Παρασκευή, Οκτωβρίου 30, 2015

σχολή γονέων από την ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΘΗΡΑΣ - πρώτη συνάντηση στις 31.10 17.00 – 19.00

Ο ενοριακός παιδικός σταθμός "Η Γλυκογαλούσα" της Ιεράς Μητρόπολης Θήρας, Αμοργού και Νήσων, σας προσκαλεί στην πρώτη εισήγηση του προγράμματος της Σχολής Γονέων με εισηγητή τον αξιότιμο εφευρέτη και καθηγητή κύριο Γεώργιο Παυλίδη.

Ο Σκοπός της διάλεξης είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και όλους τους ενδιαφερόμενους για το τι είναι Bullying, τα αίτιά του, τις ψυχοκοινωνικές και εκπαιδευτικές συνέπειες τόσο στα θύματα όσο και στους θύτες, αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισής του στο σπίτι και στο σχολείο.

Η έγκαιρη διάγνωση της Δυσλεξίας και της ΔΕΠΥ ιδίως από την προσχολική ηλικία, π.χ. με το Βιολογικό Τεστ Παυλίδη, θα αποτρέψει ή θα μειώσει σημαντικά το Bullying, διότι αυτές οι 2 κατηγορίες μαθητών ενέχονται συντριπτικά περισσότερο από το αναμενόμενο κυρίως ως θύματα, στον σχολικό εκφοβισμό.

Η είσοδος είναι δωρεάν.
Στους παρευρισκομένους εκπαιδευτικούς θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Ο Παιδικός Σταθμός «Η Γλυκογαλούσα» της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας, Αμοργού και Νήσων σας δημιουργεί Σχολή Γονέων προκειμένου να υποστηρίξει το έργο των γονέων και εκπαιδευτικών στον σύνθετο και υπεύθυνο ρόλο τους στις σύγχρονες και αντίξοες συνθήκες της τοπικής μας κοινωνίας. 

Ως εκ τούτου σας προσκαλεί στις εισηγήσεις του καινοτόμου προγράμματος Σεμιναρίων επιμόρφωσης Γονέων και Εκπαιδευτικών της Σχολής Γονέων για το σχολικό έτος 2015-2016. Στόχος της προσπάθειας αυτής είναι η έγκυρη ενημέρωση των γονέων σε θέματα παιδαγωγικής, ψυχολογίας και συμβουλευτικής του παιδιού τους καθώς και η εμπλοκή τους σε βιωματικά εργαστήρια με σκοπό να βιώσουν διάφορα περιστατικά που έχουν να κάνουν με τον γονεϊκό τους ρόλο, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο δύσκολο ρόλο τους.

Οι εισηγητές, είναι καταξιωμένοι στο χώρο τους επιστήμονες με πλούσιο βιογραφικό. Η πολυετής εμπειρία τους και οι πλούσιες γνώσεις τους θα δώσουν απαντήσεις σε καίριους προβληματισμούς των παρευρισκομένων καθώς κατά το τέλος των εισηγήσεων θα δοθεί η δυνατότητα να τεθούν ερωτήματα, καταλήγοντας σε μία εποικοδομητική συζήτηση.

Το πρόγραμμα αυτό αποκρίνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο. Αποκρίνεται σε γονείς και κηδεμόνες, σε εκπαιδευτικούς καθώς και είναι ανοιχτή σε όλους όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν για προσωπική τους πρόοδο.  Ο σκοπός του δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα γι’ αυτό και η είσοδος θα είναι ΔΩΡΕΑΝ για όλους. Επίσης, στους παρευρισκομένους εκπαιδευτικούς θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης. Ο τόπος διεξαγωγής των σεμιναρίων αυτών είναι η αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας στα Φηρά.

Η πρώτη εισήγηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 17:00-19:00 στην αίθουσα Χριστιανικής Εστίας στα Φηρά.


Εισηγητής είναι ο εφευρέτης-καθηγητής κος Γεώργιος Παυλίδης με θέμα εισήγησης «Bullying-Σχολικός Εκφοβισμός. Σχέση με δυσλεξία & διάσπαση προσοχής (ΔΕΠΥ): Τεστ & Μέθοδος Παυλίδη».