Σάββατο, Σεπτεμβρίου 19, 2015

δήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Θήρας για το νοσοκομείο – τέλος Οκτωβρίου η λειτουργία του

Σύμφωνα με το κείμενο,

Η λειτουργία του νοσοκομείου της Σαντορίνης, με δημόσιο χαρακτήρα, δεν αποτελεί δέσμευση, αλλά ήδη δρομολογημένη διαδικασία. Σε 4 μήνες έγιναν όσα δεν έγιναν 4 χρόνια.

Μετά την αλλαγή του διοικητικού συμβουλίου της ΑΕΜΥ και τη συμμετοχή Θηραίου νομικού Μιχάλη Ρούσσου, έγινε η παραλαβή του νοσοκομείου από τους κατασκευαστές και τα μηχανήματά του έχουν ήδη τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία. Ο Πρόεδρος της ΑΕΜΥ, βρέθηκε στους χώρους του, το επιθεώρησε και συντόνισε όλες τις αναγκαίες διαδικασίες.

Πρόσφατα, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος σε συνέντευξη του, που αναδημοσιεύτηκε σε τοπικά Μ.Μ.Ε, έθεσε σαφή δεδομένα: Τέλος Οκτωβρίου λειτουργεί. Τα οικονομικά ζητήματα έχουν αναλυθεί με πληρότητα και σαφήνεια. Για τη στελέχωση του, υπάρχουν διαυγείς προβλέψεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ. 

Αυτό που μένει είναι να φανεί, αν οι ντόπιοι απολογητές του Άδωνι και του Βορίδη, συμφωνούν με το δημόσιο χαρακτήρα του. Ας μας πουν επιτέλους:

-        Προτιμούν  τις νταλίκες του Άδωνι και το ξεπούλημα του Βορίδη, όπως έλεγαν στο παρελθόν ή το ΔΗΜΟΣΙΟ χαρακτήρα;

-        Οι Κυκλαδίτες υποψήφιοι βουλευτές τους, θα αναλάβουν κάποια ρητή δέσμευση, όπως έκαναν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ή όλα θα χαθούν σε μια θολούρα;

Κάθε σιωπή θα είναι συνενοχή, στα σκοτεινά σχέδια ξεπουλήματος από τα οποία ποτέ δεν παραιτήθηκε η ΝΔ.
Εμείς θα λειτουργήσουμε το Δημόσιο Νοσοκομείο.
Εσείς θα πείτε κάτι πάνω σε αυτό ή θα συνεχίσετε να σαμποτάρετε το Δημόσιο χαρακτήρα του, ξεπουλώντας το σε ιδιώτες;


17/9/2015 

η συναυλία αναβλήθηκε λόγο εκλογών και αναμένεται να ανακοινωθεί νέα ημερομηνία - 6η συναυλία του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Σαντορίνης – ρεσιτάλ πιάνου

Το Πολιτιστικό Σωματείο "Οι Φίλοι της Σαντορίνης" μας προσκαλεί για 37η συνεχή χρονιά στο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Σαντορίνης στο  Συνεδριακό Κέντρο Πέτρου Μ. Νομικού και προτείνει έξι συναυλίες με εκλεκτούς καλλιτέχνες και συγκροτήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό.


6η Συναυλία – 
Ρεσιτάλ πιάνου
ΜΑΡΙΑ ΜΑΤΣΟ – Γερμανία
Νικήτρια Διεθνούς Διαγωνισμού Πιάνου
“Grand Prix – ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ” 2015
Έργα: ΜΠΕΤΟΒΕΝ – ΣΟΠΕΝ – ΤΣΑΪΚΟΦΣΚΙ – ΣΤΡΑΒΙΝΣΚΙ

Ώρα έναρξης όλων των συναυλιών: 9 μμ
Γενική είσοδος:20€

Προπώληση εισιτηρίων: σε όλα τα μεγάλα τουριστικά γραφεία.

το πρόγραμμα των χειμερινών δράσεων του Πνευματικού Κέντρου Οίας

Το πρόγραμμα των χειμερινών δράσεων του Πνευματικού Κέντρου Οίας όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής έχει ως εξής :


ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΓΩ ΓΩΝΙΑΣ ΘΗΡΑΣ (16.9) – αποφάσεις

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δημοτικού διαμερίσματος,

Στην  Έξω Γωνιά Θήρας σήμερα την 16 Σεπτεμβρίου 2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα 2000, κατόπιν της αριθ. 57/10-9-2015  πρόσκλησης του Προέδρου της Τοπικής  Κοινότητας, αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει η νόμιμη απαρτία, δεδομένου ότι σε σύνολο τριών μελών υπήρξαν τρεις παρόντες, συνεδρίασε δημόσια στην αίθουσα του Κατηχητικού Σχολείου του Ι. Ν. Αγίου Χαραλάμπους το Τοπικό Συμβούλιο Έξω Γωνιάς Θήρας για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των ακόλουθων θεμάτων:

ΘΕΜΑ 1ο  Ταξιθέτηση αρχείου Τοπικής Κοινότητας Έξω Γωνιάς.
Ο Πρόεδρος, εισηγούμενος το θέμα αυτό, είπε ότι το αρχείο της πρώην Κοινότητας Έξω Γωνιάς και νυν ομώνυμης Τοπικής Κοινότητας του Δήμου Θήρας ήδη μεταφέρθηκε από το κτίριο της πρώην Κοινότητας, λόγω αναστήλωσής του, στους Κοινοτικούς  ξενώνες.  Το αρχείο αυτό δεν βρέθηκε σε καλή κατάσταση και παρίσταται ανάγκη εκκαθάρισης, ταξιθέτησης και κωδικοποιημένης καταγραφής. Προτείνεται η συλλογή όλων των εγγράφων και βιβλίων που έχουν ιστορική αξία ή ταυτοποιούν κοινωνικές και πολιτιστικές καταστάσεις του παρελθόντος, η καταγραφή τους και η ένταξή τους σε φακέλλους κατά τα ακόλουθα αντικείμενα: πολιτισμικά, διοικητικά, δημογραφικά, περιουσιακά και κοινωνικά. Για το σκοπό αυτό απαιτείται η συγκρότηση Ομάδας Εργασίας με απόφαση του κ. Δημάρχου στην οποία, εκτός της Γραμματέως της Κοινότητας, προτείνεται να συμμετάσχει και ένας υπάλληλος του Δήμου πτυχιούχος Σχολής Πανεπιστημιακής κατεύθυνσης. Η Ομάδα Εργασίας θα συνεδριάζει υπό την προεδρία του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας εντός του κανονικού ωραρίου λειτουργίας των Δημοσίων Υπηρεσιών και σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις περί συλλογικών οργάνων. Η περάτωση του έργου θα γίνει με τη σύνταξη πρακτικού και κατόπιν αυτού καταστροφή του άχρηστου αρχείου. Το όλο έργο θα πρέπει να παρακολουθηθεί στενά και από τους τοπικούς συμβούλους καθώς και από οποιοδήποτε εθελοντή κάτοικο του χωριού μας.
Μετά από διαλογική συζήτηση, το Τοπικό Συμβούλιο υιοθετεί ομόφωνα την εισήγηση και εξουσιοδοτεί τον Πρόεδρο να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες προς το Δήμο.

ΘΕΜΑ 2ο       Ενημέρωση του Τοπικού Συμβουλίου
Ο Πρόεδρος ενημέρωσε το Τοπικό Συμβούλιο για το αριθ.22/2015 πρακτικό συνεδρίασης της Οικον. Επιτροπής του Δήμου.

ΘΕΜΑ 3ο  Διευθέτηση ομβρίων υδάτων του δημοτικού δρόμου που συνδέει τον Πύργο με την Έξω Γωνιά.
Ο Πρόεδρος, εισηγούμενος το θέμα αυτό, είπε ότι κατά τις βροχοπτώσεις κατέρχονται σημαντικές ποσότητες νερού στο δημοτικό δρόμο που ενώνει τον Πύργο με την Έξω Γωνιά. Για το λόγο αυτό σε συγκεκριμένα σημεία υπάρχουν φρεάτια μέσω των οποίων τα νερά διαχέονται σε διάφορες κατευθύνσεις. Ορισμένα φρεάτια έχουν φράξει με αποτέλεσμα να κατέρχονται τεράστιες ποσότητες νερού στη διαδρομή έως τον επαρχιακό δρόμο Φηρών Καμαρίου, να είναι δυσχερής, αν όχι επικίνδυνη, η διέλευση οχημάτων και να προκαλούνται ζημίες στις παρά το δρόμο ιδιοκτησίες.
Μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίζεται ομόφωνα όπως ζητηθεί  από τη ΔΕΥΑΘ η απόφραξη των φρεατίων  και εξουσιοδοτεί τον Πρόεδρο να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες.

