Παρασκευή, Ιουνίου 22, 2012

απόψε τα χορευτικά του Συλλόγου των Κρητών Σαντορίνης

Απόψε Παρασκευή 22 Ιουνίου στις 20.00 (ακριβώς, ώστε οι .. ενδιαφερόμενοι να .. προλάβουν το ποδοσφαιρικό ντέρμπι!) στο Οινοποιείο Κουτσογιαννόπουλου θα πραγματοποιηθεί η φετινή εκδήλωση για την παρουσίαση τωνχορευτικών σχημάτων του Συλλόγου Κρητών Σαντορίνης “το Αρκάδι”. Η εκδήλωση έχει τίτλο «οι αέναοι χορευτές» και την παρουσίασή της θα κάνει ο Γιώργος Βιτώρος, λαογράφος και άριστος χειριστής των Κρητικών ιδιωματισμών.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

νέα κυβέρνηση με αισθητή την παρουσία των Κυκλάδων … καθώς και με έμφαση στον Τουρισμό…

Το «δύσκολο» υπουργείο Εργασίας "κληρώθηκε" στον βουλευτή Κυκλάδων της ΝΔ  Γιάννη Βρούτση με την ανακοίνωση της κυβέρνησης ως αποτέλεσμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου.
Στο υφιστάμενο κυβερνητικό σχήμα, ο κ. Βρούτσης, με τις αρκετές το τελευταίο διάστημα τηλεοπτικές εμφανίσεις σε πάνελ τηλεοπτικών σταθμών πανελλήνιας εμβέλειας, κι έχοντας και εκεί αποδείξει τις γνώσεις του και την δουλειά που έφερε εις πέρας ως συνυπεύθυνος του τομέα οικονομίας της ΝΔ, είναι από τα ελάχιστα «πολιτικά» πρόσωπα που συγκροτούν την νέα κυβέρνηση, ενώ καλείται στην προκειμένη περίπτωση να υπηρετήσει ένα δύσκολο «πόστο». 
Σε ότι αφορά τον κ. Βρούτση, πρόκειται για ένα από τα πρόσωπα της νέας κυβέρνησης τα οποία καλούνται να ισορροπήσουν ανάμεσα στις ιδιότητες του «πολιτικού» και του «τεχνοκράτη» με δεδομένο ότι είναι εν ενεργεία πολιτικός, εκλεγμένος βουλευτής των Κυκλάδων, σε μία θέση η οποία στις σημερινές συγκυρίες απαιτεί όλο και περισσότερες «τεχνοκρατικές» επιλογές..
Ο κ. Βρούτσης αναλαμβάνει το υπουργείο Εργασίας απο τον δικηγόρο Αντώνη Ρουπακιώτη ο οποίος μετακινήθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης, που, όσο να ναι του "ταιριάζει" πιο πολύ. Υφυπουργός εργασίας ορίστηκε ο Νίκος Νικολόπουλος.

Το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου πέρασαν το απόγευμα της Πέμπτης 21.6 τα μέλη της νέας κυβέρνησης, τα οποία ορκίστηκαν ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια.
Το νέο Υπουργικό Συμβούλιο αποτελείται από 39 μέλη, 17 υπουργούς, επτά αναπληρωτές υπουργούς και 14 υφυπουργούς.

Παράλληλα, μεταξύ των επιλογών της κυβέρνησης που σχετίζονται με τον Τουρισμό και την Νησιωτικότητα είναι η απόφαση «αυτονόμησης» του υπουργείου Τουρισμού με υπουργό την Όλγα Κεφαλογιάννη, και συγκρότησης νέων δομών στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου με υπουργό τον Κώστα Μουσουρούλης και υφυπουργό τον επιχειρηματία Γιώργο Βερνίκος (με καταγωγή και στενούς δεσμούς με την Σίφνο)

Αξιόλογη καθώς και … δύσκολη θέση "χτύπησε" και ο έτερος υπεύθυνος του "τομέα οικονομίας" της ΝΔ ( ο οποίος πήγαινε "αντάμα" με τον κ. Βρούτση.) βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταικούρας, ο οποίος ορίστηκε αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών με "προϊστάμενο τον κ. Ράπανο, μέχρι σήμερα πρόεδρο του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας.

(συμπληρωματικό..)
Επίσης, και σε οτι αφορά την "νησιωτικότητα" ως έννοια καθώς και ανάγκη εφαρμογής ειδικών πολιτικών,

Τις νέες αρμοδιότητες του επανασυσταθέντος υπουργείου Ναυτιλίας ορίζει το Προεδρικό Διάταγμα 85/2012 που εκδόθηκε την Πέμπτη 21.6 
Σύμφωνα με αυτό, η Γενική Γραμματεία Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας και κατ' επέκταση το Λιμενικό Σώμα που ανήκε στο πρώην υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επιστρέφει στο επανασυσταθέν υπουργείο Ναυτιλίας, κάτι που αποτελούσε και χρόνιο αίτημα του ναυτιλιακού κόσμου.
 Παραμένουν στο υπουργείο Ναυτιλίας οι τρεις γενικές γραμματείες Ναυτιλίας, Αιγαίου και Λιμένων. 
Σημειώνεται ότι η Γενική Διεύθυνση Αλιείας και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας που παλαιότερα ήταν υπο την εποπτεία του υπουργού Ναυτιλίας, έχουν παραμείνει στην ευθύνη του πρώην υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Ναυτιλίας και αναμένεται σύντομα, σύμφωνα με πληροφορίες, να υπάρξει ρύθμιση για το θέμα.


Με την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος, ο επικεφαλής του, Πρωθυπουργός δήλωσε σε ελληνικά μέσα "Mε τη βοήθεια του Θεού θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βγει ο λαός μας, μια ώρα νωρίτερα από την κρίση." 

"Υστερόγραφο". Τέτοια "προχωρημένη" και κατα βάση "τεχνοκρατική" κυβέρνηση δεν θα φανταζόταν ούτε ο… Γιώργος Παπανδρέου...
Πλήν όμως σε αυτήν την ζωή (καθώς και .. τι σύμπτωση! και στα δύο "παιχνίδια"...) άλλος "ανακατεύει την τράπουλα", άλλος "μοιράζει τα φύλλα", κι άλλοι "στρώνουν παιχνίδι".... (!)

και η σχετική φημολογία… ή, “έπαιξε”(;) και το όνομα του κ. Χρυσόγελου…

Σύμφωνα πάντως με ανακοίνωσή του,

“Σύμφωνα με δημοσιεύματα αλλά και ερωτήσεις δημοσιογράφων έμαθα ότι συζητιέται ή ή “συζητιόνταν” λίγο πριν ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης το όνομά μου για να ...αναλάβω το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Μάλιστα γράφτηκε, αλλά και πολλοί δημοσιογράφοι μου τηλεφωνούν για να μάθουν αν αληθεύει, ότι “σύμφωνα με πληροφορίες από το ΠαΣοΚ, το όνομα του κ. Χρυσόγελου περιλαμβανόταν στη λίστα των προσώπων στα οποία ο κ. Βενιζέλος επρόκειτο να κάνει κρούση για υπουργοποίηση”.
Μπορώ να διαβεβαιώσω ότι όσον με αφορά δεν μου έγινε παρόμοια πρόταση.  Είναι ενοχλητικό, βέβαια, να διαρρέουν διάφορες φήμες στα ΜΜΕ, χωρίς μάλιστα υπόσταση, επαλαμβάνοντας πρακτικές που ακολουθήθηκαν εξάλλου κι αμέσως μετά τις εκλογές του 2009. Υπενθυμίζω ότι οποιαδήποτε συνεργασία σε κυβερνητικό επίπεδο, προϋποθέτει τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά συμφωνία σε ένα λεπτομερειακό πρόγραμμα μεταξύ πολιτικών φορέων. Τέτοια συζήτηση δεν έχει γίνει και δεν γίνεται μέσα σε μια μέρα.

Δήμος Θήρας – για την καλύτερη διαχείριση των φαρμάκων (που δεν χρησιμοποιούνται..)

 Σύμφωνα με ανακοίνωσή του,

Ο Δήμος Θήρας, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας υλοποιεί το «Σύστημα συλλογής, μεταφοράς, προσωρινής φύλαξης, διαχείρισης καθώς και καταστροφής οικιακών φαρμακευτικών σκευασμάτων και υπολειμμάτων φαρμάκων οικιακής χρήσης» το οποίο τέθηκε σε εφαρμογή με πρόσφατη υγειονομική διάταξη του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Από σήμερα και στο εξής τα φαρμακεία του νησιού διαθέτουν ειδικό πράσινο κάδο για την απόρριψη των ληγμένων και μη χρησιμοποιημένων φαρμάκων. Ρίχνοντας τα φάρμακα στον ειδικό κάδο, διασφαλίζουμε πως δεν καταλήγουν στο έδαφος και τον υδροφόρο ορίζοντα του νησιού μας, προκαλώντας έτσι σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις.

Συμμετέχουμε όλοι – Προστατεύουμε την υγεία και το περιβάλλον μας!!!

οι "Πλέγμα" στο Οινοποιείο Μπουτάρη

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θήρας φιλοξενεί το συγκρότημα Πλέγμα για μία συναυλία την Κυριακή 24 Ιουνίου, στο αμφιθέατρο του Οινοποιείου Μπουτάρη, στο Μεγαλοχώρι Σαντορίνης.

Οι Πλέγμα δημιουργήθηκαν το 2011 στην Αθήνα και αποτελούνται από τους:
Κωνσταντίνο Πελεκάνο - ακουστική κιθάρα, τραγούδι
Χριστόφορο Γαβαλά - ακουστική κιθάρα
Λουκά Κερκύρα - κοντραμπάσο
Κώστα Στεφόπουλο - κρουστά


Ώρα έναρξης: 21:30. Είσοδος 7 ευρώ και για τα μέλη της Λέσχης 5.
Η συναυλία πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Οινοποιείου Μπουτάρη.

το έθιμο του “κλείδωνα” στο Μεγαλοχώρι

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεγαλοχωρίου “Το Μετόχι”,

Το Σάββατο 23 Ιουνίου στις 20.30 στην κεντρική Πλατεία στο Μεγαλοχώρι θα αναβιώσει για μια ακόμη χρονιά με τον παραδοσιακό τρόπο το έθιμο του “Κλείδωνα με τις αφωταρίδες”. Κατά την διάρκεια της γιορτής θα γίνει η αναβίωση του εθίμου από τα μέλη του Συλλόγου, θα παρουσιάσουν την δουλειά τους τα παιδιά που συμμετέχουν στο χορευτικό σχήμα του χωριού, ενώ με το τέλος της γιορτής στην κεντρική πλατεία θα ανάψουν οι φωτιές του Αι-Γιάννη και θα προσφερθεί σε όλους τους παρευρισκόμενους φάβα μαγειρεμένη με τον παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή, σε καζάνι στα ξύλα! 

χορευτικά και θεατρικό από τον Σύλλογο του Εμπορείου

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Εμπορείου,

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 18.00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΕΙΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ .
ΘΑ ΧΟΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΙΧΤΕΙ ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ “ΜΠΟΡΙΑΝΗ ΑΠΟΣΠΕΡΙΔΑ”

οικονομική επιτροπή ΠΝΑ – αποφάσεις

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης, υπό την προεδρία του Αντιπεριφεριάρχη, Τζώρτζη Μακρυωνίτη.
Τα μέλη της Επιτροπής αποφάσισαν θετικά για περισσότερα από τριάντα θέματα μεταξύ των οποίων:
Ο διαγωνισμός για τη “Δημιουργία Τουριστικής Ταυτότητας για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου”, καθώς και τα έργα συντήρησης του Οδικού Δικτύου Πάρου, Μυκόνου, Τήνου και Άνδρου.
Επίσης, εγκρίθηκαν δράσεις Κοινωνικής Μέριμνας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, καθώς και η ανάθεση προμήθειας δεκτών δορυφορικού εντοπισμού σημείων – θέσεων (GPS) διπλής συχνότητας με τα παρελκόμενα, προϋπολογισμού 20.000,00€.

ΣΥΡΙΖΑ Σύρου – ανακοίνωση

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Σύρου, (σ.σ. ο Σύριζα σε εθνικό επίπεδο “οργανώνεται” όλο και καλύτερα, έχοντας μέχρι στιγμής συγκροτήσει οργανώσεις στα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων, καθώς και σε ότι αφορά τις Κυκλάδες, την “δομή” του Συριζα Κυκλάδων…)

Τα “απόνερα” της μνημονιακής πολιτικής δέχθηκε προχθές και το Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων που εδρεύει στη Σύρο, όταν απροειδοποίητα πραγματοποιήθηκε διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος λόγω ανεξόφλητων οφειλών εξαμήνου.
Το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το Εργατικό Κέντρο, όπως και τα υπόλοιπα Εργατικά Κέντρα ανά την Ελλάδα, παραχωρούνταν από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας, ο οποίος ως γνωστόν καταργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2012, κατ΄ εφαρμογή του Μνημονίου 2.
Ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας πέραν της παραχώρησης των κτιρίων, κάλυπτε πλήρως τα λειτουργικά έξοδα όλων των Εργατικών Κέντρων, όπως και αυτό των Κυκλάδων. Μεταξύ των λειτουργικών αυτών εξόδων ήταν φυσικά η μισθοδοσία μίας καθαρίστριας και μίας γραμματέα οι οποίες και παραμένουν απλήρωτες, όπως και ο λογαριασμός της ΔΕΗ, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα αυξημένος, όχι λόγω της χρήσης από τους εργαζομένους αλλά λόγω των ειδικών μηχανημάτων, που έχουν εγκατασταθεί μετά την αναπαλαίωση του, για τη συντήρηση των τοιχογραφιών.
Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να παραμένουν επί μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο Εργατικό Κέντρο, όπως είναι αδιανόητο να καλείται το Εργατικό Κέντρο να πληρώσει τους υπέρογκους αυτούς λογαριασμούς και να “τιμωρείται” με διακοπή ηλεκτροδότησης, τη στιγμή που η Εργατική Εστία από τον Νοέμβριο δεν έχει καταβάλει ούτε ένα ευρώ αλλά ούτε και η αρμόδια για το μεταβατικό στάδιο λειτουργίας -μέχρι την μεταφορά της αρμοδιότητας στον ΟΑΕΔ- προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή, την ώρα μάλιστα που οι εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών συνεχίζουν να καταβάλλονται κανονικά.

Δεδομένου ότι, σύμφωνα με το  ΦΕΚ 39/29-2-2012, οι πόροι, τα ταμειακά διαθέσιμα και κάθε έσοδο του καταργούμενου φορέα μεταφέρονται σε ειδικό λογαριασμό με την επωνυμία «Ειδικός Λογαριασμός Κοινωνικής Πολιτικής», ο οποίος θα τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος, γεννάται το εύλογο ερώτημα πού και πώς διοχετεύονται τα χρήματα αυτά, αν όχι στους ίδιους τους εργαζόμενους.
Αν και ... ίσως αρμοδιότεροι να δώσουν απάντηση αυτή τη στιγμή θα ήταν οι νεοεκλεγέντες βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ του νομού μας, υπεύθυνοι για τις συνέπειες των όσων ενθέρμως υπερψήφισαν, από πλευράς μας, πέραν της επικοινωνίας μας με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Εργατικού Κέντρου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης έχει ήδη παρέμβη στο Υπουργείο Εργασίας απαιτώντας να δοθεί λύση. Δεσμευόμαστε να κάνουμε κάθε ενέργεια ώστε να λάβουμε πειστική απάντηση αλλά και να υπάρξει λύση στο απαράδεκτο αυτό ζήτημα.

Χ. Κόκκινος – δραστηριότητες

Σύμφωνα με ανακοίνωση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου και υποψήφιου βουλευτή με την ΝΔ στις Κυκλάδες, ο κ. Κόκκινου,

Την Τετάρτη 20-6 συμμετείχε στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρόδου που έγινε στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου και αναφέρθηκε , ως αντιπρόεδρος της ΔΟΕ, στα ζητήματα που αφορούν τη δημόσια και δωρεάν Εκπαίδευση και στον έλληνα εκπαιδευτικό.
Την Πέμπτη 21 Ιουνίου  συμμετείχε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Περιφερειακού συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου. 

Σε δηλώσεις του σε ΜΜΕ αναφερόμενος στις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις και στην ανάληψη της Πρωθυπουργίας του τόπου από τον κ. Αντώνη Σαμαρά, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:
Η κυβέρνηση Σαμαρά αποτελεί την αφετηρία για την πολυπόθητη Εθνική Αναγέννηση. Με υπευθυνότητα και σκληρή δουλειά , καλούνται οι πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν στην κυβέρνηση να προωθήσουν την αναπτυξιακή πορεία του τόπου και να περιφρουρήσουν την εθνική ενότητα και την  κοινωνική συνοχή. Είναι λυπηρό που κάποιες πολιτικές δυνάμεις  δεν συναισθάνονται την ανάγκη για εθνική συνεννόηση που αποτελεί κοινωνική εντολή και συνεχίζουν να κινούνται με ανευθυνότητα και λαϊκισμό. 

συμμετοχή Χρυσόγελου σε ημερίδα για την παραγωγή ενέργειας μέσω συνεταιριστικών επιχειρήσεων

Σε ευρωπαϊκή ημερίδα με θέμα την αποκέντρωση της παραγωγής ενέργειας μέσω της χρήσης Ανανεώσιμων Πηγών και νέων μορφών κοινωνικής οργάνωσης όπως είναι οι κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις συμμετείχε την Τρίτη 19 Ιουνίου στις Βρυξέλλες ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Νίκος Χρυσόγελος.

Την ημερίδα διοργάνωσαν 3 Ευρωπαϊκές Ομοσπονδίες που ασχολούνται από διαφορική αφετηρία με τα θέματα ενέργειας (Co-operatives Europe, Euro Coop και CECONDHAS Housing Europe) και ο στόχος ήταν να διερευνηθούν οι δυνατότητες του συνεταιριστικού μοντέλου παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ που θέτουν στο επίκεντρό τους πολίτες, τη συνεργασία, την υπευθυνότητα και τη δράση. Στην ημερίδα τοποθετήθηκαν και αντάλλαξαν απόψεις διαμορφωτές της ενεργειακής πολιτικής στην Ευρώπη, ειδικοί σε θέματα ενέργειας, εκπρόσωποι συνεταιριστικών επιχειρήσεων, εκπρόσωποι Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και περιβαλλοντιστές.

Πέμπτη, Ιουνίου 21, 2012

την ενεργειακή αναβάθμιση των Γυμνασίων των Φηρών και του Εμπορείου προωθεί ο Δήμος Θήρας

Πρόταση (με κωδικό 1.13..) στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» υπέβαλε ο Δήμος Θήρας, με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, την μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης καθώς και την μείωση εκπομπών των αερίων που προκαλούν την κλιματική αλλαγή.

Η πρόταση ύψους 343.698,92€, την οποία υπέβαλλε ο Δήμος Θήρας, αφορά τα σχολικά συγκροτήματα του Γυμνασίου Φηρών και του Γυμνασίου Εμπορείου.

Οι παρεμβάσεις που προβλέπονται να γίνουν περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την αντικατάσταση των κουφωμάτων και θυρών των συγκροτημάτων, την θερμομόνωση της οροφής, την αντικατάσταση / αναβάθμιση του συστήματος κεντρικής θέρμανσης με αυτοματισμούς και άλλες παρεμβάσεις.
Η ιδία συμμετοχή του Δήμου Θήρας ανέρχεται στο 30% του ποσού ενώ το υπόλοιπο 70% θα καλυφθεί από τους πόρους του προγράμματος. Η λήξη υποβολής των προτάσεων είναι στις 30 Ιουνίου 2012 και η αξιολόγηση γίνεται με σειρά προτεραιότητας.

Για αυτό το λόγο, το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας, στην έκτακτη συνεδρίασή του στις 19 Ιουνίου, ενέκρινε ομόφωνα την υποβολή της πρότασης, και όρισε τον ενεργειακό υπεύθυνο του Δήμου Θήρας, κ. Λουκά Μπελλώνια, μηχανολόγο μηχανικό, ως υπεύθυνο της πράξης.
Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, ο Δήμαρχος Θήρας τόνισε πως πρόκειται για δυο σχολεία στα οποία πηγαίνει ένα μεγάλο μέρος των νέων του νησιού, και πως με την ένταξη των παρεμβάσεων αυτών στο επιχειρησιακό πρόγραμμα, η ενεργειακή κλάση των κτηρίων αναβαθμίζεται, προσφέροντας στους χρήστες του κτηρίου – τους μαθητές και εκπαιδευτικούς – ένα πολύ πιο άνετο περιβάλλον. Επίσης πολύ σημαντική αναμένεται να είναι και η εξοικονόμηση στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά τους χειμερινούς μήνες.

επιστολή Αντιπεριφερειάρχη Γ. Πουσσαίου για τη συνέχιση χρηματοδότησης δομών φύλαξης παιδιών

Επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Αντώνη Ρουπακιώτη, απέστειλε χθες (20/06) ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Πουσσαίος.
Ο κ. Πουσσαίος ζητεί από τον Υπουργό να μην αποκλειστούν από τη χρηματοδότηση μέσω της δράσης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη ανθρωπίνου Δυναμικού», οι δομές φύλαξης παιδιών των Κυκλάδων.

Σύμφωνα με την επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη:

«Ο αποκλεισμός των δημοτικών δομών φύλαξης παιδιών από την πρόσκληση για τη δράση «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη ανθρωπίνου Δυναμικού», που πρόκειται να δημοσιευτεί στις επόμενες ημέρες, αποκλείει 368 παιδιά από τις Κυκλάδες, από τη δυνατότητα πρόσβασης σε δωρεάν υπηρεσίες φροντίδας και δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την ήδη βεβαρημένη οικονομική και κοινωνική κατάσταση των οικογενειών.
  Στις δύσκολες αυτές στιγμές της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης στη χώρα μας είναι σημαντική η υποστήριξη των κοινωνικών δομών που το κλείσιμο τους όχι μόνο θα δημιουργήσει ένα επιπλέον πρόβλημα στις οικογένειες αλλά θα δημιουργήσει ακόμη περισσότερους άνεργους, ενώ θα δυσχεράνει ακόμη περισσότερο τη διαβίωση στις νησιωτικές περιοχές που μακροπρόθεσμα θα επιφέρει και μείωση του πληθυσμού. 
Σίγουρος για την προσπάθεια την οποία θα καταβάλετε με σκοπό την οικονομική υποστήριξη για την λειτουργία των προαναφερθέντων δομών, σας ευχαριστώ εκ των προτέρων».

“πολίτες κόντρα στον καιρό”: να αποτρέψουμε άμεσα την περικοπή χρηματοδότησης των κοινωνικών δομών

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδυασμού “πολίτες κόντρα στον καιρό”,

Τις μέρες αυτές και ενώ τα μάτια όλων ήταν στραμμένα στις εκλογές, η Περιφέρεια μας δέχθηκε ακόμα ένα κτύπημα, πέραν των γενικότερων, που απορρέουν από την μέχρι σήμερα εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών. Απ' ό,τι φαίνεται, με το πρόσχημα της υπέρβασης του επιτρεπόμενου ΑΕΠ σε σχέση με το μέσο όρο της Ε.Ε. και αφού μας κατατάσσουν ισοπεδωτικά σε ποσοστό πάνω από το 90%, μας αποκλείουν από τη συνέχιση χρηματοδότησης προγραμμάτων κοινωνικών δομών που απευθύνονται σε άτομα με ειδικές ανάγκες, βρεφονηπιακούς σταθμούς, βοήθεια στο σπίτι για ηλικιωμένους κλπ.
Είναι βέβαιο ότι ο αποκλεισμός αυτός θα επιφέρει τεράστιο πλήγμα στο εναπομείναν κράτος πρόνοιας, αφού θα πλήξει τις πιο ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού, ενώ ταυτόχρονα θα πολλαπλασιάσει ακόμα περισσότερο την ανεργία, ειδικά στις γυναίκες.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς. Καλούμε τον Περιφερειάρχη και την Περιφερειακή Αρχή, να πάρουν άμεσα θέση και να δρομολογήσουν πρωτοβουλίες ταχείας αναθεώρησης του αποκλεισμού της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου από τη χρηματοδότηση των δομών πρόνοιας. Ταυτόχρονα, με δεδομένο ότι ο αποκλεισμός αυτός αποτελεί προάγγελο περικοπής χρηματοδότησης και άλλων προγραμμάτων, τους καλούμε να διεκδικήσουμε δυναμικά, τόσο προς τη νέα κυβέρνηση, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, την εξαίρεση μας τουλάχιστον στους τομείς που επιδεινώνουν ακόμα περισσότερο το επίπεδο απασχόλησης και διαβίωσης των κατοίκων των νησιών μας.

“ανεξάρτητοι έλληνες”: καταγγελία για το εργατοϋπαλληλικό κέντρο Κυκλάδων

Σύμφωνα με ανακοίνωση των “Ανεξάρτητων Ελλήνων”,

Η πολιτική του Μνημονίου οδηγεί σε πλήρη αποσύνθεση θεσμούς και όργανα τα οποία έχουν χαράξει διαδρομή πολλών δεκαετιών και είναι χρήσιμα και απαραίτητα για τον απλό εργαζόμενο και τη στραγγαλισμένη μεσαία τάξη.
Όπως έγινε γνωστό, μετά τη διάλυση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και την ενσωμάτωσής του στον ΟΑΕΔ, η ελληνική Πολιτεία εγκατάλειψε πλήρως το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κυκλάδων. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής, ήταν η διακοπή της ηλεκτροδότησης στο κτίριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου που βρίσκεται στην Ερμούπολη, με αποκλειστική ευθύνη του Οργανισμού Εργατικής Εστίας ο οποίος άφησε πίσω του καμένη γη. 
Παράλληλα, οι δύο εργαζόμενες γυναίκες-μητέρες  του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου παραμένουν απλήρωτες εδώ και μήνες αντιμετωπίζοντας βιοποριστικά προβλήματα. Σε περίπτωση που συνεχιστεί η ίδια αδιαφορία, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κυκλάδων θα οδηγηθεί σε λουκέτο, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα δεκάδες πρωτοβάθμια Σωματεία που ανήκουν στη δύναμή του και για τους χιλιάδες εργαζόμενους που απασχολούνται σε διάφορους κλάδους.
Καλούμε τη νέα κυβέρνηση και τους αρμόδιους πολιτειακούς παράγοντες να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να μεριμνήσουν, αφενός για τη διευθέτηση των προαναφερόμενων σοβαρών ζητημάτων, αλλά και για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κυκλάδων. 

τραγικό ατύχημα στον δρόμο για το λιμάνι

Σύμφωνα με την "Ναυτεμπορική" 

Τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους από την πτώση Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου στο λιμένα του Αθηνιού της Σαντορίνης.
Οι δύο γυναίκες και ο ένας άνδρας, τα πτώματα των οποίων εντοπίστηκαν στο λιμάνι, επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτο, το οποίο εξετράπη, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, της πορείας του και έπεσε στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να πνιγούν.
 Πρόκειται για τρεις μεσήλικες, δύο γυναίκες και έναν άνδρα. Κοντά τους και σε βάθος οκτώ μέτρων εντοπίστηκε και ΙΧ στο οποίο επέβαιναν.
Οι σοροί μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Θήρας όπου αναγνωρίσθηκαν. Πρόκειται για έναν άνδρα ηλικίας 56 ετών και δύο γυναίκες ηλικίας 50 και 55 ετών αντίστοιχα.
Όπως προκύπτει η 55χρονη επρόκειτο να ταξιδέψει μεσημβρινές ώρες με πλοίο για Πειραιά και οι άλλοι δύο την συνόδευαν στο λιμάνι με το Ι.Χ.Ε. όχημα του 56χρονου.
Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Θήρας.

Σύμφωνα με το www.newsit.gr

Τα πτώματα εντόπισε αργά χθες το απόγευμα (20-06-2012), ένας κάτοικος του νησιού που περνούσε από την παραλία και ειδοποίησε το λιμενικό. Λίγα λεπτά αργότερα έφτασαν στο σημείο στελέχη του Σώματος, που περισυνέλεξαν τις σορούς των θυμάτων.
Μετά από έρευνα της ευρύτερης θαλάσσιας περιοχής, με την συνδρομή ιδιώτη δύτη εντοπίστηκε σε βάθος περίπου 8 μέτρων το αυτοκίνητό τους.


Π. Ρήγας - μήνυμα, μετεκλογικό...

Σύμφωνα με το ευχαριστήριο μήνυμα του Βουλευτή Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα
για το αποτέλεσμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου,

Θέλω να ευχαριστήσω τις Κυκλαδίτισσες και τους Κυκλαδίτες που με ηρωισμό, πείσμα και πολιτικό θάρρος στήριξαν με την ψήφο τους το ΠΑΣΟΚ και διασφάλισαν την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του Κινήματος στο Νομό.
Τους ευχαριστώ προσωπικά και εκ μέρους του Κινήματος γιατί γνωρίζω καλύτερα από κάθε άλλον την πίεση που υπέστησαν εξαιτίας της τεχνητής πόλωσης και του ακραίου διχασμού που καλλιεργήθηκε στην προεκλογική περίοδο.
Ιδιαίτερη αναφορά, για τη συμβολή τους στο θετικό για το ΠΑΣΟΚ αποτέλεσμα, θέλω να κάνω στους υποψήφιους που στελέχωσαν το ψηφοδέλτιο του Κινήματος στις Κυκλάδες καθώς και στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στα νησιά.
Έχω πλήρη επίγνωση της ευθύνης που αναλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη του αυτή την καθοριστική για το μέλλον της χώρας χρονική στιγμή.
Η χώρα χρειάζεται σταθερή, βιώσιμη και αποτελεσματική Κυβέρνηση.
Ο Λαός μας προσδοκά αξιόπιστες απαντήσεις και βιώσιμες λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει.
Οι Κυκλαδίτες αγωνιούν και ελπίζουν στην ταχεία εμπέδωση κλίματος ηρεμίας και ομαλότητας, προκειμένου να επουλωθούν τα «τραύματα» που έχει προκαλέσει στην οικονομία των νησιών η παρατεταμένη αβεβαιότητα και ακυβερνησία.
Προσωπικά, θα επιτελέσω το καθήκον μου με συνέπεια, αναλαμβάνοντας κάθε πρωτοβουλία που προωθεί τα συμφέροντα των νησιών μας.
Μπροστά μας έχουμε δύσκολες μάχες. Οφείλουμε να τις δώσουμε με αποφασιστικότητα, θάρρος και κυρίως με ενότητα και πίστη στις δυνάμεις μας.
Αυτό θα κάνει το ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη του, αυτό θα πράξω και εγώ μέσα κι έξω από τη Βουλή.
 

Χ. Κόκκινος - μετεκλογικό μήνυμα....

Σύμφωνα με τον κ. Κόκκινο,

Τα ο εκλογικό αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου απέδειξε ότι ο ελληνικός λαός θέλει σταθερότητα , αναπτυξιακή προοπτική και την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη και το ευρώ. Στήριξε τη ΝΔ  και τον Αντώνη Σαμαρά, στήριξε την υπεύθυνη πρόταση και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.
Αντιτάχθηκε στην ανευθυνότητα και το λαικισμό μέρους της αριστεράς που απέδειξε από την επόμενη κιόλας των εκλογών ότι επιδιώκει το διχασμό των ελλήνων, αρνείται τις ισυορικές της ευθύνες , την ετυμηγορία του λαού για κυβέρνηση συνεργασίαςκαι με προκλητικό ρόποτ αντί να συμβάλλει στη συγκρότηση κυβέρνησης ¨συμβουλεύει¨ τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς να δημιουργήσουν κυβέρνηση ενώ ο ίδιος απέχει!!!
Οι πολίτες ζητούν κυβέρνηση και σταθερότητα , ζητούν λύση στα προβλήματα που τους ταλανίζουν και θέλουν εθνική ενότητα και κοινή στόχευση, θέλουν υπεύθυνους ηγέτες για να οδηγήσουν τη χώρα στην ανάπτυξη, θέλουν και απαιτούν την ενότητα των πολιτικών δυνάμεων του τόπου για ένα καλύτερο αύριο.
Από βάθη καρδιάς , θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ψηφοφόρους της ΝΔ στις Κυκλάδες, όπου το ποσοστό της σχεδόν διπλασιάστηκε από 17,4 το Μάιο του 2012 στο 30,62 το Ιούνιο, αλλά και όλους όσους εμπιστεύτηκαν τον Αντώνη Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία

Γ. Βλασερός - μήνυμα μετεκλογικό..

Αγαπητοί συμπατριώτες, Κυκλαδίτισσες καί Κυκλαδίτες.
Συμμετείχαμε μαζί με σας σε ένα δύσκολο ενωτικό αγώνα για να παραμείνει το ΠΑΣΟΚ μία  ισχυρή πολιτική δύναμη που θα παίξει αποφασιστικό ρόλο στις κρίσιμες πολιτικές εξελίξεις.
Καταφέραμε να διατηρήσει το Κίνημα σχεδόν όλη τη δύναμή του πανελλαδικά, αλλά και να βελτιώσει την θέση του στο νομό μας, με αποτέλεσμα να ανακτήσουμε την βουλευτική έδρα την οποία είχαμε απολέσει στις εκλογές του Μαϊου.
Πιστεύουμε στην αναγέννηση του ιστορικού κόμματος σε νέες βάσεις, με νέες αρχές, βασιζόμενοι στην εμπειρία του παρελθόντος και στην αγωνιστικότητα του δημοκρατικού λαού μας. Σας ευχαριστώ για την συμπόρευση. Τον αγώνα θα τον συνεχίσουμε.


ήμαρτον κύριε (Γενικέ μου...) μ' αυτήν την γραφειοκρατία....

ή, αμα κάτι κάτι δεν σε πάει, σε τρενάρει.... (προσοχή στις .. συγκρούσεις...)

Μάλλον τυπικό παρά ουσιαστικό μοιάζει (τουλάχιστο..) να είναι το ζήτημα που έχει προκύψει με τον κ. Μάρκο Καφούρο, αντιδήμαρχο του Δήμου Θήρας και πρόεδρο της Ένωσης Συναιτερισμών Θηραικών Προιόντων, σχετικά με την διατήρηση της θέσης του στον εν λόγο κοινωφελή Συναιτερισμό, σε συνάρτηση με την ιδιότητά του ως δημοσίου υπαλλήλου (σε ειδική αργία, και χωρίς να αμοίβεται...)
Σύμφωνα με τον νέο κώδικα των δημόσιων υπαλλήλων, για να έχει κανείς και μια παράλληλη ιδιότητα (ε, πόσο μάλλον να είναι πρόεδρος...) θα πρέπει νωρίτερα να έχει γνωμοδοτήσει το υπηρεσιακό συμβούλιο της Περιφέρειας. Μέχρις εδω καλά. Τα πράγματα όμως στην προκειμένη περίπτωση αρχίζουν να περιπλέκονται μιας και ανάλογη αίτηση του κ. Καφούρου που έγινε το 2011, ώστε να συμμετάσχει στις αρχαιρεσίες του ΔΣ της Ένωσης, είχε αρνητική απάντηση, με την ένσταση του κ. Καφούρου να μην έχει ακόμη απαντηθεί ....

Τετάρτη, Ιουνίου 20, 2012

Σαντορίνη, όνειρο ζωής…

“Όνειρο ζωής” χαρακτηρίζει την Σαντορίνη στην front page του το ειδησεογραφικό πόρταλ www.in.gr , αναφέροντας παράλληλα ότι 

“Από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς σε παγκόσμιο επίπεδο, η Σαντορίνη (Θήρα) είναι ένα όνειρο που το βλέπει κανείς με τα μάτια ανοιχτά. Οι πιστοί φίλοι της Σαντορίνης που επισκέπτονται το νησί με πλοίο αισθάνονται κάθε φορά την ίδια σπάνια συγκίνηση, ήδη από τη στιγμή που αρχίζουν να διαγράφονται αχνά οι γραμμές του φημισμένου ηφαιστειογενούς νησιού.”

Η εν λόγο καταχώρηση είναι μια από τις καλύτερες που γίνονται αυτές τις ημέρες για το νησί, μιας και βρίσκεται στην πρώτη σελίδα της δημοφιλέστερης ελληνικής ειδησεογραφικής σελίδας, η οποία υπενθυμίζει σταθερά ότι η Σαντορίνη αποτελεί ένα ιδανικό προορισμό για τους έλληνες ταξιδιώτες.

Τρίτη, Ιουνίου 19, 2012

ψήφος εμπιστοσύνης στον ελληνικό τουρισμό από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Στην Κρήτη συνεδριάζει η επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μετά από πρόταση του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Σπύρου Δανέλλη
Η επίσημη αποστολή της επιτροπής με επικεφαλής τον Βρετανό Πρόεδρό της, Μπράϊαν Σίμπσον και η οποία αποτελείται από 17 ευρωβουλευτές από την Ιταλία, την Ιρλανδία, τη Ρουμανία, την Αυστρία, τη Γερμανία, την Πολωνία, την Ισπανία, τη Μάλτα και την Ελλάδα, θα επισκεφτεί την Κρήτη στις 20-22 Ιουνίου 2012 για να συνεδριάσει για θέματα τουρισμού, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης μιας ενιαίας ευρωπαϊκής πολιτικής για τον τουρισμό, όπως αυτή προβλέπεται από τη Συνθήκη της Λισαβόνας.

Το πρόγραμμα της αποστολής περιλαμβάνει συναντήσεις και ανταλλαγή απόψεων με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και όλων των φορέων και αρχών που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό αλλά και τις μεταφορές.

Τουρισμός και Πολιτισμός είναι η πρώτη θεματική ενότητα στην οποία θα εστιάσουν οι ευρωβουλευτές, σε συναντήσεις που θα έχουν με Δημάρχους και τοπικές οργανώσεις, καθώς και επισκέψεις στο νησί της Σπιναλόγκας και στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου. Παράκτιος, φυσιολατρικός, γαστρονομικός τουρισμός, αγροτουρισμός, τουρισμός κρουαζιέρας και μεταφορές θα είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων, έπειτα από επισκέψεις που θα πραγματοποιηθούν στα Ανώγεια και τον Ψηλορείτη, στον λιμένα Ηρακλείου και στο Ενυδρείο Κρήτης (Cretaquarium), έργο το οποίο έχει συγχρηματοδοτηθεί από την ΕΕ.

Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί με τη συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Ιουνίου στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, με θέμα "Το μέλλον των μεταφορών και του τουριστικού τομέα στην Ευρώπη: η περίπτωση της Ελλάδας". Στη συνάντηση θα συμμετέχουν η Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κα Τ. Καραπαναγιώτη, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σ. Αρναουτάκης, Δήμαρχοι, εκπρόσωποι του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και των τοπικών φορέων και οργανώσεων του τουρισμού, καθώς και φορείς που σχετίζονται με τις υποδομές και υπηρεσίες μεταφορών.

πεζοδρόμηση τμήματος του παραλιακού δρόμου της Περίσσας

 Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας,

Ανακοινώνεται ότι από την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012 πεζοδρομείται στην Περίσσα τμήμα του παραλιακού δρόμου το οποίο ξεκινάει από το εστιατόριο LAVA και καταλήγει στο περίπτερο του κάμπινγκ από ώρες 17.00 απογευματινή έως 05.00 πρωινή.  

Γιάννης Βρούτσης – μετεκλογικό μήνυμα

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης αμέσως μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου δήλωσε:

«Το εκλογικό αποτέλεσμα, επιβεβαιώνει με τον πιο αδιάψευστο τρόπο ότι ο ελληνικός λαός επέλεξε την Ευρώπη και το ευρώ. Επέλεξε σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ευθύνης καθώς και την αποκατάσταση ηρεμίας και πολιτικής ομαλότητας στη χώρα μας. Όποιοι δε σεβαστούν αυτό το αποτέλεσμα και την ετυμηγορία του ελληνικού λαού θα αναμετρηθούν με τις ιστορικές τους ευθύνες, δείχνοντας ότι κάτω από αυτές τις πολύ δύσκολες συγκυρίες για τη χώρα επιδεικνύουν πολιτική δειλία και βαδίζουν στο δρόμο της «ανευθυνότητας».
Όσο αφορά το ποσοστό που κατέγραψε η Ν.Δ. στο νομό Κυκλάδων σημείωσε:
«Κάτι αντίστοιχο συνέβη και στις Κυκλάδες. Σε ένα νομό της προκοπής, της δημιουργίας και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, οι Κυκλαδίτες επέλεξαν τη Νέα Δημοκρατία για δεύτερη συνεχή φορά μέσα σε ένα μήνα, ως πρώτη πολιτική δύναμη. Επέλεξαν την πολιτική ομαλότητα η οποία είναι ακρογωνιαίος λίθος για τον Τουρισμό που έχει ήδη κλονιστεί λόγο της ακυβερνησίας. Για άλλη μια φορά θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους Κυκλαδίτες για την εμπιστοσύνη και στη Νέα Δημοκρατία και στο πρόσωπό μου».

ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων - ανακοίνωση με φόντο τις εκλογές

Σύμφωνα με την πρώτη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων μετά το αποτέλεσμα των εκλογών,

Στην εκλογική αυτή αναμέτρηση καλέσαμε τους πολίτες να “τραβήξουν την πραγματική, τη ζωτική γραμμή, αυτή τη γραμμή ανάμεσα στην αξιοπρέπεια και τον ευτελισμό, τη γραμμή ανάμεσα στη ζωή και την καταστροφή”.
Οι πολίτες των Κυκλάδων μέσα από τις κάλπες της Κυριακής, με ένα πρωτοφανές ποσοστό, ανταποκρίθηκαν και τράβηξαν αυτή την γραμμή.
Ευχαριστούμε από καρδιάς τους χιλιάδες Κυκλαδίτες και Κυκλαδίτισσες που συμπαρατάχθηκαν μαζί μας σ΄ αυτόν τον δύσκολο αγώνα, που αντιστάθηκαν στο σκηνικό του τρόμου που έντεχνα έστησαν οι ενεργούμενοι και εντολοδόχοι των ξένων και εγχώριων συμφερόντων, πίστεψαν στο πρόγραμμα μας, στην ελπίδα και το όραμα μας.
Επειδή οι μέρες που θα ακολουθήσουν θα είναι εξίσου δύσκολες, καθώς οι μνημονιακές δυνάμεις από την πρώτη κιόλας, στιγμή δήλωσαν ευθαρσώς πως θα τηρήσουν τις υπογραφές και τις συμφωνίες τους, με όσα αυτές συνεπάγονται για τη χώρα μας και τον ελληνικό λαό,
Επειδή οι δυνάμεις της διαφθοράς και της διαπλοκής, που εργαζόμενοι επί χρόνια έφεραν τον τόπο στην οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική εξαθλίωση, φαίνεται πως δεν έχουν σκοπό να αυτοκαθαρθούν,
επειδή η δημοκρατία μας θα χρειαστεί να ατσαλωθεί, απέναντι στην ολοένα αυξανόμενη βία και τις φωνές μίσους που εκπορεύονται ακόμη και από κοινοβουλευτικές πολιτικές δυνάμεις,
σας καλούμε όλους, με την ίδια αξιοπρέπεια και περηφάνεια, να συνεχίσουμε αυτό τον αγώνα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο, από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέσα στη Βουλή, από τη θέση του μέσα στην κοινωνία και τα κινήματα, θα μείνει σταθερός στις θέσεις και τις προτάσεις του και θα συνεχίσει αδιαπραγμάτευτα, χωρίς να προδώσει στιγμή τους πολίτες που τον στήριξαν, να βαδίζει στο δρόμο που ήδη άνοιξε, με όραμα την Ελλάδα της αξιοπρέπειας, της προκοπής, της κοινωνικής δικαιοσύνης.
Το σύνθημα «Ανατροπή στην Ελλάδα, αλλαγή στην Ευρώπη» παραμένει η κατεύθυνση μας. 

οι Οικολόγοι Πράσινοι για το αποτέλεσμα των εκλογών

Σύμφωνα με ανακοίνωση των “οικολόγων πρασίνων” Κυκλάδων για το αποτέλεσμα των εκλογών,

Μετά από δύο μήνες ουσιαστικής ακυβερνησίας, η χώρα ξαναβρίσκεται εκεί που ξεκίνησε με τα ίδια αδιέξοδα και τις ίδιες αβεβαιότητες.
Και οι δύο αυτές εκλογικές αναμετρήσεις χαρακτηρίστηκαν από την κυριαρχία διλημμάτων, υπαρκτών ή επικοινωνιακών, που λίγο όμως είχαν να κάνουν με την πραγματική οικονομία και τον προσανατολισμό της.

Στις εκλογές της 6ης Μαΐου επικράτησε το δίλημμα "ναι ή όχι στο μνημόνιο". Στις προχθεσινές εκλογές επικράτησε το δίλημμα "ευρώ ή δραχμή". Ο φόβος που καλλιεργήθηκε γύρω από αυτό το δίλημμα οδήγησε σε μια σημαντική αύξηση των ποσοστών της ΝΔ η οποία κατάφερε να εμφανιστεί ως εγγυητής της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μια αλματώδη αύξηση των ποσοστών του ως το «αντίπαλο δέος» των μνημονιακών πολιτικών. Δεν κατάφερε όμως να πείσει τους πολίτες πως πραγματικά ήταν έτοιμος να κυβερνήσει, κάτι που έγινε φανερό μέσα από το σαφώς ελλειμματικό σε προτάσεις πρόγραμμά του. Το ΠΑΣΟΚ συρρικνώθηκε περαιτέρω, μη μπορώντας να εκφράσει μια πειστική για τους πολίτες απάντηση για το πώς οδηγηθήκαμε σε αυτό το σημείο. Η ΔΗΜΑΡ συγκράτησε τις δυνάμεις της δημιουργώντας έναν ζωτικό χώρο μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΚΕ  οδήγησε τον εαυτό του στην απόλυτη περιθωριοποίηση, προσφέροντας άλλη μια ένδειξη πως οι πολίτες απαιτούν συγκροτημένες προτάσεις διεξόδου και συνεργασίες. Τέλος, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε, το ανησυχητικό γεγονός, που χρήζει ιδιαίτερης μελέτης και αντιμετώπισης, της διατήρησης των δυνάμεων της φιλοναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι βγαίνουμε από αυτές της εκλογές βαριά ηττημένοι. Δεν καταφέραμε να πείσουμε τους πολίτες για την αξία της παρουσίας μας στη Βουλή, ούτε να αναδείξουμε τη σημασία της πράσινης ατζέντας ως απάντηση στην κρίση που ζούμε.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους και όσες μας στήριξαν και μας τίμησαν με την ψήφο τους σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Κυρίως, θέλουμε να υποσχεθούμε σε όλους όσοι άκουσαν με ενδιαφέρον τον λόγο μας, ασχέτως αν μας ψήφισαν ή όχι, πως θα μάθουμε από τα λάθη και την αποτυχία μας. Θα δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας για να βρεθούμε κοντά στη δοκιμαζόμενη κοινωνία, προτείνοντας λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε στο δημόσιο διάλογο με τις θέσεις μας, να παρεμβαίνουμε στο Ευρωκοινοβούλιο μαζί με την Ομάδα των Πράσινων για μια αλληλέγγυα και αποτελεσματική ευρωπαϊκή πολιτική και βέβαια να είμαστε δυναμικά παρόντες στα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια για τοπικές απαντήσεις στην κρίση και τις επιπτώσεις της.
Θα είμαστε παρόντες σε όλες τι εξελίξεις.

προφανώς οχι για προσωπική χρήση....

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διευθυνσης Ν. Αιγαίου,

Κατασχέθηκαν 15 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, που βρέθηκαν σε βραχώδη παραλιακή περιοχή της Θήρας.
Σήμερα (19-06-2012) το μεσημέρι στην Θήρα, κατασχέθηκαν στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφορίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, δέκα (10) αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 15 κιλών οι οποίες βρέθηκαν σε βραχώδη παραλιακή περιοχή του νησιού.

Δευτέρα, Ιουνίου 18, 2012

κουβέντες με φόντο τις εκλογές - part 2

Ένα κείμενο με τίτλο "κουβέντες με φόντο τις εκλογές - part 2" μπορείτε να διαβάσετε εδω:
http://www.exoumekaileme.com/p/best-of.html

Νίκος Συρμαλένιος - μετεκλογικό μήνυμα...

Σύμφωνα με ανακοίνωση του βουλευτή Κυκλάδων του Συριζα Νίκου Συρμαλένιου,

Εκ μέρους του συνδυασμού μας στις Κυκλάδες, θα ήθελα να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά από καρδιάς τους χιλιάδες ψηφοφόρους μας, Κυκλαδίτες και Κυκλαδίτισσες, που με τις 19.345 ψήφους και το 26,68% (άνοδος 55,5 % από τις εκλογές της 6ης του Μάη), μας έστειλαν και πάλι στη Βουλή και ανέδειξαν το ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ δεύτερο κόμμα και καθοριστική δύναμη στα νησιά μας. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τους συντρόφους, τις συντρόφισσες, και όλους τους φίλους μας, που έδωσαν όλο αυτό το διάστημα με αυταπάρνηση έναν ωραίο και δυναμικό αγώνα. Χωρίς να θέλουμε σε καμιά περίπτωση να υποβαθμίσουμε το αποτέλεσμα όλων των υπόλοιπων νησιών που σε πολλές περιπτώσεις μας αναδεικνύουν δεύτερους σε απόσταση αναπνοής από την πρώτη θέση (π.χ. Νάξος), ιδιαίτερη αναφορά θα θέλαμε να κάνουμε στην πρωτιά της Σύρου, της Μήλου, της Σικίνου.
Κατά τη γνώμη μας, το αποτέλεσμα σε επίπεδο χώρας, αναδεικνύει ως πραγματικό νικητή το ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, αφού μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα τον φέρνει σε θέση απόλυτου πρωταγωνιστή των πολιτικών εξελίξεων. Ο ελληνικός λαός με το σχεδόν 27% που έδωσε στο κόμμα μας, απέδειξε σε μεγάλο βαθμό, ότι ξεπέρασε το κλίμα εκφοβισμού, τρομοκρατίας και κατασυκοφάντησης που επέβαλε η εκστρατεία του παγκόσμιου και εγχώριου κατεστημένου. Όμως πρέπει να θυμίσουμε ότι το ψέμμα έχει κοντά ποδάρια. Ήδη ο κ. Σαμαράς έριξε με το πρώτο μετεκλογικό διάγγελμα τη μάσκα του “διαπραγματευτή” και δήλωσε ευθαρσώς ότι θα τηρήσει την υπογραφή του απέναντι στην κ. Μέρκελ και την τρόϊκα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα πρωταγωνιστήσει σε όλες τις μάχες στη βουλή και στο λαό, για να γυρίσει επιτέλους η χώρα σελίδα. Για την υπεράσπιση των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των μικρομεσαίων, των αγροτών, των νέων. Για να υπάρξουν επιτέλους πολιτικές νησιωτικότητας, για να αντιστραφεί η καταστροφική πορεία του τόπου και των νησιών μας.

Μάριος Βουτσίνος- μετεκλογικό μήνυμα...

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υποψήφιου και πρώην βουλευτή Κυκλάδων των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" Μάριου Βουτσίνου,

Παρά το πολωτικό κλίμα, το φόβο που καλλιεργήθηκε προς τους πολίτες, τα εκβιαστικά διλήμματα και την παραπληροφόρηση – προπαγάνδα των κεντρικών ΜΜΕ που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» στάθηκαν και πάλι στο ύψος τους και είχαν θετικότατη παρουσία στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, συγκεντρώνοντας ένα αξιοπρεπέστατο ποσοστό.
Μπορεί η έδρα των Κυκλάδων να χάθηκε (και πάλι όμως τα ποσοστά στις Κυκλάδες ήταν μεγαλύτερα από τον μέσο πανελλαδικό όρο του Κινήματος) εξαιτίας των προαναφερόμενων λόγων, ωστόσο οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» του Πάνου Καμμένου θα είναι βασικοί ρυθμιστές στην επιβεβλημένη προσπάθεια για το σχηματισμό κυβέρνησης.
Αυτό που προέχει από δω και στο εξής, είναι οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου να αναλογιστούν την κρισιμότητα των στιγμών και να κρατήσουν υπεύθυνη και πατριωτική στάση με μοναδικό στόχο, όχι την εξυπηρέτηση παραταξιακών συμφερόντων όπως έγινε στις προηγούμενες εκλογές, αλλά τη δημιουργία κυβέρνησης συνεργασίας που θα αγωνιστεί για να απαλλαγεί η χώρα από το καταστροφικό Μνημόνιο που έχει οδηγήσει τους Έλληνες στη φτώχεια, στην εξαθλίωση, στην απόγνωση και στην αυτοκτονία.
Προσωπικά, θέλω να ευχαριστήσω μέσα από τα βάθη της ψυχής μου, όλους τους Κυκλαδίτες και Κυκλαδίτισες που εμπιστέφθηκαν και πάλι τους «Ανεξάρτητους Έλληνες». Δώσαμε έναν ωραίο, καθαρό και τίμιο αγώνα στις Κυκλάδες, κάνοντας ανθρώπινες και αληθινές σχέσεις με τους πολίτες. Εύχομαι και ελπίζω να μην τους απογοητεύσουμε, να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών τους και οι σχέσεις μας να γίνουν ακόμη πιο δυνατές για να αγωνιστούμε μαζί για την επίλυση των συσσωρευμένων προβλημάτων του νομού μας.

Παράλληλα και σύμφωνα με ανακοίνωση των "ανεξάρτητων ελλήνων",

Οι Κυκλάδες έδωσαν το 3ο μεγαλύτερο ποσοστό πανελλαδικά                              
Ο αγώνας των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» στο νομό Κυκλάδων ήταν και πάλι νικηφόρος, παρά την απώλεια της έδρας στο νομό μας. Οι Κυκλάδες συγκέντρωσαν το τρίτο μεγαλύτερο ποσοστό (9,6%) των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» σε πανελλαδικό επίπεδο και η φωνή μας θα συνεχίσει να είναι ισχυρή.
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους πολίτες του νομού Κυκλάδων για τη στήριξη, τη συμπαράσταση και την κοινή προσπάθεια σ’ αυτόν τον όμορφο αγώνα. Δώσαμε μια έντιμη και αξιοπρεπή μάχη χωρίς οικονομικά εφόδια, χωρίς δεσμεύσεις και εξαρτήσεις. Επίσης ευχαριστούμε και όσους δε μας ψήφισαν, αλλά μας άκουσαν με κατανόηση και σεβασμό.

οικονομική επιτροπή Π.Ν.Α. συνεδρίαση 21.6 θέματα

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Ν Αιγαίου την Πέμπτη 21.6 στις 12.00 θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής με τα εξής θέματα :

 1.  Έγκριση πρακτικών και μελών επιτροπής διαγωνισμού του έργου:«Συντήρηση Δημοτικού Οδικού  
Δικτύου του Δήμου Πάρου Νομού Κυκλάδων».  2.  Έγκριση πρακτικών και μελών επιτροπής διαγωνισμού του έργου: Συντήρηση Οδικού Δικτύου  Νήσου Μυκόνου (χρήση 2012)». 
3.  Έγκριση πρακτικών και μελών επιτροπής διαγωνισμού του έργου:«Συντήρηση Επαρχιακού Οδικού
 Δικτύου Νήσου Τήνου (2012)». 4.  Έγκριση πρακτικών και μελών επιτροπής διαγωνισμού του έργου: « Συντήρηση επαρχιακού οδικού δικτύου ν. Άνδρου (χρήση 2012).
5.  Έγκριση παράτασης προθεσμίας του έργου: «Αποκατάσταση Λιμένα Μέριχα νήσου Κύθνου».
6.  Έγκριση πρακτικών και μελών επιτροπής διαγωνισμού του έργου: « Συντήρηση Επαρχιακού Οδικού δικτύου Νήσου Κύθνου (2012)». 7.  Καταβολή αποζημίωσης για την διενέργεια ελέγχων χορήγησης αδειών σύμφωνα με τα οριζόμενα από το Ν.3325/2005 και την ΚΥΑ 7814/614/2005 περί καθορισμού παραβόλων. 8.  Έγκριση διενέργειας Πρόχειρου Μειοδοτικού Διαγωνισμού με έγγραφες και σφραγισμένες προσφορές και με κριτήριο κατακύρωσης την χαμηλότερη τιμή για την προμήθεια εγκεκριμένων σκευασμάτων εντομοκτόνων για τον από εδάφους δολωματικό ψεκασμό ελαιοδέντρων στο πλαίσιο του Προγράμματος Συλλογικής Καταπολέμησης του Δάκου της ελιάς έτους 2012 στο Νομό Δωδεκανήσου.  9.  Έγκριση πρακτικών Διεθνούς Ανοικτού Μειοδοτικού Διαγωνισμού ανάθεσης υλοποίησης του έργου: «Ανάδειξη εργολάβου για την από εδάφους δολωματικό ψεκασμό ελαιοδέντρων των Περιφερειακών Ενοτήτων Δωδεκανήσου στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης του Δάκου της ελιάς 2012».  10.  Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. των εργασιών του έργου : « Έργα Οδοποιίας Δήμου Αστυπάλαιας (Αποκαταστάσεις)», ανάδοχος: ΖΗΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. 
11.Έγκριση  ανάθεσης προμήθειας δεκτών δορυφορικού εντοπισμού σημείων – θέσεων (GPS) διπλής συχνότητας με τα παρελκόμενα, προϋπολογισμού 20.000,00€.  12.  Έγκριση παράτασης προθεσμίας των εργασιών του έργου :«2o Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ιαλυσού».  13.  Έγκριση παράτασης προθεσμίας των εργασιών του έργου: «Γυμνάσιο – Λύκειο Νισύρου». 14.  Έγκριση παράτασης προθεσμίας των εργασιών του έργου : «2ο Γυμνάσιο Κω».  15.  Εκδίκαση των ενστάσεων κατά του πρακτικού ΙΙ για την  επιλογή του αναδόχου της οριστικής μελέτης με τίτλο «Τεχνικές μελέτες επέκτασης λιμένος Πηγαδιών Καρπάθου». 16.   Έγκριση πρακτικού αποσφράγισης και αξιολόγησης των Οικονομικών προσφορών του επαναδημοπρατούμενου Διαγωνισμού «Δημιουργία Τουριστικής Ταυτότητας για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου».  17.  Χορήγηση Εξουσιοδότησης  Διενέργειας  Διαγωνισμών.  18.  Μίσθωση χώρων Αρχείου – Κτηνιατρικού Ελέγχου για τη Π.Ε. Άνδρου. 19.   Αποδοχή χρηματοδότησης. 20.  Ανάθεση  δικαστικών υποθέσεων. 21.  Έγκριση διαφόρων δαπανών – διάθεσης πιστώσεων. 22.  Έγκριση Δράσεων Κοινωνικής Μέριμνας.
23.  Έγκριση Δράσεων Πολιτισμού – Αθλητισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
 

