Δευτέρα, Νοεμβρίου 16, 2015

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΕΩΝ (ΑΣΟΝ) σήμερα 16.11 στο ΔΑΠΠΟΣ για μαθητές των δημοτικών σχολείων

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Θήρας,

Με την Συναυλία της Αθηναϊκής Ορχήστρας Νέων (ΑΣΟΝ) ξεκινάει το χειμερινό πολιτιστικό πρόγραμμα του Δήμου Θήρας που εντάσσεται στα πλαίσια της πρωτοβουλίας «Σαντορίνη, προορισμός όλο τον χρόνο», την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015, στις 20:00 μμ. στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Η Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων αποτελεί έναν ομώνυμο, μη κερδοσκοπικό και ανεξάρτητο σύλλογο, ο οποίος ιδρύθηκε το 1998 από  γονείς, καθηγητές Ωδείων, συνθέτες και πανεπιστημιακούς. Μέλη της ΑΣΟΝ είναι μαθητές και μαθήτριες από σχεδόν όλα τα Ωδεία της Ελλάδας. Δεκάδες νέες και νέοι μουσικοί που στελεχώνουν σήμερα τις επαγγελματικές Ορχήστρες της Αθήνας  «έμαθαν την δουλειά» στα αναλόγια της ΑΣΟΝ. Αποκλειστικός της σκοπός της Συμφωνικής Ορχήστρας είναι  η εκπαίδευση των νέων μουσικών.

Στο νησί μας θα δώσει παράσταση η Μικρή Συμφωνική της ΑΣΟΝ με 28 μέλη.

Η ΑΣΟΝ θα πραγματοποιήσει στο νησί μας 4 συναυλίες: μία προς το ευρύ κοινό την Κυριακή 15/11, στις 20:00 στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο  και τρεις εκπαιδευτικές συναυλίες την Δευτέρα 16/11 (στις 10:00, 11:30 και 13:00) στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΠΠΟΣ για τα παιδιά των σχολείων του νησιού μας.

Η συναυλία θα περιλαμβάνει την Συμφωνική Εισαγωγή «Κοριολανός» του Μπετόβεν, το Κοντσέρτο για Βιολί και Ορχήστρα σε Σολ Μείζονα του Μότσαρτ και τη Συμφωνία «Της Εκπλήξεως (Surprise)» του Χάϋντν.

Σολίστ στο Βιολί θα είναι ο Θοδωρής Μουζακίτης, Εξάρχων της Ορχήστρας .

Στην ορχήστρα συμμετέχει επίσης και ο Θηραίος Αντώνης Πρέκας στα 1α βιολιά.

Διευθύνει ο μουσικός διευθυντής της ΑΣΟΝ κος Παύλος Σεργίου.

Την Δευτέρα 16/11 θα πραγματοποιηθούν τρεις εκπαιδευτικές συναυλίες για παιδιά στο κλειστό Γυμναστήριο του ΔΑΠΠΟΣ (10:00, 11:30 και 13:00). Η ΑΣΟΝ θα διαμορφώσει ένα 50λεπτο μουσικό πρόγραμμα, μέσα από το οποίο τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με τους ήχους των οργάνων μιας συμφωνικής ορχήστρας, ενώ ταυτόχρονα θα ακούσουν γνωστές κλασικές μελωδίες.


Η είσοδος και για τις  τέσσερεις συναυλίες είναι ελεύθερη, ενώ την μετακίνηση των παιδιών έχει αναλάβει ο Δήμος Θήρας.