ΘΕΜΑ 4ο  Ορισμός χώρου ταίσματος αδέσποτων ζώων.
Ο Πρόεδρος, εισηγούμενος το θέμα αυτό, είπε ότι ο Δήμος Θήρας με το αριθ. 11489/1-9-2015 έγγραφό του ζήτησε από τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες να υποδείξουν τα σημεία στην περιοχή τους που κρίνουν κατάλληλα για την εναπόθεση επαρκούς τροφής και νερού για τη σίτιση των αδέσποτων ζώων. Αναφέρθηκε στο νομοθετικό πλαίσιο και ζήτησε προτάσεις των συμβούλων.
Κατά τη διαλογική συζήτηση που ακολούθησε, τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου αποφάσισαν κατά πλειοψηφία, μειοψηφούντος του Προέδρου, να μην ορισθεί στο χωριό μας σημείο για την εναπόθεση τροφής και νερού για τη σίτιση των αδέσποτων ζώων επειδή:
- κατά τη χειμερινή περίοδο υπάρχει πολύ μεγάλος αριθμός αδέσποτων σκύλων στο χωριό μας που δημιουργούν σημαντικές καταστροφές σε μάντρες οικόσιτων ζώων.
- κατά τον προηγούμενο χρόνο δεν υπέπεσε στην αντίληψή μας περίπτωση περισυλλογής αδέσποτου σκύλου στην περιοχή του χωριού μας.

Ο πρόεδρος Σαλίβερος Παρασκευάς


ΕΜΕΙΣ : ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜEΛΩΝ (29.9)

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ομάδας,

Την προηγούμενη εβδομάδα καλέσαμε τα μέλη των ΕΜΕΙΣ σε γενική συνέλευση. Η προσπάθεια απέτυχε, μιας που τα μέλη που ανταποκρίθηκαν ήταν μόλις 8.

Αποφασίστηκε να γίνει ένα κάλεσμα εκ νέου.

Καλούμε την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου και ώρα 8.30 μμ, τα μέλη, στα γραφεία των ΕΜΕΙΣ.

Παρ' όλες τις δυσκολίες και τις ελλείψεις μας, στα τρέχοντα προβλήματα του νησιού, νομίζουμε ότι η προσπάθεια του εγχειρήματος αυτής της Δημοτικής κίνησης, αξίζει τον κόπο να συνεχίσει.

Σ' αυτή τη προσπάθεια σας θέλουμε συμμέτοχους και υποστηρικτές, γιατί πάνω απ' όλα δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στο "εμείς".

Η παρουσία σας λοιπόν είναι απαραίτητη για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε.


Διοικούσα Επιτροπή των ΕΜΕΙΣ.

ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γ. Χατζημάρκος εκπρόσωπος της ΕΝΠΕ στην Εθνική Συντονιστική Επιτροπή Κρουαζιέρας

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος ορίστηκε τακτικός εκπρόσωπος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) στην νεοσυσταθείσα  Εθνική Επιτροπή Κρουαζιέρας, του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.


Η εκπροσώπηση του Νοτίου Αιγαίου στην εν λόγω επιτροπή, ως της Περιφέρειας που διαθέτει τον μεγαλύτερο αριθμό λιμανιών στην χώρα, 115 συνολικά, αλλά και τους μεγαλύτερους και πιο δυναμικούς προορισμούς τουρισμού κρουαζιέρας διεθνώς, καθιστά την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου βασικό διαμορφωτή της εθνικής πολιτικής κρουαζιέρας.  Πολιτική η οποία αποτελεί το στοίχημα της επόμενης δεκαετίας, με την περιφερειακή αρχή υπό τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο, να διαμορφώνει  με τις παρεμβάσεις της, ισχυρές  βάσεις σε ένα νευραλγικό τουριστικό τομέα, ο οποίος διαθέτει τεράστια αποθέματα μελλοντικής ανάπτυξης, τόσο για το Νότιο Αιγαίο, όσο και για την οικονομία της χώρας συνολικά.

ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γ. Χατζημάρκος συνυπογράφει κείμενο κοινών θέσεων για τη μεταναστευτική κρίση, με δέκα Περιφερειάρχες μεσογειακών Περιφερειών

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, μαζί με δέκα ακόμη Περιφερειάρχες,  Περιφερειών  μεσογειακών χωρών της Ευρώπης, συνυπογράφει  κείμενο που αποτυπώνει την κοινή τους θέση σχετικά με την μεταναστευτική κρίση. Στο κείμενο αυτό, που έχει την μορφή ανοιχτής επιστολής προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα, περιγράφεται το  έντονο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι χώρες που δέχονται το μεγαλύτερο μέρος των μεταναστευτικών ροών, ενώ ζητείται να αναγνωριστεί ο κομβικός και καθοριστικός ρόλος των Περιφερειακών και Τοπικών Αρχών στην  αντιμετώπιση της  μεταναστευτικής κρίσης, παράλληλα με το αίτημα για ενίσχυσή τους, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στην διαχείρισή της.

Στο κείμενο τους οι έντεκα περιφερειάρχες αναφέρουν μεταξύ άλλων τα εξής:

« Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η κρίση της μετανάστευσης στη Μεσόγειο έχει φτάσει σε πρωτοφανείς  διαστάσεις, καθώς ο βελτιωμένος  καιρός έχει προσφέρει  στους λαθρεμπόρους την ευκαιρία να  μεταφέρουν  περισσότερους ανθρώπους  από το επικίνδυνο πέρασμα. Την ίδια στιγμή, η δραματική αύξηση των προσφύγων που ταξιδεύουν μέσω των Δυτικών Βαλκανίων έχει δείξει ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης εκτείνεται πολύ πέρα από ορισμένες  χώρες της Νότιας Ευρώπης.

»Εν τω μεταξύ, η ευρωπαϊκή απάντηση στην επείγουσα κατάσταση έχει αρχίσει να παίρνει μορφή,  μόνο τώρα. Αλλά θα πρέπει να σημειωθεί ότι η τρέχουσα πολιτική συζήτηση σε επίπεδο ΕΕ φαίνεται να  αγνοεί δύο σημαντικές πτυχές αυτής της κρίσης.
Πρώτα απ 'όλα, έχει επανειλημμένα αποτύχει να αναγνωρίσει ότι  το βάρος  της αντιμετώπισης της    ανθρωπιστικής έκτακτης ανάγκης   μεταφέρεται  στις τοπικές και περιφερειακές αρχές , καθώς και τον ολοένα και μεγαλύτερο ρόλο που διαδραματίζουν.  Οι Τοπικές και Περιφερειακές αρχές της Μεσογείου,  ειδικότερα, είναι στην πρώτη γραμμή, χωρίς να διαθέτουν επαρκή μέσα  για να σώσουν ανθρώπινες και  για να υποστηρίξουν την οικονομική και κοινωνική ένταξη των μεταναστών.
Στην πραγματικότητα, είναι αναγκασμένες  να διαχειριστούν μια μεταναστευτική κρίση που επηρεάζει, πέρα από τη Μεσόγειο, το σύνολο της Ευρώπης, πολύ συχνά με τη χρήση των περιορισμένων πόρων τους. Θα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για την ΕΕ και τα κράτη μέλη, να ενισχύσουν τις δυνατότητες (των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών) να εντοπίσουν, να σώσουν και να προστατεύσουν  τις ευάλωτες ομάδες, με τη διάθεση περισσότερων πόρων σε αυτές,  καθώς και να αντιμετωπίσουν  τις παρενέργειες του ζητήματος  και την  μείωση του τουρισμού στις περιοχές  που κυρίως επηρεάζονται από την μεταναστευτική έκτακτη ανάγκη.
Ως εκ τούτου, χαιρετίζουμε τις πρόσφατες προσπάθειες της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής να επιταχύνει την κατανομή πόρων στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής  Ένωσης  στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και  του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας,  ένα μεγάλο μέρος  των οποίων θα διατεθούν άμεσα  για τις  ανάγκες  των Περιφερειών για την υποδοχή   και την ενσωμάτωση των μεταναστών σε τοπικό επίπεδο.

»Ωστόσο, απέναντι  “στην χειρότερη προσφυγική κρίση από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο”, όπως ο Επίτροπος της ΕΕ για τη μετανάστευση Δημήτρης Αβραμόπουλος την χαρακτήρισε, πιστεύουμε ότι μπορεί να χρειαστούν περισσότερες προσπάθειες για να βοηθηθούν οι Περιφερειακές και Τοπικές Αρχές.  
Επιπλέον, οι περισσότερες από αυτές τις περιοχές έχουν ήδη αναπτύξει μια καλή εμπειρία στην υποδοχή και ενσωμάτωση των μεταναστών και των προσφύγων, η οποία  μπορεί να κάνει ακόμη πιο ισχυρή την φωνή τους στην Ευρώπη. Δυστυχώς, η πολιτική του διαλόγου μεταξύ των τοπικών και περιφερειακών αρχών και του ευρωπαϊκού επιπέδου έχουν γίνει μέχρι στιγμής αποσπασματικά  ή  σε βάση ad hoc,  όταν  αυτή έλαβε χώρα.  Πιστεύουμε ότι όσο υψηλότερη είναι η συμμετοχή των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών στο πλαίσιο της συμφωνίας που συνήφθη τον Μάιο  και σε μελλοντικές αποφάσεις που λαμβάνονται από την ΕΕ, τόσο πιο αποτελεσματική θα είναι η λύση για την  μεταναστευτική κρίση.

»Παραδόξως, το δεύτερο στοιχείο, το οποίο  λείπει από τις συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν στις Βρυξέλλες και σε πολλές εθνικές πρωτεύουσες κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, είναι η ίδια η Μεσόγειος, ως σύνολο. 20 χρόνια μετά την Σύμβαση  της Βαρκελώνης, η Ευρώπη δεν ήταν σε θέση να αναπτύξει  μια τολμηρή, αποτελεσματική και συνολική  πολιτική  για την περιοχή. Ωστόσο, σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, είναι αδιανόητο η Ευρώπη να επιτύχει μια βιώσιμη και αποτελεσματική διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, εάν αυτό δεν είναι μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής για τη Μεσόγειο και  την αντιμετώπιση των προκλήσεων της κοινής μοίρας που ενώνει τους λαούς της περιοχής.
Η πολιτική αυτή πρέπει να περιλαμβάνει το δικαίωμα στο άσυλο, την από κοινού καταπολέμηση των δικτύων παράνομης διακίνησης, ένα πρόγραμμα επανεγκατάστασης και μετεγκατάστασης των μεταναστών που να  βασίζεται στην κοινή ευθύνη, την αειφόρο διαχείριση των κέντρων υποδοχής, την βοήθεια ένταξης, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την προώθηση των δημοκρατικών αξιών και του διαλόγου . Θα πρέπει να συμβάλει στην ειρήνη, την ευημερία και τη συνοχή στη Μεσόγειο.

»Ως εκ τούτου, στο πλαίσιο της επανεξέτασης της Πολιτικής Γειτονίας της ΕΕ , η οποία πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, η ΕΕ θα εξετάσει τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να αναπροσανατολίσει την πολιτική αυτή, που συνδέει περισσότερο  την σφαιρική προσέγγιση της μετανάστευσης,  με την νέα ατζέντα που  προτείνει το ΕΚ, της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας.

»Σε αυτό το πλαίσιο και με  παγκόσμιο στόχο την αλλαγή της νοοτροπίας των πολιτών και των θεσμικών οργάνων, πολλοί αντιπρόσωποι των ευρωπαϊκών Μεσογειακών Περιφερειών ξεκίνησαν την εκστρατεία   «All Mediterranean» , με βάση τις αξίες της αλληλεγγύης,  του διαπολιτισμικού και διαθρησκευτικού διαλόγου,  της κοινωνικο-οικονομικής ολοκλήρωσης ,  της ενεργού συμμετοχής των πολιτών και της συνεργασίας,  για την καταπολέμηση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και του εθνοκεντρισμού.

Την κοινή δήλωση υπογράφουν οι :

Mario Oliverio, Πρόεδρος της Περιφέρειας Calabria
Rosario Crocetta, ο Πρόεδρος της  Περιφέρειας  Sicilia
Enrico Rossi, Πρόεδρος της  Περιφέρειας Toscana
Michel Vauzelle, Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου  Provence-Alpes-Côte d’Azur
Damien Alary, Πρόεδρος του  Περιφερειακού Συμβουλίου Languedoc-Roussillon
Pedro Antonio Sánchez López, Πρόεδρος της Περιφέρειας Murcia
Susana Díaz, Πρόεδρος της Περιφέρειας  Andalusia
Σταύρος Αρναουτάκης, Περιφερειάρχης Κρήτης
Απόστολος Κατσιφάρας Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδα
Γεώργιος Χατζημάρκος, Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου
Χριστιάνα Καλογήρου, ο Κυβερνήτης, Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου»

Το πλήρες κείμενο στον παρακάτω σύνδεσμο: 

ένας μήνας μένει για την επετειακή 5η έκδοση του Red Bull Art of Motion σε νέα πίστα στην Οία (3-4.10)

H απόλυτη freerunning αναμέτρηση επιστρέφει στις 3 Οκτωβρίου (οι προκριματικοί θα πραγματοποιηθούν 1-2.10) για ένα ακόμη συγκλονιστικό υπερθέαμα, στην «έδρα» της που δεν είναι άλλη από τη Σαντορίνη!  

Στην επετειακή 5ησεζόν του, το RedBullArtofMotion αλλάζει για πρώτη φορά πίστα, με την απόκρημνη Καλντέρα να παραδίδει τα σκήπτρα στη ρομαντική Οία, εκεί όπου οι 18 καλύτεροι freerunners του κόσμου θα επιδιώξουν να μαγνητίσουν τα βλέμματα των θεατών, κλέβοντας –για λίγο- τα βλέμματα από το διάσημο ηλιοβασίλεμα.

Νέες προκλήσεις σε μια διαφορετική φυσική πίστα επιφυλάσσει φέτος το RedBullArtofMotion που αναμένεται σε ακριβώς ένα μήνα να συναρπάσει για πέμπτη συνεχόμενη χρόνια τα παραβρισκόμενα πλήθη αλλά και τους υπόλοιπους θεατές μέσα από τις συγκλονιστικές εικόνες που θα κάνουν και πάλι τον γύρο του κόσμου.

Η αφρόκρεμα του freerunning υπόσχεται θέαμα και συγκινήσεις στις 3 Οκτωβρίου, 16:00, στο περίφημο Κυκλαδίτικο νησί της Σαντορίνης που έχει ταυτίσει την αίγλη του με την παγκόσμια κλάση του διαγωνισμού. 

Φέτος, η επετειακή χρονιά του διαγωνισμού συμπίπτει με μια σημαντική εξέλιξη στον θεσμό καθώς η φυσική πίστα μεταφέρεται από την Καλντέρα στην Οία, εκεί όπου πλέον οι 18 κορυφαίοι freerunners καλούνται να δαμάσουν το στιλ, την τεχνική και τα κόλπα τους για μια θέση στο βάθρο.

Παράλληλα, αλλαγές γίνονται και στην τελική σύσταση της 18αδας, με τουςtop 6 του 2014 να έχουν πάρει απευθείας πρόκριση στον αγώνα, 4 άντρες αθλητές και 3 γυναίκες αθλήτριες να έχουν επίσης προκριθεί μέσω του online προκριματικού που έγινε τους προηγούμενους μήνες και5 ακόμα αθλητές να διεκδικούν τις τελευταίες θέσεις μέσω του προκριματικού που θα πραγματοποιηθεί στη Σαντορίνη 01.10.

Θρύλοι του σπορ αλλά και νέα ταλέντα, όλοι πρόκειται να δώσουν το παρόν, με ηχηρά ονόματα όπως τον PavelPetkuns, JasonPaul, CoreyDeMeyersκαι τον περσινό νικητή Δημήτρη Κυρσανίδη, να δουλεύουν πυρετωδώς τις κινήσεις του για μια μοναδική εμφάνιση στις 03.10. Αυτήν, θα την αξιολογήσουν τέσσερις έμπειροι κριτές, με τον Kie Willis (GBR)να επιβλέπει την εκτέλεση, τον SergioCora (ESP) τη ροή, τον Anan Anwar (ΤHA) τη δημιουργικότητα, τον Gabriel Nunez (USA) τη δυσκολία, ενώ επικεφαλής κριτής είναι και πάλι ο Patrick Morawetz (AUT).

Λίγο πριν, ο περσινός νικητής Δημήτρης Κυρσανίδης, κατά κόσμον DK, θα επισκεφτεί πέντε πόλεις της Ελλάδας, δίνοντας την ευκαιρία στην ολοένα και αυξανόμενη ελληνική σκηνή να αγωνιστεί στον Προκριματικό με όλα τα έξοδα πληρωμένα, διεκδικώντας μια θέση στο μεγάλο διαγωνισμό δύο μέρες μετά.

Ανοιχτός για όλους, ο Προκριματικός, θα αναδείξει με τη σειρά του 5 αθλητές που θα ολοκληρώσουν την τελική 12αδα του διαγωνισμού που αναμένεται να εντυπωσιάσει χιλιάδες παρευρισκόμενους και εκατομμύρια θεατές μέσω διαδικτύου από κάθε γωνιά της Γης. Εκτός από τα βραβεία του βάθρου, το CU θα βραβεύσει τον freerunner που θα δώσει τον πιο…Restart εαυτό του μετο Best Trick Award.

Αθλητές- Red Bull Art of Motion 2015:
Δημήτρης “DK” Κυρσανίδης (GRE), Pavel “Pasha” Petkuns (LAT), Alexander Baiturin (RUS), Yoann Leroux (FRA), Jesse Peveril (CAN), Alexander Schauer (AUT), Pedro Leon “Phosky” Gomez (ESP), Mohammed Didi Alaoui (MAR), Dante Grazioli (USA), Alfred Scott (USA), Luci Romberg (USA), Pamela Forster (ΑUT), Lynn Jung (LUX)

Το RedBullArtofMotion θα μεταδοθεί ζωντανά από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ και από το Novasports 1 HD ενώ την ίδια στιγμή εντυπωσιακές εικόνες θα κάνουν τον γύρο του κόσμου μέσα από: www.redbullartofmotion.com ,και το RedBullTV (διαθέσιμο για τηλεοράσεις με σύνδεση στο internet, κονσόλες gaming, κινητά και άλλα. Για πλήρη λίστα των υποστηριζόμενων συσκευών: about.redbull.tv.), Xbox 360, Apple TV και Samsung Smart TV.
Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.  
Ακολούθησε τη δράση: www.redbullartofmotion.com – www.facebook.com/rbafmI #artofmotion


Πηγή ενημέρωσης : Επαρχείο Θήρας


Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 18, 2015

περιφερειακά Αεροδρόμια: η “αριστερή” λογική των εντεταλμένων και η περίπτωση της Fraport AG – κείμενο του Λάμπρου Ντούσικου μέλους της “Κοινής Πρωτοβουλίας Ενάντια στην Ιδιωτικοποίηση των Αεροδρομίων”

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας - γνωστός από τα χρόνια του ΣΥΝ για τον “μεταμοντέρνο αριστερισμό” του - επεσήμανε στους New York Times ότι η συμφωνία του ΤΑΙΠΕΔ με την κοινοπραξία Fraport AG - Slentel Ltd, προχωρεί κανονικά και θα ευοδωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου. Ανέφερε μάλιστα - προς επίρρωση των επιχειρημάτων περί υγιούς επενδυτικότητας μέσω ΤΑΙΠΕΔ - το παράδειγμα της επένδυσης της Fraport AG στη Βουλγαρία εκθειάζοντας τον τρόπο με τον οποίο η εταιρία λειτουργεί.

Θεόσταλτη και υγιέστατη λοιπόν η πρακτική της Fraport AG κατά τον κ. Πιτσιόρλα και τους Γερμανούς επενδυτές, που η φιλοσοφία τους αποκρυσταλλώνεται στη φράση που δημοσίευσαν οι  New York Times: “η αντίσταση των Ελλήνων στη συμφωνία με τη Fraport εκλαμβάνεται ως «ένα παράδειγμα της ελληνικής περηφάνιας που υπερισχύει της οικονομικής λογικής»”.

Με δυο λόγια, οι αξιότιμοι επενδυτές του Γερμανικού Δημοσίου αργά ή γρήγορα θα υπερκεράσουν την περηφάνια και την ξεροκεφαλιά των Ελλήνων και θα πάρουν τα Περιφερειακά Αεροδρόμια της χώρας για να σώσουν τον Τουρισμό και την αναπτυξιακή υπόληψη της Ελλάδας. Το μόνο που μένει, είναι να “λογικευθούν” οι δύσμοιροι Έλληνες που δεν έχουν ακόμα αποδεχτεί τη λογική της υποθήκευσης της δημόσιας γης και των αναπτυξιακών τους υποδομών, που δεν έχουν ακόμα συμφιλιωθεί με την ιδέα της υποταγής και της αποικιακής κερδοσκοπικής τακτικής. Φυσικά είναι αυτονόητο, ότι τα παρακάτω οικονομικά δεδομένα είναι απολύτως ΛΟΓΙΚΑ για τον κ. Πιτσιόρλα:

•           Ότι για παράδειγμα: η κοινοπραξία Fraport AG - Slentel Ltd για τη συγκεκριμένη ιδιωτικοποίηση, θα πληρώσει εφάπαξ στο ελληνικό δημόσιο 1,234 δις ευρώ, τη στιγμή που η γερμανική εταιρεία διαχείρισης του αερολιμένα Αθηνών (Hochtief), χρωστάει 1,4 δις. ΦΠΑ στο κράτος. Τα 1,234 δις ευρώ, ισοδυναμούν με τα τριετή καθαρά έσοδα του κράτους από τα αεροδρόμια.

•           Ότι το εφάπαξ αυτό “τίμημα” στην πραγματικότητα περιορίζεται σε περίπου 0,7 δις ευρώ, διότι με την ιδιωτικοποίηση, το δημόσιο θα κληθεί να επιστρέψει στην Ε.Ε. - να χρεώσει δηλαδή σε βάρος εθνικών πόρων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων - τα 520 εκατ. ευρώ έργων ΕΣΠΑ που ήδη “τρέχουν” στα αεροδρόμια της Θεσ/νίκης και των Χανίων.

•           Ότι, το ετήσιο μίσθωμα που θα καταβάλει η Fraport AG - Slentel Ltd είναι 0,023 δις. Αυτό ισοδυναμεί - για παράδειγμα - με τον ετήσιο περίπου τζίρο του Κρατικού Αερολιμένα Κέρκυρας, είναι δε λιγότερο από τα ετήσια έσοδα του κράτους από τις εμπορικές και μόνο χρήσεις σε όλα τα αεροδρόμια.  

•           Ότι ο  ιδιώτης ενώ στη σαρανταετία θα εισπράξει καθαρά κέρδη πάνω από 22 δις ευρώ, θα αποδώσει στο κράτος μόνο 3,85 δις, την ίδια στιγμή που το δημόσιο μόνο από το “σπατόσημο” θα έχει στη σαρανταετία έσοδα 8 δις ευρώ.

•           Ότι εντέλει το Δημόσιο θα έχει έως και πενταπλάσια απώλεια εσόδων.

Όλα τα παραπάνω, χωρίς να υπολογίζουμε τα ζητήματα κοινωνικής συνοχής των νησιωτικών περιφερειών, την αναπτυξιακή προοπτική των νησιών, το ολιγοπωλιακό καθεστώς που θα δημιουργηθεί από την ιδιωτικοποίηση, το ξεκλήρισμα των εργαζομένων, την εθνική ασφάλεια, χωρίς να υπολογίζουμε ότι η διαχείριση της δημόσιας περιουσίας δεν είναι πλέον ΔΙΑΦΑΝΗΣ και ΕΛΕΓΚΤΕΑ αντίθετα γίνεται de facto αποδεκτή η αντισυνταγματική   μεθόδευση του ΤΑΙΠΕΔ και χωρίς να υπολογίζουμε ότι οι Κρατικοί Αερολιμένες ανήκουν στο λαό και οφείλουν να παραδοθούν στις επόμενες γενιές ως περιουσία του ελληνικού κράτους, όλα αυτά λοιπόν είναι απόλυτα ΛΟΓΙΚΑ και θεμιτά τόσο για τον κ. Πιτσιόρλα όσο και για την  κυβέρνηση του Μαξίμου μέχρι πρότινος. Τί ποιο αυτονόητο από την υφαρπαγή βασικών περιουσιακών στοιχείων του κράτους έναντι πινακίου φακής, τί ποιο αυτονόητο και “αριστερό” από την υποταγή της παραγωγικής διαδικασίας στα κερδοσκοπικά συμφέροντα της κοινοπραξίας Fraport AG - Slentel Ltd. Τί ποιο “ανατρεπτικό” από την υποταγή στους ωμούς εκβιασμούς των δανειστών;

Γιατί όμως ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ επικαλέστηκε το παράδειγμα της Βουλγαρίας και όχι άλλων χωρών που γνωρίζουν καλύτερα τη δράση της Fraport AG; Είναι άγνοια,  αποπροσανατολισμός ή απλή ιδιοτέλεια; 

Ας παρουσιάσουμε ως αντεπιχείρημα στον κ. Πιτσιόρλα, μια ενδεικτική διεθνή υπόθεση της  Fraport AG που τραβάει επί δεκαπενταετία το δρόμο της δικαιοσύνης. Πρόκειται για τη δικαστική διαφορά της Fraport AG με μια φιλιππινέζικη εταιρεία, την Philippine International Air Terminals Co. Inc. (γνωστή ως PIATCO).

•           Το 1997 (επίσημα στις 12 Ιουλίου), η κυβέρνηση των Φιλιππινών παραχώρησε στην PIATCO τα δικαιώματα εκχώρησης (concession rights) για την κατασκευή και τη λειτουργία ενός διεθνούς τερματικού σταθμού επιβατών στο κεντρικό αεροδρόμιο της Μανίλα (όνομα του σταθμού: Ninoy Aquino International Airport Passenger Terminal III). Το 1998 έγινε επαναδιαπραγμάτευση και τελικά υπογράφηκε νέα επαναδιατυπωμένη συμφωνία εκχώρησης με τροπολογίες (Amended and Restated Concession Agreement - ARCA).

•           Η Fraport έρχεται στο προσκήνιο το 1999 (6 Ιουλίου) με 4 συμφωνίες, όπου αποκτά: 25% της PIATCO, 40% της PAGS Terminals, Inc. (PTI) και 40% της PAGS Terminal Holding, Inc. Επιπρόσθετα, η PTI αποκτά 11% της PIATCO.

•           Η κατασκευή του Terminal III ξεκινά το 2000 (15 Ιουνίου) με προοπτική ολοκλήρωσης εντός 30 μηνών. Χρειάζεται πρόσθετη χρηματοδότηση, που μόνο η Fraport είναι πρόθυμη να προσφέρει, κι έτσι αποκτά ακόμη 5% της PIATCO, ενώ η PTI αποκτά ακόμη 24% της PIATCO. Το 2001, αποκτώντας το 40% της PAGS, η Fraport ελέγχει πια το 61.44% της PIATCO. Η φιλιπιννέζικη νομοθεσία, όμως, απαγορεύει την κατοχή μιας τέτοιας ευαίσθητης εθνικά επιχείρησης (Terminal III), από ξένα πρόσωπα ή εταιρείες, σε ποσοστό παραπάνω από 40%.

•           Στα τέλη του 2001 και κατά το 2002 γίνονται διαπραγματεύσεις μεταξύ της PIATCO/Fraport και της κυβέρνησης των Φιλιππινών, με την τελευταία να πιέζει για την αναίρεση της αποκλειστικότητας δικαιωμάτων της πρώτης επί του Terminal III.

•           Παρά τις ευάριθμες συναντήσεις, δεν υπήρξε συμφωνία και στις 10 Δεκεμβρίου του 2002, η κυβέρνηση των Φιλιππινών (το Υπουργείο Δικαιοσύνης) κηρύσσει τα συμβόλαια της Fraport άκυρα, λόγω ποικίλων παραβάσεων της νομοθεσίας της χώρας (μεταξύ άλλων, για λόγους εθνικής ασφάλειας, καθώς και λόγω εξαγοράς κυβερνητικών αξιωματούχων).

