνη και τον μουσικό Άγγελο Λιακάκη στο τσέλο, ξεκίνησε λίγο μετά τις 9 την Κυριακή το βράδυ, με ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι και υπό το φώς το εθνικών χρωμάτων της Γαλλίας, σε κλίμα συγκίνησης.

Το κοινό απήλαυσε τις ερμηνείες των διάσημων καλλιτεχνών, οι φωνές των οποίων έδεναν αρμονικά με την ιστορία του μνημείου. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις όπου πραγματοποιείται εκδήλωση μουσική μέσα σε  κλειστό αρχαιολογικό χώρο, γεγονός που έκανε μοναδική την ήδη ιδιαίτερη βραδιά.

«Είμαι περήφανος που σήμερα ολοκληρώνεται μια μοναδική και εμβληματική πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, οι προσπάθειες της οποίας απαίτησαν επίπονη και πολύμηνη δουλειά από μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων στην Ελλάδα και την Γαλλία και η οποία επισφραγίστηκε με επιτυχία. Αφιερώσαμε την τελετή λήξης της Έκθεσης «Ρόδος ένα ελληνικό νησί στις πύλες της Ανατολής» στο λαό της Γαλλίας που θρηνεί αθώα θύματα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις, επιθέσεις στην καρδιά του ευρωπαϊκού πολιτισμού, στο DNA της Ευρώπης. Η συνεργασία μας με διεθνείς φορείς πολιτισμού όπως το Μουσείο του Λούβρου είναι προτεραιότητά μας καθώς μπροστά στον ελληνικό πολιτισμό στέκεται με δέος ακόμη και η ίδια η ιστορία» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.


«Η σημερινή βραδιά είναι ιδιαίτερη, όπως ιδιαίτερη και μοναδική ήταν και η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την μεταφορά της έκθεσης αυτής από το Μουσείο του Λούβρου. Η εξωστρέφεια στον πολιτισμό αποτελεί δέσμευση μας από την πρώτη κιόλας στιγμή. Στη δύσκολη εποχή που διανύουμε, ο πολιτισμός οφείλει να βγει μπροστά, ενωτικά και δημιουργικά πολλές φορές και ανατρεπτικά, ώστε να υπενθυμίζει σε όλους τα συγγενικά στοιχεία που συνδέουν ολόκληρη την ευρωπαϊκή οικογένεια. Με τις αξίες του ανθρωπισμού που γεννήθηκαν στην Αρχαία Ελλάδα και αποτέλεσαν την αναγέννηση του σύγχρονου ευρωπαϊκού κόσμου. Ο πολιτισμός είναι το ισχυρότερο όπλο κατά του μίσους από όπου και ένα αυτό προέρχεται.», δήλωσε από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κ. Στέλιος Μπρίγγος. 

στην 1η Επιτροπή Παρακολούθησης του «ΕΣΠΑ 2014 – 2020» ο περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος - Υπέρ των θέσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την έξοδο από τον Στόχο ΙΙ εμφανίζεται το Υπουργείο Οικονομίας - εκπόνηση μελέτης για τις επιπτώσεις του μεταναστευτικού στα νησιά

Στις εργασίες της 1ης Συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 συμμετείχε σήμερα, Δευτέρα 16.11, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, στο Hotel Divani Caravel, στην Αθήνα.

Της Επιτροπής προήδρευσε ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ κ. Αλέξης Χαρίτσης, παρόντος του νέου γενικού γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Παναγιώτη Κορκολή και ευρωπαίων αξιωματούχων.

Ο κ. Κορκολής, στην εναρκτήρια τοποθέτησή του, έκανε ειδική αναφορά στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, καθώς, απευθυνόμενος στους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που παρίσταντο και υιοθετώντας τα επιχειρήματα της Περιφέρειας, επισήμανε και ο ίδιος το πρόβλημα της υποχρηματοδότησής της, λόγω Στόχου ΙΙ, δηλώνοντας παράλληλα την προθυμία και την ετοιμότητα και της ελληνικής κυβέρνησης για την συζήτηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση επί του συγκεκριμένου θέματος. 

Πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αφού, με την σημερινή παρέμβαση του γενικού γραμματέα ΕΣΠΑ προς τους ευρωπαίους αξιωματούχους,  το Υπουργείο Οικονομίας δηλώνει την βούλησή του να δώσει την μάχη για τον Στόχο ΙΙ στο πλευρό της Περιφέρειας, όταν, εντός του 2016, θα γίνει στις Βρυξέλλες η συζήτηση για την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ.

