Σάββατο, Οκτωβρίου 10, 2015

ενημερωτική εκδήλωση «Γνωριμία με το ηφαίστειο, τον συγκάτοικό μας στη Σαντορίνη» πραγματοποιήθηκε από το Ι.Μ.Π.Η.Σ. και τον Δήμο Θήρας


Ο Δήμος Θήρας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Μελέτης και Παρακολούθησης Ηφαιστείου Σαντορίνης (ΙΜΠΗΣ) πραγματοποίησε σε ενημερωτική εκδήλωση την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος Λουκά και Ευάγγελου Μπελλώνια.

         Οι κύριες ομιλίες της εκδήλωσης ήταν:

Παρακολούθηση του ηφαιστειακού συμπλέγματος της Σαντορίνης, Μιχάλης Φυτίκας (Ομότιμος καθηγητής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος ΙΜΠΗΣ και μέλος της Ειδικής Επιτροπής Παρακολούθησης Ηφαιστείου Σαντορίνης)

Αποτελέσματα παρακολούθησης φυσικοχημικών παραμέτρων του ηφαιστείου της Σαντορίνης, Γιώργος Βουγιουκαλάκης, (Δρ. Ηφαιστειολογίας, ΙΓΜΕ, Συντονιστής της Επιστημονικής Επιτροπής του ΙΜΠΗΣ και μέλος της Ειδικής Επιτροπής Παρακολούθησης Ηφαιστείου Σαντορίνης).
Σεισμοί βάθους κάτω από τη Σαντορίνη: Όταν το ηφαίστειο από απειλή γίνεται ασπίδα προστασίας για το δομημένο και φυσικό περιβάλλον, Κων/νος Παπαζάχος (Καθηγητής Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γενικός Γραμματέας του ΙΜΠΗΣ και μέλος της Ειδικής Επιτροπής Παρακολούθησης Ηφαιστείου Σαντορίνης)


         Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της δράσης του Δήμου Θήρας με τίτλο: «ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ, ΤΟ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ» και στόχο έχει να ενημερώσει την κοινωνία της Σαντορίνης για την τρέχουσα κατάσταση και εξέλιξη του ηφαιστείου, αλλά και τη σχέση του ηφαιστείου με το φυσικό περιβάλλον και την κοινωνία του νησιού μας.