•           Το Διαιτητικό Δικαστήριο (ICSID) παρατήρησε ότι αυτή η απόφαση (10 Δεκεμβρίου του 2002) ήταν εντυπωσιακά διαφορετική σε σχέση με σχετικές ανακοινώσεις (που άφηναν περιθώρια διαπραγματεύσεων) επίσημων κρατικών φορέων των Φιλιππινών, του ίδιου έτους (Μαίου και Σεπτεμβρίου).

•           Το Ανώτατο Δικαστήριο των Φιλιππινών, αποφάσισε ότι είχαν διαπραχθεί σοβαρές παραβάσεις της νομοθεσίας των Φιλιππινών και κήρυξε την όλη συμφωνία άκυρη.

•           Στις 17 Σεπτεμβρίου του 2003, η Fraport προσέφυγε στη διαιτησία του ICSID (International Centre for the Settlement of Investment Disput - ∆ιεθνές κέντρο για τον διακανονισµό των διαφορών εξ επενδύσεων), βασισμένη στη σχετική διακρατική συμφωνία (BIT - 1997) μεταξύ Φιλιππινών και Γερμανίας (on the Promotion and Reciprocal Protection of Investments, ενεργή από τις 2 Φεβρουαρίου 2000).

•           Τον Δεκέμβριο του 2004 και ενώ οι διαδικασίες διεθνούς διαιτησίας ήταν υπό εξέλιξη, η κυβέρνηση των Φιλιππινών προχώρησε σε δικαστική κατάληψη και απαλλοτρίωση του Terminal ΙΙΙ.

•           Στα διεθνή όργανα διαιτησίας, η κυβέρνηση των Φιλιππινών υποστήριξε ότι ο ενάγων δεν μπορούσε να επικαλεστεί την BIT, επειδή είχε παραβιάσει τη νομοθεσία της χώρας. Η Fraport υποστήριξε ότι η κυβέρνηση των Φιλιππινών γνώριζε τα δεδομένα της συμφωνίας με την PIATCO και ποτέ δεν κατήγγειλε κάτι τέτοιο κατά τον χρόνο της σύναψής της.

•           Το Διαιτητικό Δικαστήριο αποδέχτηκε τη δυνατότητα ισχύος των ισχυρισμών των Φιλιππινών και, περαιτέρω, εξετάζοντας τον φιλιππινέζικο νόμο, βρήκε ότι, αν και σε επίπεδο μετοχικού κεφαλαίου η επένδυση ήταν νόμιμη, σε επίπεδο ελέγχου και διαχείρισης είχε ξεφύγει από τα όρια της νομιμότητας (ιδιαίτερα αναφορικά με την παράκαμψη της νομοθεσίας για την προστασία του δημόσιου συμφέροντος, μέσω κρυφών συμφωνιών με κατόχους μετοχών). Το Δικαστήριο ήταν πεπεισμένο από τα ίδια τα εσωτερικά έγγραφα της Fraport ότι καθ' όλη τη διάρκεια της επένδυσης η εταιρεία γνώριζε πως παραβίαζε συγκεκριμένη νομοθεσία των Φιλιππινών και γι' αυτό προσπαθούσε να κρατά κρυφό κάθε σχετικό διακανονισμό.

•           Έτσι, το Διαιτητικό Δικαστήριο, στις 16 Αυγούστου 2007, έκανε δεκτή την ένσταση των Φιλιππινών και απέριψε την προσφυγή της Fraport, θεωρώντας ότι το ίδιο ήταν αναρμόδιο να αποφασίσει για την υπόθεση (γιατί η διακρατική συμφωνία BIT ήταν ανενεργή, λόγω της παραβίασης του φιλιππινέζικου νόμου από την Fraport).

•           Στη συνέχεια η Fraport, στις 6 Δεκεμβρίου του 2007, προσέβαλε την απόφαση, καταθέτοντας αίτηση ακύρωσής της, η οποία εξετάστηκε από ειδική (ad hoc) επιτροπή του ICSID, η οποία βρήκε το σκεπτικό του Διαιτητικού Δικαστηρίου σωστό και απέρριψε το εν λόγω αίτημα της Fraport (κοινοποίηση απόφασης στους αντίδικους: 23 Δεκεμβρίου 2010). Είναι σημαντικό το γεγονός ότι η Επιτροπή δεν επιδίκασε την εις βάρος της Fraport πληρωμή των εξόδων της κυβέρνησης των Φιλιππινών (US$ 5,672,667), όπως η τελευταία είχε αιτηθεί.

•           Σημειωτέον, ότι η κυβέρνηση των Φιλιππινών δικαιώθηκε για την ίδια υπόθεση στις 22 Ιουλίου 2010 από το Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο (International Chamber of Commerce).

•           Τον Απρίλιο του 2011 η Fraport επανήλθε, για να ξεκινήσει έναν καινούργιο κύκλο προσπαθειών επικράτησης στο ICSID, που κατέληξε στην τρίτη, ουσιαστικά, ήττα της, στις 10 Δεκεμβρίου του 2014, με την απόρριψη του αιτήματός της για αποζημίωση ύψους 510 εκ. US$ και την εις βάρος της επιδίκαση δικαστικών εξόδων ύψους 5 εκ. US$ υπέρ της κυβέρνησης των Φιλιππινών.

Να λοιπόν μια διαφορετική ιστορία της Fraport AG που κάλλιστα θα μπορούσε να απασχολήσει τόσο την κυβέρνηση Τσίπρα και τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, όσο και τους τελευταίους καθ' ύλην αρμόδιους τ. υπουργούς κ.κ. Γ. Σταθάκη και Α. Φλαμπουράρη οι οποίοι ενδελεχώς είχαν ενημερωθεί από την “Κοινή Πρωτοβουλία Ενάντια στην Ιδιωτικοποίηση των Αεροδρομίων”, από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτο και από τα σωματεία των εργαζομένων.

Άρα λοιπόν το μόνο που κάποιος λογικός νους θα κράταγε από τις δηλώσεις του πρόεδρου του ΤΑΙΠΕΔ κ. Στέργιου Πιτσιόρλα, είναι η ζέση με την οποία υπερασπίζεται τις πραξικοπηματικές διαταγές των δανειστών σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου, για την ολοκλήρωση του ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΚΝΔΑΛΟΥ της εκποίησης των Περιφερειακών Αερολιμένων της Ελλάδας. Είναι η υπεράσπιση της πελατειακής λογικής, της συγκάλυψης και της παραποίησης της αλήθειας, προς εξυπηρέτηση συμφερόντων. 

Η απάντηση όμως έχει ήδη δοθεί. Η ελληνική κοινωνία και σύσσωμη η αντιμνημονιακή αριστερά με τα κινήματα και τους φορείς στο πλευρό της, θα αποτρέψει το εν λόγω πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο. Θα ανατρέψει τους δολοπλόκους ακόμα και αυτούς που φορούν την προσωπίδα της “αριστεράς”.

Λάμπρος Ντούσικος Δρ Φιλοσοφίας της Επιστήμης VUB - ULB

ο Γιάννης Βλασερός στη δυναμική πολιτική συγκέντρωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη Σαντορίνη

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υποψήφιου βουλευτή,

Σε μια κατάμεστη αίθουσα τη Δευτέρα το βράδυ έγινε η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη Σαντορίνη. Με παρισταμένους τους δύο υποψηφίους, τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου, γιατρό Γιάννη Βλασερό, και τον Δημήτρη Καφιέρη, πρώην κοινοτάρχη Φηρών.

Στη συγκέντρωση παρευρέθησαν για να υποστηρίξουν το ψηφοδέλτιο ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής Κυκλάδων Τάκης Ρήγας και ο πρώην υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χάλαρης.
Αρχικά, το λόγο έλαβε ο Γιάννης Βλασερός, εν συνεχεία οι Τάκης Ρήγας και Μιχάλης Χάλαρης, ενώ έκλεισε ο Δημήτρης Καφιέρης.


Όλοι οι ομιλητές τόνισαν την ανάγκη η Δημοκρατική Συμπαράταξη να αναδειχθεί στις επερχόμενες εκλογές τρίτη πολιτική δύναμη, για να λειτουργήσει πολιτικά στις μετεκλογικές εξελίξεις αυτή την κρίσιμη, για τη χώρα, στιγμή.

ΝΕΕΣ ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ στην βιβλιοθήκη του Μπελλώνειου

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του,

Το ωράριο λειτουργίας της βιβλιοθήκης μας αλλάζει από 1/10/2015, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση του αναγνωστικού μας κοινού!

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Δευτέρα-Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή: 09:00-15:00
Τρίτη: 11:00-19:00

Σας περιμένουμε!


ανοιχτές ημέρες για καριέρα στην Σαντορίνη – πρόσκληση της Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa για ενημέρωση για τις δραστηριότητές της και πρόσκληση συνεργασίας με ενδιαφερόμενους συνεργάτες

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa,

Το νέο πολυτελές ξενοδοχείο της Σαντορίνης “Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa” διοργανώνει Ανοιχτές Ημέρες για Καριέρα στην Σαντορίνη την Πέμπτη, 24/09 14.00-18.00 και την Παρασκευή, 25/09 10.00-18.00 στα γραφεία του ομίλου στον Φούρνο Μεγαλοχωρίου.

