Σάββατο, Οκτωβρίου 04, 2014

THALATTA 2014 – συνέδριο για την στρατηγική και Γαλάζια Ανάπτυξη της ΕΕ (4-5.10.2014)

To 2o συνέδριο THALATTA θα πραγματοποιηθεί στη Σαντορίνη, στο Συνεδριακό Κέντρο Πέτρος Μ. Νομικός, στις 4 και 5 Οκτωβρίου 2014.

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι : Θαλάσσιος τουρισμός (κρουαζιέρα, αλιευτικός τουρισμός, οικολογικός τουρισμός, γιώτινγκ, καταδυτικός τουρισμός κλπ), Θαλάσσια ενέργεια, Γαλάζια βιοτεχνολογία, Υδατοκαλλιέργεια, Εξόρυξη από το θαλάσσιο βυθό, Θαλάσσιος χωροταξικός σχεδιασμός, Καθορισμός χωροταξικών χρήσεων, διαχείριση συγκρούσεων χρήσεων στις θαλάσσιες ζώνες, Θαλάσσιο περιβάλλον – Θαλάσσια ρύπανση, Θαλάσσια Στρατηγική, Προστασία περιβάλλοντος - Πρόληψη ρύπανσης, Τεχνικές αποκατάστασης, Εφαρμογή της νέας Κοινής αλιευτικής πολιτικής, Βιώσιμη αλιεία (διαφοροποίηση, καινοτομία, βιώσιμες τεχνικές), Θαλάσσιες προστατευόμενες περιοχές, Μεσογειακός κανονισμός για την αλιεία, Εστίαση και προϊόντα αλιείας, Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση 2014-2020 στις αλιευτικές δραστηριότητες, Νησιωτικότητα, Το πρόβλημα της συγκοινωνίας, Εποχικότητα στον τουρισμό, Υπηρεσίες υγείας, Ενεργειακή διασύνδεση των νησιών, Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση 2014-2020 στις νησιωτικές περιοχές, Χρήση νέων τεχνολογιών στην αντιμετώπιση της γεωγραφικής απομόνωσης

Η περίπτωση της Σαντορίνης
Κρουαζιέρα, 2ο τελεφερίκ (βιωσιμότητα, πιθανές θέσεις, τεχνολογίες), Λιμενικές υποδομές, Μαρίνα τουριστικών σκαφών, Θαλάσσιο πάρκο, Ανέλκυση Κ/Ζ Sea Diamond (τεχνικές λύσεις και δυνατότητες)

Το συνέδριο διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Ηλιότοπος Συνέδρια και έχει τεθεί υπό την αιγίδα των:
-Υπουργείου Τουρισμού, -Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, -Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου - Δήμου Θήρας

Το προηγούμενο συνέδριο THALATTA είχε πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία το 2012 με την παρουσία της Ευρωπαίας Επιτρόπου Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας κας Μαρίας Δαμανάκη. Είναι πλέον αναμφισβήτητο γεγονός ότι η ανάδειξη και η απελευθέρωση του αναπτυξιακού αποθέματος της θάλασσας αποτελεί πλέον θεμελιώδη προτεραιότητα για την οικονομική ανάπτυξη και την ευημερία των λαών που ζουν στα πολυάριθμα νησιά και τις παράκτιες περιοχές.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι περισσότερες χώρες του κόσμου κατευθύνονται ολοταχώς προς την οργανωμένη αξιοποίηση του θαλάσσιου πλούτου. Στο πλαίσιο αυτό, σχεδιάζουν και αναπτύσουν πολιτικές για τον τουρισμό, την αλιεία, τις υδατοκαλλιέργειες, τις μεταφορές, την ενέργεια, την έρευνα, το περιβάλλον κλπ.

Σύμφωνα με τις μελέτες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η θαλάσσια ενέργεια, ο τουρισμός, η βιοτεχνολογία, η υδατοκαλλιέργεια και η εξόρυξη από το θαλάσσιο βυθό έχουν τις μεγαλύτερες προοπτικές ανάπτυξης.

Κρίσιμο ζήτημα για τις χώρες της Μεσογείου και φυσικά για την Ελλάδα αποτελεί το μέλλον του παράκτιου και του θαλάσσιου τουρισμού με δεδομένο ότι τα έντονα διαρθρωτικά του προβλήματα και οι ιδιαιτερότητές του λειτουργούν αρνητικά στην αύξηση της απασχόλησης και της βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης.

Παράλληλα, τα σημάδια επιδείνωσης του περιβάλλοντος είναι εμφανή και ανάμεσα σε αυτά η ταχέως αυξανόμενη θαλάσσια κυκλοφορία, η κλιματική αλλαγή, η υπέρ-αλίευση και η υποβάθμιση των παράκτιων περιοχών. Ο θαλάσσιος χωροταξικός σχεδιασμός στηρίζει και διευκολύνει την εφαρμογή της στρατηγικής «Ευρώπη 2020» για έξυπνη, βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη που αποσκοπεί στην επίτευξη υψηλών επιπέδων απασχόλησης, παραγωγικότητας και κοινωνικής συνοχής, συμπεριλαμβανομένης της προώθησης μιας οικονομίας πιο ανταγωνιστικής αλλά και πιο αποδοτικής ως προς την αξιοποίηση των πόρων. Το 2ο συνέδριο THALATTA έχει ως στόχο να αναδείξει αυτές ακριβώς τις δυνατότητες ανάπτυξης μέσα από μια βιώσιμη θαλάσσια οικονομία και να λειτουργήσει ως φόρουμ για την παρουσίαση και την εποικοδομητική συζήτηση των προοπτικών που υπάρχουν στο πλαίσιο των εξελίξεων της τεχνολογίας και της σύγχρονης αντίληψης για την αναπτυξιακή δυναμική των θαλασσών.

Πληροφορίες για το συνέδριο μπορείτε να δείτε στην σελίδα : http://thalatta2014.conferences.gr/


Red Bull Santorini parkour 2014 (4.10.2014)

Το Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014 θα πραγματοποιηθεί το 4ο συνεχόμενο Red Bull Santorini parkour event 2014, στο Φηροστεφάνι της Σαντορίνης.

Οι αγώνες αλλά και η προετοιμασία των αθλητών θα πραγματοποιηθούν και φέτος στις αυλές και ταράτσες των ξενοδοχείων Dana Villas και Sunrocks, με τους δρόμους, τις ταράστες και τις αυλές των γύρω ξενοδοχείων να γεμίζουν από κόσμο από .. όλο τον κόσμο που με ενδιαφέρον αναμένεται να παρακολουθήσουν και την φετινή διοργάνωση …

Red Bull Art of Motion returns to the island of Santorini, Greece, the so-called freerunning paradise, on October 4th 2014. Once again, the world’s top freerunners will get together on an epic course setting, against the volcanic landscape and the infinite blue sea. Deploying their unique style in a demanding and natural track, 18 freerunners will be competing against the course and their selves, presentin their own unique skills through their awesome tricks, runs and drops.

Find us on Facebook: www.facebook.com/rbafm  


Α.Ο.Θήρας - Α.Ο.Μαρκοπούλου (4.10 19.00)

Στο Τουρνουά πετοσφαίρισης που διοργανώνει ο Αστέρας Αγίου Δημητρίου θα συμμετάσχει η ομάδα του Α.Ο. ΘΗΡΑΣ.

Το τουρνουά θα γίνει 4-5 Οκτωβρίου 2014 στο Παλαιό Κλειστό Αγ. Δημητρίου (Θεομήτορος).
Οι αγώνες θα διεξαχθουν ως εξής:

4-10-14
Α.Ο ΘΗΡΑΣ – Α.Ο ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ   ώρα 19:00
 Γ.Σ.ΑΣΤΕΡΑ ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ – Α.Ο ΤΡΑΧΩΝΕΣ   ώρα 21:00

5-10-2014
19:00 ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ
21:00 ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ

Πηγή :  http://www.aothiras.gr/?p=519   

στις 5 Οκτωβρίου η φετινή έναρξη των κατηχητικών σχολείων

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου νεότητας της Ι.Μ. Θήρας, στις 5 Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν για την φετινή εκπαιδευτική χρονιά 2014 – 2015 τα κατηχητικά σχολεία της Ι.Μ. Θήρας.


Περισσότερες πληροφορίες για την λειτουργία των κατηχητικών μπορείτε να δείτε στην σελίδα http://neotitathiras.blogspot.gr/ του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητρόπολης Θήρας, Αμοργού και Νήσων. 

συνεδρίαση Περιφερειακού Συµβουλίου Νοτίου Αιγαίου (10.10) – θέματα

Την Παρασκευή 10.10 στις 11.30 στην Σύρο θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Ν. Αιγαίου με τα εξής θέματα :

ΘΕΜΑ 1ο  Τροποποίηση Οργανισµού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου
ΘΕΜΑ 2ο 6η Τροποποίηση Τεχνικού Προγράµµατος ΠΕ Κυκλάδων έτους
2014 (Επικαιροποιήσεις Οικονοµικών Στοιχείων, Εγγραφές Υποέργων Συντηρήσεων Οδικών ∆ικτύων Νησιών ΠΕ Κυκλάδων, κ.λπ.)  6η Τροποποίηση Προυπολογισµού & Τεχνικού Προγράµµατος ∆ωδεκανήσου έτους 2014 (θέµα εξ αναβολής)
ΘΕΜΑ 3ο Σύναψη προγραµµατικής σύµβασης µεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, της ΠΕ∆ΝΑ και της Εταιρείας "ΓΑΛΗΝΟΣ" για το έργο "Προαγωγή της υγείας, µέριµνας και αλληλεγγύης στα νησιά του Νοµού ∆ωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου


ΘΕΜΑ 4ο 1η Τροποποίηση της προγραµµατικής σύµβασης µεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, της ΠΕ∆ΝΑ και της Φυτώριο ΑΕ για το έργο «Έργα και ενέργειες προστασίας και βελτίωσης του φυσικού περιβάλλοντος και υποστήριξης του
πρωτογενούς τοµέα 2013» ως προς το άρθρο 3 - Ισχύς και ∆ιάρκεια
ΘΕΜΑ 5ο 1η Τροποποίηση της προγραµµατικής σύµβασης µεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, της ΠΕ∆ΝΑ και της Αναπτυξιακής Εταιρείας Περιφέρειας Νοτίου
Αιγαίου "ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ" (READ S.A.) για το έργο "Επιστηµονική και Τεχνική Υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την
υλοποίηση έργων στα πλαίσια του ΕΣΠΑ και των ευρωπαικών προγραµµάτων εδαφικής συνεργασίας" ως προς το άρθρο 4 - Ισχύς και ∆ιάρκεια
ΘΕΜΑ 6ο 1η Τροποποίηση της προγραµµατικής σύµβασης µεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, της ΠΕ∆ΝΑ και του Κ.Ε.Κ. Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ Α.Ε. για το έργο "Προγράµµατα επαγγελµατικής κατάρτισης ανέργων, εργαζοµένων και
αυτοαπασχολούµενων στο Νοµό ∆ωδεκανήσου" ως προς το άρθρο 4 - Ισχύς και ∆ιάρκεια
ΘΕΜΑ 7ο  Σύναψη προγραµµατικής σύµβασης µεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Επιµελητηρίου ∆ωδεκανήσου για το έργο "Τουριστική προβολή της ΠΝΑΙ σε αγορές του εξωτερικού"
ΘΕΜΑ 8ο Σύναψη προγραµµατικής σύµβασης µεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Υπουργείου ∆ικαιοσύνης, ∆ιαφάνεις και Ανθρωπίνων ∆ικαιωµάτων για το έργο "Αποκατάσταση βιβλιοδεσίας των φθαρµένων βιβλίων Κτηµατολογίου Ρόδου"
ΘΕΜΑ 9ο Σύναψη προγραµµατικής σύµβασης µεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Ιεράς Μητρόπολης Ρόδου: «Συνεργασία Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Ιεράς Μητρόπολης Ρόδου για τη λειτουργία του ξενώνα φιλοξενίας
αστέγων».
ΘΕΜΑ 10ο Μεταβίβαση στην Οικονοµική Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου της αρµοδιότητας «Γνωµοδότηση για έγκριση Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων».
ΘΕΜΑ 11ο Σύσταση επιτροπής του άρθρου 164 του ν.3852/2010 και εκλογή µελών της.
ΘΕΜΑ 12ο Ορισµός µελών Επιτροπής ∆ιαχείρισης Κοινωνικών Παντοπωλείων Π.Ε. Ρόδου βάση της διάταξης του άρθρου 2 του Ν. 4071/2012
ΘΕΜΑ 13ο Ορισµός µελών Επιτροπής ∆ιαχείρισης Κοινωνικών Παντοπωλείων Π.Ε. Σύρου βάση της διάταξης του άρθρου 2 του Ν. 4071/2012
ΘΕΜΑ 14ο Ορισµός εκπροσώπου στο δίκτυο ∆ΑΦΝΗ
ΘΕΜΑ 15ο Ορισµός εκπροσώπου στο ∆.Σ. του Πολυδύναµου Κέντρου Κοινωνικής Παρέµβασης Νοµού Κυκλάδων
ΘΕΜΑ 16ο Έγκριση για την διενέργεια του ∆ιεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου και κοινοποίηση της απόφασης στο ΣΕΓΑΣ
ΘΕΜΑ 17ο Τροποποίηση προηγούµενης απόφασης περί ορισµού εκπροσώπου στην Γ.Σ. της «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε», Αναπτυξιακής Εταιρείας Νοτίου Αιγαίου και καθορισµός µελών στο ∆.Σ. αυτής
ΘΕΜΑ 18ο ΜΠΕ Ίδρυση και λειτουργία Πλωτής Μονάδας στη θέση ¨ΟΡΜΟΣ ΦΑΚΟΥΝΤΑ¨ ∆ήµου Σύµης , ΠΕ ΡΟ∆ΟΥ
ΘΕΜΑ 19ο ΜΠΕ Ίδρυση Πλωτής µονάδας στη θέση Άγιος Ισίδωρος στη Νήσο Σύµη, Νοµού ∆ωδεκανήσου.
ΘΕΜΑ 20ο ΜΠΕ Ίδρυση πλωτής µονάδας εκτροφής Θαλάσσιων µεσογειακών ιχθύων σε θαλάσσια περιοχή της νησίδας «Μεγάλο Γλαρονήσι» ∆ήµου Καλυµνίων , Νοµού ∆ωδεκανήσου.
ΘΕΜΑ 21ο ΜΠΕ Υφιστάµενη ξενοδοχειακή µονάδα ( ΑΚΤΗ ΑΙΟΛΟΣ) 4* στη ΝΕΑ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΟ ( ΛΑΜΠΗ) περιοχή ΜΠΑΜΙΑΛΙΚΙ ∆ήµου ΚΩ Νήσου Κω, Νοµού ∆ωδεκανήσου.
ΘΕΜΑ 22ο ΜΠΕ Αλιευτικό Καταφύγιο Παντέλι Λέρου ∆ήµου Λέρου, Νοµού  ∆ωδεκανήσου.
ΘΕΜΑ 23ο ΜΠΕ Επέκταση και λειτουργία τουριστικού συγκροτήµατος µε την επωνυµία “ CARAVIA BEACH” κατηγορίας 4* αστέρων στη θέση Αγκιναρωπή ∆.Κ. Πυλίου ∆.Ε. ∆ικαίου ∆ήµου Κω.
ΘΕΜΑ 24ο ΜΠΕ Επέκταση Υφιστάµενης πλωτής µονάδας ιχθυοκαλλιέργειας εκτροφής Μεσογειακών ιχθύων σε θαλάσσια περιοχή της νησίδας «ΜΑΚΡΥ» ∆ήµου Χάλκης Νοµού ∆ωδεκανήσου.
ΘΕΜΑ 25ο ΜΠΕ Υφιστάµενη Ξενοδοχειακή µονάδα µε τίτλο « ΑΚΤΗ ΡΑΜΙΡΑ» στη περιοχή ΨΑΛΙ∆Ι ∆.Ε. ΚΩ ∆ΗΜΟΥ ΚΩ.
ΘΕΜΑ 26ο ΜΠΕ Επέκταση και λειτουργία τουριστικού συγκροτήµατος µε την επωνυµία “ RODOS PRINCESS” κατηγορίας 4* αστέρων στη θέση ΚΙΟΤΑΡΙ του ∆ .∆ Ασκληπιείου της ∆ηµοτικής Ενότητας Νότιας Ρόδου, ∆ήµου Ρόδου.
ΘΕΜΑ 27ο ΜΠΕ Σχέδιο ∆ιαχείρισης Εξορυκτικών Αποβλήτων (Σ.∆.Α) του ορυχείου κίσσηρης στη Νήσο Γυαλί Τ.Κ. ΜΑΝ∆ΡΑΚΙΟΥ ∆.Ε Νισύρου, Νοµού ∆ωδεκανήσου.
ΘΕΜΑ 28ο ΜΠΕ Υφιστάµενη ξενοδοχειακή µονάδα µε τίτλο “ FOROUM BEACH” κατηγορίας 5* στη ∆.Ε. Ιαλυσού ∆ήµου Ρόδου
ΘΕΜΑ 29ο ΜΠΕ Νοµιµοποίηση λιµένων αρµοδιότητας ∆ηµοτικού Λιµενικού Ταµείου Πάτµου Υφιστάµενος Λιµένας Αγαθονησίου Νήσου Αγαθονησίου ,Νήσου Αγαθονησίου Π.Ε. Καλύµνου.
ΘΕΜΑ 30ο ΜΠΕ Αλιευτικό Καταφύγιο Ξυρόκαµπου Λέρου ∆ήµου ΛέρουΘΕΜΑ 31ο ΜΠΕ Αλιευτικό Καταφύγιο Λιµένα ΕΜΠΟΡΕΙΟΥ Νήσου Καλύµνου Νοµού ∆ωδεκανήσου
ΘΕΜΑ 32ο ΜΠΕ Εγκατάσταση Σταθµού Κινητής Τηλεφωνίας “ STELLIES SAR που θα κατασκευαστεί στη θέση ΣΤΕΛΛΙΕΣ , του ∆ήµου Ρόδου, Νήσου Ρόδου, Νοµού ∆ωδεκανήσου.
ΘΕΜΑ 33ο ΜΠΕ Υφιστάµενη Πλωτή µονάδα στη θέση «ΜΑΡΚΕΛΛΟΣ» στη Νήσο Λέρο, Νοµού ∆ωδεκανήσου
ΘΕΜΑ 34ο ΜΠΕ Λειτουργία Πλωτής Μονάδας « ΠΑΡΘΕΝΙ» Νήσου Λέρο, Νοµού ∆ωδεκανήσου.  
ΘΕΜΑ 35ο ΜΠΕ Υφιστάµενη Ξενοδοχειακή Μονάδα « ΘΑΛΑΣΣΑ» στην περιοχή ¨ΛΑΜΠΗ ¨∆ήµου Κω,
ΘΕΜΑ 36ο ΜΠΕ Κατασκευή και λειτουργία ελαιοτριβείου δύο φάσεων στην τοπική κοινότητα Λαέρµων , ∆ηµοτικής Ενότητας Λίνδου ∆ήµου Ρόδου, Νοµού ∆ωδεκανήσου.
ΘΕΜΑ 37ο ΜΠΕ Προσωρινή αποθήκευση µη επικίνδυνων στερεών
αποβλήτων και διαχείριση ( ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ) ΣΥΣΣΩΡΕΥΤΩΝ Οξεως – µολύβδου στην ΚΜ 186 Γαιών Καλαθιών ∆ήµου ρόδου, Νόµου ∆ωδεκανήσου.
ΘΕΜΑ 38ο ΜΠΕ Υφιστάµενη Ξενοδοχειακή µονάδα PORTO BELLO 4*  στην περιοχή Γουρνιάτης – Καρδάµαινας της ∆.Ε. Ηρακλειδών ∆ήµου Κω, Νήσου Κω, Νοµού ∆ωδεκανήσου.
ΘΕΜΑ 39ο ΜΠΕ Υφιστάµενη Ξενοδοχειακή µονάδα 3* µε διακριτικό τίτλο « ΕΣΠΕΡΙΑ» στην περιοχή « ΜΑΡΜΑΡΙ – ΚΩ.
ΘΕΜΑ 40ο ΜΠΕ Θαλάσσια Αµµοληψία στην περιοχή ( ΚΑΝΑΜΑΤ) ∆ήµου Ρόδου Για Λογαριασµό Κ. ΠΑΠΑ∆ΑΚΗ.
ΘΕΜΑ 41ο ΜΠΕ Υφιστάµενος Λιµένας Σκάλας Πάτµου, ∆ήµου Πάτµου, Νήσου Πάτµου, Νοµού ∆ωδεκανήσου.
ΘΕΜΑ 42ο ΜΠΕ Υφιστάµενη Ξενοδοχειακή Μονάδα ¨Πέλαγος ¨στη περιοχη ¨ΛΑΜΠΗ ¨∆ήµου Κω, Νήσου Κω, Νοµού ∆ωδεκανήσου. ΘΕΜΑ 43ο Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο : Αιολικό πάρκο ισχύος 30MW της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.» στη θέση «Σκοπιά – Άγιος Συµεών – Μεγάλη Πέτρα» του ∆ήµου Άνδρου, Νοµού Κυκλάδων
ΘΕΜΑ 44ο Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων µε συνηµµένο Σχέδιο ∆ιαχείρισης Εξορυκτικών Αποβλήτων από την S&B ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ Α.Ε. για την εκµετάλλευση ορυχείου περλίτη µε εγκαταστάσεις επεξεργασίας περλίτη, σε έκταση 629.517 τ.µ. στη θέση «Τσιγκράδο» ∆ήµου Μήλου ΠΕ
Νοτίου Αιγαίου
ΘΕΜΑ 45ο Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Λειτουργία
αδρανών υλικών από τη «ΛΑΤΟ∆ΟΜΙΚΗ ΚΕΑΣ ΑΒΕΕ» συνολικής έκτασης 178.355,50 m2 τ.µ. στη θέση «Πετρούσα» ∆ήµου Κέας»
ΘΕΜΑ 46ο Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για Αυτόνοµο Σταθµό
Παραγωγής (ΑΣΠ) της ∆ΕΗ Θήρας (ανανέωση Α.Ε.Π.Ο.)
ΘΕΜΑ 47ο Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την έγκριση λειτουργίας υφιστάµενης δραστηριότητας «Τουριστικής κατασκήνωσης Γ΄ τάξης – δυναµικότητας 100 σκηνών (300 ατόµων), ιδιοκτησίας κ. Θεολόγου Καλαργύρου στη θέση «Αγίος Ιωάννης Θεολόγος» ∆ήµου Αντιπάρου, ΠΕ Πάρου »  
ΘΕΜΑ 48ο Επικύρωση πρακτικών της 7ης / 15-7-2014, 8 ης /27-8-2014,
9 ης /8-9-2014, 10ης /8-9-2014 και 11ης /16-9-2014 συνεδρίασης του Περιφερειακού Συµβουλίου Νοτίου Αιγαίου
ΘΕΜΑ 49ο Λήψη απόφασης για ορισµό τόπου συνεδρίασης του επόµενου
Περιφερειακού Συµβουλίου.

Ο ΠΡΟΕ∆ΡΟΣ  ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΘΩΜΑΣ ΣΩΤΡΙΛΛΗΣ


συνεργασία Περιφερειάρχη κ. Γ. Χατζημάρκου με την διοίκηση του ΤΕΕ τμ. Δωδ/σου

Η  διαμόρφωση ενός πλαισίου συνεργασίας, η οποία θα αποτελέσει αντικείμενο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και ΤΕΕ τμ. Δωδ/σου, δρομολογήθηκε  στη διάρκεια συνάντησης του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου με τον πρόεδρο και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ, το απόγευμα της Πέμπτης 2 Οκτωβρίου.

Αντικείμενο της συνάντησης, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας Περιφέρειας και ΤΕΕ ήταν η αμφίδρομη ενημέρωση για τεχνικά και περιβαλλοντικά θέματα που αφορούν την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Ειδικότερα, το ΤΕΕ ζήτησε ενημέρωση για το Τεχνικό Πρόγραμμα της νέας περιφερειακής αρχής και παράλληλα, έγινε ενημέρωση του Περιφερειάρχη για τα θέματα που το ΤΕΕ κρίνει ως σημαντικά και πρώτης προτεραιότητας.

Ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος ζήτησε από την διοίκηση του ΤΕΕ να ακολουθήσει  σύντομα και νέα συνάντηση όπου θα τεθούν δύο θέματα:

Η συνδρομή του ΤΕΕ, στην προσπάθεια που ξεκινά ο Περιφερειάρχης με τον ΑΔΜΥΕ, για την ηλεκτρική υποβρύχια καλωδιακή διασύνδεση της Δωδεκανήσου με την ηπειρωτική χώρα ( προ ημερών έγινε η υπογραφή των συμβάσεων της Α φάσης του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων)
και, η συγκεκριμενοποίηση του πλαισίου συνεργασίας που θα αποτελέσει το περιεχόμενο της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας και ΤΕΕ τμ. Δωδ/σου.


Παρασκευή, Οκτωβρίου 03, 2014

συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου Δήμου Θήρας (3.10 18.00) – θέματα

Την Παρασκευή 3.10 θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας με τα εξής θέματα :

1. ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Α.Ε.». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.)
2. ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΑΦΟΥΡΟΣ ΜΑΡΚΟΣ)
3. ΕΓΚΡΙΣΗ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΚΑΜΑΡΙΟΥ». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ)
4. ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΛΟΘΟΣΤΡΩΤΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΕΙΟ», ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #11.718,05# €-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ κ. ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ).
5. ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΑΦΟΥΡΟΣ ΜΑΡΚΟΣ)
6. ΕΓΚΡΙΣΗ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΑΝΘΗΡΑΪΚΟΥ». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ) 7. ΕΓΚΡΙΣΗ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΙΣΟΠΕΔΩΝ ΚΟΜΒΩΝ ΚΑΙ ΤΕΥΧΗ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ» (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ.)
8. ΕΓΚΡΙΣΗ 1ΟΥ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΤΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟ ΒΟΥΡΒΟΥΛΟ». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΑΦΟΥΡΟΣ ΜΑΡΚΟΣ)
9. ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΗ Δ.Κ. ΜΕΣΣΑΡΙΑΣ». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ)
10. ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΙΣΤΩΣΗΣ-ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΜΠΕΛΛΩΝΙΑ-ΜΕΝΔΡΙΝΟΥ ΡΟΥΛΑ)
11. ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ : «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ-ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΙΣΟΠΕΔΩΝ ΚΟΜΒΩΝ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ)
12. ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΩΣ ΑΧΡΕΩΣΤΗΤΩΣ ΕΙΣΠΡΑΧΘΕΝΤΟΣ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΣΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ #246,88# € ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΟΡΟ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ κ. ΔΑΜΙΓΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΥ. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.)
13. ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΡΑΜΠΑΣ ΚΑΙ ΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ» ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #11.890,66# €-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ)
14. ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΩΣ ΑΧΡΕΩΣΤΗΤΩΣ ΕΙΣΠΡΑΧΘΕΝΤΟΣ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΣΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ #341,20# € ΤΩΝ: • κ. ΛΥΡΑΝΤΖΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ. • κ. RADEN IVAN. • κ.TODOROV IVAN. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.)
15. ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΠΟΣΟΥ #1.040# € ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ.)
16. ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΞΩ ΓΩΝΙΑΣ ΣΕ ΠΛΑΤΕΙΑ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΠΡΕΚΑ-ΖΩΡΖΟΥ». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΜΠΕΛΛΩΝΙΑ-ΜΕΝΔΡΙΝΟΥ ΡΟΥΛΑ)
17. ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ», ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #21.346,65# €-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ. (ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ: ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ)
18. ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΚΥΡΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΒΟΘΩΝΑ». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΜΠΕΛΛΩΝΙΑ-ΜΕΝΔΡΙΝΟΥ ΡΟΥΛΑ)
19. ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΤΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΕΡΓΟΥ : « ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΟΔΟΥ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙΟΥ ΘΗΡΑΣ». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ)
20. ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΤΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΕΡΓΟΥ : «ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΩΝ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΒΟΘΩΝΑ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΜΠΕΛΛΩΝΙΑ-ΜΕΝΔΡΙΝΟΥ ΡΟΥΛΑ)
21. ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΡΤΕΡΑΔΟ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ «ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΣΩΤΗΡΟΣ ΚΑΡΤΕΡΑΔΟΥ ΘΗΡΑΣ». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΑΦΟΥΡΟΣ ΜΑΡΚΟΣ)
22. ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ TMHMATOΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΠΑΛΑΙΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ-ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΣΑΡΙΑΣ, ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ, ΛΟΓΩ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LEADER ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΙΔΡΥΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ (ΚΔΑΠ)». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΛΟΣ κ. ΓΡΑΒΑΝΗ ΟΛΓΑ)
23. ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ ΖΕΣΤΗΣ ΚΑΙ ΚΡΥΑΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΧΟΥΑΝΓΚ ΓΙΑΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΘΗΡΑΣ. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ)
24. ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ ΚΟΝΤΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑΣ». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΜΠΕΛΛΩΝΙΑ-ΜΕΝΔΡΙΝΟΥ ΡΟΥΛΑ)
25. ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΙΣΧΥΟΝΤΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ)26. ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΜΠΕΛΛΩΝΙΑ-ΜΕΝΔΡΙΝΟΥ ΡΟΥΛΑ)
27. ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LEADER : «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΣΗΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ)
28. ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LEADER : «ΣΗΜΑΝΣΗ ΑΞΙΟΘΕΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ)
29. ΕΓΚΡΙΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ World Trade Market 2014 ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΚΑΙ Philoxenia 2014 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ)
30. ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ 01-11-2014 ΕΩΣ 31-10-2015. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ)
31. ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΟΡΓΑΝΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ)
32. ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΘΗΡΑΣ. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ) 33. ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΘΗΡΑΣ. 

Πανιώνιος Γυμναστικός Σύλλογος Σαντορίνης επιστολή με θέμα τις «εγκαταστάσεις Αθλητικού Κλειστού Γυμναστηρίου Θήρας»

Σύμφωνα με την επιστολή – ανακοίνωση του Πανιώνιου Γυμναστικού Συλλόγου Σαντορίνης που κοινοποιείται στους επικεφαλής των πολιτικών παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου την Σαντορίνης και στα ΜΜΕ.


Κύριε Δήμαρχε,

Η νεολαία του νησιού μας περίμενε από το 1995 έως το 2008 δεκατρία ολόκληρα χρόνια για την ανέγερση του κλειστού γυμναστηρίου Θήρας. Σήμερα έξι χρόνια μετά, αυτό το στολίδι για το νησί μας, αποτελεί δεύτερο σπίτι για πλήθος νέων όλων των ηλικιών που αθλούνται και διαμορφώνουν χαρακτήρα μέσα από τα ευεργετήματα που προσφέρει το αθλητικό ιδεώδες.

Η προσπάθεια που γίνεται από τον Δήμο για την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλητισμού στο νησί μας είναι εμφανής και έχει δει αποτελέσματα και μέσα από τις πρόσφατες διακρίσεις ομάδων του νησιού μας (παρουσία στον τελικό κυπέλλου ποδοσφαίρου Κυκλάδων για την Θύελλα Καμαρίου, Final4 καλαθοσφαίρισης Κυκλάδων για τον Πανιώνιο Σαντορίνης, πρωτάθλημα και άνοδο στην Α1 volley για τον ΑΟ Θήρας).

Το κλειστό γυμναστήριο Θήρας αυτή τη στιγμή σφύζει από ζωή και το πρόγραμμά του είναι ήδη καλυμμένο με πλήθος αθλητικών δραστηριοτήτων στην κυρίως αίθουσα αλλά και το προπονητήριο που διαθέτει. Δεν έχει όμως εξαντλήσει τις δυνατότητές του αφού διαθέτει πολλούς ακόμα στεγασμένους χώρους που θα έπρεπε να είναι συναφείς με τον αθλητισμό.

Το ιατρείο που αποτελεί σημαντικό χώρο για την ασφάλεια των αθλητών πλέον δεν υπάρχει. Η αίθουσα επιτραπέζιας αντισφαίρισης και χορού έχει παραχωρηθεί για άλλο σκοπό. Δεν γίνονται πλέον συγκεντρώσεις σκακιστικού ενδιαφέροντος στον χώρο. Δεν υπάρχουν επαρκείς αποθήκες για το αθλητικό υλικό των ομάδων. Στον αντίποδα, το δευτερεύον συγκρότημα του κλειστού γυμναστηρίου μόνο αθλητικό προσανατολισμό δεν έχει αφού πλέον αποτελεί μέρος του δημαρχείου Θήρας φιλοξενώντας γραφεία που καμία σχέση δεν έχουν με τον αθλητισμό.

Το κλειστό Γυμναστήριο Θήρας ανήκει στην νεολαία του νησιού μας και θα έπρεπε να χρησιμοποιείται αμιγώς για τον σκοπό που κατασκευάστηκε. Πρέπει να αναδειχθεί περισσότερο με αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις αξιοποιώντας τις υποδομές που διαθέτει παραχωρώντας τες σε χρήση τέτοιων σκοπών και όχι σε ανάγκες γραφείων του Δήμου ή διάφορων υπηρεσιών.

Με λύπη πληροφορούμαστε πως ο Δήμος προτίθεται να κατασκευάσει στέγαστρα οχημάτων αντί να κατασκευάζει συμπληρωματικά εξωτερικά γήπεδα σε ένα χώρο που συχνάζουν μαθητές και μικρά παιδιά και η κυρίως αίθουσα δεν αρκεί πλέον για τις ανάγκες αθλητισμού. Οι συμπληρωματικοί χώροι του κλειστού γυμναστηρίου δεν περισσεύουν αλλά αντίθετα δεν επαρκούν και σας παρακινούμε να επισκεφθείτε το χώρο ώστε να το διαπιστώσετε αυτοπροσώπως.

 Υπάρχουν δράσεις που ο χώρος ανάπτυξής τους είναι το κλειστό γυμναστήριο Θήρας και αν υπήρχαν χώροι διαθέσιμοι θα είχαν αναπτυχθεί και αυτοί, για αυτό το λόγο σας προτρέπουμε να μην μετατρέψετε έναν χώρο αθλητισμού και πολιτισμού σε χώρο που θα στεγάζεται ότι δεν χωράει σε άλλους χώρους του Δήμου.

Το κλειστό γυμναστήριο Θήρας ας μείνει χώρος πολιτισμού και αθλητισμού όπως αρμόζει στην νεολαία της Σαντορίνης! 

Με εκτίμηση,
Για το ΔΣ του Συλλόγου, 

Ο Πρόεδρος Βλαβιανός Βαλάντης
Ο Γενικός Γραμματέας Διαμαντόπουλος Γιάννης


Πληροφορίες: κ Βλαβιανός Χ.: 6977 976035 κ Διαμαντόπουλος Ι.: 6945 885602
email: pgssanto@gmail.com  

στη Β' Εθνική κατηγορία δύο Κυκλαδίτες διαιτητές

Οι Διαιτητές των Κυκλάδων συνεχίζουν να διακρίνονται με την άνοδο των Παπαδημητρόπουλου και Μαρουδιά στους πίνακες της Β' Εθνικής κατηγορίας.

Αναγνωρίστηκε η πολύ καλή δουλειά των Κωνσταντίνο Παπαδημητρόπουλο και Μάκη Μαρουδιά που πέρα από την εμπειρία τους στα γήπεδα του μπάσκετ, δούλεψαν και εξω αγωνιστικά παίρνοντας πολλές πρωτοβουλίες για να βοηθήσουν την καλύτερη λειτουργία αλλά και την αναβάθμιση του Συνδέσμου Κυκλάδων.

Ο Κ. Παπαδημητρόπουλος δουλεύοντας μαζί με τους μη Εθνικούς διαιτητές της Σαντορίνης είτε με εβδομαδιαία σεμινάρια προετοιμάζοντας τους καλύτερα για κάθε αγωνιστική σεζόν, είτε με υποδείξεις στους αγωνιστικούς χώρους, ξεχώρισε και μετά τα πρόσφατα σεμινάρια της Ερέτρειας Χαλκίδας που είχε μια πολύ σοβαρή αλλά δυναμική παρουσία, προβιβάστηκε στους πίνακες της Β' Εθνικής.

Να σημειωθεί ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη διάκριση που έχει σημειωθεί σε επίπεδο διαιτησίας Μπάσκετ στις Κυκλάδες, καθώς ποτέ ξανά στο παρελθόν δεν έχει υπάρξει διαιτητής να σφυρίζει σε τόσο υψηλό επίπεδο, όπου θα μπορούν να σφυρίζουν σε παιχνίδια της Α1 - Α2 Γυναικών & Β' - Γ' Εθνική Αντρών .

Πλέον για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Σύνδεσμος Ερασιτεχνών Διαιτητών Καλαθασφαίρισης Κυκλάδων εκπροσωπείται στην Β' Εθνική Κατηγορία με τους Κ. Παπαδημητρόπουλο από την Σαντορίνη και τον Μάκη Μαρουδιά από τη Σύρο.

Κείμενο : Κ. Παπαδημητρόπουλος


συνάντηση εκπροσώπων της αεροπορικής εταιρίας Niki με εκπροσώπους του Δήμου Θήρας και της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης

Συνάντηση εκπροσώπων της αεροπορικής εταιρίας Niki με εκπροσώπους του Δήμου Θήρας και της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2.10 στον Δήμο Θήρας, με αντικείμενο το πρόγραμμα και την συχνότητα των πτήσεων της εταιρίας στην Σαντορίνη.

Η εταιρία πραγματοποιεί πτήσεις charter στο νησί, όπως και σε άλλους δημοφιλής νησιωτικούς προορισμούς στην Ελλάδα, ενώ σχετικά με την Σαντορίνη συζητήθηκε το ενδεχόμενο επιμήκυνσης του προγράμματός της.

Η αεροπορική εταιρία NIKI Luftfahrt GmbH ( flyNiki) που αποτελεί συνεργάτη και θυγατρική της Air Berlin με έδρα το Βερολίνο, διαθέτει συνολικά 23 αεροσκάφη που πραγματοποιούν πτήσεις charter σε πόλεις και ταξιδιωτικούς προορισμούς σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή.


πολύ .. Σαντορίνη στο ολοκαίνουργιο βίντεο διάρκειας ενός λεπτού, από το discover Greece social media

Γεμάτο από εικόνες της Σαντορίνης είναι το τελευταίο βίντεο του DiscoverGreece που κάνει το γύρο του διαδικτύου και των social media.

Το βίντεο έχει τίτλο «Κυκλάδες: Η νησιωτική αλυσίδα που έχει τα πάντα» και μέσα σε 1 λεπτό και 14 δευτερόλεπτα παρουσιάζει πολλά από τα αξιοθέατα των νησιών των Κυκλάδων, με μεγάλες όμως «δόσεις» Σαντορίνης!

Μέσα στα ελάχιστα δευτερόλεπτα του βίντεο παρουσιάζονται η καλντέρα, με την βραδινή εικόνα της οποία ολοκληρώνεται το βίντεο, αεροφωτογραφίες και βίντεο του νησιού, μερικές από τις τοιχογραφίες του Ακρωτηρίου, αλλά και τις γεύσεις της Σαντορίνης ..

Το βίντεο έχει ξεπεράσει τις πρώτες κιόλας μέρες προβολής του τα 3.000 ''κλικς'' στο youtube με τα σχόλια των χρηστών από ολόκληρο τον κόσμο να μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τις Κυκλάδες ..

Το βίντεο μπορείτε να το δείτε εδώ : https://www.youtube.com/watch?v=8JpAJth3kU4 

«ένα Ευχαριστώ από καρδιάς…» ανακοίνωση του Γ. Δαρζέντα

Δημόσια ευχαριστήρια επιστολή κοινοποίησε ο κ. Γ. Δαρζέντας, την οποία όπως αναφέρει επιθυμεί και υπογράφει ως Θηραίος πολίτης, πέρα από τις ιδιότητές του ως πρόεδρος της Κοινότητας Πύργου και του Δ.Λ.Τ.Θ.

Σύμφωνα με το κείμενο,

Αγαπητοί κύριοι του Θηραϊκού τύπου και των Μ.Μ.Ε,

Επιθυμώ, θέλω και επιβάλλεται να ευχαριστήσω δημόσια τον γιατρό και --το κυριότερο πάνω από όλα,άνθρωπο, κ. Παπαγιαννόπουλο.

Γιατρέ μου, την 28ου Αυγούστου, ημέρα Πέμπτη, επικοινώνησα με την Πολυκλινική Σαντορίνης και σε απειροελάχιστο χρόνο η μητέρα μου ήταν στην Αθήνα στην κλινική σας, με 14 αιματοκρίτη και σε άθλια γενική κλινική κατάσταση… Για τους γνωρίζοντες και μη την ιατρική επιστήμη,η μητέρα μου ήταν ένα βήμα πριν το θάνατο.. και αυτό το μήνυμα έχει πολλούς αποδέκτες..!
Οι απαντήσεις στους γνωστούς και φίλους στην ερώτηση  «τί κάνει η μαμά..;» είχαν την ίδια απόκριση… «Είναι θέμα χρόνου για το αιώνιο ταξίδι…» και όμως διαψεύστηκα! Μετά από 22 ημέρες στην εντατική και στο σύνολο 31 ημέρες περίθαλψης…
Είναι εδώ, είναι ζωντανή… μας βλέπει.. μας ακούει… μιλάμε… και το κυριότερο, μου περιγράφει την μορφή σου, γιατρέ μου, που πήγαινες κάποιες φορές και της χάιδευες το κεφάλι της και της έλεγες ότι πήγα και την επισκέφτηκα χωρίς να με αναγνωρίσει…

Γιατρέ μου, η επιστήμη σου έχει κάνει αλματώδη πρόοδο και συνεχίζει καθημερινά σε κάθε τομέα… αλλά και η Ιατρική έχει τα όρια της.. Η προσφορά το ίδιο… όμως σε όλα ..., μα σε όλα, έκανες την υπέρβαση… και προς αποφυγή παρεξηγήσεων από κακόβουλα σχόλια, διότι εγώ υδροβολή δεν συνηθίζω να κάνω … ( και οι παροικούντες την Ναυτική επιστήμη γνωρίζουν τι εννοώ υδροβολή), έχεις μια πανάξια και τέλεια ιδιωτική επιχείρηση υγείας!

Παρόλα αυτά, θέλω και πρέπει να ενεργήσουμε δυναμικά για την λειτουργία του Νοσοκομείου, ολόψυχα, όλοι οι φορείς μαζί… όλος ο Θηραϊκός λαός… γιατί δε πάει άλλο! Διότι οι ιδιωτικές επιχειρήσεις  χρειάζονται χρήματα και κάποιες φορές δεν υπάρχουν .. δεν περισσεύουν σε κανένα μας.

Επίσης, πρέπει να αναφερθώ στον γιατρό που την φρόντιζε κατά την διάρκεια της περίθαλψή της, τον κ. Σιάτο. Σε ευχαριστώ από καρδιάς αγαπητέ μου Γιώργο.. είσαι και Επιστήμονας και Άνθρωπος! Σε αντίθεση με άλλους.. εκτός κλινικής βέβαια, που νόμιζα ότι ήτανάνθρωποι … αλλά με ξεγέλασαν, γι αυτά όμως, θα επανέλθω κάποια άλλη στιγμή.
Δεν μπορεί να εξαιρεθεί το υπόλοιπο ιατρικό επιτελείο της Σαντορίνης και της Αθήνας, για την αμέριστη συνεισφορά τους όλες αυτές τις ημέρες.

Επίσης, οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς στην κα Μαρία Αργυρού, στον Μηνά Μάινα και στην υπόλοιπη ομάδα της Τράπεζας Αίματος Σαντορίνης για την άμεση ανταπόκριση στη ζήτηση των αναγκαίων μονάδων αίματος που χρειάστηκαν. Ξέρω ότι δεν θέλετε ευχαριστώ, οι άνθρωποι που κάνουν λειτούργημα δεν θέλουν ποτέ ευχαριστώ.. ούτε αναγνώριση… το ξέρω… όμως το μήνυμα είναι άλλο… ΔΩΣΤΕ ΑΙΜΑ… ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ.. ΔΙΝΕΙ ΖΩΗ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ...ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ..ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΟ ΖΩΗΣ!!! Ένα δώρο ζωής που μπορούμε και πάλι να χαρίσουμε στους συνανθρώπους μας τις ημέρες που ακολουθούν: 4 – 12 Οκτωβρίου σε διάφορα σημεία της νήσου. Την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου, η Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» θα βρίσκεται στον Πύργο Θήρας, από τις 05:00-9:00 το απόγευμα.

Σε μερικούς όλα αυτά τα «ευχαριστώ» ακούγονται γραφικά, καχύποπτα και σκόπιμα…Κάνουν λάθος … είναι ειλικρινή, βγαλμένα από την θαλασσινή αληθινή ψυχή μου και με αμερόληπτες προθέσεις… Έτσι ένιωσα, έτσι έπραξα… και έτσι θα κάνω πάντα…!

Η μητέρα μου ΖΕΙ, κύριοι ΖΕΙ..! Κάτι που πολλοί θεωρούσαν αδύνατο… ακόμη και εγώ ο ίδιος… και αυτό για μένα είναι Δώρο Ζωής!

Τελειώνοντας, τίποτα δε θα μπορούσε να γίνει δίχως την υποστήριξη, την παρουσία και την βοήθεια από τα αδέλφια μου και το τεράστιο αγώνα που έκαναν όλο αυτό τον καιρό και συνεχίζουν να κάνουν…!
Όλα αυτά πρέπει να λέγονται και να γράφονται κύριοι… είναι διδαχή για όλους μας…


Σας ευχαριστώ.

Π. Ρήγας σε συνέντευξη στον ΒΗΜΑ FM 99.5: Ο κίνδυνος εκλογών είναι υπαρκτότατος

Την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΠαΣοΚ, Παναγιώτης Ρήγας μίλησε στον BHMA FM 99.5 στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αργύρη Παπαστάθη για το ενδεχόμενο εκλογών, την παρουσία Λαζαρίδη στις συζητήσεις Χαρδούβελη-τρόικα και τη δήλωση Σκανδαλίδη για το συνέδριο του ΠαΣοΚ.


Ηχητικά αποσπάσματα από την συνέντευξη μπορείτε να ακούσετε εδώ :  http://www.prigas.gr/?p=main   

τοποθέτηση Ν. Συρμαλένιου στη Βουλή κατά τη συζήτηση τροπολογίας για την εθελοντική συνεισφορά των εφοπλιστών

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Συρμαλένιος Βουλευτής Κυκλάδων και Υπεύθυνος ΕΕΚΕ Ναυτιλίας του Συριζα, κατά την τη συζήτηση στην Βουλή τροπολογίας για την εθελοντική συνεισφορά των εφοπλιστών,

Μόλις 212.885 ευρώ τον χρόνο ανά εφοπλιστική εταιρεία είναι η εθελοντική συνεισφορά που σπεύδει να διαφημίσει η κυβέρνηση.

