Τετάρτη, Νοεμβρίου 04, 2015

με επιτυχία η έναρξη της σχολής γονέων της Ι.Μ. Θήρας – επόμενη εκδήλωση στις 7.11

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ι.Μ. Θήρας,

Το Σάββατο 31 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε η έναρξη της Σχολής Γονέων, έναν θεσμό τον οποίο διοργανώνει η Ι.Μ. Θήρας Αμοργού και Νήσων δια του παιδικού σταθμού « Η Γλυκογαλούσα» της ενορίας του Ι.Ν.Αναλήψεως Σωτήρος Καρτεραδου. Η Σχολή Γονέων και εκπαιδευτικών έχει στόχο να στηρίξει την δράση και την προσπάθεια των γονέων στα θέματα παιδαγώγησης και ανάπτυξης των παιδιών.

«Είναι μια πρωτοπορία για το νησί μας την οποία οφείλουν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί να την στηρίξουν και να την αξιοποιήσουν», τόνισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού και Νήσων κ.κ. Επιφάνιος μετά τον αγιασμό έναρξης κατά τον χαιρετισμό του.

Στην πρώτη εισήγηση ο εφευρέτης και καθηγητής μαθησιακών δυσκολιών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Γεώργιος Θ. Παυλίδης ανέπτυξε το θέμα «Bullying – Σχολικός Εκφοβισμός. Σχέση με Δυσλεξία & Διάσπαση Προσοχής (ΔΕΠΥ): Τέστ και Μέθοδος Παυλίδη».

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους γονείς , τους εκπαιδευτικούς και μ’όλους τους ενδιαφερόμενους για το τι είναι bulling, τα αίτια του, τις ψυχοκοινωνικές και εκπαιδευτικές συνέπειες τόσο στα θύματα όσο και στους θύτες, αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισής του στο σπίτι και στο σχολείο.

Η έγκαιρη διάγνωση της δυσλεξίας και της ΔΕΠΥ ιδίως από την προσχολική ηλικία, π.χ. με το βιολογικό τεστ Παυλίδη, θα αποτρέψει ή θα μειώσει σημαντικά το bulling, διότι αυτές οι δυο κατηγορίες μαθητών ενέχονται συντριπτικά περισσότερο από το αναμενόμενο κυρίως ως θύματα, στον σχολικό εκφοβισμό.

Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από γονείς και εκπαιδευτικούς οι οποίοι τόνισαν στο διάλογο που ακολούθησε ότι η προσπάθεια αυτή της Ιερας Μητροπόλεως είναι ιδιαίτερη σημασίας για την δράση και το έργο τους .


Η επόμενη εισήγηση έχει προγραμματιστεί  για τις 7/11/2015.  Η είσοδος φυσικά είναι ελεύθερη.