Ξεκινώντας την αναζήτηση του προσωπικού που θα στελεχώσει το Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa, το καινούργιο «στολίδι» των Maris Hotels στη Σαντορίνη, ένα πολυτελές συγκρότημα που αποτελείται από 44 σουίτες και βίλλες, ο όμιλος απευθύνεται αρχικά στο προσωπικό που εργάζεται ήδη εποχιακά ή μένει μόνιμα στην Σαντορίνη, παρέχοντας του μια ευκαιρία λαμπρής σταδιοδρομίας.
Με ενθουσιασμό, λοιπόν, ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη, 24/09/2015 (14.00-18.00) και την Παρασκευή, 25/09/2015 (10.00-18.00) διοργανώνονται στα γραφεία του ομίλου στον Φούρνο Μεγαλοχωρίου, ανοιχτές ημέρες για καριέρα έτσι ώστε να συζητηθεί μια ενδεχόμενη συνεργασία για τη σαιζόν 2016.

Οι θέσεις για τις οποίες ζητούνται υποψήφιοι είναι οι εξής:

Front Office: Προϊστάμενος Υποδοχής, Υπάλληλος Υποδοχής, Υπάλληλος Υποδοχής νυχτερινής βάρδιας, Bell-boy/Driver. Housekeeping: Καμαριέρα, Καθαρίστρια. Administration: Marketing, PR & Personal Assistant. Accounting: Βοηθός Λογιστή. A & G: Security & Pool boy, Security νυχτερινής βάρδιας, Υπάλληλος αποθήκης και εξωτερικών εργασιών. A la Carte Restaurant: Μάγειρας Α, Μάγειρας Β’, Λάντζα, Σερβιτόρος, Βοηθός Σερβιτόρου. Room Service: Σερβιτόρος Room Service, Σερβιτόρος Room Service νυχτερινής βάρδιας. Bar: Μπάρμαν, Βοηθός Μπαρμαν.    
Οι υποψήφιοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.santomaris.gr , και στείλουν το βιογραφικό τους με μία πρόσφατη φωτογραφία στο hr@santomaris.gr με θέμα "CV Santo Maris” ή να έλθουν απευθείας στις Ανοιχτές Ημέρες για Καριέρα «Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa» στα γραφεία του Ομίλου στην Σαντορίνη (Φούρνος Μεγαλοχωρίου) την Πέμπτη, 24/09, 14.00-18.00 ή την Παρασκευή, 25/09, 10.00-18.00.

Γενικός Διευθυντής «Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa», Μάνος Μπορμπουδάκης
Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού «Maris Hotels», Σοφία Τσιούτρα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6973 880814


Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 17, 2015

αθλητικές ταυτότητες για τους χρήστες του ΔΑΠΠΟΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του,

Ο Δημοτικός Αθλητικός Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός Σαντορίνης σας ενημερώνει πως στα πλαίσια του Νέου Κανονισμού Λειτουργίας του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ που καταρτίστηκε από το Δ.Σ του Οργανισμού και ψηφίστηκε - εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας, απαραίτητο στοιχείο πλέον για την είσοδο είτε των αθλητών των σωματείων, είτε μεμονωμένων ατόμων, είτε ατόμων που μετέχουν σε προγράμματα της Γ.Γ.Α σε κάθε αθλητικό χώρο που ανήκει στη δικαιοδοσία του Οργανισμού είναι η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ,  την οποία πρέπει να φέρουν μαζί τους κάθε φορά που βρίσκονται στο χώρο και αθλούνται.

Η αθλητική ταυτότητα είναι περιουσιακό στοιχείο του ΝΠΔΔ και φέρει τα χαρακτηριστικά:

•           Επωνυμία του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ
•           Επωνυμία του Αθλητικού Σωματείου
•           Ονοματεπώνυμο αθλητή ή αθλούμενου
•           Άθλημα
•           Αθλητική περίοδο (για κάθε περίοδο εκδίδεται νέα αθλητική ταυτότητα. Μετά τη λήξη της αθλητικής περιόδου η ταυτότητα επιστρέφεται στη Διεύθυνση του Οργανισμού).

Το κόστος έκδοσης της Αθλητικής ταυτότητας είναι δύο (2) ευρώ κατά άτομο για τους αθλητές των συλλόγων – σωματείων και πέντε (5) ευρώ  για τους μεμονωμένους αθλητές και έχει ισχύ για ένα ημερολογιακό έτος από την έκδοση της για τους μεμονωμένους αθλητές – άτομα και για μια αθλητική περίοδο για τους αθλητές των συλλόγων.

Για την έκδοση αθλητικής ταυτότητας απαιτείται:

•           Βεβαίωση παιδιάτρου (για τα παιδιά έως 12 ετών).
•           Βεβαίωση καρδιολόγου ή παθολόγου για τα μέλη των προγραμμάτων άθλησης.
•           Φωτογραφία μέλους (να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο στην πίσω όψη)

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους οι σύλλογοι έχουν τη δυνατότητα να φέρνουν ομαδική λίστα με τα ονόματα των αθλητών τους είτε βεβαιωμένη από ιατρό, είτε ακολουθούμενη από Υπεύθυνη Δήλωση πως όλοι οι εγγεγραμμένοι αθλητές σε αυτή έχουν εξεταστεί από ιατρό.

Παρακαλούνται όσοι προτίθενται να χρησιμοποιήσουν την περίοδο 2015-16 τις εγκαταστάσεις του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ να προβούν το συντομότερο στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να εισέρχονται στους χώρους άθλησης του Οργανισμού.


Με τιμή, ο Πρόεδρος Τζούρος Ελευθέριος

το πρόγραμμα των φιλικών αγώνων του Α.Ο. Θήρας

Το πρόγραμμα των φιλικών αγώνων του Α.Ο. Θήρας πριν την έναρξη της φετινής αγωνιστικής περιόδου έχει ως εξής:

Παρασκευή 18/09/15   ωρα 19 :30 Αστέρας Αγ Δημητρίου – Α.Ο ΘΗΡΑΣ (Αθήνα)
Σάββατο 19/09/15 ωρα 17:00 Γ.Σ Ηλιουπολης – Α.Ο ΘΗΡΑΣ (Αθήνα)
Παρασκευή  25/09/15 ΟΠΕ Ρεθυμνου – Α.Ο ΘΗΡΑΣ (ΔΑΠΠΟΣ – Σαντορίνη)
Σάββατο  26/09/15 ΟΠΕ Ρεθυμνου – Α.Ο ΘΗΡΑΣ

Σαββατο 3/10/15 - Κυριακη 4/10/15 ΝΟΜΙΚΕΙΑ 2015 (ΔΑΠΠΟΣ Σαντορίνη)
(σύμφωνα με το πρόγραμμα της διοργάνωσης)

Σάββατο  10/11/2015 Α.Ο ΘΗΡΑΣ – Α.Ο Μαρκόπουλο
Κυριακή 11 / 10/15 Α.Ο ΘΗΡΑΣ – Α.Ο ΜαρκόπουλοΣυνέντευξη σχετικά με την προετοιμασία, την πορεία και τους στόχους του Α.Ο. Θήρας στο φετινό πρωτάθλημα παραχώρησε (16.9) στο www.sportcyclades.gr ο προπονητής της ομάδας κ. Οικονόμου.

Τις δηλώσεις του μπορείτε να δείτε εδώ :
http://www.sportcyclades.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=16461%3A%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%AD%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CF%83%CE%BF%CE%B2%CE%B1%CF%81%CF%8C-project&Itemid=85

συνάντηση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων με τον υποψήφιο βουλευτή του Σύριζα, κ. Αντώνη Συρίγο (17.9)

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων,

Σε συνέχεια προηγούμενων συναντήσεων, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου στα γραφεία του Επιμελητηρίου Κυκλάδων συνάντηση εργασίας μεταξύ του υποψήφιου βουλευτή του Σύριζα στις Κυκλάδες, κ. Αντώνη Συρίγου, και των μελών της Κεντρικής Οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Σύρου, κα. Φλώρα Ρούσσου και κα. Αναστασία Αργυροπούλου, με τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Ρούσσο, μέλη της Διοικητικής Επιτροπής και στελέχη του Επιμελητηρίου. Και οι δυο πλευρές εξέφρασαν τη διάθεση να υπάρξει πρακτικό αποτέλεσμα και να μην αποτελέσει το συγκεκριμένο γεγονός μια τυπική προεκλογική συνάντηση. Ανοίγοντας, ο κ. Συρίγος, μετά από μια εισαγωγική συζήτηση ζήτησε από τον Πρόεδρο να θέσει τα κυριότερα ζητήματα που απασχολούν το Επιμελητήριο Κυκλάδων αυτή την περίοδο. Συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα και ζητήθηκε από τον υποψήφιο βουλευτή να παρέμβει αρμοδίως όπου απαιτείται:

ΦΠΑ – Συζητήθηκε το φλέγον ζήτημα της κατάργησης του μειωμένου καθεστώτος ΦΠΑ για τα νησιά, με το Επιμελητήριο Κυκλάδων να εξηγεί ότι το θέμα δεν έχει κλείσει, αλλά παρ’ όλα αυτά θεωρεί τη διεκδίκηση ισοδύναμων ως έσχατη λύση.

ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΟ -  Ζητήθηκε από τον κ. Συρίγο να παρέμβει άμεσα στην Υπηρεσιακή Κυβέρνηση, ώστε να επεκταθεί η προσωρινή ανάθεση στο πλοίο «Άρτεμις» της εταιρείας Hellenic Seaways έως την κατοχύρωση του εν εξελίξει διαγωνισμού, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο από τις 24 Σεπτεμβρίου ο Νομός να παραμείνει για άλλη μια φορά δίχως ενδοεπικοινωνία.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΑΓΟΝΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ – Τονίστηκε το γεγονός ότι για το συγκεκριμένο θέμα απαιτείται διαφορετική αντιμετώπιση ανά νησί, ενώ επισημάνθηκε η αναγκαιότητα εντατικής διαχείρισής του αμέσως μετά τις εκλογές προκειμένου να ολοκληρωθούν οι σχετικές προετοιμασίες κυρίως για τα θέματα που αφορούν στην επόμενη τουριστική περίοδο.

ΝΕΩΡΙΟ ΣΥΡΟΥ – Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τον κ. Συρίγο σχετικά με την απόφαση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων να συγκαλέσει τους σχετικούς φορείς για το θέμα και εξέφρασε την άποψη ότι όλοι οι φορείς πρέπει να είναι ενήμεροι και συντονισμένα κοντά στις εξελίξεις, ώστε η επόμενη μέρα για το ναυπηγείο να εξυπηρετεί τα συμφέροντα ολόκληρου του νησιού.


ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ – Πέραν των γνωστών θεμάτων που αφορούν την κατάσταση των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας στις Κυκλάδες, το Επιμελητήριο γνωστοποίησε στον υποψήφιο βουλευτή ότι ανάμεσα στις προτεραιότητές του βρίσκεται και το νοσοκομείο της Σύρου, του οποίου η υποβάθμιση σε πολλά επίπεδα συνεχίζεται. Έθεσε επίσης το σημαντικό πρόβλημα της επικείμενης συνταξιοδότησης των περισσότερων γιατρών, ένα θέμα που χρειάζεται άμεσες ενέργειες.

Γ. Χατζημάρκος: Εθνική ντροπή το ρεκόρ κλειστών σχολείων στη νησιωτική Ελλάδα - σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα το μεγαλύτερο ποσοστό κλειστών σχολείων, σε ολόκληρη τη χώρα

Ιστορικό αρνητικό ρεκόρ σε αριθμό κλειστών σχολείων καταγράφουν  τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου και κυρίως τα μικρονήσια, που φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη φορά βουλιάζουν στην πλήρη εγκατάλειψη από την Πολιτεία, με μαθητές και γονείς να βρίσκονται σε απόγνωση.

Τα επίσημα στοιχεία των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αποκαλύπτουν μια πρωτοφανή κατάσταση, επιεικώς  τραγική, αν όχι τριτοκοσμική, αφού το συντριπτικά μεγάλο ποσοστό των κλειστών σχολείων πανελλαδικά, λόγω των κενών θέσεων εκπαιδευτικών, βρίσκεται στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα και κυρίως στα μικρότερα νησιά.

 Σε σύνολο 272 σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία και δημοτικά) σε όλη την χώρα, που δεν άνοιξαν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς,  τα 72 βρίσκονται σε νησιά του Νοτίου Αιγαίου και κυρίως σε μικρονήσια  , όπως η Ανάφη, η Ηρακλειά, η Σχοινούσα, η Θηρασιά, η Κίμωλος, η Φολέγανδρος, η Δονούσα , η Σέριφος, η Σίκινος, η Ίος, το Καστελόριζο, το Αγαθονήσι, οι Αρκιοί, η Τέλενδος, η Χάλκη, η Κάσος και  οι Λειψοί, χωρίς να αποτελούν εξαίρεση μεγαλύτερα νησιά όπως η Άνδρος, η Αμοργός, η Θήρα, η Νάξος, η Πάρος, η Τήνος, η Σύρος, η Κέα, η Μήλος, η Σαντορίνη.

Στις Κυκλάδες, ειδικότερα,  κλειστά παραμένουν συνολικά 41 σχολεία, 25 νηπιαγωγεία και 16 δημοτικά, ενώ στα Δωδεκάνησα φέτος δεν άνοιξαν 31 σχολεία, 10 δημοτικά και 21 νηπιαγωγεία.

Η απαξίωση της νησιωτικής Ελλάδας  και κυρίως των μικρών νησιών είναι εκκωφαντική, αφού οι κάτοικοί τους είναι πλήρως εγκαταλειμμένοι από την Πολιτεία, αντί να τύχουν ιδιαίτερης μέριμνας και στήριξης, όπως οφείλει να παρέχει ένα σοβαρό κράτος  στις ευαίσθητες και ευάλωτες νησιωτικές περιοχές του.  Όσο για τους μικρούς μαθητές των νησιών αυτών, για τους οποίους το κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς δεν χτύπησε, αντιμετωπίζονται σαν παιδιά ενός κατώτερου Θεού, που δεν έχουν την δυνατότητα πρόσβασης ούτε καν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Σημειώνεται δε ότι ο αριθμός των σχολείων που εμφανίζονται να λειτουργούν είναι πλασματικός, αφού σε πολλά εξ αυτών έγινε απλώς αγιασμός, αλλά δεν μπορούν να λειτουργήσουν κανονικά, λόγω του μεγάλου αριθμού κενών εκπαιδευτικών θέσεων. Είναι χαρακτηριστικές περιπτώσεις σχολείων σε νησιά όπως η Κως, η Λέρος, η Κάλυμνος  η Πάρος,  η Σύρος και η Μύκονος,  όπου  πολυθέσια σχολεία υπολειτουργούν μόνο με έναν  ή δύο εκπαιδευτικούς.

Σχετικά με την πρωτοφανή απαξίωση και εγκατάλειψη των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε:


«Αποτελεί εθνική ντροπή το ρεκόρ των κλειστών σχολείων στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου. Αυτό που συμβαίνει φέτος στα νησιά μας δεν  έχει προηγούμενο.  Μοιάζει μάταιο  αν όχι κωμικοτραγικό  να μιλά πλέον  κανείς για νησιωτικότητα στην χώρα όπου ο νησιωτικός της χώρος  είναι «χρήσιμος» μόνο για να συκοφαντείται  και να λοιδορείται στον βωμό πολιτικών σκοπιμοτήτων  και επιδιώξεων.  Στα  πολυσυζητημένα νησιά του Αιγαίου,  η Πολιτεία δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσει ούτε καν την πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Αν αυτός δεν είναι ο ορισμός του τριτοκοσμικού κράτους, δεν ξέρω τι  άλλο μπορεί να είναι.  Επειδή βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, όπου περισσεύουν και πάλι οι υποσχέσεις, αλλά όχι οι προτάσεις,   ας έχουν υπόψιν τους όλοι εκείνοι που διεκδικούν την ψήφο των νησιωτών, ότι η νησιωτική Ελλάδα αναζητά κυβέρνηση που θα έχει, επιτέλους, συναίσθηση του χρέους και της ευθύνης  απέναντι στις πολλαπλώς δοκιμαζόμενες  νησιωτικές κοινωνίες».


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΡΗΓΑ ΕΝ ΟΨΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 20ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ - «Δώστε δύναμη στην αλήθεια και την υπευθυνότητα»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Ρήγα,

Σαν ακυβέρνητο καράβι η Ελλάδα, θαλασσοδέρνεται επί 7 μήνες σ ένα πέλαγος γεμάτο ψέματα, αυταπάτες, ψευδαισθήσεις και ιδεοληψίες.
Με έναν άβουλο, ερασιτέχνη και τυχοδιώκτη καπετάνιο και με πλήρωμα ένα τσούρμο αλλοπρόσαλλων πρωτόμπαρκων, χωρίς ρότα και πυξίδα μας οδήγησαν από ξέρα σε ξέρα.
Και όταν οι μηχανές έσβησαν και ο πανικόβλητος καπετάνιος είδε μπροστά του τα βράχια κάλεσε επειγόντως ναυαγοσωστικό. Η ρυμούλκηση του σκάφους κόστισε 90 δις με τη διαφορά όμως ότι το κόστος ρυμούλκησης δεν πλήρωσε η εταιρεία του καπετάνιου αλλά ο  ελληνικός λαός.
Αυτά ήταν τα έργα και οι ημέρες της επτάμηνης διακυβέρνησης της χώρας από τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ένα νέο πιο σκληρό και αντιαναπτυξιακό μνημόνιο, τράπεζες κλειστές, η οικονομία πάλι σε ύφεση, η ανεργία σε άνοδο, τα ελλείματα στην ανηφόρα, το δημόσιο χρέος 50 δις επιπλέον και το κύρος και η αξιοπιστία της χώρας στα τάρταρα.
Και όλα αυτά, όταν τον Δεκέμβρη του 2014 η χώρα είχε αρχίσει να αναπνέει, η ύφεση να δίνει τη θέση της στην ανάπτυξη, τα πρωτογενή πλεονάσματα να αυξάνονται, η ανεργία σταθερά να μειώνεται, οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιημένες και ασφαλείς και η έξοδος από το μνημόνιο και την κρίση, χρονικά προσδιορισμένη και σίγουρη.
Και μετά από αυτά ο κ. Τσίπρας ζητάει μια δεύτερη ευκαιρία. Γιατί άραγε?
Για να ξαναρχίσει τα κόλπα με τη «σκληρή» διαπραγμάτευση να μας ξαναπάει σε δημοψήφισμα, να ξαναδιασπαστεί και να μας οδηγήσει και πάλι σε εκλογές και εν τέλει να ολοκληρώσει την καταστροφή της χώρας?
Η χώρα δεν αντέχει ούτε μέρα παράτασης της πολιτικής αβεβαιότητας.
Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί.
Η Ελλάδα χρειάζεται ευρύτατες πολιτικές και κοινωνικές συναινέσεις, ειλικρινή συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων που πραγματικά πιστεύουν στην Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, στην έξοδο από την κρίση και στην προοπτική της βιώσιμης ανάπτυξης. Ουδείς περισσεύει και ουδείς έχει το δικαίωμα να δραπετεύσει στα δύσκολα.
 Σ’ αυτή την εθνικά κρίσιμη συγκυρία η παρουσία και η συμμετοχή ενός ισχυρού ΠΑΣΟΚ είναι περισσότερο χρήσιμη και επιβεβλημένη από ποτέ.
Το ΠΑΣΟΚ που το 2010 ανέλαβε μόνο του να αποτρέψει την ολοκληρωτική καταστροφή της χώρας όταν όλοι οι υπόλοιποι- κάποιοι στην αρχή- ζούσαν τον «αντιμνημονιακό» τους μύθο, πλήρωσε το πολιτικό κόστος της θαρραλέας και υπεύθυνης στάσης του. Τα χρόνια της κρίσης το ΠΑΣΟΚ κάνοντας ειλικρινή αυτοκριτική, αυτοκαθάρθηκε από στελέχη και πρακτικές που αμαύρωσαν την πορεία του στο παρελθόν και ταυτόχρονα διατήρησε ως πολιτική παρακαταθήκη τις μεγάλες προοδευτικές αλλαγές που συνεισέφερε στη χώρα και τη δημοκρατία από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα.
Σήμερα που ζούμε το τέλος των ψευδαισθήσεων και που το διχαστικό σχίσμα μνημόνιο-αντιμνημόνιο αποδεικνύεται μια μεγάλη φενάκη το ΠΑΣΟΚ αναδεικνύεται ως η μόνη πολιτική δύναμη που είπε την αλήθεια στον ελληνικό λαό και πορεύτηκε με πάθος και χωρίς φόβο στην γραμμή της εθνικής ευθύνης.
Μια πολιτική δύναμη που φιλοδοξεί να συνενώσει και να συμπορευτεί με όλους εκείνους που εκφράζουν στην πατρίδα μας τις ιδέες και τις αξίες της κεντροαριστεράς, του δημοκρατικού κέντρου, της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, των προοδευτικών αλλαγών και της κοινωνικής δικαιοσύνης.
Σήμερα το ΠΑΣΟΚ στα πλαίσια της Δημοκρατικής Συμπαράταξης καλεί τους Έλληνες πολίτες να αποτρέψουν με την ψήφο τους τον νέο πολωτικό, διχαστικό και ατελέσφορο, «μικρό» δικομματισμό.
Το ΠΑΣΟΚ καλεί τους Έλληνες πολίτες  να αποτρέψουν ταυτόχρονα και την ενίσχυση της ψευδεπίγραφης δήθεν μεταρρυθμιστικής αλλά στην ουσία πάντα συντηρητικής Νέας Δημοκρατίας και του δήθεν «νέου» και «προοδευτικού» αλλά στην ουσία λαϊκίστικου ήδη φθαρμένου και πολιτικά αλλοπρόσαλλου ΣΥΡΙΖΑ.
Καλεί τους Έλληνες πολίτες να αναδείξουν το ΠΑΣΟΚ ως τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη, εγγυητή της πολιτικής σταθερότητας και της κοινωνικής συνοχής.
Το ΠΑΣΟΚ τρίτη δύναμη θα λειτουργήσει ως ο εθνικά υπεύθυνος και προοδευτικός καταλύτης για τη δημιουργία ευρύτατης κυβερνητικής συνεργασίας, που στη βάση ενός συμφωνημένου σχεδίου εθνικής ανασυγκρότησης θα εγγυηθεί την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και θα την οδηγήσει με ασφάλεια στην έξοδο από την κρίση και στην ανάπτυξη.
Καλεί όλους τους Έλληνες πολίτες που οργισμένοι και απογοητευμένοι από τα πράγματι σκληρά αλλά όπως αποδείχτηκε αναπόφευκτα μέτρα που υιοθετήθηκαν και από το ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια, επέλεξαν τις φρούδες ελπίδες και τις απατηλές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, να επιστρέψουν στον πολιτικό τους χώρο, το ΠΑΣΟΚ.

Ψήφος στο ΠΑΣΟΚ σημαίνει:
•           Ψήφος στην ευθύνη και την αλήθεια
•           Ψήφος στην πολιτική ομαλότητα, την κυβερνητική σταθερότητα και την κοινωνική συνοχή
•           Ψήφος στην ασφαλή πορεία της χώρας μέσα στην Ευρώπη
•           Ψήφος στην ανασυγκρότηση της χώρας με εθνικό σχέδιο για την ανάπτυξη και προοδευτικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, στην οικονομία, στην παιδεία, στην υγεία, στην κοινωνική αλληλεγγύη.

•           Ψήφο στην προοπτική της νέας γενιάς να ζήσει και να εργαστεί σε μια Ελλάδα της προόδου και της ανάπτυξης ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας.

βίντεο με κοινωνικά μηνύματα για ασφαλείς διαδικτυακές συναλλαγές από την ελληνική Αστυνομία

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,
  
Σας ενημερώνουμε ότι μετά από  αίτημα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ) με σχετική Απόφαση ενέκρινε τη δωρεάν μετάδοση από τους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας, του κοινωνικού μηνύματος για ασφαλείς διαδικτυακές συναλλαγές, για το χρονικό διάστημα από 27-8-2015 έως και 31-10-2015.

Επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο spot είναι διαθέσιμο στο επίσημο κανάλι της Ελληνικής Αστυνομίας στο youtube (https://www.youtube.com/watch?v=ycy3B3qI_oQ&feature=youtu.be ).

Επίσης, μπορείτε να το «κατεβάσετε» από το link: http://we.tl/yYUdgrYqHb .

Για πληροφορίες σχετικά με θέματα διαδικτυακής ασφάλειας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν  στα τηλ. 210-6977603 και 210-6997241.


Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 16, 2015

συναυλία έντεχνης ελληνικής μουσικής από το συγκρότημα ΕΜΜΕΛΟΝ με χορηγία του Δήμου Θήρας (25.9 20.00)

Σύμφωνα με την πρόσκληση,

Την Παρασκευή 25/09 στις 20:00 μμ. θα πραγματοποιηθεί συναυλία του συγκροτήματος ΕΜΜΕΛΟΝ στο Γήπεδο Μπάσκετ στο Καμάρι, Θήρας.

Το συγκρότημα Έντεχνης Ελληνικής Μουσικής «ΕΜΜΕΛΟΝ» δημιουργήθηκε την άνοιξη του 2004 στην Αθήνα με στόχο να αναδείξει και κυρίως να διατηρήσει την αξία του διαχρονικού Ελληνικού τραγουδιού. Το συγκρότημα έχει πλούσια δράση από το 2004 έως σήμερα αφού έχει δώσει πολλές παραστάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό (για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.emmelon.gr ).

Δείχνοντας ιδιαίτερη ευαισθησία και σεβασμό στο έργο όλων των σημαντικών συνθετών της Έντεχνης Μουσικής (Μ. Χατζιδάκι, Μ. Θεοδωράκη, Μ. Λοΐζο, Στ. Ξαρχάκο, Γ.Μαρκόπουλο κ.α. ) και ποιητών – στιχουργών (Ο. Ελύτη, Ν. Γκάτσο, Λ. Παπαδόπουλο, Μ. Ελευθερίου κ.ά.) το «ΕΜΜΕΛΟΝ» πραγματοποιεί μουσικές παραστάσεις παρουσιάζοντας μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά δείγματα του έργου τους ή ακόμα και ειδικά αφιερώματα σε έναν από αυτούς.
Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο κινείται και η συγκεκριμένη πολιτιστική εκδήλωση της οποίας το πρώτο μέρος περιλαμβάνει κάποια από τα τραγούδια των παραπάνω δημιουργών όπως επίσης και τραγούδια των εκπροσώπων της σύγχρονης Έντεχνης Μουσικής Σκηνής (Σ. Μάλαμα, Π. Θαλασσινού, Ο. Περίδη, Α. Ιωαννίδη κ.α. ) ενώ το δεύτερο μέρος είναι αφιερωμένο στον κορυφαίο ποιητή Λευτέρη Παπαδόπουλο.

Το μουσικό αυτό αφιέρωμα στον Λευτέρη Παπαδόπουλο περιλαμβάνει τραγούδια σε μουσική σημαντικών δημιουργών (Σ. Ξαρχάκου, Μ. Λοΐζου, Σ. Κουγιουμτζή κ.ά.) που έγιναν γνωστά μέσα από τις φωνές δημοφιλών ερμηνευτών (Γ. Μπιθικώτση, Γ. Νταλάρα, Χ. Αλεξίου, Β. Μοσχολιού κ.ά.)