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται από την κυβέρνηση ο εκφυλισμός της Βουλής και της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, μέσα από δεκάδες τροπολογίες που κατατίθενται μέχρι και την τελευταία στιγμή, για οτιδήποτε επιθυμεί να η κυβέρνηση να «περάσει» από το Κοινοβούλιο, όπως δήλωσε ο βουλευτής Κυκλάδων και Υπεύθυνος ΕΕΚΕ Ναυτιλίας, Νίκος Συρμαλένιος, κατά την έναρξη της τοποθέτησής του κατά τη συζήτηση σειράς τροπολογιών σε νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Και προσέθεσε: «Είναι προφανές ότι πάμε για εκλογές. Επιτέλους προκηρύξτε αυτές τις εκλογές για να ξέρει και ο ελληνικός λαός ποια είναι η πραγματικότητα σε αυτήν τη χώρα και να ανταποκριθεί η Βουλή στο πραγματικό λαϊκό αίσθημα. Μην μας φέρνετε την τελευταία στιγμή, εμπαίζοντας τη Βουλή, αλλά εμπαίζοντας και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, διότι με αυτό τον τρόπο θεωρείτε ότι θα μας πιάσετε και απροετοίμαστους για να απαντήσουμε στις συγκεκριμένες τροπολογίες».

Αναφερόμενος στην τροπολογία για την εθελοντική συνεισφορά της ναυτιλιακής κοινότητας, ο Ν. Συρμαλένιος τόνισε, μεταξύ άλλων: «Με αυτό το νομοσχέδιο προσπαθείτε ή μάλλον όχι προσπαθείτε, ακυρώνετε ακόμα και τη διάταξη και τον ν. 4223/2013 που είχατε ψηφίσει εσείς πέρυσι, για τη φορολογία των εφοπλιστών. Με αυτόν τον νόμο, δειλά-δειλά, έμπαιναν κάποιες προϋποθέσεις στη φορολόγηση των εφοπλιστών, οι οποίες ήταν σταγόνα στον ωκεανό. 

Μιλούσατε τότε για 420 εκατομμύρια ευρώ για τρία χρόνια, 2014, 2015 και 2016, και τώρα μετατρέπετε την περσινή διάταξη στο όνομα της αντισυνταγματικότητας, αν δεν κάνω λάθος. Και μετατρέπετε τώρα αυτόν τον φόρο των 420 εκατομμυρίων ευρώ για τρία χρόνια σε έναν χρόνο ακόμα, δηλαδή οι εφοπλιστές θα συνεισφέρουν οικειοθελώς από τρία σε τέσσερα χρόνια, πηγαίνοντας σε ένα ποσό της τάξης των 105 εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο. Επίσης, υπάρχει και το συνυποσχετικό το οποίο κυρώνετε και το οποίο έχει υπογραφεί μεταξύ του κ. Σαμαρά ως Πρωθυπουργού και του κ. Βενιάμη ως επικεφαλής της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, τον Ιούνιο του 2013 και η πρόσθετη πράξη τον Ιούλιο του 2014. 

Με το συνυποσχετικό αυτό, στα μέλη της ναυτιλιακής κοινότητας δηλώνονται τετρακόσιες εβδομήντα οκτώ εταιρείες. Εάν κάνετε τη διαίρεση, 105 εκατομμύρια ευρώ δια τετρακόσιες εβδομήντα οκτώ εταιρείες σε ετήσια βάση, βγαίνει 212.885 ευρώ τον χρόνο. Αυτή είναι η περίφημη συνεισφορά των εφοπλιστών, και 105 εκατομμύρια, όταν οι ναυτικοί πλήρωσαν σε μία χρονιά 150 εκατομμύρια το 2012, με τη δικαιολογία ότι θα μας φύγουν τα πλοία με ελληνική σημαία και θα υπάρξει διαρροή.

Όμως με βάση τα στοιχεία τα οποία έχουν δημοσιευτεί και τα οποία αναφέραμε σε επίκαιρη ερώτησή μας για την ανεργία των ναυτικών, που καλπάζει, είναι ότι υπάρχει μια διαρκής μετατόπιση της ελληνικής σημαίας σε ξένες σημαίες. Άρα, δεν σταματάει αυτή η ιστορία με την υποτιθέμενη αυτή πράξη, τη χαριστική πράξη στους εφοπλιστές, μετά από λίγες μέρες που κάνατε αντίστοιχη χαριστική πράξη στους τραπεζίτες, τις προηγούμενες μέρες με τον αναβαλλόμενο φόρο. Και φαίνεται πόσο η Κυβέρνησή σας είναι δουλική απέναντι στα μεγάλα συμφέροντα».


«Κύριοι της Συγκυβέρνησης, σας εγκαλούμε και πάλι και σας ρωτάμε: Γιατί δεν μας καταθέτετε την αλληλογραφία του Υπουργού Οικονομικών με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την οποία είχαμε ζητήσει δύο και τρεις φορές με ερωτήσεις μας και με τον Θ. Δρίτσα συνυπογράφοντα, πέρυσι και πρόπερσι, όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βάζει θέμα φορολόγησης των Ελλήνων εφοπλιστών; Γιατί δεν καταθέτετε αυτά τα στοιχεία; Με ποιο δικαίωμα κρύβετε από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στοιχεία τα οποία υπάρχουν μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ελληνικής Κυβέρνησης; Αυτή, δυστυχώς, είναι η στάση σας, μια στάση που θα πάρει τέλος σύντομα, με τη λαϊκή ετυμηγορία, που θα σαρώσει τη δική σας ανεξέλεγκτη κατάσταση, την οποία έχετε δημιουργήσει, και την καταπάτηση της δημοκρατίας». 

Πέμπτη, Οκτωβρίου 02, 2014

βραδιά υψηλής γαστρονομίας στο Ifestioni για την ολοκλήρωση της έκθσης «Μηχανισμοί Ειρήνης» (5.10 20.00)

Σύμφωνα με την πρόσκληση,

HAUTE CUISINE by IFESTIONI RESTAURANT FOR PEACE MECHANISMS 2014
Ifestioni Restaurant is to present a "Peace Mechanisms" menu for the closing night of the 2nd Santorini Biennale Contemporary and Modern Art exhibition. If cuisine is art, then it expresses creativity, beauty, complexity, magic, challenge, humor, good feelings ... peace!
Chef artist: Constantinos Papakitsos. Curator: Evangelia Mendrinou.
Date: 5 October 2014  Time: 20:00,
Location: Santorini Biennale Venue, Messaria

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα της στην διεύθυνση: https://www.facebook.com/biennale.santorini

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την 2η Μπιενάλε Τεχνών Σαντορίνης «Μηχανισμοί Ειρήνης» και τους συμμετέχοντες σε αυτή, μπορείτε να δείτε στην σελίδα : http://www.art22.gr/%CF%83%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%BD%CE%B7-2%CE%B7-%CE%BC%CF%80%CE%B9%CE%B5%CE%BD%CE%AC%CE%BB%CE%B5-%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CF%8E%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CE%B7%CF%83/


το πρώτο Oktoberfest στην Οία, στο κατάστημα Iama Wine Store (5.10 18.00)

Σύμφωνα με την πρόσκληση,

Αγαπητοί μας φίλοι σας προσκαλούμε στο πρώτο Oktoberfest στην Οία ,στο κατάστημα μας Iama Wine Store την 5 Οκτωβρίου και ώρα 18:00.

Στο Event θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε πολλές μπίρες, τοπικές αλλά και διεθνείς καθώς και μεζέδες συνοδεία ζωντανής μουσικής. Είσοδος Ελεύθερη.

Σας περιμένουμε για ένα γλέντι γεμάτο μπίρα και καλή διάθεση!

