Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 28, 2015

πιάνουν δουλειά 2.500 αναπληρωτές δάσκαλοι και νηπιαγωγοί – το πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη η ομαλή λειτουργία των σχολείων σύμφωνα με το Υπ. Παιδείας

Υπηρεσία στα σχολεία της χώρας αναμένεται να αναλάβουν τις προσεχείς ημέρες οι αναπληρωτές δάσκαλοι και νηπιαγωγοί.

Στην κύρωση των σχετικών πινάκων πρόσληψης των 2.500 αναπληρωτών εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (δάσκαλοι και νηπιαγωγοί) προχώρησε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, κάνοντας ένα βήμα προς την επίλυση της μεγάλης υποστελέχωσης των σχολείων της επικράτειας.

Το ζήτημα της πρόσληψης και τοποθέτησης των αναπληρωτών καθηγητών στα σχολεία είναι στις άμεσες προτεραιότητες της νέας ηγεσίας του υπουργείου και γι' αυτό το λόγο οι διαδικασίες δρομολογούνται, έτσι ώστε μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου να έχει επιλυθεί το όλο θέμα.

Εντός της ημέρας αναμένεται να κυρωθούν οι πίνακες πρόσληψης 900 αναπληρωτών καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής, η διαδικασία διορισμού τους αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Οι περιορισμοί χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ έχουν προκαλέσει κωλύματα αναφορικά με την πρόσληψη διδασκόντων στην ειδική αγωγή, ιδιαίτερα για την περιοχή της Αττικής, ωστόσο, σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, γίνονται προσπάθειες να ξεπεραστούν τα οποία εμπόδια χρηματοδότησης, μέσω των πόρων που έχουν ήδη εξασφαλισθεί από τον τακτικό προϋπολογισμό.


Μεγάλες είναι οι ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού και στα σχολεία της Σαντορίνης παρά την πρόβλεψη από προηγούμενη χρονιά και την σχετική ενημέρωση από πλευράς των διευθυντών των σχολικών μονάδων στις αρμόδιες υπηρεσίες, για την μεγάλη αναμενόμενη αύξηση του αριθμού των μαθητών και την ανάγκη δημιουργίας νέων τμημάτων, κυρίως σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.