Πέμπτη, Οκτωβρίου 01, 2015

Γ. Βλασερός πρώτος υποψήφιος με το Πασοκ στις Κυκλάδες : τα νησιά μας έχασαν τη «νησιωτικότητά» τους

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Βλασερού,

Η ώρα της αλήθειας έφθασε. Τα νησιά του Αιγαίου, με πρώτα τα κυκλαδονήσια Νάξο, Πάρο, Σαντορίνη και Μύκονο, είναι από τα πρώτα θύματα του 3ου και επαχθέστερου μνημονίου.
Ο ΦΠΑ ανέρχεται, στα συγκεκριμένα νησιά, στο 23% επί δικαίους καί αδίκους, παρά την συνταγματική κατοχύρωση της νησιωτικότητας.
Το προτεταμένο λάβαρο του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Γενάρη να μην ανέβει ο ΦΠΑ στα νησιά υποστάλθηκε και τα υποσχόμενα «ισοδύναμα» των εκλογών του Σεπτέμβρη, θα μείνουν να τα ψάχνει η κυβέρνηση.
Το συγκεκριμένο μέτρο αποτελεί θηλιά στην οικονομία των νησιών μας, που έχουν βασική -αλλά εποχική- απασχόληση τον τουρισμό, του οποίου πλήττεται σοβαρά η ανταγωνιστικότητα.
Το υψηλό κόστος διακίνησης των προϊόντων, η κοστοβόρος -λόγω θαλάσσιας επικοινωνίας- πρόσβαση των διαφόρων υπηρεσιών όπως υγείας, παιδείας, δικαιοσύνης, πολεοδομίας κ.ά, φέρνει τους κατοίκους των νησιών μας σε οικονομικά μειονεκτική θέση  σε σχέση με τους άλλους της ηπειρωτικής Ελλάδας.
Η εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου είναι άδικη φοροεισπρακτική και αντιπαραγωγική δεν πρέπει να περάσει. Η αναμενόμενη προσθήκη των δυσβάστακτων αντιαγροτικών μέτρων θα αποτελειώσει την οικονομία των νησιών μας.

Οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να πάρουν θέσεις και να αποτρέψουν το βάρβαρο αυτό οικονομικό μέτρο.