Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 23, 2015

1ος Μαραθώνιος Ανάπτυξης Εφαρμογών για τον Τουρισμό από τον Σ.Ε.Τ.Ε. (17-18.10)

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) στο πλαίσιο της αποστολής του για συνεχή ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και ανάδειξη του πρωταγωνιστικού ρόλου του τουρισμού στην ελληνική οικονομία διοργανώνει τον πρώτο Μαραθώνιο Ανάπτυξης Εφαρμογών με θέμα τον Τουρισμό “SETE Tourism Crowdhackathon, Innovating with Opendata” στις 17 και 18 Οκτωβρίου 2015 στον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας INNOVATHENS της Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων.

To SETE Tourism Crowdhackathon θα διεξαχθεί κατά τα πρότυπα της πρωτοβουλίας ανοιχτής καινοτομίας Crowdhackathon Innovating with Opendata και υλοποιείται από την εταιρία ανοιχτής καινοτομίας Crowdpolicy.

Στο SETE Tourism Crowdhackathon καλούνται να συμμετέχουν προγραμματιστές, αναλυτές, designers, επαγγελματίες του τουρισμού, ειδικοί στην επικοινωνία και το marketing, μαθητές και φοιτητές  και γενικότερα οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να συμμετέχει. Σκοπός είναι οι συμμετέχοντες να συμβάλουν ενεργά στη δημιουργία εφαρμογών που συντελούν στην ανάπτυξη και προώθηση του τουρισμού, βελτιώνουν τις παρεχόμενες τουριστικές υπηρεσίες και συμβάλλουν στην βελτίωση της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Στο SETE Tourism Crowdhackathon καλούνται επίσης να συμμετέχουν ενεργά φορείς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, διαθέτοντας ανοιχτά δεδομένα (Open Data) σε τομείς σχετικούς με τον τουρισμό.

Στόχος του 1ου SETE Tourism Crowdhackathon είναι να δημιουργηθούν προϋποθέσεις νεανικής επιχειρηματικότητας, αλλά και χρήσιμα εργαλεία, καινοτόμες εφαρμογές και μεθοδολογίες υψηλής προστιθέμενης αξίας, ώστε να εξελιχθούν και να χρησιμοποιούνται από Mέλη του ΣΕΤΕ καθώς και από κάθε ενδιαφερόμενο που δραστηριοποιείται στον κλάδο του τουρισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες :