Παρασκευή, Φεβρουαρίου 07, 2014

ανακοίνωση του υποψήφιου Δήμαρχου Θήρας Γιώργου Χάλαρη για την απόφαση του πρωτοδικείου Πειραιά για το Sea Diamond

Σύμφωνα με το κείμενο,

Με την επιτυχή έκβαση των αγωγών στο Πρωτοδικείο Πειραιά κλείνει ένα μεγάλο κεφάλαιο της υπόθεσης Sea Diamond για την Σαντορίνη μας. Οι αποφάσεις αυτές δικαιώνουν τον αγώνα όλων των Σαντορινιών που από οποία θέση κι αν κατέχουν πρόταξαν - αγωνίστηκαν και συντήρησαν το θέμα στην επικαιρότητα.

Στην πορεία μέχρι εδώ κάποιοι θέλησαν να το κρύψουν σαν σκουπίδι κάτω από το χαλί, κάποιοι άλλοι το αγνόησαν πιστεύοντας ότι είναι ακατόρθωτο και κάποιοι ακόμα το ξέχασαν στην πάροδο του χρόνου. Οι αποφάσεις αυτές βεβαιώνουν πλέον του πάντες, ότι τίποτα δεν κουκουλώνεται ούτε ξεχνιέται τόσο εύκολα, όταν η θέληση των πολιτών ακόμα και των λίγων μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα.

 Δυο αποφάσεις σταθμός, που η πολιτεία απαιτείται τώρα να υλοποιήσει άμεσα σεβόμενη την δικαστική ετυμηγορία, σηκώνουν το ναυάγιο από τον βυθό της Καλντέρας ως θέμα δίνοντας την ικανότητα σε κάθε υπεύθυνο, ακόμα και μπροστά στην όποια ολιγωρία της πλοιοκτήτριας, να προετοιμάσει και να υλοποιήσει την ανέλκυση του γιγαντιαίου ρύπου από την κλειστή θαλάσσια "καρδιά" της Σαντορίνης.

 Δικαίως όλοι μας και ιδιαίτερα όσοι συμμετείχαμε στη Συντονιστική Επιτροπή για την ανέλκυση του Sea Diamond, όπως και οι πρωτεργάτες αυτής της κίνησης, μπορούμε να μιλάμε για νίκη απέναντι σε ένα μεγάλο, δυσεπίλυτο ζήτημα που σκιάζει και απειλεί ακόμα και σήμερα το νησί, είτε με επικείμενη μόλυνση, είτε με την μολυσματική εικόνα που 7 χρόνια τώρα συνοδεύει τα αρνητικά σχόλια για την Σαντορίνη.

Πρόκειται για μια εικόνα που η εκάστοτε Δημοτική Αρχή έπρεπε να χειριστεί και να ανατρέψει με Ειδική Επιτροπή Αντιμετώπισης Κρίσεων που θα ασκούσε ασφυκτική πίεση εξαντλώντας όλα τα ένδικα μέσα ως πρωτοστάτης και όχι ως αποδεκτής πιέσεων.

Η δική μας άποψη από την σημερινή μας θέση και ως "Σαντορίνη Ενωτική Πορεία", εκφράζεται με δυο μόνο λέξεις που απερίφραστα περιγράφουν την περήφανη στάση όλων των συμπολιτών μας στο θέμα και μια υπόμνηση:
"Ο αγώνας δικαιώθηκε" αλλά δεν τελείωσε στην πρακτική του εφαρμογή. Τώρα χρειαζόμαστε την Δημοτική συνδρομή με τη σύσταση Ειδικής Επιτροπής για την ανέλκυση του Sea Diamond που θα μπει στην ουσία της πρακτικής εφαρμογής των δικαστικών αποφάσεων. 

Γεώργιος Α. Χάλαρης
Υποψήφιος Δήμαρχος Θήρας    


επιστολή Δημάρχου Θήρας προς Υπουργό κ. Δένδια για την ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας

Επιστολή απέστειλε ο Δήμαρχος Θήρας προς τον Υπουργό Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Δένδια, με την οποία καλεί σε άμεση στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας. Στην από 5.2.2014 επιστολή του ο Δήμαρχος αναφέρει:

«Επανειλημμένως, με έγγραφα μας και με επισκέψεις του υπογράφοντος στον προκάτοχό σας και στον πρώην Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, έχουμε επισημάνει την αναγκαιότητα στελέχωσης του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας.

Ως γνωρίζετε, η Σαντορίνη αποτελεί τον πρώτο και εμβληματικό τουριστικό προορισμό της χώρας. Υποδέχεται ετησίως ένα εκατομμύριο οκτακόσιες χιλιάδες περίπου επισκέπτες και έχει να αντιμετωπίσει την εγκληματική δράση, τα πολύ σημαντικά αστικού τύπου προβλήματα και τον έλεγχο ασφαλείας του διεθνούς αεροδρομίου του νησιού το οποίο έχει συνεχή λειτουργία.

Τους τελευταίους μήνες μετατέθηκαν και τελούν υπό συνταξιοδότηση τέσσερα (4) στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Όπως φαίνεται και στο έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κυκλάδων η υποστελέχωση των Αστυνομικών Τμημάτων Κυκλάδων είναι σημαντική. Η απεικονιζόμενη κατά 35% έλλειψη προσωπικού στο Αστυνομικό Τμήμα Θήρας, δεν αποδίδει την πραγματικότητα αφού ως φαίνεται ο Οργανισμός Εσωτερικής Λειτουργίας του συγκεκριμένου τμήματος έγινε όταν οι ανάγκες στελέχωσης του ήταν διαφορετικές. Λάβετε δε υπόψη σας ότι ο σημαντικότερος τουριστικός προορισμός της χώρας δεν έχει όπως έχουν άλλοι τόποι Τουριστική Αστυνομία.

Παρακαλούμε για την άμεση στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας με επαρκές προσωπικό ώστε να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφαλείας των κατοίκων των νησιών μας καθώς και την περαιτέρω εποχιακή ενίσχυση ενόψει της τουριστικής περιόδου, η οποία άρχεται την 1η Μαρτίου κάθε έτους και διαρκεί έως τις 30 Νοεμβρίου, κάθε έτους.

Ανησυχούμε καθώς ένα αρνητικό περιστατικό που συμβαίνει στο νησί μας λαμβάνει διαστάσεις τεράστιες, αμέσως και δυσανάλογες ως προς το μέγεθος του πολλές φορές, καθώς η Σαντορίνη είναι, ως προείπαμε, ο σημαντικότερος και πιο γνωστός τουριστικός προορισμός.
Τελούμε σε ανησυχία και αναμονή των θετικών, ελπίζουμε, αποφάσεών σας».                                                                                        


συνάντηση περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου με τον αρχιεπίσκοπο της καθολικής εκκλησίας π. Νικόλαο

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο της Καθολικής Εκκλησίας π. Νικόλαο, είχε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης.

Ο Αρχιεπίσκοπος έθεσε στον Περιφερειάρχη τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κτηριακό συγκρότημα της Παλαιάς Μονής Ουρσουλίνων Τήνου.

Ο κ.  Μαχαιρίδης ενημέρωσε για τις δυνατότητες του νέου προγράμματος (ΕΣΠΑ ΙΙ) που θα ξεκινήσει τον Ιούνιο καθώς και οι προϋποθέσεις που απαιτούνται για εντάξεις έργων όπως μελέτες, εγκρίσεις, αδειοδοτήσεις και τεχνοοικονομικές μελέτες καθώς και μελέτες σκοπιμότητας του κάθε έργου και δήλωσε πως η Περιφέρεια θα είναι αρωγός στην προσπάθεια της Εκκλησίας.

νέο Δ.Σ. για την κινηματογραφική λέσχη Θήρας και πρόγραμμα προβολών

Σύμφωνα με ανακοίνωση της κινηματογραφικής λέσχης Θήρας,

Από τις εκλογές που διενεργήθηκαν  στις 01/02/2014 προέκυψε το νέο Δ.Σ της Κινηματογραφικής Λέσχης Θήρας. Στο συμβούλιο, του οποίου η θητεία είναι ετήσια, εκλέχτηκαν πέντε τακτικά και τρία αναπληρωματικά μέλη. Η εκλογική διαδικασία διεξήχθη με την συμμετοχή των εγγεγραμμένων μελών της Λέσχης στην αίθουσα γευσιγνωσίας του Οινοποιείου Μπουτάρη. Της εκλογικής διαδικασίας προηγήθηκε Γενική Συνέλευση όπου κοινοποιήθηκαν τα πεπραγμένα και ο οικονομικός απολογισμός της απερχόμενης διοίκησης. Το έργο και ο οικονομικός απολογισμός έγιναν αποδεκτά από το σώμα των μελών.

Το νέο Διοικητικό συμβούλιο απαρτίζεται από τους:
Πρόεδρος : Βαμβακούσης Χριστόφορος
Αντιπρόεδρος : Κανελλοπούλου Αιμιλίαννα
Γραμματέας : Σταυρόπουλος Ξενοφών
Ταμίας : Χατζηπέτρος Βασίλης
Μέλος :  Χαρισάκης Λευτέρης

Αναπληρωματικά μέλη με ενεργό συμμετοχή σε όλες τις διαδικασίες: Ανέστη Πέννυ  Οικονόμου Πέτρος και Δαμίγος Γεώργιος

Η Κ.Λ.Θ. για το τρίτο μέρος του προγράμματος της (από 08/02/2014 έως 05/04/2014) έχει προγραμματίσει την προβολή των παρακάτω ταινιών:

08/02/14   « Άνεμος ψυχής  » 
15/02/14   « Το κυνήγι »  
22/02/14   « Γκλόρια »  
01/03/14      ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΠΡΟΒΟΛΗ
08/03/14     ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΙΔΙΚΗ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΣΑΧΡΟΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ Κ.Λ.Θ.   
15/03/14      « Το τέλειο χτύπημα – The best offer »  
22/03/14      « Τέλεια ομορφιά - La grande bellezza »
29/03/14       « Ο εχθρός μου »  (Προσκεκλημένος της Κ.Λ.Θ. ο σκηνοθέτης της ταινίας  Γιώργος Τσεμπερόπουλος)
05/04/14       « Blue Valentine »

Οι προβολές των ταινιών πραγματοποιούνται στο αμφιθέατρο του Οινοποιείου ΜΠΟΥΤΑΡΗ στο Μεγαλοχώρι στις 20.45.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα προβολών στην ιστοσελίδα της Κ.Λ.Θ.:  www.kileth.gr

Η Κ.Λ.Θ. ευχαριστεί το κοινό της που την στήριξε όλα τα χρόνια της λειτουργίας της και την παγίωσε σαν ένα ζωντανό χώρο πολιτισμού και συνάντησης των κατοίκων του νησιού.
Το Δ.Σ. της  Κ.Λ.Θ. ευχαριστεί θερμά το Οινοποιείο ΜΠΟΥΤΑΡΗ - ΘΗΡΑΣ και τους ανθρώπους του, που και αυτό το έτος στηρίζουν την προσπάθειά της.

Για το Δ.Σ. ο Πρόεδρος της Κ.Λ.Θ. , Χριστόφορος Βαμβακούσης

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΘΗΡΑΣ             
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΠΟΥΤΑΡΗ, ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙ – ΘΗΡΑ
ΤΗΛ:22860-28340 ΚΙΝ: 6973235703
ΦΑΞ: 22860-71618
Web Site: www.kileth.gr  

παρέμβαση του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου για το Σχέδιο Νόμου «Εκσυγχρονισμός Υφιστάμενων Αθλητικών Εγκαταστάσεων Ποδοσφαίρου και άλλες διατάξεις».

Επιστολή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γιάννη Μανιάτη, απέστειλε ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, στα πλαίσια της διαβούλευσης για το σχέδιο Νόμου «Εκσυγχρονισμός Υφιστάμενων Αθλητικών Εγκαταστάσεων Ποδοσφαίρου και άλλες διατάξεις».

Με την παρέμβασή του ο Περιφερειάρχης επισημαίνει την ανάγκη προσθήκης επιπλέον ρυθμίσεων στο σχέδιο Νόμου, ώστε να αποφευχθεί η αύξηση γραφειοκρατίας και η ταλαιπωρία των πολιτών για επουσιώδη θέματα. Οι επιπλέον ρυθμίσεις που εισηγείται ο κ. Μαχαιρίδης εναρμονίζονται με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των νησιών του Ν. Αιγαίου και θα συμβάλλουν στην καλή λειτουργία των Συμβουλίων Αρχιτεκτονικής και των υπόλοιπων αρμοδίων υπηρεσιών.

Ο κ. Μαχαιρίδης εισηγείται επίσης την συμμετοχή της Περιφέρειας με τακτικό μέλος στο περιφερειακό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων, προκειμένου η Περιφέρεια να αποκτήσει αρμοδιότητες και ενεργό ρόλο σε θέματα πολεοδομίας και χωροταξίας. 

«στη νησιωτική Ελλάδα η κατάσταση της δημόσιας υγείας καθημερινά καταρρέει» - παρέμβαση του βουλευτή Κυκλάδων Νίκου Συρμαλένιου στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του Σ/Ν για την ΠΦΥ

«Η κυβέρνηση δεν έχει στόχο την αναβάθμιση και την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, αλλά τη βαθμιαία υποβάθμισή της και τη στήριξη της ιδιωτικής υγείας», δήλωσε ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, στην παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Ο Ν. Συρμαλένιος δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Τα παραπάνω φαίνονται καθαρά εάν μελετήσει κανείς τις δαπάνες, τις διαρκώς μειούμενες δαπάνες για δημόσια υγεία. Ήδη η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας λέει ότι από το 2009 έως το 2012 έχουμε μείωση κατά 40% των δαπανών υγείας. Αντίστοιχα η Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων λέει ότι έχουμε μείωση των δαπανών για πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας κατά 45% μέσα σε έναν μόλις χρόνο, από το 2012 έως το 2013, ενώ αντίστοιχα εκτοξεύονται προς τα πάνω οι δαπάνες για την ιδιωτική υγεία, θέτοντας τη χώρα μας λίγο κάτω από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής όσον αφορά τις δαπάνες αυτές».

«Μεταφέρετε τις μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας στις ΔΥΠε και σωστά κάνετε, γιατί τις εντάσσετε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Όμως οι ΔΥΠε, ως αποκεντρωμένες υγειονομικές περιφέρειες θα έπρεπε, στο πλαίσιο πολιτικών περιφερειακής ανάπτυξης – εάν υπήρχε, γιατί έχουν ισοπεδωθεί αυτές οι πολιτικές – να υπαχθούν στις αρμοδιότητες των περιφερειακών αυτοδιοικήσεων, όπως προέβλεπε και ο Καλλικράτης το 2010. Αυτή η πολιτική δεν υλοποιήθηκε ποτέ, γιατί στο πλαίσιο των μνημονιακών πολιτικών ενισχύθηκε ο έλεγχος από το συγκεντρωτικό κεντρικό κράτος».

«Θεσμοθετείτε τον οικογενειακό γιατρό, μια σωστή ιδέα, η οποία υποτίθεται ότι είχε θεσμοθετηθεί και παλαιότερα, αλλά ουδέποτε ουσιαστικά λειτούργησε. Και σας ρωτώ: στη νησιωτική Ελλάδα πώς θα λειτουργήσει ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού, όταν δεν υπάρχουν καν γιατροί, για να καλύψουν τις υπάρχουσες δομές; Ποιους γιατρούς θα φέρετε να παριστάνουν τους «οικογενειακούς γιατρούς» στα μικρά νησιά, στα είκοσι τέσσερα νησιά των Κυκλάδων, στα είκοσι, είκοσι τέσσερα της Δωδεκανήσου, στα άλλα των Ιονίων Νησιών; Ποιοι είναι αυτοί οι γιατροί οι οποίοι θα έρθουν και θα είναι οικογενειακοί γιατροί, όταν δεν υπάρχουν γιατροί ούτε στα Κέντρα Υγείας ούτε στα περιφερειακά ιατρεία ούτε στις υπηρεσίες υγείας στα νησιά;»

«Στα ελάχιστα νησιά που υπάρχει σήμερα ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ καταργείτε και το ΙΚΑ. Για παράδειγμα, στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, στη Μήλο, όπου έγινε και μια τεράστια πορεία για τον πληθυσμό του νησιού, με πάνω από χίλια άτομα στους πέντε χιλιάδες κατοίκους, πρόσφατα, σε ένα κατεξοχήν βιομηχανικό νησί, καταργείτε το ΙΚΑ. Το μετατρέπετε, όπως και σε άλλα νησιά, σε ασφαλιστικό ΚΕΠ και βάζετε τους ανθρώπους, πέρα από τη ΔΟΥ που καταργήσατε, να πηγαίνουν με δικά τους έξοδα σε άλλα νησιά, στη Σύρο ή και στον Πειραιά, για να εξυπηρετηθούν.»

«Στη νησιωτική Ελλάδα η κατάσταση της δημόσιας υγείας καθημερινά καταρρέει και η εικόνα που έχουμε είναι δραματική. Έχω καταγράψει σε εννέα σελίδες τα προβλήματα των είκοσι τεσσάρων νησιών μας στις Κυκλάδες, τις ενέργειες που έχουμε κάνει ως ΣΥΡΙΖΑ και τις απαντήσεις που έχουμε πάρει από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου. Δεν υπάρχει γιατρός στην Ανάφη, στη Θηρασιά, στη Σίκινο, στη Φολέγανδρο. Γιατροί υπάρχουν μόνο με αποσπάσεις των δεκαπέντε, είκοσι ημερών. Η συγχώνευση των νοσοκομείων Σύρου και Νάξου δεν περπατάει όταν υπάρχει θάλασσα μεταξύ νησιών. Η Σαντορίνη έχει ένα νοσοκομείο, το οποίο κτίστηκε και στοίχισε 14 εκατομμύρια ευρώ. Η όλη υπόθεση έχει «κολλήσει» στο Υπουργείο Οικονομικών, που μαζί με το Υπουργείο Υγείας είναι εποπτεύοντες φορείς της ΑΕΜΥ. Περιμένουμε εδώ και μήνες να δούμε την κατάληξη όσων υποτίθεται ότι είχαμε συμφωνήσει στο Υπουργείο Υγείας».

«Σε ό,τι αφορά τα άλλα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία, το προσωπικό είναι σχεδόν ανύπαρκτο. Υπάρχει ένας γιατρός πού και πού, αναγκασμένος να κάνει εφημερίες εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο, τριάντα μέρες το μήνα. Τέλος, οι διακομιδές διεξάγονται σε τριτοκοσμικές συνθήκες και αναγκάζετε  τους δήμους να υπογράφουν συμβάσεις με ιδιωτικές εταιρείες, οδηγώντας επομένως και τις δομές και τους δήμους στα χέρια των ιδιωτών».

«Αυτό το σύστημα υγείας θέλετε να κτίσετε, αυτήν την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας θέλετε να κτίσετε κατ’ εικόνα και ομοίωση των ιδεών σας, της αποθέωσης της αγοράς και των ιδιωτικών συμφερόντων. Καταψηφίζουμε και με τα δύο μας χέρια», κατέληξε ο Ν. Συρμαλένιος.

 Το βίντεο της ομιλίας μπορείτε να το δείτε στην διευθυνση :  http://youtu.be/62y5zMaazUQ  

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 06, 2014

τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών

Τη σύνδεση της Πάτμου με την Σάμο και την Ικαρία ζήτησε για του καλοκαιρινούς μήνες ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου , κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.


Επίσης τοποθετήθηκε κατά της ενδεχόμενης μείωσης των δρομολογίων στις επιδοτούμενες γραμμές Κάσου- Φοινίκι Καρπάθου, Πάτμου- Λειψών-Λέρου, Πάτμου- Λειψών, Χάλκης- Καμείρου Ρόδου και Οίας- Θηρασίας.

Π.Ε.Δ. Κυκλάδων – διαμαρτυρία για την κακή κατάσταση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών

Την έντονη διαμαρτυρία τους εξέφρασαν οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, των παραγωγικών τάξεων και της εκκλησίας από το Βόρειο Αιγαίο για την ιδιαίτερα κακή κατάσταση των ακτοπλοϊκών τους συγκοινωνιών, κατά τη συνεδρίαση της 5ης Φεβρουαρίου, του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

Οι εκπρόσωποι της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Γιάννης Μαχαιρίδης και Γιάννης Δεκαβάλλας αντίστοιχα, πήραν το λόγο και υποστήριξαν πλήρως τα αιτήματα του Βορείου Αιγαίου, επισημαίνοντας ότι η κατάσταση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών στο Νότιο Αιγαίο είναι το ίδιο κακή.

Πιο συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης επεσήμανε ότι τα νησιά του Αιγαίου αποτελούν πυλώνες της εθνικής οικονομίας, αφού η τουριστική ανάπτυξη της χώρας σε μεγάλο μέρος στηρίζεται στη νησιωτική Ελλάδα. ‘’Το πλοίο’’, όπως τόνισε ο κ. Μαχαιρίδης, ‘’είναι το μοναδικό μέσο μεταφοράς για τα περισσότερα νησιά και αυτό πρέπει να το λάβει σοβαρά υπόψη της η Πολιτεία’’.

‘’Συνεχώς διαπιστώνουμε’’, συνέχισε ‘’ότι υπάρχουν ανεκτέλεστα δρομολόγια, ακυρωμένα δρομολόγια, που όχι μόνο δυσχεραίνουν τη ζωή των κατοίκων των νησιών, αλλά επί πλέον υπονομεύουν την συλλογική προσπάθεια που κάνουμε για την ανάπτυξη του τουρισμού’’. Ολοκληρώνοντας ζήτησε να αποφασίσει η Πολιτεία να ενισχύσει οικονομικά τις γραμμές δημοσίου συμφέροντος για να έχουν επιτέλους τα νησιά τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες που του αξίζουν.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του κ. Δεκαβάλλα, που αναγνώρισε την ύπαρξη του δημοσιονομικού προβλήματος της Ελλάδας, ωστόσο επεσήμανε ότι είναι θέμα προτεραιοτήτων για τη χώρα και δεν μπορεί να συνεχιστεί η δυσμενής μεταχείριση της νησιωτικής σε σχέση με την ηπειρωτική Ελλάδα. ‘’Το άρθρο 101 του Συντάγματος έχει καταντήσει να είναι χωρίς καμία σημασία και εντελώς ανενεργό, από τη στιγμή που το κράτος δεν αποφασίζει να στηρίξει ουσιαστικά και αποτελεσματικά την ακτοπλοΐα των νησιών, οδηγώντας τα νησιά σε ερήμωση και τους νησιώτες σε απόγνωση και ανασφάλεια’’. Ολοκληρώνοντας ζήτησε, όπως και ο κ. Μαχαιρίδης, την ενίσχυση των πιστώσεων για τις άγονες γραμμές.

Τέλος, με παρέμβαση των εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης τα δρομολόγια Οίας – Θηρασιάς θα εξακολουθήσουν να είναι τα ίδια, χωρίς να μειωθεί καθόλου ο αριθμός τους.

Το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών θα διαβιβάσει το σύνολο των αιτημάτων που προβλήθηκαν από την πλευρά των νησιωτών, τόσο στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, όσο και στον Υπουργό Οικονομικών. 

Ε.Λ.Μ.Ε. Θήρας – ανακοίνωση απεργίας για την Παρασκευή 7.2

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ε.Λ.Μ.Ε. Θήρας,

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ / ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
Απεργούμε μαζικά την Παρασκευή 7 Φλεβάρη 2014

Οι καθηγητές συμμετέχουμε μαζικά στην 24ωρη απεργία της Παρασκευής 7 Φλεβάρη, που προκήρυξε η ΟΛΜΕ, συμπαραστεκόμενοι στους συναδέλφους  μας που από το καλοκαίρι του 2013 βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Τη μέρα της απεργίας κρίνεται στο συμβούλιο της επικράτειας η νομιμότητα των αυθαίρετων διαθεσιμοτήτων των εκπαιδευτικών καθώς και η νομιμότητα της αυθαίρετης κατάργησης των τομέων των ΕΠΑΛ / ΕΠΑΣ.

Η ΕΛΜΕ ΘΗΡΑΣ την Παρασκευή 7 Φλεβάρη καλεί τα σωματεία, τους φορείς και τους πολίτες της Σαντορίνης σε
•συγκέντρωση στην πλατεία των Φηρών, στις 10:30 π.μ. και
•εκδήλωση – ενημέρωση  που θα πραγματοποιηθεί στο Μπελλώνειο  πολιτιστικό κέντρο Θήρας και ώρα 7:00 μ.μ. με θέμα «διαθεσιμότητες εκπαιδευτικών».   

ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ – ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θήρας (10.2) – θέματα

Την Δευτέρα 10.2 θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θήρας με τα εξής θέματα : (δεν αναφέρονται αυτά που αφορούν ιδιώτες)  

5.ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ».
6.ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ.
7.ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ ΣΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ και  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΟΝΙΜΗ 2014».
8.EKTAKTH OIKONOMIKH ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ  ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ.
9.EKTAKTH OIKONOMIKH ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ  ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ.
10.ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΣΤΑΣΙΜΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2014.
11.ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ  ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΕΛΑΣΤΙΚΟΦΟΡΟΥ ΕΣΚΑΦΕΑ ΦΟΡΤΩΤΗ – ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΠΟΣΟΥ #67.048,00# €.
12.ΕΓΚΡΙΣΗ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΟΥ : «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΦΗΡΩΝ (ΤΕΛΕΦΕΡΙΚ)».
13.ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ  ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙ ΤΩΝ ΣΤΥΛΩΝ.
14.ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠ΄ΑΡΙΘ. 526/2013 ΑΠΟΦΑΣΗΣ Δ.Σ. ΘΗΡΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΑΨΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ : «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΟΠΩΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ».
15.ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ Β/ΘΜΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ.
16.ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΑΠΟΔΟΧΗ και ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΠΟΣΟΥ #11.399,33# € ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ.
17.ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΠΟΣΟΥ #23.919,93# € ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ.
18.ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠ΄ΆΡΙΘ. 337/2011 ΑΠΟΦΑΣΗΣ Δ.Σ. ΜΕ ΘΕΜΑ :
« ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΘΗΡΑΣ»-ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΛΟΥΣ. 
19.ΑΙΤΗΜΑ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ Ή ΑΛΛΩΝ  ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ Ή ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΟΥ ΠΡΩΟΘΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ.
20.ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΜΑΝΩΛΑ ΚΑΙ ΠΟΤΑΜΟ ΘΗΡΑΣΙΑΣ», ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #24.938,41# €-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.
21.ΕΓΚΡΙΣΗ  ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΗ  ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΩΝ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΤΟΥ ΒΟΘΩΝΑ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ», ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #47.000# €-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.
22.ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΟΥ ΑΠΟ ΛΙΘΟΔΟΜΗ ΣΤΗΝ ΟΙΑ» , ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #11.772,49# €-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.
23.ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΙΓΚΛΙΔΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΒΟΥΡΒΟΥΛΟ », ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #11.832,00 # €-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.
24.ΕΓΚΡΙΣΗ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟ ΒΟΥΡΒΟΥΛΟ».
25.ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΓΗΠΕΔΟΥ 5Χ5 ΟΙΑΣ », ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #7.600,34# €-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.
26.ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΔΡΟΜΟΥ  ΣΤΗ ΜΕΣΑΡΙΑ», ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #3.663,00# €-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.
27.ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ – ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΙΣΟΠΕΔΩΝ ΚΟΜΒΩΝ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ», ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #183.000,00# €-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.
28.ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΕΜΠΟΡΕΙΟΥ».
29.ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΧΑΔΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΑΛΩΝΑΚΙ».
30.ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΕΜΠΟΡΕΙΟΥ».
31.ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΩΝ ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙΟΥ», ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #9.276,26# €-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.
32.ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΜΕΛΕΤΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ», ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #11.959,60# €-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.
33.ΕΓΚΡΙΣΗ  ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ  ΤΟΥ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΕΡΟΒΙΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ» ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ (3) ΜΗΝΕΣ. 
34.ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΛΙΘΟΣΤΡΩΤΟΥ ΣΤΗ ΣΚΑΛΑ ΕΞΩ ΓΥΑΛΟΥ».
35.ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΒΙΣ ΚΑΜΑΡΙΟΥ».
36.ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΑΣΦΑΛΤΟΤΑΠΗΤΑ (λόγω ευκαλύπτων) ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ ΣΤΑ ΦΗΡΑ».
37.ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ».
38.ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ».
39.ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΑΓΙΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ.
40.ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΙΣΧΥΟΝΤΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ.
41.ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗΣ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΥΔΡΟΠΩΛΗΤΕΣ.
42.ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΓΙΑ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΚΙΝΗΤΗΣ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2014.
43.ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΜΕ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2014.
44.ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΠΟΣΟΥ #7.000#€ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΑΠΟΞΗΛΩΣΗ ΕΞΕΔΡΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ 2014.
45.ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΟΣΟΥ #13.000#€ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΒΙΤ 2014 (ΜΙΛΑΝΟ) ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ.
46.ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΒΟΛΛΕΥ Α.Ο. ΘΗΡΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ #15.000#€.
47.ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΧΩΡΩΝ ΥΠΑΙΘΡΙΑΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ.
48.ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ.
49.ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ.
50.ΕΓΚΡΙΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΩΤΙΣΜΟ.
51.ΕΝΤΑΞΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ ΣΤΟ «2014 ΕΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ»  ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. 
52.ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΥΠ΄ΑΡΙΘ. 16/2014 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΣΟΔΩΝ – ΕΞΟΔΩΝ Δ’ ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2014».
53.ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ  ΓΕΥΜΑΤΟΣ ΖΕΣΤΗΣ ΚΑΙ ΚΡΥΑΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ)ΤΟΥ κ.ΑΝΤΟΝΙΝΟ FOTI  ΣΤΑ ΦΗΡΑ ΘΗΡΑΣ.
54.ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ  ΓΕΥΜΑΤΟΣ ΖΕΣΤΗΣ ΚΑΙ ΚΡΥΑΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ)ΤΗΣ κ.ΑΝΔΡΟΝΙΚΗΣ ΠΕΛΕΚΑΝΟΥ  ΣΤΑ ΦΗΡΑ ΘΗΡΑΣ.
55.ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΘΗΡΑΣ.
56.ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΘΗΡΑΣ. 

Π. Ρήγας : ομιλία στην συζήτηση «Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (Π.Ε.Δ.Υ.), Αλλαγή Σκοπού Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και Λοιπές Διατάξεις»

Την ομιλία του βουλευτή Κυκλάδων Παναγιώτη Ρήγα στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση για την ψήφιση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου  Υγείας  «Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (Π.Ε.Δ.Υ.), Αλλαγή Σκοπού Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και Λοιπές Διατάξεις», μπορείτε να την δείτε εδώ : http://www.prigas.gr/?p=main 

Π. Ρήγας : επείγουσα συνάντηση με Υπουργό Οικονομικών ζητεί η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

Επείγουσα συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και το γ.γ. Χάρη Θεοχάρη ζητεί η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να αρθούν οι αδικίες σε σχέση με τη φορολόγηση των αγροτών και το ύψος των προστίμων λόγω καθυστέρησης υποβολής δήλωσης ΦΠΑ.

Την ανακοίνωση για την απόφαση του Συντονιστικού Οργάνου του ΠΑΣΟΚ για το θέμα των φορολογικών ρυθμίσεων μπορείτε να την διαβάσετε εδώ : http://www.prigas.gr/?p=main  

έργα του διευθυντή και καθηγητών του παραρτήματος Θήρας του Εθνικού ωδείου θα παρουσιαστούν στην συναυλία με τίτλο “ματιές” (16.2)

Έργα του διευθυντή του παραρτήματος Θήρας του Εθνικού ωδείου κ. Γρηγορίου και του δασκάλου πιάνου κ. Ρούσσου θα παρουσιαστούν στην συναυλία με τίτλο “ματιές” (16.2)

Σύμφωνα με την πρόσκληση,

ΜΑΤΙΕΣ - ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΣΥΝΘΕΤΩΝ την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου
ΜΕ ΕΡΓΑ ΤΩΝ: Κωνσταντίνος Γρηγορίου, Χρήστος Ξενάκης, Χρήστος Πουρής, Γιώργος Ρούσσος, Ανδρέας Τσελίκας.
ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ : Τριαντάφυλλος Λούκας (βιολί), Κρυσταλία Γαϊτάνου (βιόλα), Αστέριος Πούφτης (τσέλλο), Ελένη Νικολαΐδη (πιάνο), Γιάννης Γιαννόπουλος (πιάνο)

Τιμή εισιτηρίου 10€, φοιτητικό 5€.

Χώρος : Beton 7 – Arts, Πίδνας 7, Βοτανικός.  

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 05, 2014

συνεχίζεται το τοπικό πρωτάθλημα μπάσκετ του ΔΑΠΠΟΣ – το πρόγραμμα των αγώνων

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κλειστού γυμναστηρίου Σαντορίνης,

Επιστροφή στη δράση για το τοπικό πρωτάθλημα dapposleague 2013-2014.

Τα 2 πρώτα παιχνίδια για την προημιτελική φάση των playoff θα γίνουν στις 16 Φεβρουαρίου 2014 και τα άλλα 2 ζευγάρια στις 23 Φεβρουαρίου 2014.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων έχει διαμορφωθεί ως εξής :

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014
ΔΑΠΠΟΣ 17:00 Λύκοι – Πυγολαμπίδες
ΔΑΠΠΟΣ 19:00 Houston Rockets – Αετός 2
Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014
ΔΑΠΠΟΣ 17:00 Επαλαίμαχοι -Πανιώνιος Έφηβοι

ΔΑΠΠΟΣ 19:00 Αεροπορία – Πανιώνιος Παλαίμαχοι 

δικαστική απόφαση ανέλκυσης του Sea Diamond από το Πρωτοδικείο Πειραιά

Σύμφωνα με ρεπορτάζ και κείμενο του Αθηναϊκού πρακτορείου ειδήσεων (4.4.2014) http://www.amna.gr/article/48886/Dikastiki-apofasi-gia-anelkusi-tou-Sea-Diamond

δικαστική απόφαση για ανέλκυση του Sea Diamond
Την ανέλκυση του κρουαζιερόπλοιου Sea Diamond, από τον θαλάσσιο χώρο παλαιά ορυχεία της Σαντορίνης, όπου βυθίστηκε το 2007 μετά από πρόσκρουση σε ύφαλο, καθώς και την καταβολή ποσού 14 εκατ. ευρώ στο ελληνικό δημόσιο και τον δήμο Θήρας, επέβαλε με αποφάσεις του στην πλοιοκτήτρια και διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου, το πολυμελές Πρωτοδικείο Πειραιά.
Ο δήμος Θήρας με αγωγή που είχε υποβάλλει τον Απρίλιο του 2013, ζητούσε την ανέλκυση του Sea Diamond και απαιτούσε αποζημίωση για ηθική βλάβη λόγω υποβάθμισης του θαλασσίου περιβάλλοντος.

Επίσης το ελληνικό δημόσιο, τον Απρίλιο του 2013 είχε υποβάλλει αγωγή, ζητώντας αποζημίωση για ηθική βλάβη για τον ίδιο λόγο, αλλά και για ηθική βλάβη που προκλήθηκε από την επίρριψη ευθυνών για το ατύχημα, στον εσφαλμένο χάρτη της υδρογραφικής υπηρεσίας.

Σύμφωνα με το κείμενο της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» 

Απόφαση ανέλκυσης του Sea Diamond
Την ανέλκυση του κρουαζιερόπλοιου Sea Diamond, από το θαλάσσιο χώρο παλαιά ορυχεία της Σαντορίνης, που βυθίστηκε το 2007 μετά από πρόσκρουση σε ύφαλο, καθώς και την καταβολή ποσού 14 εκατ. ευρώ στο ελληνικό δημόσιο και το δήμο Θήρας, επέβαλε με αποφάσεις του στην πλοιοκτήτρια και διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου, το πολυμελές Πρωτοδικείο Πειραιά.

Ο δήμος Θήρας με αγωγή που είχε υποβάλλει τον Απρίλιο του 2013, ζητούσε την ανέλκυση του Sea Diamond και απαιτούσε αποζημίωση για ηθική βλάβη λόγω υποβάθμισης του θαλασσίου περιβάλλοντος. Επίσης το ελληνικό δημόσιο, τον Απρίλιο του 2013 είχε υποβάλλει αγωγή, ζητώντας αποζημίωση για ηθική βλάβη για τον ίδιο λόγο, αλλά και για ηθική βλάβη που προκλήθηκε από την επίρριψη ευθυνών για το ατύχημα, στον εσφαλμένο χάρτη της υδρογραφικής υπηρεσίας.

Εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας και διαχειρίστριας εταιρείας του Sea Diamond τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι υπάρχει απόλυτος σεβασμός στις αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης, αλλά θα ασκηθούν εφέσεις με την ελπίδα ότι οι αποφάσεις θα ανατραπούν. Σχετικά δε με την ανέλκυση ανέφερε ότι ο διεθνής ναυτιλιακός οργανισμός ITOPF, σε έκθεσή του, είχε αναφέρει ότι οποιοδήποτε εγχείρημα για ανέλκυση του πλοίου θα ήταν δύσκολο και παρακινδυνευμένο.

Σημειώνεται ότι τις μετρήσεις στο θαλάσσιο οικοσύστημα της Σαντορίνης από το 2007, έχει αναλάβει, μετά από εντολή του υπουργείου Ναυτιλίας, το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών ΕΛΚΕΘΕ που στην τελευταία έκθεσή του για έκτη συνεχόμενη χρονιά αναφέρει ότι η επιβάρυνση του θαλάσσιου περιβάλλοντος είναι αμελητέα και όλες οι τιμές είναι ιδιαίτερα χαμηλές και παρόμοιες με αυτές που ανιχνεύθηκαν στην ανοιχτή θάλασσα.

Ο επίτροπος Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Γιάνεζ Ποτότσνικ, έχει υποστηρίξει ότι πέντε χρόνια μετά το συμβάν, δεν υπάρχουν πειστικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι το ναυάγιο αποτελεί κίνδυνο για το θαλάσσιο περιβάλλον. Ωστόσο οικολογικοί φορείς, έχουν κάνει λόγο για περιβαλλοντικό κίνδυνο από τη διάβρωση του ναυαγίου και ζητούν την ανέλκυση του πλοίου.


Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ. Βαρβιτσιώτης, είχε δηλώσει ότι το ναυάγιο είναι σε τέτοιο βάθος που δεν εμποδίζει σε τίποτα, ενώ υπάρχει διαρκής παρακολούθηση για θέματα ρύπανσης και ήδη έχει πληρωθεί ένα τεράστιο ποσό για τον καθαρισμό της περιοχής. Στην περιοχή του ναυαγίου έχει τοποθετηθεί πλωτό φράγμα, ενώ πρόσφατα τοποθετήθηκε σύστημα τηλεμετρικής παρακολούθησης.

απόφαση Πρωτοδικείου Πειραιώς επί των αγωγών του Δήμου Θήρας για την υπόθεση Sea Diamond – ανακοίνωση του Δήμου Θήρας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Θήρας σχετικά με την απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά που υποχρεώνει τις καταδικασθείσες εταιρίες να ανελκύσουν το βυθισμένο πλοίο και να αποζημιώσουν οικονομικά για ηθική βλάβη τον Δήμο Θήρας, αναφέρεται ότι,

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση υποδέχεται ο Δήμος Θήρας τις αποφάσεις των Ελληνικών Δικαστηρίων που αφορούν στην οικονομική ικανοποίηση του Δήμου για ηθική βλάβη και στην ανέλκυση του ναυαγίου Sea Diamond.

 Συγκεκριμένα το πολυμελές Πρωτοδικείο Πειραιώς με την εκδοθείσα απόφαση του επί των δύο αγωγών που είχε ασκήσει ο Δήμος Θήρας εναντίον της πλοιοκτήτριας και των διαχειριστριών εταιρειών του κρουαζιερoπλοίου  δικαίωσε πλήρως τους αγώνες και τις μακροχρόνιες προσπάθειες του Δήμου και των πολιτών του για την ανέλκυση και απομάκρυνση του ναυαγίου αφ’ ενός και την χρηματική ικανοποίησή του Δήμου για την ηθική βλάβη του αφ’ ετέρου.      
  
Με την εκδοθείσα απόφαση υποχρεούνται οι καταδικασθείσες εταιρείες να προβούν σε άμεση ανέλκυση του ναυαγίου και η απόφαση κηρύσσεται άμεσα εκτελεστή.

Επίσης υποχρέωσε τις ίδιες εταιρείες να καταβάλλουν στο Δήμο Θήρας χρηματική ικανοποίηση 8 εκατομμυρίων ευρώ νομίμως εντόκως από την άσκηση της αγωγής.

Διευκρινιστικές πληροφορίες ο Δήμος Θήρας ζήτησε να έχει από τον χειρισθέντα την όλη υπόθεση δικηγόρο κ. Στέλιο Παπανδρεόπουλο.

πρόσκληση για την καθιερωμένη κοπή της πίτας του παραρτήματος Θήρας του Ερυθρού Σταυρού (8.2)

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Περιφερειακού Παραρτήματος Σαντορίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σας προσκαλεί στην εκδήλωση της κοπής της πίτας του που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014 στις 18.00 στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό κέντρο.

στελέχωση Κέντρου Υγείας Θήρας με Αγροτικούς Ιατρούς – αίτημα του Δήμου Θήρας

Ανακοίνωση σχετική με τα αιτήματα που είχε εκφράσει με επιστολή του (30.1) στον Υπ. υγείας εξέδωσε ο Δήμος Θήρας. Η ανακοίνωση, όπως αναφέρεται, απαντά σε επιστολή διαμαρτυρίας του κ. Χάλαρη, υποψήφιου στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, με θέμα τις σοβαρές ελλείψεις του Κ.Υ.

Σύμφωνα με το κείμενο του Δήμου Θήρας,

Κύριε Υπουργέ,
Το τελευταίο διάστημα έχω κληθεί επανειλημμένως από κοινωνικούς φορείς, άλλα και από τους εργαζομένους του Κέντρου Υγείας Θήρας, προκειμένου να ενημερωθώ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο νησί μας.

Η έλλειψη ιατρικού, παραϊατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού καθώς και η συχνή έλλειψη υγειονομικού υλικού, έχουν υποβαθμίσει σημαντικά το επίπεδο της παροχής υπηρεσιών.

Σας γνωρίζουμε τα εξής:
1.Αυτή τη στιγμή υπηρετεί ένας αγροτικός ιατρός από τους εννέα που απαιτούνται για την πλήρη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Θήρας και των περιφερειακών αγροτικών ιατρείων Θήρας και Θηρασίας.
2.Υπάρχει υποστελέχωση σε γιατρούς ειδικότητας και παρά ταύτα οι εναπομένοντας καλούνται, εκ περιτροπής, να στελεχώσουν τα ιατρεία των μικρών νησιών με αποτέλεσμα να μην μπορούν να λειτουργήσουν ούτε εφημερίες στο Κέντρο Υγείας Θήρας.
3.Πολλοί γιατροί που προσλαμβάνονται για το Κέντρο Υγείας Θήρας τοποθετούνται σε άλλα νησιά (π.χ. ορθοπεδικοί), με αποτέλεσμα να υπάρχουν κενά ειδικοτήτων.
4.Το προσωπικό του ΕΚΑΒ σήμερα απαρτίζουν τέσσερα (4) άτομα, ίσως από το επόμενο μήνα να μείνουν μόνο τρία, αριθμός που κάνει απαγορευτική τη λειτουργία του σε εικοσιτετράωρη (24) βάση.
5.Τεράστιες είναι οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό εξοπλισμό.

6.Ειδικότερα υπάρχουν ανάγκες σε:
•μηχανήματα παραγωγής ιατρικού οξυγόνου
•απινιδωτή τροχήλατο
•οξύμετρα, ωτοσκόπια, στηθοσκόπια, σετ χειρουργικών εργαλείων, πιεσόμετρα
•εξοπλισμό γυναικολογικού και μικροβιολογικού ιατρείου (καρέκλα, καρδιοτοκογράφος, υπέρηχος κλπ)
•αναλώσιμα, ιματισμό, ηλεκτρολογικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό κ.α.

Ως γνωρίζετε ο Δήμος Θήρας μέσω του Ιδρύματος Λούλας και Ευάγγελου Νομικού, ενισχύει, εδώ και αρκετά χρόνια, με χρήματα το Κέντρο Υγείας Θήρας προκειμένου να καλύπτονται ανάγκες σημαντικές.
Στη παρούσα χρονική περίοδο αποφασίσαμε να παρέχουμε και στέγη στους αγροτικούς γιατρούς και για τούτο παρακαλούμε όπως στις προκηρύξεις για την κάλυψη των θέσεων συμπεριληφθεί η ανωτέρω παροχή.

Ύστερα από τα ανωτέρω εκτεθέντα παρακαλούμε για την άμεση αντιμετώπιση των ελλείψεων.

προσπάθειες για την απεμπλοκή και υλοποίηση του βρεφονηπιακού σταθμού του Εμπορείου

Προσπάθειες για την απεμπλοκή και υλοποίηση του βρεφονηπιακού σταθμού του Εμπορείου καταβάλλονται από τον Δήμο Θήρας και την τεχνική του υπηρεσία το τελευταίο διάστημα  με σκοπό την υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου που θα δώσει λύση στις ανάγκες πολλών οικογενειών της περιοχής.


Οι προσπάθειες για την απεμπλοκή του έργου από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας με βάση τα δεδομένα του μετρούν αρκετά χρόνια, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι το τελευταίο διάστημα καταβάλλεται προσπάθεια με στόχο την έκδοση νέας οικοδομικής άδειας και την σύνταξη των τευχών δημοπράτησής του, μετά και την ολοκλήρωση των διαφόρων μελετών που απαιτούνται, μερικές εκ των οποίων έχουν ήδη ανατεθεί. 

Α.Ο. Θήρας - Παπάγου (15.2, 16.30 ΔΑΠΠΟΣ)

Ο επόμενος αγώνας του Α.Ο. Θήρας θα πραγματοποιηθεί στην έδρα του στο κλειστό γυμναστήριο της Σαντορίνης το Σάββατο 15.2 στις 16.30, με αντίπαλο την ομάδα του “Παπάγου”.


Ο Α.Ο. Θήρας παραμένει βαθμολογικά πρώτος στην κατηγορία του στην Α2. 

Πανιώνιος Σαντορίνης – Απάς Νάξου το Σάββατο 8.2 στις 16.00 στο πλαίσιο του πρωταθλήματος Κυκλάδων

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κλειστού γυμναστηρίου Σαντορίνης,

Στο κλειστό Γυμναστήριο του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ. το Σαββάτο 08-02-14 στις 16:00 θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας Καλαθοσφαίρισης Ανδρών στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της ΕΣΚΚ μεταξύ των ομάδων του Πανιώνιου Σαντορίνης και του Απάς τα Φανάρια Νάξου. 

Σύμφωνα με το κάλεσμα στο φίλαθλο κοινό του νησιού που εξέδωσε ο Πανιώνιος Σαντορίνης,

Ο Πανιώνιος Σαντορίνης καλεί όλους τους Σαντορινιούς το Σαββάτο το απόγευμα 8η Φεβρουαρίου στις 16:00 στο κλειστό γυμναστήριο του Δ.Α..Π.Π.Ο.Σ. να στηρίξει την ομάδα Μπάσκετ του νησιού μας στον αγώνα που δίνει με την ομάδα της Νάξου Απάς τα Φανάρια για το πρωτάθλημα ανδρών Καλαθοσφαίρισης της ΕΣΚΚ.

Η συμμετοχή του κόσμου και κυρίως των παιδιών πρέπει να είναι καθολική για να βοηθήσουμε την ομάδα να πάρει τη νίκη σ’αυτό τον δύσκολο αγώνα για την διεκδίκηση του φετινού Πρωταθλήματος.

ανακοίνωση του συνδυασμού της μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου για την συνεδρίαση (4.2) της οικονομικής επιτροπής της Π.Ν.Α.

Σύμφωνα με το κείμενο,

 Την Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2014 πραγματοποιήθηκε η 3η συνεδρίαση για το 2014 της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στη Σύρο και στη Ρόδο με τηλεδιάσκεψη.

Με εμφανέστατο άγχος - λόγω των τραγικών καταστροφών του Νοεμβρίου 2013- της περιφερειακής αρχής Ν. Αιγαίου εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή της Π.Ν.Α. (με θετική ψήφο των εκπροσώπων του συνδυασμού ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για τα νησιά μας στην Οικονομική Επιτροπή κ. Χάλαμπου Κόκκινου και κ. Γιώργου Παπαμανώλη)  τα πρακτικά της δημοπρασίας του έργου "Γέφυρα Κρεμαστής προϋπολογισμού 3,5 εκ. Ευρώ". Στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκαν ομόφωνα οι επιτροπές δημοπρασίας και ανάθεσης των έργων "Αποκατάσταση τεχνικού στην επαρχιακή οδό Κρεμαστής - Παστίδας" και στην "Εθνική οδό Ρόδου - Λίνδου".

Ψηφίσαμε θετικά επισημαίνοντας ότι η κατασκευή των ανωτέρω έργων και η συντήρηση των οδικών αξόνων έπρεπε να είχαν υλοποιηθεί πριν τις καταστροφικές συνέπειες της κακοκαιρίας που έπληξε τη Ρόδο το Νοέμβριο του 2013 και τον Ιανουάριο του 2014.

Οι καθυστερήσεις είναι τραγικές και μεγάλες οι πολιτικές ευθύνες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη συνεδρίαση απουσίαζαν, εισηγήσεις για υλοποίηση σοβαρών έργων στα νησιά των Κυκλάδων. Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι η Περιφερειακή αρχή Ν. Αιγαίου δεν έχει πρόγραμμα και αναπτυξιακό σχέδιο. Με "μερεμέτια" και "μπαλώματα" επιχειρεί να καλύψει τα λάθη και τις παραλείψεις της.

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για τα νησιά μας.

διακοπή ρεύματος στην Οία και την Θηρασία (8.2, 08:00-13:00)

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΗ το Σάββατο, 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014, ΘΑ ΓΙΝΕΙ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΗΡΑΣΙΑ
ΑΠΟ ΤΙΣ 08:00 ΩΣ ΤΙΣ 13:00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΛΟΓΩ ΕΚΤΕΛΕΣΕΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ.

Η επανατροφοδότηση θα γίνει χωρίς προειδοποίηση και μπορεί να γίνει πριν από την αναγραφόμενη ώρα, οπότε οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα θα πρέπει να θεωρείται ότι ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΥΠΟ ΤΑΣΗ. Οι καταναλωτές της Δ.Ε.Η. να είναι προετοιμασμένοι για τα ανωτέρω ώστε να μην προκύψουν προβλήματα από την επαναλειτουργία μηχανημάτων ή συσκευών. Για λόγους ασφαλείας απαγορεύεται η προσέγγιση στους αγωγούς ή σε άλλα στοιχεία του δικτύου, ακόμα και αν βρίσκονται στο έδαφος.


Τρίτη, Φεβρουαρίου 04, 2014

την δημοπράτηση του έργου ανάπλαση οδού στο Μεγαλοχώρι του Δήμου Θήρας αποφάσισε ομόφωνα η οικονομική επιτροπή του Δήμου Θήρας

Με ομόφωνη απόφασή της στις 31.1 η οικονομική επιτροπή του Δήμου Θήρας αποφάσισε,  μετά και την ολοκλήρωση της μελέτης της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου και την έγκρισή της από το Δημοτικό συμβούλιο, την δημοπράτηση με ανοιχτό διαγωνισμό του έργου “ανάπλαση οδού στο Μεγαλοχώρι του Δήμου Θήρας” προϋπολογισμού 114.00.
Ημερομηνία λήξης παραλαβής προσφορών ορίστηκε η 4.3  

επανεξελέγει πρόεδρος της “Εστίας” του Πύργου ο κ. Ιάκωβος Ζώρζος

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δραστήριου συλλόγου,

Την Κυριακή 02-02-2014 στο εντευκτήριο του Πολιτιστικού Συλλόγου ΕΣΤΙΑ ΠΥΡΓΟΥ ΚΑΛΛΙΣΤΗΣ ΘΗΡΑΣ διεξήχθησαν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Ευρέθησαν 215 εγγεγραμμένα μέλη και εξ αυτών εψήφισαν 137. Ευρέθησαν 137 ψηφοδέλτια, όλα έγκυρα.

Εξ αυτών έλαβαν: 
α) για το Διοικητικό Συμβούλιο
Βαμβακούσης Αντώνιος του Άγγελου, 61 ψήφους
Ζώρζος Δημήτριος του Ευαγγέλου, 20 ψήφους
Ζώρζος Ιάκωβος του Βασιλείου, 94 ψήφους
Κατσίπης Νεκτάριος του Δημητρίου, 39 ψήφους
Φύτρος Αντώνιος του Τζώρτζη, 83 ψήφους
Φύτρος Ιάκωβος του Δαμιανού, 51 ψήφους
Φύτρου Κυριακή του Ελευθερίου, 46 ψήφους

β) για την Εξελεγκτική Επιτροπή
Δαρζέντας Γεώργιος του Νικολάου, 94 ψήφους
Καμπίτσης Γεώργιος του Αντωνίου, 35 ψήφους

Τη Δευτέρα 03-02-2014 συνεδρίασε το σώμα για την ανάδειξη Προέδρου, Αντιπροέδρου, Γεν. Γραμματέα και Ταμία και για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο εξελέγησαν ομοφώνως οι :

ΠΡΟΕΔΡΟΣ, Ζώρζος Ιάκωβος του Βασιλείου
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ,  Φύτρος Αντώνιος του Τζώρτζη
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ,  Φύτρου Κυριακή του Ελευθερίου
ΤΑΜΙΑΣ, Ζώρζος Δημήτριος του Ευαγγέλου
ΜΕΛΗ, 1) Βαμβακούσης Αντώνιος του Άγγελου, 2) Κατσίπης Νεκτάριος του Δημητρίου και 3) Φύτρος Ιάκωβος του Δαμιανού

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ, Φύτρου Κυριακή 

η Παναγιά η Σέργενα στο Βόθωνα της Σαντορίνης, μέσα από την ματιά και το ιστολόγιο «αρμενιστής»

Ένα ενδιαφέρον κείμενο για την ιστορία και το παρόν της εκκλησίας της Παναγίας της Σέργενας στον Βόθωνα με αφορμή την πρόσφατη γιορτή της (2.2) αναρτήθηκε στην σελίδα “Αρμενιστής”.
Σύμφωνα με μέρος του κειμένου,

Διαβαίνοντας κάποιος την λαγκαδιά του Βόθωνα της Σαντορίνης, ώστε να φθάσει στην Παναγιά την Σέργενα, ή στην Παναγιά την Τρύπα, ναός πριν του 1700, μένει άφωνος τόσο από φυσική ομορφιά της περιοχής, όσο και από την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική παράδοση του οικισμού της περιοχής.
Εικόνα μαγευτική, έτσι ώστε ο επισκέπτης να παρασύρεται και να ταξιδεύει σε άλλους εξωτικούς και πανέμορφους χώρους.....!

Ο ναός είναι σκαμμένος μέσα στον «τράφο» μέσα σε λαγκαδιά και με ύψος περίπου των 20 μέτρων από το έδαφος, καθώς και με ανάλογα παράθυρα που χρησίμευαν για τον εξαερισμό του χώρου, αλλά και τον απόλυτο οπτικό έλεγχο της περιοχής!
Σύμφωνα λοιπόν με την παράδοση, αναφέρεται ότι ο αναφερόμενος ναός χρησίμευε στους κατοίκους της περιοχής  ως καταφύγιο, κατά την εποχή των πειρατών.


Το πλήρες κείμενο, χαρακτηριστικές φωτογραφίες από τις τελευταίες παρεμβάσεις των φίλων της Παναγίας της Σέργενας με σκοπό την δημιουργία δεύτερης εισόδου στην εκκλησία, αλλά και εικόνες από την φετινή γιορτή μπορείτε να δείτε εδώ : http://www.armenisths.blogspot.gr/2014/02/222014_3.html 

Ν. Χρυσόγελος: η παραίτησή μου από τη λίστα των Οικολόγων Πράσινων για τις ευρωεκλογές

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ευρωβουλευτή και περιφερειακού Συμβούλου Ν. Αιγαίου Νίκου Χρυσόγελου με τον συνδιασμό “οικολογικός άνεμος”, δεν πρόκειται να είναι ξανά υποψήφιος ευρωβουλευτής με το κόμμα των “οικολόγων πρασίνων”.

Σύμφωνα με μέρος του κειμένου του,

Μέσα σε ένα γκρίζο τοπίο, που διαμορφώνουν αφενός, η κρίση και οι καταστροφικές πολιτικές που προωθούνται και αφετέρου, ένα «όχι» που δεν συνοδεύεται από λύσεις, σημαντικό ποσοστό της κοινωνίας αναζητεί ή και συμμετέχει συνειδητά σε αλλαγές που γίνονται με πρωτοβουλία των πολιτών, από τα κάτω, σε τοπικό, παραγωγικό και κοινωνικό επίπεδο. Όμως, δεν εκπροσωπείται  πολιτικά, αν και αντιπροσωπεύει ένα νέο μοντέλο πολιτικής, μια πολιτική των πολιτών.  Οι Οικολόγοι Πράσινοι (ΟΠ) θα μπορούσαν να συνεργαστούν με αυτό το δημιουργικό κομμάτι της κοινωνίας και μαζί να διαμορφώσουν ένα εναλλακτικό, κοινωνικά ισορροπημένο, εναλλακτικό σχέδιο διεξόδου από την κρίση.  Το κάνουν τα μέλη τους στην περιφέρεια, οι εκλεγμένοι πράσινοι εκπρόσωποι σε περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια, καθώς και στο Ευρωκοινοβούλιο.

Όμως, ως κόμμα οι ΟΠ έχουν παγιδευτεί και αυτοί σε έναν κύκλο εσωστρέφειας λόγω της κυριαρχίας μιας μειοψηφίας που με μικρο-μηχανισμούς, διαδικασίες, πελατειακές σχέσεις και ίντριγκες καταφέρνει και ανατρέπει στην πράξη αποφάσεις της μεγάλης πλειοψηφίας των μελών για αλλαγές και στροφή προ την κοινωνία.