τα αποτελέσματα των εκλογών στην Σαντορίνη και τις Κυκλάδες

Στην Σαντορίνη πρώτο κόμμα αναδείχθηκε η ΝΔ ενω ακολουθούν Συριζα, Δημοκρατική Αριστερά και Πασοκ. 
Στις Κυκλάδες πρώτο κόμμα αναδείχθηκε η ΝΔ ενω ακολουθούν Συριζα και Πασοκ. Κατά συνέπεια, τις 3 έδρες του Νομού καταλαμβάνουν οι κύριοι Βρούτσης, Συρμαλένιος και Ρήγας, ο οποίος “ξανακέρδισε” την έδρα του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπ. Εσωτερικών τα αποτελέσματα των εκλογών της 17ης Ιουνίου στις Κυκλάδες έχουν ως εξής: (στις παρενθέσεις αναφέρονται τα αποτελέσματα των εκλογών του Μαίου του 2012)

Κόμμα, ποσοστό, ψήφοι, έδρες

Σαντορίνη 
ΝΔ          30,07 - 27.35 - 1   (16,8 - 1.428)
ΣΥΡΙΖΑ  20,30 - 1.731   (8,38- 710)
ΔΗΜ.ΑΡ.  12,52 - 1068-  1    (16,42- 1391)
ΠΑΣΟΚ 11,02- 940  (10,66- 903)
ΑΝΕΞ. ΕΛΛΗΝΕΣ 8,56- 730 (10,39- 880)
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ      6,86- 585   (10,52- 891)
K.K.E.                    3,42- 292  (7,85- 665)
ΟΙΚ. ΠΡΑΣΙΝΟΙ    1,01 - 86   (3,06 - 259)
ΔΗΜ. ΞΑΝΑ         0,98- 84 (       -           )
ΛΑΟΣ                    0,96 - 82    (2,58 - 219)


Κυκλάδες 
ΝΔ          30,62 - 22.202 - 1   (17,4 - 12.773 - 1)
ΣΥΡΙΖΑ  26,68 - 19.345 - 1   (17,1 - 12.584 - 1)
ΠΑΣΟΚ  11,44 - 8.294 -  1    (11,25 - 8.258    )
ΑΝΕΞ. ΕΛΛΗΝΕΣ 9,64 - 6990  (12,92 - 9.483 - 1)
ΔΗΜ. ΑΡΙΣΤΕΡΑ  7,47 - 5.416  (8,63 - 6.331)
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ      5,52 - 4001   (6,32 - 4.638)
K.K.E.                    2,89 - 2.093  (6,46 - 4.740)
ΔΗΜ. ΞΑΝΑ         1,62 - 1.174  (       -           )
ΛΑΟΣ                    1 ,00 - 724    (2,52 - 1851)
ΟΙΚ. ΠΡΑΣΙΝΟΙ   1,00 - 722     (3,12 - 2293)

μια ακόμη παράταση....

Από  την Διεύθυνση  Αγροτικής Οικονομίας υπενθυμίζεται  ότι  η  περίοδος υποβολής αιτήσεων των τελικών δικαιούχων  για την δωρεάν διανομή τροφίμων από τα  αποθέματα παρέμβασης της Χώρας  για  το έτος  2012  σε  άπορα άτομα  ή οικογένειες λήγει την 30-06-2012.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται σε φορείς οι οποίοι προκειμένου να  συμμετέχουν στο πρόγραμμα υποβάλλουν  αίτηση στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας που εδρεύουν αίτηση  το αργότερο έως  30-06-2012

Πουσσαίος - χειριστές.. ισοπαλία...

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου,

Τη διαβεβαίωση του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γιώργου Πουσσαίου, ότι θα δρομολογηθούν άμεσα οι απαιτούμενοι έλεγχοι, έλαβαν σήμερα οι εκπρόσωποι του Πανκυκλαδικού Σωματείου Χειριστών, σε συνάντηση που είχαν αναφορικά με τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο τους.
Οι χειριστές μηχανημάτων έργων ενημέρωσαν τον κ. Πουσσαίο για το τεράστιο πρόβλημα που προκαλείται από την παράνομη εργασία, καθώς παρατηρείται να εργάζονται χειριστές χωρίς νόμιμη άδεια.
Ο Αντιπεριφεριάρχης δεσμεύτηκε ότι θα γίνει προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο με κάθε τρόπο και διαβεβαίωσε ότι θα γίνει άμεσα έλεγχος όλων των μηχανημάτων αλλά και των χειριστών που εργάζονται σε δημόσια έργα ώστε να διαπιστωθεί η νομιμότητά τους.

προφανώς, οχι για την αυτοπροστασία του....(!)

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διευθυνσης Ν. Αιγαίου,

Συνελήφθη 37χρονος ημεδαπός στη Θήρα, ο οποίος κατείχε παράνομα πολεμικό υλικό. Βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, -1- Kalashnikov, -2- πιστόλια, φυσίγγια, γεμιστήρες, πυροκροτητής και 4,4 κιλά πυρίτιδας.
Συνελήφθη σήμερα (18.06.2012) το πρωί, στη Θήρα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, ένας 37χρονος ημεδαπός ο οποίος κατείχε παράνομα όπλα, πυρομαχικά, αλλά και διάφορα είδη πολεμικού υλικού.
Τον εν λόγω οπλισμό είχε παραδώσει στο 44χρονο, λίγη ώρα νωρίτερα o 37χρονος συλληφθείς στην περιοχή Οίας Θήρας, προκειμένου να τον αποκρύψει εξωτερικά της οικίας του σε αγρόκτημα.
Άμεσα μετέβησαν στη συγκεκριμένη περιοχή αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, οι οποίοι έθεσαν σε διακριτική επιτήρηση την οικία στην οποία βρίσκονταν κλεισμένος ο 37χρονος και προσπάθησαν να έρθουν σε επικοινωνία μαζί του με αρνητικό αποτέλεσμα.
Σήμερα το πρωί, ο 37χρονος βγήκε από την οικία του και χρησιμοποιώντας δυο μαχαίρια προκάλεσε τον αυτοτραυματισμό του, ενώ αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο επενέβησαν άμεσα και τον ακινητοποίησαν.
Ο 37χρονος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Θήρας όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο της Κρήτης για περαιτέρω νοσηλεία.