Στο περιθώριο της Συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος και η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Χριστιάνα Καλογήρου, είχαν συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομίας κ. Αλέξη Χαρίτση, στον οποίον κατέθεσαν πρόταση για την από κοινού χρηματοδότηση μελέτης αποτύπωσης των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων στα νησιά του Αιγαίου που δέχονται τον μεγαλύτερο όγκο των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών. Η εκπόνηση της μελέτης θα γίνει υπό την επίβλεψη του Υπουργείου Οικονομίας, πρόταση που έγινε από δεκτή από τον κ. Χαρίτση.


ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΕΩΝ (ΑΣΟΝ) σήμερα 16.11 στο ΔΑΠΠΟΣ για μαθητές των δημοτικών σχολείων

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Θήρας,

Με την Συναυλία της Αθηναϊκής Ορχήστρας Νέων (ΑΣΟΝ) ξεκινάει το χειμερινό πολιτιστικό πρόγραμμα του Δήμου Θήρας που εντάσσεται στα πλαίσια της πρωτοβουλίας «Σαντορίνη, προορισμός όλο τον χρόνο», την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015, στις 20:00 μμ. στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Η Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων αποτελεί έναν ομώνυμο, μη κερδοσκοπικό και ανεξάρτητο σύλλογο, ο οποίος ιδρύθηκε το 1998 από  γονείς, καθηγητές Ωδείων, συνθέτες και πανεπιστημιακούς. Μέλη της ΑΣΟΝ είναι μαθητές και μαθήτριες από σχεδόν όλα τα Ωδεία της Ελλάδας. Δεκάδες νέες και νέοι μουσικοί που στελεχώνουν σήμερα τις επαγγελματικές Ορχήστρες της Αθήνας  «έμαθαν την δουλειά» στα αναλόγια της ΑΣΟΝ. Αποκλειστικός της σκοπός της Συμφωνικής Ορχήστρας είναι  η εκπαίδευση των νέων μουσικών.

Στο νησί μας θα δώσει παράσταση η Μικρή Συμφωνική της ΑΣΟΝ με 28 μέλη.

Η ΑΣΟΝ θα πραγματοποιήσει στο νησί μας 4 συναυλίες: μία προς το ευρύ κοινό την Κυριακή 15/11, στις 20:00 στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο  και τρεις εκπαιδευτικές συναυλίες την Δευτέρα 16/11 (στις 10:00, 11:30 και 13:00) στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΠΠΟΣ για τα παιδιά των σχολείων του νησιού μας.

Η συναυλία θα περιλαμβάνει την Συμφωνική Εισαγωγή «Κοριολανός» του Μπετόβεν, το Κοντσέρτο για Βιολί και Ορχήστρα σε Σολ Μείζονα του Μότσαρτ και τη Συμφωνία «Της Εκπλήξεως (Surprise)» του Χάϋντν.

Σολίστ στο Βιολί θα είναι ο Θοδωρής Μουζακίτης, Εξάρχων της Ορχήστρας .

Στην ορχήστρα συμμετέχει επίσης και ο Θηραίος Αντώνης Πρέκας στα 1α βιολιά.

Διευθύνει ο μουσικός διευθυντής της ΑΣΟΝ κος Παύλος Σεργίου.

Την Δευτέρα 16/11 θα πραγματοποιηθούν τρεις εκπαιδευτικές συναυλίες για παιδιά στο κλειστό Γυμναστήριο του ΔΑΠΠΟΣ (10:00, 11:30 και 13:00). Η ΑΣΟΝ θα διαμορφώσει ένα 50λεπτο μουσικό πρόγραμμα, μέσα από το οποίο τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με τους ήχους των οργάνων μιας συμφωνικής ορχήστρας, ενώ ταυτόχρονα θα ακούσουν γνωστές κλασικές μελωδίες.


Η είσοδος και για τις  τέσσερεις συναυλίες είναι ελεύθερη, ενώ την μετακίνηση των παιδιών έχει αναλάβει ο Δήμος Θήρας.

μαθήματα «δημοκρατίας» και «συμμετοχής» - ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Θήρας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Την ημέρα της γενικής απεργίας διάλεξε το Γενικό Λύκειο Θήρας για τη διεξαγωγή των εκλογών του δεκαπενταμελούς μαθητικού συμβουλίου των μαθητών.

Το επιχείρημα της ανεξαρτησίας των μαθητών στις εκλογικές διαδικασίες -δεδομένου ότι οι εκπαιδευτικοί δεν εμπλέκονται- χρησιμοποίησε ο διευθυντής του ΓΕΛ Θήρας για να δικαιολογήσει την απόφαση(;) του συλλόγου διδασκόντων.

Η ΕΛΜΕ Θήρας, θεωρεί ότι οι πρακτικές αυτές δε συνάδουν με την ιδιότητα του μαχόμενου εκπαιδευτικού που θέλει να είναι λειτουργός - παιδαγωγός και καταδικάζει την προσπάθεια υπονόμευσης του νοήματος της απεργιακής κινητοποίησης.Για το Διοικητικό Συμβούλιο