Το πρόβλημα επιδεινώθηκε εν όψει των ευρωεκλογών, την ίδια στιγμή που η πολιτική ταυτότητά τους γίνεται όλο και πιο συγκεχυμένη, παρά τις ξεκάθαρες και με μεγάλες πλειοψηφίες αποφάσεις συνεδρίων. 
Η διαδικασία της εκλογής της ευρωλίστας ήταν από μόνη της πρόβλημα. Το αποτέλεσμα θα μπορούσε, όμως, να γίνει αποδεκτό από όλους και όλες, αρκεί να υπήρχε πολιτική δέσμευση σε ένα ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα.
Δυστυχώς, δυο προσπάθειες στο Πανελλαδικό Συμβούλιο των ΟΠ και πολλά άλλα φαινόμενα που ακολούθησαν δεν οδήγησαν σε αποσαφήνιση της πολιτικής ταυτότητας και των κανόνων, αλλά σε μεγαλύτερη σύγχυση.
Το πολιτικό κείμενο που είχε κατατεθεί, δεν υπερψηφίστηκε, αν και επικέντρωνε σε μια σειρά αυτονόητα θέματα: «κριτική και αυτοκριτική για τον τρόπο που έγινε η διαδικασία εκλογής της λίστας των ΟΠ για τις ευρωεκλογές», «δέσμευση όλων από τις αποφάσεις των συνεδρίων των ΟΠ, το πολιτικό πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος και τη δουλειά στο Ευρωκοινοβούλιο», «η Ευρώπη είναι το σπίτι μας και γι αυτό θέλουμε να την αλλάξουμε, όπως και την Ελλάδα», «θα σταθούμε εμπόδιο στους λαϊκιστές, τους εθνικιστές, τους ευρωσκεπτικιστές που παραπλανούν τους πολίτες προβάλλοντας ότι θα ζήσουμε καλύτερα αν κατεδαφίσουμε την Ευρώπη»,  «βασικός πυλώνας των ΟΠ εκτός από την πράσινη πολιτική για την οικονομία, την απασχόληση και την προστασία του περιβάλλοντος είναι η αποφασιστική προώθηση της ισότητας των φύλων, η άρση των διακρίσεων που βασίζονται στην καταγωγή, το φύλλο, τις σεξουαλικές επιλογές, τη γλώσσα ή το χρώμα»,  «η προστασία της ανθρώπινης ζωής είναι αδιαπραγμάτευτη αξία», «αποστασιοποίηση από οποιαδήποτε δικαιολογία κι αν προβάλλεται για την αφαίρεση ανθρώπινης ζωής σε πολιτική βάση», «δέσμευση ότι θα αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά κάθε είδους μηχανισμό που έχει δημιουργηθεί στο εσωτερικό των ΟΠ, που με πλασματικά μέλη, αδιαφανείς διαδικασίες, συμπεριφορές και πρακτικές που δεν συνάδουν με πράσινο και δημοκρατικό κόμμα, ασχολείται με την εξυπηρέτηση ιδιοτελών, προσωπικών συμφερόντων, αντί όλοι να εργάζονται για το κοινό καλό» κ.α.

Η παραίτηση μου - όσο και άλλων μελών - από την λίστα των Οικολόγων Πράσινων μετά από αυτά ήταν πια μονόδρομος. Δεν είναι μια ένδειξη προσωπικής δυσαρέσκειας. Ήταν απόφαση δύσκολη, αλλά σαφώς πολιτική. Θέλω να πιστεύω σύμφωνα με τις πολιτικές απαντήσεις που πρέπει να δοθούν σε σχέση με την κρίση, αλλά και με τις αξίες και το ήθος που χρειάζεται να κυριαρχήσουν στην πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας.

Προσωπικά, θα μπορούσα να μείνω στη λίστα, παρά τα σημαντικά προβλήματα, και να είμαι ξανά ευρωβουλευτής το δεύτερο μισό της θητείας. Θα ήταν μια βολική προσωπική επιλογή. Αλλά θα ήταν συνεπής με την υποχρέωση που έχουμε να αλλάξουμε την πολιτική και τον τρόπο που ασκείται αυτή;  Η ευθύνη όλων μας είναι να μην σιωπούμε όταν λόγια και έργα δεν ταυτίζονται, να μην αποδεχόμαστε την κυριαρχία των μηχανισμών και των καιροσκόπων.  

Προσωπικά δεν πρόκειται να εμπλακώ  σε κομματικά σχέδια άλλων πολιτικών χώρων, αφού οι επιλογές μου παραμένουν πράσινες. Σίγουρα, όμως, χρειάζεται μια εναλλακτική πράσινη πολιτική παρέμβαση που θα διαμορφωθεί με τη συμμετοχή ενεργών πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που θα προωθούν ανατροπές και μεταρρυθμίσεις,  λύσεις στα προβλήματα της ανεργίας, της οικονομίας, της κοινωνικής συνοχής, της ευρωπαϊκής  ολοκλήρωσης, του δημοκρατικού ελλείμματος.  Η συνάντηση της πλειοψηφίας των μελών των ΟΠ, που είναι πράγματι κοινωνικά ενεργοί πολίτες,  με δημιουργικές δυνάμεις μέσα στην κοινωνία μπορεί  να κάνει τη διαφορά, υπερβαίνοντας το σημερινό κομματικό σχήμα.

Στην σελίδα http://www.chrysogelos.gr/newsite/  μπορείτε να δείτε τις προτάσεις του κ. Χρυσόγελου που κατατέθηκαν στο Πανελλαδικό Συμβούλιο των οικολόγων πρασίνων. 

κοπή πίτας της τοπικής κοινότητας Οίας (9.2)

Σύμφωνα με πρόσκλησή της,

Η Τοπική Κοινότητα Οίας σας προσκαλεί στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Κυριακής 9 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 11:00 στο Τοπικό Κοινοτικό Κατάστημα.

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Τοπικής Κοινότητας Οίας. 

εκδήλωση με τίτλο «Σαντορίνη αγάπη μου» (9.2)

Σε μια γευστική συνάντηση με τίτλο «Σαντορίνη αγάπη μου» με .. γευσεις από την Σαντορίνη, μας καλεί η διοργανώτριά της Νίκη Σωτηροπούλου την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στις 14.30 το μεσημέρι.
Σύμφωνα με την πρόσκληση των διοργανωτών,

Αν θέλετε να γνωρίσετε τις αυθεντικές γεύσεις της Σαντορίνης, μαγειρεμένες από ντόπιους, αυτό είναι το event για εσάς.

Ελάτε να δείτε πως παρασκευάζονται παραδοσιακά πιάτα Σαντορίνης, να γευτείτε μεζέδες και να πιείτε άφθονο σαντορινιό κρασί!

Για πληροφορίες σχετικές με την εκδήλωση μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα : http://www.spoonmates.com/#/event/155 

σταθερά από τις πρώτες η Σαντορίνη και στο http://www.sightsmap.com

Μπορεί ακόμη να μην έχει δημιουργηθεί ανάλογη λίστα με τις πιο φωτογραφημένες περιοχές της γης (διόλου απίθανο να το δούμε κι αυτό το επόμενο διάστημα..) πλήν όμως η Σαντορίνη φαίνεται να βρίσκεται σε μια από τις καλύτερες θέσεις στο νέο εργαλείο http://www.sightsmap.com/ που παρουσίασε τις προηγούμενες μέρες η google και αφορά έναν ψηφιακό χάρτη στον οποίο εμφανίζονται με διάφορα χρώματα ανάλογα με .. τον όγκο και την ποσότητα των φωτογραφιών που υπάρχουν γι αυτές τόσο στο picasa και στο googlemaps όσο και σε άλλα εργαλεία και ψηφιακού χάρτες στο διαδίκτυο.


Το http://www.sightsmap.com/ λειτουργεί ως ένας ψηφιακός μετρητής και φωτογραφικό agreegatorάκι για όλες τις περιοχές της γής, με τις περιοχές για τις οποίες έχουν αναρτηθεί σε διάφορα εργαλεία του διαδικτύου οι περισσότερες φωτογραφίες, να εμφανίζονται με εντονότερα χρώματα. 

ανακοίνωση του μελισσοκομικού συνεταιρισμού Θήρας και Θηρασιάς

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, ο μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Θήρας και Θηρασιάς «καλλίστη» ενημερώνει τους μελισσοκόμους της Σαντορίνης και  Θηρασιάς να προσέλθουν στα γραφεία του προκειμένου να δηλώσουν τα μελισσοσμήνη που κατέχουν και παράλληλα να εγγραφούν στον Σύλλογο.


Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι όσοι μελισσοκόμοι δεν ανήκουν στον συνεταιρισμό, δεν μπορούν να συμμετέχουν στα προγράμματα επιδοτήσεων που δίνονται στο μέτρο οικονομικών ενισχύσεων των μικρών νησιών του Αιγαίου. 

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 03, 2014

Ένωση Λεμβούχων Θήρας, σε σταθερά αναπτυξιακή πορεία. Το νέο της σκάφος «Σαντορίνη» ναυπηγεί η Ε.Λ.Θ.

Το νέο της σκάφος -μετά την ολοκλήρωση πέρσι την Άνοιξη του «Γαρμπή» και την δρομολόγησή του για την εξυπηρέτηση των επιβατών των κρουαζιεροπλοίων καθώς και εκδρομών που πραγματοποιούνται σε γειτονικά νησιά της Σαντορίνης- ξεκίνησε να κατασκευάζει και φέτος τον χειμώνα (τον Νοέμβρη του 2013) η πάντοτε δραστήρια και δημιουργική Ένωση Λεμβούχων της Σαντορίνης.

Το νέο σκάφος αναμένεται να ονομαστεί «Σαντορίνη» και θα αποτελέσει το νέο, δίδυμο κόσμημα της Ε.Λ.Σ. καθώς θα έχει το ίδιο μέγεθος (αν και θα είναι ελαφρώς μεγαλύτερο) και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του «Γαρμπή» ενώ έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται με την υποστήριξη της ομάδας του ναυπηγού κ. Ελευθεράκη στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της Ένωσης Λεμβούχων Θήρας στην Βλυχάδα.

Το νέο σκάφος αναμένεται να ολοκληρωθεί και να δρομολογηθεί το καλοκαίρι του 2014, στις ίδιες υπηρεσίες όπως και ο «Γαρμπής», για την εξυπηρέτηση δηλαδή των επιβατών των κρουαζιεροπλοίων καθώς και για προγραμματισμένες εκδρομές στην Ίο και σε άλλα νησιά της Επαρχείας Θήρας.
Καλή συνέχεια και επιτυχία!

Όπως άλλωστε είχαμε αναφέρει και σε παλαιότερη ανάρτηση πρίν από έναν περίπου χρόνο, στις 30.11.2012, http://www.exoumekaileme.com/2012/11/blog-post_5736.html

Εάν όχι το μοναδικό, ένα από τα -δυστυχώς- ελάχιστα σκάφη που κατασκευάζονται αυτήν την εποχή στην Ελλάδα, ναυπηγεί το τελευταίο διάστημα στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της στην περιοχή της Βλυχάδας της Σαντορίνης, η Ένωση Λεμβούχων Θήρας.

Το νέο σκάφος αναμένεται να ολοκληρωθεί τους πρώτους μήνες του 2013 και να προστεθεί άμεσα στον στόλο των 25 σκαφών της.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της, η Ένωση Λεμβούχων Θήρας έχει σκοπό να κατασκευάσει στα ιδιόκτητα ναυπηγεία της, συνολικά 4 νέα σκάφη, με τα δύο πρώτα να παραδίδονται το 2013 και τα άλλα δύο το 2014.

Η Ένωση Λεμβούχων Θήρας με το νεότευκτο σκάφος της θα είναι σε θέση να παρέχει υπηρεσίες μεταφοράς επιβατών, ακόμη και μέσω επιδοτούμενων δρομολογίων στα νησιά της επαρχίας Θήρας (του νησιωτικού συμπλέγματος της Σαντορίνης) καθ όλη την διάρκεια του χρόνου και ιδίως τους χειμερινούς μήνες οπώτε και η ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών είναι δυσχερής, με την κατάσταση, λόγο και των περικοπών κονδυλίων του Υπουργείου Ναυτιλίας για τις επιδοτούμενες γραμμές (κατά 13 εκ. ευρώ το 2013) να αναμένεται να δυσχεράνει ακόμη περισσότερο, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην επικοινωνία μεταξύ τους, των μικρών -και οχι μόνο- νησιών.

Το νέο σκάφος θα έχει την δυνατότητα να μεταφέρει 200 επιβάτες, η ταχύτητά του θα ξεπερνά τους 20 κόμβους, ενω θα εξοπλιστεί με σύγχρονα μηχανήματα που θα του επιτρέπουν να ταξιδεύει ακόμη και με δύσκολους χειμωνιάτικους καιρούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ένωση Λεμβούχων Θήρας είναι σταθερά μια από τις κερδοφόρες επιχειρήσεις στην Σαντορίνη που συνεχίζουν να ακολουθούν αναπτυξιακό πρόγραμμα, αντιλαμβανόμενες πάντοτε έγκαιρα τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της κάθε εποχής.

Η Ένωση Λεμβούχων Θήρας παρέχει λεμβουχικές (θαλάσσιες μεταφορικές) υπηρεσίες στην περιοχή της Σαντορίνης με τα ιδιόκτητα σκάφη της και με το μόνιμο προσωπικό της που ξεπερνά τα 70 άτομα.


Ένα από τα κύρια αντικείμενά της είναι η ασφαλής και γρήγορη μεταφορά των επιβατών των κρουαζιεροπλοίων που προσεγγίζουν τον όρμο των Φηρών, μιας και το νησί δεν διαθέτει λιμένα πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων, εξ αιτίας της έλλειψης του οποίου, προέκυψε άλλωστε και η ανάγκη δραστηριοποίησης ενός σύγχρονου στόλου πλοιαρίων για την από-επιβίβαση στην Σαντορίνη των επιβατών των πλοίων της κρουαζιέρας. 

ο Μπενέτος Σταύρου ο υποψήφιος του Συριζα για την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Στην υποψηφιότητα του Μπενέτου Σταύρου, δημάρχου Λειψών, κατέληξε η κεντρική επιτροπή του Συριζα που επεξεργάστηκε τις προτάσεις και τις υποψηφιότητες που τις κατατέθηκαν για το σύνολο της χώρας σε ότι αφορά τις εκλογές για την ανάδειξη περιφερειαρχών.

Σε ότι αφορά την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, οι αρχικές προβλέψεις αλλά και εκτιμήσεις που ήθελαν υποψήφιος Περιφερειάρχης να τίθεται ο βουλευτής Κυκλάδων κ. Συρμαλένιος ανατράπηκαν, μετά την πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας να προκρίνει την υποψηφιότητα του κ. Σταύρου σημερινού δημάρχου Λειψών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υποστήριξη και πρόκριση της υποψηφιότητας του δημάρχου Λειψών κ. Σταυρου, φέρεται να προέκυψε ως αποτέλεσμα των απόψεων ότι η υποψηφιότητα του κ. Συρμαλένιου θα διέκοπτε την κατά γενική ομολογία επιτυχημένη και παραγωγική του δραστηριότητα ως βουλευτή Κυκλάδων, ενώ συνολικότερα η γραμμή του κόμματος ήταν στις εκλογές για την αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν νέα πρόσωπα  ή τουλάχιστο να μην ανατραπούν οι υφιστάμενες ισοροπίες καθώς και το έργο που παράγεται στην κοινοβουλευτική ομάδα.

Ο κ. Σταύρου εξελέγει δήμαρχος του μικρού νησιού των Δωδεκανήσων στις εκλογές του 2010 για έβδομη συνεχόμενη φορά.

η Λίλα Καφαντάρη η υποψήφια του ΚΚΕ για την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Ο  γ.γ. της ΚΕ του κομουνιστικού κόμματος Ελλάδας, Δημήτρης Κουτσούμπας έδωσε σε εκδήλωση στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» στην δημοσιότητα τους υποψήφιους περιφερειάρχες και αντιπεριφερειάρχες καθώς και τους υποψήφιους δημάρχους σε όλους τους βασικούς δήμους της χώρας.


Σε ότι αφορά το Ν. Αιγαίο επελέγει να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για Περιφερειάρχης η  περιφερειακή σύμβουλος, ηθοποιός Λίλα Καφαντάρη. 

δημοτική κίνηση “Ε.Μ.Ε.Ι.Σ” - πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών – ανακοίνωση

Σύμφωνα με το κείμενο που συνοδεύει την ανακοίνωση της δημιουργίας της νέας ομάδας που θα συμμετάσχει στις Δημοτικές εκλογές του Μαίου για τον Δήμο Θήρας,

Το εναρκτήριο λάκτισμα για τη δημιουργία μιας νέας εναλλακτικής κίνησης στα δημοτικά πράγματα της Σαντορίνης και της Θηρασιάς δόθηκε την περασμένη Τετάρτη (29-1-2014) στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΑΠΠΟΣ, με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους πολίτες.

Κοινή διαπίστωση όλων, όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα να συζητήσουν και να προβληματιστούν πάνω στο σχέδιο διακήρυξης, που είχε κυκλοφορήσει  από χέρι σε χέρι τις προηγούμενες μέρες, είναι :
Η ανάγκη να συγκροτηθεί μια δημοτική παράταξη μέσα από ανοιχτές διαδικασίες και φυσικά με τη συμμετοχή των ίδιων των πολιτών.

Αυτό είναι καταρχήν το σημείο  διαφοροποίησής  μας  από τους ήδη υπάρχοντες συνδυασμούς, που διεκδικούν την ψήφο των συμπολιτών μας μέσω της ανάθεσης και της εξουσιοδότησης των δημοτικών αρχόντων.

Στο πλαίσιο της ιδρυτικής αυτής συνάντησης και ύστερα από πολύωρη ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των παραβρεθέντων εξελέγη 9μελές συντονιστικό όργανο, το οποίο θα προωθήσει τα επόμενα βήματα του εγχειρήματος : την ενημέρωση των πολιτών για την πρωτοβουλία που ξεκινάει    και βέβαια τη συγκρότηση ομάδων εργασίας για την επεξεργασία των θέσεων και των στόχων  μας.
Επισυνάπτεται το σχέδιο διακήρυξης, που έχει ήδη υπογραφεί από δεκάδες συμπολίτες μας.
Το Συντονιστικό της Δημοτικής Κίνησης  “ Ε.Μ.Ε.Ι.Σ “


Η ιδρυτική διακήρυξη της πρωτοβουλίας είχε παρουσιαστεί σε νωρίτερη ανάρτηση (1.2) η οποία ακολουθεί. 

συνάντηση στελεχών του Σύριζα Σαντορίνης για την προετοιμασία του ψηφοδελτίου για τις δημοτικές εκλογές (29.1) – νεότερα σχετικά με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου

Συνάντηση μελών και στελεχών του Συριζα Σαντορίνης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29.1.2014 με σκοπό την συζήτηση του ζητήματος της συγκρότησης και στελέχωσης του ψηφοδελτίου της Σαντορίνης, στο πλαίσιο της «καθόδου» του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αυτόνομο ψηφοδέλτιο στην Σαντορίνη, όσο και σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας.

Ως αποτέλεσμα της συνάντησης αποφασίστηκε η δημιουργία επιτροπής που θα επεξεργαστεί και θα καταλήξει σε προτάσεις για τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν το νησί, καθώς και των ανθρώπων που θα μπορέσουν να τις υποστηρίξουν, αυτές, αλλά και το προφίλ του κόμματος.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκε και συζητήθηκε κείμενο θέσεων με τις αρχές και προτεραιότητες της πρωτοβουλίας.]

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Συριζα βρίσκεται σε περίοδο έντονων συζητήσεων σχετικά με το ποιοι θα επιλεγούν να εκφράσουν τις θέσεις του κόμματος για την Αυτοδιοίκηση, με τις υποψηφιότητες για τις 13 περιφέρειες της χώρας να κλειδώνουν αυτό το Σαββατοκύριακο.

Οι προτάσεις του προέδρου του κόμματος αναμένεται να εγκριθούν την Κυριακή 2.2 με ψηφοφορία, με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Κ.Ε. του Συριζα που ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου 1.2.

Σε ότι αφορά την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, οι αρχικές προβλέψεις αλλά και εκτιμήσεις που ήθελαν υποψήφιος Περιφερειάρχης να τίθεται ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος φαίνεται να ανατρέπονται, με την πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας να προκρίνει την υποψηφιότητα του Σταύρου Μπενέτου, σημερινού δημάρχου Λειψών.

Το κείμενο που διανεμήθηκε στην συνάντηση των μελών του Συριζα Σαντορίνης είναι το εξής :

ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ

Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. Οι πολίτες της Σαντορίνης και της Θηρασιάς

Ενδιαφερόμαστε, Μετέχουμε, Ενεργούμε Ισότιμα, Συνεργαζόμαστε

Εμείς, οι πολίτες της Σαντορίνης και της Θηρασιάς, άνθρωποι με άποψη για τα προβλήματα του τόπου μας, δραστηριοποιημένοι σε κινήματα κοινωνικά, αλληλεγγύης, περιβαλλοντικά και πολιτιστικά, ενεργοί πολίτες, επιδιώκουμε να συναντηθούμε με όλους σας.

Οραμά μας είναι η ισόρροπη ανάπτυξη του τόπου μας ώστε να συνυπάρχουν αρμονικά ο πρωτογενής και ο τουριστικός τομέας, προστατεύοντας παράλληλα το ιδιαίτερο φυσικό και οικιστικό τοπίο των νησιών μας. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η θεσμοθέτηση ενός χωροταξικού σχεδιασμού με προσανατολισμό τη βιώσιμη πράσινη ανάπτυξη.

Η πρωτοβουλία μας αυτή για συγκρότηση μιας δημοτικής κίνησης, που θα προκύψει ύστερα από συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με όλους τους πολίτες, δεν θέλουμε να είναι προσωποκεντρική, να έχει δεσμεύσεις κομματικές, συντεχνιακές, οικονομικές, τοπικιστικές. Θέλουμε μια κίνηση ισότιμων ενεργών δημοτών, που θα αποφασίζουν, μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, ποιος θα τους εκπροσωπεί στην κοινωνία και τους θεσμούς. Είναι ένα εγχείρημα με συνέχεια, που η δυναμική του δεν θα εξαντληθεί στις δημοτικές εκλογές, αλλά θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και μετά.

Η κίνηση μας θέλουμε να είναι μια αδέσμευτη, πολυφωνική, αγωνιστική συλλογικότητα, που στοχεύει στην ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών και τη δημιουργική πολιτική παρέμβαση στα δημοτικά δρώμενα, όχι μόνο από την εκλογική διαδικασία. Επιδιώκουμε την ευρύτερη δυνατή συσπείρωση όχι μόνο προσώπων αλλά και φορέων που έχουν συνειδητοποιήσει τις καταστροφικές συνέπειες των μνημονιακών πολιτικών και την ανάγκη για την ανατροπή τους.

ΕΜΕΙΣ θα διεκδικήσουμε ένα δήμο που θα:

•Προωθεί εναλλακτικούς τρόπους βιώσιμης ανάπτυξης (πχ. ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, διαχείριση υδάτινων πόρων).
•Προβάλλει το συγκριτικό πλεονέκτημα του τόπου μας ως διεθνώς αναγνωρισμένου τουριστικού προορισμού και θα επιδιώκει το τουριστικό προϊόν να διαχυθεί ισόρροπα σε όλα τα χωριά της Σαντορίνης και της Θηρασιάς.
•Εστιάζει στον πολιτισμό.
•Στηρίζει τον πρωτογενή τομέα με την δημιουργία υποδομών για την ενίσχυση και διαφύλαξη της ιδιαιτερότητας των τοπικών μας προϊόντων και την προώθηση τους στην εγχώρια και διεθνή αγορά (δημιουργία δημοτικής αγοράς με θεματικές εκθέσεις).
•Αφήνει «χώρο» στους πολίτες του, ώστε να συναντιέται με τις πρωτοβουλίες και τα κινήματά τους, ένα δήμο δημοκρατικό που θα δεσμεύεται από τις αποφάσεις των λαϊκών συνελεύσεων.
•Υπερασπίζεται τους δημόσιους ελεύθερους χώρους με στόχο την ανθρώπινη διαβίωση σε αρμονική σχέση με το περιβάλλον.
•Δίνει άμεσα δυνατότητες ανάπτυξης και στην αποκλεισμένη Θηρασιά μας που μέχρι τώρα οι κάτοικοι της νιώθουν και είναι εγκαταλελειμμένοι, δυνατότητες που θα δημιουργήσουν τις αναγκαίες συνθήκες παραμονής των Θηρασιωτών στο νησί τους.
•Αντιπαλεύει τις καταστροφικές συνέπειες του Καλλικράτη: την περικοπή των κοινωνικών δαπανών και των οικονομικών πόρων, την υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών, τις απολύσεις, τον εκτοπισμό των δημοτών από τα κέντρα λήψης αποφάσεων, τον ασφυκτικό έλεγχο της κεντρικής εξουσίας. Ωστόσο και μέσα στο Καλλικρατικό πλαίσιο θα εφαρμόσει τους θεσμούς συμμετοχής των πολιτών, ώστε να μην είναι θεατές ( Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών, τοπικά δημοψηφίσματα, τοπικές συνελεύσεις).
•Είναι όχι απλώς παρών, αλλά θα αγωνίζεται δυναμικά για την επίλυση των ζωτικών προβλημάτων των νησιών μας. 

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

νοσοκομείο με δημόσιο χαρακτήρα
ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων
ανέλκυση του Sea Diamond
εκσυγχρονισμός του εργοστασίου της ΔΕΗ
ολοκλήρωση μονάδων αφαλάτωσης και δικτύων ύδρευσης-αποχέτευσης επαρκών για όλους τους πολίτες
σύγχρονη μελέτη για το οδικό δίκτυο των νησιών μας
μελέτη για την αναγκαιότητα νέου λιμανιού
διατήρηση των παραδοσιακών οικισμών και του φυσικού τοπίου    
περαιτέρω ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων


Για μας, η ουσία της πολιτικής είναι η συμμετοχή, και όχι η διαμεσολάβηση και η ανάθεση. Στόχος μας είναι η δημιουργία μιας μεγάλης αντιμνημονιακής, ριζοσπαστικής, κινηματικής, δημοκρατικής, οικολογικής και αλληλέγγυας προς τους πολίτες παράταξης, που θα καταπολεμά εμπράκτως τη φτώχεια, τον κοινωνικό αποκλεισμό και το ρατσισμό.

2-3 ο Α.Ο. Θήρας με την «Θέτιδα» - νίκη των κοριτσιών του Ήφαιστου στον αγώνα τους με τον Παναξιακό

Δεν τα κατάφερε το Σάββατο 1.2 στον αγώνα του με την Θέτιδα ο Α.Ο. Θήρας ο οποίος ηττήθηκε στην έδρα του με τελικό αποτέλεσμα 2-3 στα σετ.

Παρά την ήττα του ο Α.Ο. Θήρας παραμένει βαθμολογικά πρώτος στην κατηγορία του στην Α2.
Ο επόμενος αγώνας του Α.Ο. Θήρας θα πραγματοποιηθεί στην έδρα του στο κλειστό γυμναστήριο της Σαντορίνης το Σάββατο 15.2 στις 16.30, με αντίπαλο την ομάδα του “Παπάγου”.

Μια ακόμη νίκη κατάφεραν όμως να κατακτήσουν τα κορίτσια του Ήφαιστου (της ομάδας βόλει κορασίδων της Σαντορίνης) στον αγώνα τους με την ομάδα του Παναξιακού το Σάββατο 1.2 στο κλειστό γυμναστήριο της Σαντορίνης, με τελικό σετ 3 – 1.

Ο Ήφαιστος βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας στο Κυκλαδίτικο πρωτάθλημα βόλει κορασίδων.

ανακοίνωση του Δήμου Θήρας - τον Σεπτέμβριο η λειτουργία του σχολείου δεύτερης ευκαιρίας στη Σαντορίνη

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας,

Το Σεπτέμβριο 2014 θα ξεκινήσουν τα μαθήματα του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στη Σαντορίνη. Το Δήμαρχο διαβεβαίωσε στέλεχος του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων μετά την έντονη διαμαρτυρία του καθώς δεν ξεκίνησαν τα μαθήματα τον Ιανουάριο, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.

Αιτήσεις εγγραφής στο ΣΔΕ μπορούν να υποβάλλουν από σήμερα οι ενδιαφερόμενοι και καθ΄ όλη τη διάρκεια έτους.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας:
- Απευθύνεται μόνο σε ενήλικες που δεν έχουν ολοκληρώσει την εννεάχρονη  υποχρεωτική εκπαίδευση και έχουν απολυτήριο Δημοτικού.
- Παρέχεται τίτλος ισότιμος με το απολυτήριο Γυμνασίου, σε 2 χρόνια,
- Τα μαθήματα γίνονται απογευματινές ώρες, από Δευτέρα ως Παρασκευή.
- Τα μαθήματα και οι δραστηριότητες ολοκληρώνονται στο Σχολείο.
- Έμφαση δίνεται στην απόκτηση βασικών προσόντων, στη χρήση νέων τεχνολογιών, στην εκμάθηση ξένης γλώσσας, σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού και στην ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων.
- Η φοίτηση είναι δωρεάν.       

Έγγραφα που απαιτούνται για την εγγραφή :
•Αίτηση, δίνεται στα καθορισμένα γραφεία εγγραφών
•Απολυτήριο Δημοτικού Σχολείου ή αντίστοιχος τίτλος
•Πιστοποιητικό γέννησης

Για εγγραφές και πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Ιδιαίτερο Γραφείο Δημάρχου: 22863 60101/109.

oλοκληρωμένη η φετινή παρουσία της Ελλάδας στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού EMITT στην Κωσταντινούπολη (30.1-2.2)

H Διεθνής Έκθεση Τουρισμού EMITT, συγκαταλέγεται στις πέντε μεγαλύτερες του κόσμου. Διεξάγεται κάθε χρόνο από το 1997 στην Κωνσταντινούπολη με πάνω από 4.000 εκθέτες, 60.000 επαγγελματίες του τουρισμού και περισσότερους από 100.000 επισκέπτες από 60 χώρες.

Η διάρκεια της έκθεσης είναι 4 μέρες εκ των οποίων οι δύο πρώτες είναι μόνο για τους επαγγελματίες του τουρισμού. Στα πλαίσια της διοργάνωσης λαμβάνουν χώρα διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκθέσεις και παρουσιάσεις.

Στην φετινή 19η ΕΜΙΤΤ η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από την «Μυθική Πελοπόννησο» που ταξίδεψε την Κωνσταντινούπολη στις εικόνες και γεύσεις της Πελλοπονήσου αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας.

Την έκθεση παρακολούθησε και συμμετείχε ως επιχειρηματίας, ο υπεύθυνος  του ξενοδοχειακού συγκροτήματος caldera collection και Γ.Γ. της Ένωσης ξενοδόχων Σαντορίνης, Ανδρέας Πατηνιώτης. 

ανακοίνωση της ένωσης πολυτέκνων Σαντορίνης

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Η Ιερά Μητρόπολη Θήρας Αμοργού και Νήσων και η Ένωση Πολυτέκνων Σαντορίνης σας ανακοινώνουν  ότι θα μοιραστεί Λάδι  σε όλους τους Πολύτεκνους που ανήκουν στην ένωση μας και στους άπορους που έχουν εγκριθεί ύστερα από τον έλεγχο του Υπουργείου.

Η διανομή θα γίνει  ως εξής :
Τετάρτη   05/02/14 έως και Σάββατο  08/02/14  από τις 11:00 πμ.-16:00 μμ. . στο Βόθωνα στο γήπεδο του μπάσκετ.

Οι πολύτεκνοι καλείστε να έχετε μαζί σας την κάρτα των πολυτέκνων και οι άποροι ένα εκκαθαριστικό της εφορίας .                                        

Για την Ένωση Πολυτέκνων Σαντορίνης, Ο Πρόεδρος, Χαράλαμπος Δαρζέντας

σεμινάριο από τον σύλλογο λογιστών Θήρας (6.2)

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του,

Ο Σύλλογος λογιστών Θήρας ανακοινώνει την διοργάνωση μονοήμερου σεμιναρίου σε θέματα του κώδικα φορολογικής απεικόνισης συναλλαγών στο οποίο θα παρουσιαστούν όλες οι πρόσφατες αλλαγές και θα απαντηθούν εξειδικευμένα θέματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις του νησιού.
Εισηγητής του σεμιναρίου θα είναι ο κ. Παλαιολόγος Λιάζος, σύμβουλος επιχειρήσεων.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014, 12.30 – 16.00 στο ΥΦΕΝ με κόστος συμμετοχής 90 ευρώ ανα άτομο.
Δηλώσεις συμμετοχή θα γίνονται δεκτές εως τις 5.2


Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τους κυρίους Κεφαλληνό, Νανούρη και Θεοδωρόπουλο στα τηλέφωνα 71500, 33939, και 83105

εγκαίνια των κτηριακών υποδομών του Πανεπιστημίου Αιγαίου από τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Π.Ν.Α.,

Τις ανακαινισμένες κτιριακές υποδομές του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο εγκαινίασε την Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου, ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, μαζί με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθ. κ. Πάρι Τσάρτα, και τον Κοσμήτορα, καθ. κ. Κώστα Βρατσάλη.

Το συγκεκριμένο έργο επανακατασκευής και συντήρησης του κτιρίου προϋπολογισμού 4 εκ. ευρώ, χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ και αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου χρηματοδότησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, συνολικού ύψους 11 εκ. ευρώ. Περίπου 2 εκ. προορίζονται για την αναβάθμιση του εξοπλισμού του ιδρύματος και 5 εκ. για την αγορά ξενοδοχειακής μονάδας που θα μετατραπεί σε φοιτητική εστία.

Στην συνέντευξη Τύπου ο Περιφερειάρχης διαβεβαίωσε ότι τόσο το  Μουσείο Νεότερης Ιστορίας Δωδεκανήσου, όσο και το Παλαιοντολογικό Μουσείο Αρχαγγέλου (προϋπολογισμών 1,3 εκ. ευρώ και 1,4 εκ. ευρώ αντίστοιχα), θα παραχωρηθούν στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου για να αξιοποιηθούν ως φορείς εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Πανεπιστημίου και ως εκθεσιακοί χώροι αρχαιολογικού και αρχειακού υλικού.

Επίσης, ο κ. Μαχαιρίδης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι έχουν διατεθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού δύο κτίρια μέσα στην Παλιά Πόλη της Ρόδου, ώστε να συντηρηθούν και να αξιοποιηθούν ως φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Επιπλέον των παραπάνω κτιρίων, η Περιφέρεια διεκδικεί 25 εγκαταλελειμμένες κατοικίες εντός της Παλιάς Πόλης της Ρόδου, ώστε και αυτά να μετατραπούν σε φοιτητικές εστίες.