Hosted by Uschi Deneke and Benjamin Deneke

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα της στην διεύθυνση: https://www.facebook.com/events/590199271102186/

συνεδρίαση της Οικονοµικής Επιτροπής Π.Ν.Α. (3.10) – θέματα

Την  Παρασκευή 3.10 στις 12.00 θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Π.Ν.Α. με τα εξής θέματα :

1. Εκλογή αντιπροέδρου της Οικονοµικής Επιτροπής , Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
2. Έγκριση πρακτικών δηµοπρασίας του έργου: «Βελτίωση επαρχιακού οδικού δικτύου Καρδάµαινα – Κέφαλος Νήσου Κω».
3. Έγκριση πρακτικών δηµοπρασίας του έργου: «Συντήρηση επαρχιακής οδού Λάερµα – Θάρρι και Λάερµα – Άγιος Ισίδωρος».
4. Έγκριση πρακτικών δηµοπρασίας µε διαδικασία διαπραγµάτευσης για την επιλογή αναδόχου για την εκπόνηση της µελέτης: « ∆ιαµόρφωση και προστασία των πρανών της οδού προς Φιλέρηµο Ν. Ρόδου» Ν. ∆ωδεκανήσου, Τοπογραφική µελέτη Κατηγορίας 16, προεκτιµώµενης αµοιβής προ ΦΠΑ 5.071,70€.
5. Έγκριση πρακτικών δηµοπρασίας µε διαδικασία διαπραγµάτευσης για την επιλογή αναδόχου για την εκπόνηση της µελέτης: « ∆ιαµόρφωση και προστασία των πρανών της οδού προς Φιλέρηµο Ν. Ρόδου» Ν. ∆ωδεκανήσου, Γεωλογική µελέτη Κατηγορίας 20, προεκτιµώµενης αµοιβής προ ΦΠΑ 16.780,70€.
6. Έγκριση πρακτικών δηµοπρασίας µε διαδικασία διαπραγµάτευσης για την επιλογή αναδόχου για την εκπόνηση της µελέτης: « ∆ιαµόρφωση και προστασία των πρανών της οδού προς Φιλέρηµο Ν. Ρόδου» Ν. ∆ωδεκανήσου, Γεωτεχνική µελέτη Κατηγορίας 21, προεκτιµώµενης αµοιβής προ ΦΠΑ 58.789,52€.
7. Έγκριση αγόνου δηµοπρασίας και εισήγηση απευθείας ανάθεσης του έργου: «Υποδοµή για ηλεκτροδότηση Ε.Κ.Α.Β.». 2
8. Εξέταση ενστάσεων αναδόχου του έργου: «Κατασκευή ολοήµερου ∆ηµοτικού σχολείου Κεφάλου Ν. Κω».
9. ∆ιάλυση σύµβασης της υδραυλικής µελέτης: «Αντιπληµµυρική προστασία της τοπικής κοινότητας Απολακκιάς».
10. Έγκριση χορήγησης παράτασης των εργασιών του έργου: «Ολοκλήρωση εργασιών βελτίωσης – διαπλάτυνσης εθνικής οδού Ρόδου – Λίνδου από Φαληράκι έως Κολύµπια».
11. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσµίας περαίωσης του έργου: «Γέφυρα άνω διάβασης Αφάντου επί Ε.Ο. Ρόδου – Λίνδου».
12. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσµίας του έργου: «Ολοκλήρωση αντιπληµµυρικής προστασίας γέφυρας ΜΑΚΚΑΡΗ».
13. Έγκριση 2ης χορήγησης παράτασης προθεσµίας εκτέλεσης του έργου:
«Αποκατάσταση ζηµιών από φυσικές καταστροφές στο οδικό δίκτυο Ν. Καρπάθου».
14. Έγκριση όρων δηµοπράτησης για το έργο: «Συµπληρωµατικές εργασίες στο γήπεδο 5χ5 Κιµώλου».
15. Έγκριση πρακτικών δηµοπρασίας του έργου: «Συντήρηση οδικού δικτυού Νήσου Πάρου (2014)».
16. Έγκριση πρακτικών δηµοπρασίας του έργου: «Συντήρηση οδικού δικτύου Νήσου Αντιπάρου (2014)».
17. Έγκριση πρακτικών δηµοπρασίας του έργου: «Συντήρηση οδικού δικτύου Νήσου Σερίφου (2014)».
18. Έγκριση πρακτικών δηµοπρασίας του έργου: «Συντήρηση οδικού δικτύου Νήσου Μήλου (2014)».
19. Έγκριση παράτασης προθεσµίας περαιώσεως του έργου: «Συνοδευτικά έργα αφαλάτωσης Ν. Κουφονησίου».
20. Έγκριση παράτασης για το έργο: «Συντήρηση δηµοτικού οδικού δικτύου του ∆ήµου Πάρου Νοµού Κυκλάδων».
21. Έγκριση πρακτικού παραλαβής και αξιολόγησης των προσφορών του πρόχειρου διαγωνισµού για την προµήθεια ειδών παντοπωλείου και κατεψυγµένων πουλερικών για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Ρόδου.
22. Έγκριση πρακτικού αξιολόγησης τεχνικών προσφορών του διεθνούς διαγωνισµού για την παροχή υπηρεσίας «Πλατφόρµα επιχειρησιακής ευφυΐας & παρακολούθησης
υποθέσεων για τον προγ/σµο και την διαχείριση της λειτουργίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου».
23. Εξέταση ένστασης προµήθειας τριών δεξαµενών νερού για πυρασφάλεια.
24. Ορθή Επανάληψη απόφασης 511/2013 της οικονοµικής επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. 3
25. Έγκριση για την µεταφορά ποσών του ΕΤΠΑ σε Κύπριους εταίρους για τα έργα GASTRONOMY NET και ΑΚΤΗ από τραπεζικούς λογαριασµούς της ΠΝΑΙ (ν. ∆ωδ/σου).
26. Έγκριση τροποποίησης σύµβασης µεταφοράς µαθητών ειδικών σχολείων Ρόδου σχολικής περιόδου 2014 – 2015 .
27. Έγκριση πρακτικών επιτροπής διαγωνισµού προµήθειας γραφικής ύλης έτους 2014 για τις υπηρεσίες της ΠΕ Κυκλάδων.
28. Έγκριση διαγωνισµού µεταφοράς µαθητών χωρικής αρµοδιότητας Π.Ε. Κυκλάδων σχολικού έτους 2014 – 2015.
29. Έγκριση πρακτικού για την ανάθεση υπηρεσιών µεταφοράς µαθητών σχολικού έτους 2014-2015 νήσων Άνδρου και Κύθνου.
30. Έγκριση νέων αναγκών µεταφοράς µαθητών.
31. ∆ικαστικές Υποθέσεις.
32. Έγκριση ∆ράσεων Προγράµµατος Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
33. Έγκριση δαπάνης εξοπλισµού Νηπιαγωγείου Ιαλυσού.
34. Έγκριση διαφόρων δαπανών – διάθεσης πιστώσεων.
35. Εγκρίσεις µετακινήσεων κ. Περιφερειάρχη, κ.κ. Αντιπεριφερειαρχών και Περιφερειακών Συµβούλων.

Ο Πρόεδρος Φιλήµων Γ. Ζαννετίδης, Αντιπεριφερειάρχης


2 οινοποεία από την Σαντορίνη μεταξύ των τριών ελληνικών της λίστας Wine and Spirits με τα 100 καλύτερα οινοποιεία του κόσμου

Στη λίστα του περιοδικού Wine & Spirits με τα 100 καλύτερα οινοποιεία του κόσμου για το 2015 βρίσκονται 3 ελληνικά: το «Γαία Οινοποιητική», το «Κτήμα Αργυρός» στη Σαντορίνη και το «Κτήμα Γεροβασιλείου» στην Επανομή Θεσσαλονίκης.

Το περιοδικό γιορτάζει τα 11 χρόνια του, με την εκδήλωση «Top 100 Tasting Event» στην οποία θα τιμηθούν τα οινοποιεία από όλο τον κόσμο τα οποία σημείωσαν αξιοσημείωτες επιδόσεις όλη τη χρονιά.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Σαν Φρανσίσκο στις 21 Οκτωβρίου.