Τετάρτη, Νοεμβρίου 04, 2015

«(επι)μένοντας Κυκλάδες» από την Κ.Ο.Α. σε 5 νησιά των Κυκλάδων – η μουσική δεν είναι μία πολυτέλεια προορισμένη μόνον για μυημένους ή προνομιούχους, αλλά ένα αγαθό στο οποίο μπορούν και πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι».

«(Επι)μένοντας Κυκλάδες» είναι ο τίτλος και το... περιεχόμενο μιας σειράς δράσεων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, που ξεκίνησαν τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, με πρώτους προορισμούς τη Μήλο και την Κίμωλο.

Έτσι, ώς τις 6 Νοεμβρίου, η Μήλος και η Κίμωλος υποδέχονται το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών της ΚΟΑ (Γιώργος Μάνδυλας-βιολί, Παναγιώτης Τζιώτης-βιολί, Πάρις Αναστασιάδις-βιόλα, Ισίδωρος Σιδέρης-βιολοντσέλο) για εκπαιδευτικές παρουσιάσεις και συναυλίες, με τη στήριξη των δήμων των δύο νησιών.

Ακολουθεί ο... απόπλους του Κουιντέτου Ξύλινων Πνευστών της ΚΟΑ (Βαγγέλης Σταθουλόπουλος-φλάουτο, Χριστίνα Παντελίδου-όμποε, Σπύρος Μουρίκης-κλαρινέτο, Γρηγόρης Ασωνίτης-κόρνο, Οδυσσέας Μπάσσιος-φαγκότο) στις 23 έως και τις 26 Νοεμβρίου για τη Σίφνο και τη Σέριφο, με συναφή αποστολή και αντιστοίχως με τη στήριξη των Δήμων.

Στις αρχές Δεκεμβρίου, από τις 4 έως τις 6 του μηνός, η 17μελής Μικρή Ορχήστρα της ΚΟΑ υπό τη μουσική διεύθυνση του Νίκου Χαλιάσα και με τη σύμπραξη της ελληνογερμανίδας ραγδαίως ανερχόμενης πιανίστας Κυβέλης Ντέρκεν θα «δέσει» στη Σύρο, με τη φροντίδα και τη στήριξη του Δήμου.

Αυτοί οι πέντε κυκλαδίτικοι σταθμοί είναι μόνο η αρχή «σ' ένα πρόγραμμα που φιλοδοξεί να συναντήσει όσο το δυνατόν περισσότερους από τους μόνιμους κατοίκους των πανέμορφων Κυκλάδων, να τους προσφέρει στιγμές ψυχαγωγίας μέσα από ενδιαφέρουσες συναυλίες και να μυήσει τα παιδιά στον κόσμο της μουσικής» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΟΑ και καταλήγει:

«Το πρόγραμμα '(Επι)μένοντας Κυκλάδες' εντάσσεται στο πολύ μεγαλύτερο και πλουραλιστικό πρόγραμμα που εκπροσωπεί την εκπαιδευτική και κοινωνική αποστολή της Ορχήστρας, αποστολή εξίσου σημαντική με το καλλιτεχνικό έργο της ΚΟΑ, η οποία έχει την πεποίθηση ότι η μουσική δεν είναι μία πολυτέλεια προορισμένη μόνον για μυημένους ή προνομιούχους, αλλά ένα αγαθό στο οποίο μπορούν και πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι».