Σάββατο, Μαρτίου 20, 2010η μέρα της κρίσεως...


Τώρα δηλαδή πέρασε η κρίση ή ακόμα;
και κάτι ακόμα,
είμαστε εμείς οι «κακοί» που ζητάμε να δανειστούμε σαν άνθρωποι (κι οχι σαν κοροιδα)
ή
οι Γερμανοί που κάνουνε λες και τους ζητάς δανεικά κι αγύριστα; (που δεν ζητάμε και τίποτα απο την τσέπη τους δηλαδή....)

καλά που καταλάβαμε περί τι (ψιλοκρεμαστού) παιχνιδιού πρόκειται, διαφορετικά υπήρχε ο κίνδυνος να (την πατήσουμε και) τσακωνόμασταν με όποιον γερμανό βρισκόταν μπροστά μας ...


Συμφωνώ.... σε πολλά και πολλούς έπρεπε να μπεί ένα φρένο (ε, αυτός που τραβάει το αυτί είναι πάντοτε ο κακός...) αλλά ακόμη δεν εχω καταλάβει αν έπρεπε να κοπούν λεφτά απο τους μισθούς...
Ο μόνος λογικός λόγος (μου) μοιάζει (εκ των υστέρων...) οτι έγινε για αντιπερισπασμό. Για να προκληθεί η αντανακλαστική σκέψη οτι «εδω ,παιδιά κόβουνε μισθούς, σωπάτε και καθίστε φρόνιμα...»
Δύσκολη, αλλά η πιο σοβαρή ήταν η δουλειά όσων στήριξαν -πολιτικά- την κυβέρνηση και τις επιλογές της. Κι οχι επειδή «έπρεπε» αλλά γιατί ήθελαν.

Το παράδειγμα με τα αυγά και την ομελέτα (που αμα δε σπάσεις τα πρώτα δεν τρώς την δευτερη, ή τρώς κάτι άλλο) δεν το ξαναχρησιμοποιώ γιατί το εχω ακούσει χίλιες φορές και το βαρέθηκα. Επιτέλους ας γίνουμε λίγο πιο ευρυματικοί! Όποιος δε σκοτώσει λαγό, στιφάδο δεν τρώει...


καλό κι αυτό
ή
μπα σε καλό σας... (με κακομαθαίνετε κ. Πρέσβη μου...-με τα σοκολατάκια σας-)

Μέχρι χθές ανυσηχούσα, ευτυχώς όμως, τώρα ξέρω τι μου συμβαίνει!
Είναι αυτό που είπε ο Βέλτσος (ο Γιώργος, ποιός άλλος...) για την κρίση.
Οτι, "μονο αμα φτωχύνουμε, θα γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι."
αμα βλέπω κι εγω καλό άνθρωπο, θα ξέρω οτι είναι φτωχός...Η τελευταία μπουκιά...

Καλά, αυτό αξίζει να το δεί κανείς σε PowerPoint! (οι φίλοι το απόλαυσαν!)
Ο τίτλος και το περιεχόμενο αναφέρονται στα είδη των μισθών, μετα τα "νέα μέτρα"!

Οι μισθοί
Με ποιόν απο τους παρακάτω ταιριάζει ο δικός σου;

Ο μισθός κρεμμύδι.
Τον βλέπεις, τον πιάνεις και μετά κλαίς.

Ο μισθός σύντροφος.
Σου κάνει τη ζωή δύσκολη αλλά δε ζείς χωρίς αυτόν.

Ο μισθός δίαιτα.
Σε κάνει να τρώς κάθε μέρα λιγότερο.

Ο μισθός Ατλαντίδα.
Υπάρχουν αμφιβολίες για την ύπαρξή του.

Ο μαγικός μισθός.
Εξαφανίζεται ως δια μαγείας.

Ο μισθός καταιγίδα.
Δεν ξέρεις πότε θα έρθει και πόσο θα κρατήσει.

O μισθός Black Humor.
Όταν τον δείς γελάς για να μην κλάψεις.

Ο μισθός προφυλακτικό.
Σε ενοχλεί αλλά σε σώζει.

Ο ανήμπορος μισθός.
Σε αφήνει στα κρύα του λουτρού όταν τον χρειάζεσαι.

Ο μισθός περίοδος.
Έρχεται μια φορά τον μήνα και κρατά 3 εως 5 μέρες.

Ο μισθός Έβερεστ.
Δεν πρόκειται να κουνηθεί απο την θέση του.

Ο μισθός προωρη εκσπερμάτιση.
Πριν τον βάλεις μέσα, στην τσέπη σου, τελειώνει.

Αν εδω δεν βρήκες τον δικό σου μισθό, τότε μάλλον υπάρχουν και χειρότερα...


20 Mαρτίου 2010
μια Σαββατιάτικη βόλτα ...
τι να κάνω που μου αρέσουνε τα χρώματα!


Παρασκευή, Μαρτίου 19, 2010


Οι (σημερινές) ειδήσεις με σχόλια…

“Δεν ζητάμε βοήθεια...”
Θέλουμε να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας, τόνισε ο πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο, όπου παρουσιάστηκε το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.
Κατάλαβα, πάλι μόνοι μας θα πληρώσουμε το μάρμαρο (ποιο μάρμαρο.. περί μαρμαρόπλακας πρόκειται. και μάλιστα χοντρής. πλάκας…)

Ενώ,

Από την μια διαβάζω ότι :
Θέλουμε στήριξη της ΕΕ και όχι του ΔΝΤ, όπως τονίζει ο πρωθυπουργός
Από την άλλη, πάλι -διαβάζω ότι- :
Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο για προσφυγή στο ΔΝΤ στις αρχές Απριλίου
Και μάλιστα ότι :
Στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο «στέλνει» την Ελλάδα η κυβέρνηση Μέρκελ
(Είναι που θα μας βοηθάγανε… τέτοια βοήθεια, ούτε στον εχθρό σου…)

Τελικά θα πάμε η δεν θα πάμε ΔΝΤ;
Σωστά.... εξαρτάται από την απόδοση των μέτρων….


Διαβάζω ότι,
Στην αυτοκάθαρση επιμένει ο πρόεδρος της ΝΔ” (αναφερόμενος στην ΝΔ, το σπίτι του το έχει καθαρίσει)
Προφανώς η αυτοκάθαρση είναι κάτι που το περνάει κάθε κόμμα που από κυβέρνηση γίνεται αντιπολίτευση, δεν εξηγείται διαφορετικά, γιατί και το Πασοκ τα ίδια έπαθε.
Προφανώς η αυτοκάθαρση είναι κάτι που το κάνει κανείς για να από-δείξεισ ότι στην επόμενη δόση θα κυβερνήσεις καθαρός….
Ο πρόεδρος είπε πάντως ότι μερικούς μπορεί και να τους διώξει (από το κόμμα)Με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη θα συναντηθεί στις 11.30 το πρωί ο Γ.Καρατζαφέρης, στο γραφείο του πρώτου.
Ελπίζουμε ο πρώτος να μην πεί στον δεύτερο ότι “με κανα νησί σώζεται η Ελλάδα” γιατί ο δεύτερος είναι εθνικόφρον και εθνικιστής και πολύ θα στεναχωρηθεί με μια τέτοια δήλωση.
Πολύ πιθανό να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι αντί για τους ταλαίπωρους Έλληνες, να πληρώσουν οι μετανάστες το χρέος. Τι, μόνο για να βγάζουνε λεφτά είναι στην Ελλάδα; να πληρώσουνε κιόλας….


Ο καπιταλισμός δεν κάνει λάθη, είναι λάθος”, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στο συνέδριο της νεολαίας του κόμματος συμπληρώνοντας ότι «ο κομμουνισμός δεν απέτυχε γιατί δεν εφαρμόστηκε ποτέ» (κρίμα, και θα ήταν τόσο ευκολο…)
Με το άκουσμα πάντως των δηλώσεων οι νεολαίοι του ΣΥΝ ξέσπασαν σε ξέφρενα χειροκροτήματα και πανηγυρισμούς, σήκωσαν τον Αλέξη στο χέρια και τον πέταγαν ο ένας στο άλλον ενώ 5 -κοπέλες- λιποθύμησαν (από την συγκίνησή τους που πήραν τον Αλέξη αγκαλιά)
Η δήλωση πάντως μου δημιούργησε και μια απορία. Άμα εφαρμοστεί ο κομμουνισμός στην Ελλάδα θα ξανακρατικοποιήσει τις επιχειρήσεις που ιδιωτικοποιήθηκαν; σε δουλειά να βρισκόμαστε δηλαδή …


Διαβάζω ότι
Στο πλευρό των οδηγών ταξί τάχθηκε η Νέα Δημοκρατία μετά την συνάντησή της με συνδικαλιστές του κλάδου. (στο δεξί ή στο αριστερό; στο δεξί φυσικά…. )
Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε επίσης ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα είναι “εναντίον όσων εξαπολύουν άδικες επιθέσεις κατά βιοπαλαιστών”
Την άτιμη την κυβέρνηση τι πάει και κάνει….Να καταθέσει στην εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση της Siemens ζητά με επιστολή του ο πρώην υπουργός Μεταφορών Χρίστος Βερελής.
Για να το ζητάει, -παραπάνω-κάτι θα ξέρει…Διαβάζω για…
Πέντε αλλαγές της τελευταίας στιγμής (5 στο παρά 5 δηλαδή) και μία ανατροπή στις αποζημιώσεις απολύσεων φέρνει το φορολογικό νομοσχέδιο.
Μετά τις ενδοκυβερνητικές τριβές και τις κοινωνικές αντιδράσεις, το υπουργείο Οικονομικών προχωρά σε αύξηση των αφορολόγητων ορίων πρώτης κατοικίας αλλά και σε αύξηση των αφορολόγητων ορίων εισοδήματος για όσους έχουν παιδιά.

Γιατί,… τα παιδιά δεν τα κάνεις μόνο για να τα χαίρεσαι, τα βάζεις μπροστά και σε φοροαπαλλάσουν κιόλας…

Και διαβάζω και ότι…
Σκληραίνει κι άλλο το παιχνίδι της κ. Μέρκελ και της γερμανικής κυβέρνησης που μετά τις έμμεσες πλην σαφείς απειλές για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, τώρα (μας) ανοίγουν περισσότερο την πόρτα για εμπλοκή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Δηλαδή, τέτοιους φίλους να χεις, τι τους θέλεις τους εχθρούς….
Δεν έχουμε ακόμη καταλάβει αν πρόκειται για κίνηση “πολιτικής στήριξης”….Διαβάζω ότι,
“Αρχίζουν από τις αμέσως επόμενες ημέρες οι κρίσεις για τους 28.700 νέους προϊσταμένους στο Δημόσιο που θα επιλεγούν βάσει του νέου αντικειμενικού συστήματος, το οποίο ψηφίστηκε προχθές από τη Βουλή.”
Για να το καταλάβω, τα κριτήρια της κρίσης θα είναι -εντελώς- τυπικά; βάσει τυπικών προσόντων δηλαδή; η θα μετράει και ο χαρακτήρας, “η πάστα” που λένε, των ανθρώπων που θα κληθούν να υπηρετήσουν σε αυτές τις θέσεις;
όχι τίποτε άλλο, αλλά για να μην βρεθούμε μπροστά σε σκληρούς (πλήν όμως “πτυχιούχους”) γραφειοκράτες…Διαβάζω ότι ορισμένοι έλληνες ….
“διασκεδάζουν την... κρίση”
«Έχω μειώσει κατά πολύ τις εξόδους και τα έξοδά μου. Παλαιότερα βγαίναμε τέσσερις φορές την εβδομάδα, τώρα αγοράζουμε κρασί και μαζευόμαστε όλοι μαζί σπίτι». (Το κρασί το αγοράζετε ρεφενέ;)
Σωστό κι αυτό, (λίγο η άποψη, λίγο η ανάγκη.. )αλλά υπάρχουν κι άλλοι έλληνες που υποστηρίζουν ότι “η φτώχια θέλει καλοπέραση” κι ότι "σιγά μην σκοτιζόμαστε τώρα με το ΔΝΤ" κι ως εκ τούτου συνεχίζουν απτόητοι τις συνήθειές τους…Το κράτησα για το τέλος…
Διαβάζω ότι,
«Η ανασφάλεια που προκύπτει από την οικονομική κρίση δεν φρενάρει τα διαζύγια. Αντίθετα, δημιουργεί το ιδανικό περιβάλλον στα... εσωτερικά ενός ζευγαριού για να δουν κατάματα τη σχέση τους».
Σωστά. .. περισσότερο παρά ποτέ, πόσα β(γ)άζω εγώ, πόσα β(γ)άζεις εσύ….


Δυναμικότατο! Ενα ακόμη απο τα πολύ καλά βιντεάκια που μου εχετε στείλει σχετικά με την κρίση στην Ελλάδα.

Το βίντεο ξεκινάει με δυό Έλληνες να αναλώνονται στις κλασικές νεοελληνικές κουτοπόνηρες αναλύσεις περι της τραγικότητας και σοβαρότητας της κατάστασης, οτι πρέπει να τακτοποιήσουμε τα οικονομικά μας, οτι πρέπει να δεχτούμε την κατάσταση οτι για όλα φταίει ο λαός (ενω λένε οτι αυτοί που διαδηλώνουν δεν είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα της δυσαρέσκειας των Ελλήνων!)
Μόλις όμως τελειώνουν οι νεοελληνικές δικαιολογίες, παραλαμβάνει ο κ. Keiser και ... εκρήγνυται! Για ο,τι θα έπρεπε να εχουμε επαναστατήσει εμείς...

Καλά τα λέει.. πως λένε «απο μικρό κι απο τρελό μαθαίνεις την αλήθεια» (δημοσιογράφο..!)

Το βίντεο ...


α, να κι άλλο ενα που δεν αναφέρεται στους έλληνες αλλά στους Αμερικάνους, αλλά δε βαριέσαι, το ίδιο είναι...

το δευτερο το βρήκα στον www.zbaro.blogspot.com/ που εχει φτιάξει ενα πολύ ωραίο κειμενάκι που συγκρίνει την Ζάκυνθο με την ... Σικελία (άλλωστε και τα δυό νησιά είναι...) κι απ οτι καταλαβαίνω, πολύ θα ήθελε να συγκρίνει την ηγεσία του νησιού με την Κόζα Νόστρα, αλλά δεν το κάνει το εννοεί... (τι λες βρε παιδί μου... πολλές συμπτώσεις...)

Πέμπτη, Μαρτίου 18, 2010

Σχόλια επι της χθεσινής συνεδρίασης
(λογοτεχνικός τίτλος...)

Το θέμα των πολύωρων συνδιάσεων φαίνεται να το χουμε ξεπεράσει.
Οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας είναι (και απ οτι φαίνεται θα συνεχίσουν να είναι) πολύωρες. Πάει και τελείωσε και πάμε παρακάτω.
Κι εδω που τα λέμε, χίλιες φορές πολύωρες παρά να περνάνε τα θέματα στο άρπα κόλλα.Οι δημοτικοί σύμβουλοι (σου) το λένε αλλιώς.
Σου λένε δηλαδή οτι «θέλουμε να ξέρουμε τι ψηφίζουμε» πόσο μάλλον όταν καλούμαστε να ψηφίσουμε έργα σε εξέλιξη.
Και δεν μπορείς να πείς οτι έχουν κι άδικο...

Με άλλα λόγια,
Αναβολή στην αναβολή πάνε αρκετά θέματα, αλλά απ οτι φαίνεται δεν γίνεται και διαφορετικά.


Απο τα μεγαλύτερα προβλήματα που φαίνεται οτι αντιμετωπίζει η δημοτική αρχή
είναι η δυσκολία της να «περάσει» αρκετά θέματα λόγο της οριακής πλειοψηφίας που εχει στο συμβούλιο μετά και τις μαζικές(;) ανεξαρτητοποιήσεις δημοτικών συμβούλων.
Για μια ακόμη φορά ο Δήμος καταγγέλθηκε για προχειρότητα και για αδιαφανείς διαδικασίες στα έργα ενω ανάλογες καταγγελίες έγιναν και για το Λιμενικό Ταμείο Θήρας το οποίο παρουσίασε το τεχνικό του πρόγραμμα και ζήτησε την έγκριση του προυπολογισμού του, ο οποίος και ψηφίστηκε κατα πλειοψηφία. Σχετικά με τον τεχνικό του προγραμματισμό σχολιάστηκε ως «εντυπωσιακός» πλήν όμως δύσκολο να υλοποιηθεί με τις διαδικασίες που ακολουθούνται.
Επιστολή ανεξαρτητοποίησης παρέδωσε με την έναρξη της συνεδρίασης στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ο εκλεγμένος με την πλειοψηφία δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Λαγκαδάς (καλογραμμένη και ουσιαστική). Στο κείμενό του αναφέρει οτι η «δημοτική αρχή έχασε πολλές ευκαιρίες και ακύρωσε στην πράξη τις έννοιες «διαφάνεια, ανάπτυξη, όραμα» αναγκάζοντάς τον να επαναπροσδιορίσει τη στάση του.


Σχόλιο τελευταίο (για να κλείσουμε με κάτι «ευχάριστο»)
Ποιά Ήπειρος ... (για την φέτα μιλάμε;)
Εδω έχει «μαντρωθεί» όλο το νησί με πέτρες όλων των τύπων και ειδών. Τις ξερολιθιές εξετάζετε...

Στο ίδιο θέμα,

Να οργανωθούμε βρέ παιδιά...

Την διοργάνωση απο κοινού εκδήλωσης για τα τρία χρόνια απο την βύθιση του Sea Diamond στην θαλάσια περιοχή της Καλντέρας, ζητά με επιστολή της προς τον Δήμο Θήρας η Συντονιστική Επιτροπή για την ανέλκυσή του.
Στην επιστολή της η Επιτροπή ζητά την διοργάνωση μιας εκδήλωσης διαμαρτυρίας και ευαισθητοποίησης για την παραμονή του πλοίου στον βυθό, υπενθυμίζοντας τους περιβαλλοντικούς κινδύνους που εκκρεμούν.
Η Επιστολή στάλθηκε στον Δήμο και κοινοποιήθηκε στο Επαρχείο και την Κοινότητα της Οίας.

Δεν το λέει η Συντονιστική Επιτροπή, το λέω γω, αλλά τι καλά που θα τανε να ερχότανε να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις και ο Γιώργος Νταλάρας...
Θα έδινε άλλον αέρα ( γιατί δεν φτάνει αυτός που μας φυσαει ολούθε) στην όλη διοργάνωση, ενω θα μας έλεγε και κανα λαικορεμπέτικο απο τα ωραία που χει πεί, «να τα νε το 21» κλπ. Κι αμα δεν μπορεί να έρθει ο κ. Γιώργος ας μας στείλει εστω την γυναίκα του που (δεν θα μας πεί τραγούδι, αλλά) εχει βγεί βουλευτής οπώτε θα δώσει στην εκδήλωση πολιτική βαρύτητα...


Όπως είπαμε και στην παρακάτω ανάρητηση,
Απόψε στις 19.00 εχει προγραμματιστεί να γίνει συνεδρίαση του Δημοτικού και του Επαρχιακού συμβουλίου αλλά και φορέων του νησιού με θέμα «Πορεία ανέλκυσης - απομάκρυνσης του Sea Diamond με αφορμή την τριετή επέτειο του ναυαγίου»
Τα δεδομένα όμως αλλάζει η σημερινή ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργείου για το θέμα.
Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε.
ή
τι σου είναι η περιβαλλοντική ευαισθησία..

Δεν προλάβαμε να «γιορτάσουμε» την τρίτη (3η) επέτειο απο το ναυάγιο του Sea Diamond και να σου η περιβαλλοντική παρέμβαση απο το Υπουργείο Περιβάλλοντος!
(με την κίνηση αυτή ανατρέπονται και τα σχέδια των εκπροσώπων του πρωτοδεύτερου βαθμού της τοπικής μας Αυτοδιοίκησης, που θα συζητήσουνε το θέμα απόψε, μιας και είχανε υπόψη να ζητήσουνε απο το υπουργείο να πάρει μέτρα, πλήν όμως αυτό τους πρόλαβε! δεν τους περίμενε και... τα πήρε απο μονο του!)

Τι ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι το υπουργείο και τι γράφει ο Τύπος

ενα και μοναδικό σχόλιο για την ώρα (τα υπόλοιπα στη συνέχεια)
το «κουβαρντιλίκι(!)» του υπουργείου είναι συγκινητικό για τη υπόθεσή μας...
ειδικά αυτό με το ενδεχόμενο απελευθέρωσης ειδικών καβουριών που θα «μυρίζονται» τα πετρέλαια .. είναι πολύ εντυπωσιακό.. η χαρά του Μπόμπ του σφουγγαράκη !

(συγνώμη παιδιά, τι περιμένατε να σας πουν; οτι θα το σηκώσουνε;..)


Ένα ολοκληρωμένο σύστημα περιβαλλοντικής προστασίας της θαλάσσιας περιοχής της Σαντορίνης διαμόρφωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, τρία χρόνια μετά ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Sea Diamond και παρά το ότι τα αποτελέσματα των αναλύσεων του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) εμφανίζονται αρκετά καθησυχαστικά.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία Louis Hellenic Cruises συμφώνησε να αναλάβει τις σχετικές δαπάνες και να υλοποιήσει το σύστημα αυτό σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας.

Το ολοκληρωμένο σύστημα περιβαλλοντικής προστασίας του υπουργείου Περιβάλλοντος περιλαμβάνει τις ακόλουθες δράσεις:

-Συνέχιση και συστηματοποίηση του προγράμματος παρακολούθησης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του ναυαγίου από το ΕΛΚΕΘΕ.

-Συστηματική συντήρηση των πλωτών φραγμάτων στην περιοχή του ναυαγίου, για όσο χρόνο αυτό είναι απαραίτητο.

-Μελέτη και εγκατάσταση πλωτού τηλεμετρικού σταθμού, ο οποίος θα εντοπίζει άμεσα την ύπαρξη σημαντικής διαφυγής πετρελαίου και θα στέλνει τα αποτελέσματα σε κεντρικό υπολογιστικό σύστημα στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας.

-Προμήθεια και ετοιμότητα ειδικού εξοπλισμού συλλογής πιθανών ρύπων.

-Διερεύνηση της σκοπιμότητας εγκατάστασης συστήματος βιοεξυγίανσης μέσα στην περιοχή με τα πλωτά φράγματα. Θα περιλαμβάνει αντλία διασκορπισμού «ειδικών θρεπτικών» και αυξημένες συγκεντρώσεις αυτόχθονων, θαλάσσιων μικροοργανισμών που διασπούν τα πετρελαιοειδή.
Για τις δραστηριότητές του το προηγούμενο διάστημα μας έχει ενημερώσει με Δελτία Τύπου του ο κ. Παναγιώτης Ρήγας.
Πλήν όμως για να μην ανεβάζουμε «ολόκληρα κατεβατά» (γιατί ποιος κάθετε να διαβάσει μακροσκελή και τυπικά Δελτία Τύπου..) αναφερόμαστε στα σημαντικότερα σημεία...


Έτσι λοιπόν μαθαίνουμε ότι τις προγούμενες ημέρες ο κ. Ρήγας συναντήθηκε με το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κυκλάδων.
Αντικείμενο της συζήτησης ήταν οι ρυθμίσεις που θα προβλέπονται στο νομοσχέδιο για την εφαρμογή του προγράμματος «Καλλικράτης» σχετικά με την υπηρεσιακή κατάσταση των υπαλλήλων που υπηρετούν σήμερα στις Νομαρχίες.
Οι εκπρόσωποι των υπαλλήλων εξέφρασαν τις ανησυχίες τους σχετικά με κατοχύρωση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, στην απάλειψη των μισθολογικών ανισοτήτων και αδικιών, στην αποφυγή ακούσιων μεταβολών της υπηρεσιακής τους κατάστασης και ακούσιων αλλαγών του τόπου εργασίας τους.
Ο κ. Ρήγας τους διαβεβαίωσε ότι η θεσμική αλλαγή που βρίσκεται σε εξέλιξη δεν πρόκειται να θίξει ούτε κατ’ ελάχιστον τις σχέσεις εργασίας και την υπηρεσιακή κατάσταση των εργαζομένων στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, λέγοντας χαρακτηριτικά οτι «ο Καλλικράτης θέλει σύμμαχους πρώτα και κύρια τους εργαζόμενους που θα υπηρετήσουν τους νέους θεσμούς» ενω, δεσμεύτηκε, ως εισηγητής του Νομοσχεδίου στο Κοινοβούλιο, να τους κρατά ενήμερους για τις ρυθμίσεις που θα αφορούν στο προσωπικό των νέων θεσμών που δημιουργούνται με τον «Καλλικράτη».


Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Παναγιώτης Ρήγας συμμετείχε σε σύσκεψη που συγκάλεσε η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα Κατερίνα Μπατζελή με τους εκπροσώπους της μέσης αλιείας (γρι-γρι, ανεμότρατες) ενόψει της κατάθεσης της πρότασης του εθνικού σχεδίου στον Ευρωπαϊκό κανονισμό για την προστασία του ενάλιου πλούτου της Μεσογείου.
Οι εκπρόσωποι της μέσης αλιείας έθεσαν κατά προτεραιότητα το θέμα της επιτρεπόμενης απόστασης από την ακτή για την άσκηση της αλιευτικής τους δραστηριότητας και το πρόβλημα του αποκλεισμού τους ως προς την εκφόρτωση των αλιευμάτων τους, από πολλά λιμάνια της Χώρας.
Η Υπουργός, που έχει συναντηθεί με τους εκπροσώπους των αλιέων όλων των κατηγοριών, έθεσε για μια ακόμη φορά ως προτεραιότητα τον επαναπροσδιορισμό της εθνικής πολιτικής για την αλιεία με κύριους άξονες την διασφάλιση της βιωσιμότητας της αλιευτικής επαγγελματικής δραστηριότητος με ταυτόχρονη προστασία του ενάλιου πλούτου της Χώρας. Τόνισε την ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης του αλιευτικού μητρώου, την τήρηση αυστηρών κανόνων σχετικά με τους όρους άσκησης της αλιευτικής δραστηριότητας και την ουσιαστική παρουσία μας στα Ευρωπαϊκά όργανα με επεξεργασμένες θέσεις που θα υπηρετούν τον προαναφερθέντα εθνικό μας στόχο.


Στην συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ για την Αγροτική Ανάπτυξη με θέμα την παράκτια αλιεία συμμετείχε ο Βουλευτής Παναγιώτης Ρήγας.
Για μια ακόμη φορά, με την παρουσία εκπροσώπων από τους Συλλόγους Παράκτιων Αλιέων από όλη την Ελλάδα, συζητήθηκε το επίμαχο ζήτημα των εργαλείων αλιείας που χρησιμοποιούνται στην παράκτια ζώνη.
Για μια ακόμη φορά η αντίθεση ανάμεσα στους κάτοχους «βιτζότρατας» και σε αυτούς που αλιεύουν με δίχτυα και παραγάδια υπήρξε σφοδρή, παρουσία αρκετών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης καλείται να συμβιβάσει όλες αυτές τις διαφορετικές απόψεις αλλά και τα αλληλοσυγκρουόμενα επαγγελματικά συμφέροντα στο χώρο της αλιείας επιλέγοντας την οδό της άμβλυνσης των αντιθέσεων, με στόχο την επιβίωση και ενίσχυση της αλιείας ως σημαντικής παραγωγικής δραστηριότητας και ταυτόχρονα την προστασία των αλιευτικών μας πόρων και του θαλάσσιου περιβάλλοντος.


Τον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας του Υπουργείου Εσωτερικών, στον οποίο είναι επικεφαλής, συγκάλεσε ο Βουλευτής Παναγιώτης Ρήγας, προκειμένου ο Υπουργός εσωτερικών κ. Γιάννης Ραγκούσης να ενημερώσει τους Βουλευτές του Τομέα για την νέα νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου που αφορά στον τρόπο επιλογής προϊστάμενων στον Δημόσιο Τομέα (θέσεις Γενικών Δ/ντων, Διευθυντών Τμηματαρχών). Σύμφωνα με το υπό επεξεργασία νομοσχέδιο καθιερώνονται σαφείς και πάγιοι κανόνες επιλογής προϊσταμένων με αντικειμενικά και αξιοκρατικά κριτήρια που διασφαλίζουν την ανάδειξη στην Δημοσιοϋπαλληλική ιεραρχία των άριστων και όχι των αρεστών.


Συνεδρίασε υπό την προεδρία του κ. Ρήγα η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής με θέμα την συμβολή της έρευνας και της καινοτομίας στην Περιφερειακή Ανάπτυξη. Καλεσμένος της Επιτροπής και εισηγητής του θέματος ήταν ο πρόεδρος του «Δημόκριτου» καθηγητής κ. Νιάρχος.


Στο ίδιο χρονικό διάστημα ο Βουλευτής Παναγιώτης Ρήγας συμμετείχε στο ΚΤΕ Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ με θέμα την αναμόρφωση του Εθνικού Χωροταξικού Σχεδίου για τον Τουρισμό. Τους Βουλευτές του Τομέα ενημέρωσαν οι Γενικοί Γραμματείς Τουρισμού κ. Γεώργιος Πουσαίος και Χωροταξίας κα Καλτσά.


Παράλληλα, ο Βουλευτής συμμετέχει στις καθημερινές συνεδριάσεις της Εξεταστικής Επιτροπής που ερευνά την ευθύνη πολιτικών προσώπων για την υπόθεση της SIEMENS. Οι εργασίες συνεχίζονται με τις καταθέσεις μαρτύρων που έχουν ουσιαστική γνώση για τις επιμέρους πτυχές αυτής της πολύπλοκης και πολυσύνθετης υπόθεσης.


Ο κ. Ρήγας επισκέφθηκε την Σίφνο, συμμετείχε σε μια ιδιαίτερη μουσική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Νησιού στην μνήμη του ποιητή Γιάννη Γρυπάρη, ενω, κατά την διάρκεια της παραμονής του στο νησί συναντήθηκε με τον Δήμαρχο και μέλη της Δημοτικής Αρχής της Σίφνου καθώς και με στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο νησί.


Για πότε δέθηκε, για πότε λύθηκε, ούτε που καταλάβαμε...
«Λύθηκε το πρόβλημα των «τυφλών» οικοπέδων στους οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων», μας ενημερώνει ο κ. Ρήγας σημειώνοντας οτι,
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος μέσα στις επόμενες μέρες, με νέα του εγκύκλιο, θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα που δημιούργησε η προηγούμενη εγκύκλιος του ιδίου Υπουργείου σε συνέχεια αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Η νέα εγκύκλιος θα εξαφανίζει την αναδρομικότητα στην ισχύ της συγκεκριμένης απόφασης του ΣτΕ, η οποία θα ισχύει για το μέλλον.

Τετάρτη, Μαρτίου 17, 2010

«Τι εφταιξε και έπεσε το στέγαστρο» ή 41.183.359,56 the magic number…
(ξανα)ρωτούν βουλευτές του ΚΚΕ.

Η ερώτηση κατατέθηκε πριν απο λίγες ημέρες και την υπογράουν οι : Διαμάντω Μανωλάκου, Βέρα Νικολαίδου, Κώστας Καζάκος, και Σταυρος Σκοπελίτης.

Στην ερώτησή τους οι βουλευτές ρωτούν για τα αίτια της κατάρρευσης τμήματος της κατασκευής, (επίσημη απάντηση δεν εχει δωθεί στο κοινοβούλιο) καθώς και για τα αποτελέσματα των διοικητικών και δικαστικών ερευνών που έχουν γίνει για το γεγονός.
Οι βουλευτές ρωτούν «ποιοί ευθύνονται και αν θα επιστραφούν τα 41.183.359,56 ευρώ που στοίχησε το (πεσμένο) στέγαστρο και πήγαν χαμένα» καθώς και «πότε θα
-ξανα- λειτουργήσει ο αρχαιολογικός χώρος»

Απαντώντας ο αρμόδιος υπουργός επιβεβαίωσε το μέχρι στιγμής κόστος (ή 41.183.359,56 the magic number… ) ενω για άλλη μια φορά απέφυγε να απαντήσει αναλυτικότερα στα ερωτήματα των βουλευτών, αλλά και φορέων του νησιού..


Μάθαμε οτι,
Οι εργασίες αποκατάστασης εχουν ήδη ξεκινήσει, ενω, επειδή το στέγαστρο θα είναι άλλου τύπου, καμία σχέση δηλαδή στην όψη με το παλιό(!) δεν θα εχει βίδες και μεταλλικές ράβδους όπως το πεσμένο, αλλά θα ... συγκοληθεί!
Γι αυτόν τον λόγο εχει ερθει ειδικός επιστήμονας (με μάστερ;) στις συγκολήσεις απο το εξωτερικό (κρίμα, δεν πήρατε τον θείο μου απο το Εμπορείο...)


Ερώτηση: (που ξέρεις μπορεί να πέσει σε κανα τηλεπαιχνίδι)
«Πόσες βίδες είχε το βιο(εγ)κλιματικό στέγαστρο που έπεσε στη Σαντορίνη;»
Απάντηση: «58.000»
Στα δικά μας πάλι,

Αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου ΔΣ θα κάνει την Κυρική 28 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Σαντορίνης.
Θα προηγηθεί ο απολογισμός του απερχόμενου ΔΣ ενω σε περίπτωση μη απαρτίας η διαδικασία θα επαναληφθεί στις 11 Απριλίου στα γραφεία του ΝΑΟΣ.

Την ίδια ημέρα,
Την ετήσια Γενική του Συνέλευση εχει προγραμματίσει για την Κυριακή 28 Μαρτίου, στις 12.00 το μεσημέρι σε αίθουσα της Santo Wines ο Κυνηγετικός Σύλογος Θήρας. Τα θέματα που θα συζητηθούν, «το μέλλον του κυνηγιού στα νησιά μας», οικονομικός απολογισμός του 2009, προυπολογισμός του 2010.
Ο σύλλογος είναι ο μεγαλύτερος αριθμιτικά της Επαρχείας και το στοίχημα αν η πρόσκληση θα κατορθώσει να συγκεντρώσει τα 1000 μέλη του.
Για να ρθουμε και λίγο στα δικά μας,

Περιμένατε οτι δεν θα το σχολιάσω; αλίμονο!

Σε όσους πάντως το χαρακτηρίσουν «κακόγουστο» εχω να πω το εξής,
Εδω οι άνθρωποι χάσανε τα λεφτά τους, η «αναγγελία» πείραξε;
Εμένα πάντως μου άρεσε γιατί είχε φαντασία και χιούμορ (που στο κάτω κάτω είναι τζάμπα!)

Κι αναφέρομαι στην πρόσκληση της ΕΛΜΕ Θήρας για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε χθές το απόγευμα στην Πλατεία των Φηρών ως ένδειξη διαμαρτυρίας στις μισθολογικές περικοπές της Κυβέρνησης.
Η συγκέντρωση πήγε καλά, ικανοποίησε τους διοργανωτές, εγω δε, λυπάμαι που δεν μπόρεσα να καλύψω το ρεπορτάζ αλλά ... δούλευα αλλού! Γιατί, καλές οι διαμαρτυρίες αλλά ... δεν πληρώνονται!

Σε ερώτηση ακροατή σχετικά με τον χρόνο της διαμαρτυρίας (που έγινε δηλαδή απόγευμα, εκτός ωραρίου εργασίας) οφείλω να πώ οτι δεν τίθεται γενικότερο θέμα «μεταφοράς» τις απογευματινές ώρες των διαμαρτυριών, αλλά πρόκειται για μεμονωμένη -και πολύ σωστή- απόφαση της ΕΛΜΕ.

Αξίζει να δημοσιευσουμε και την πρόσκληση,

«Κηδεύουμε σήμερα τον πολυαγαπημένο μας
14ο μισθό
ύστερα από πολύμηνη μάχη με την Επάρατη Ένωση (την η Ε.Ε. δηλ.)

Η τελετή θα γίνει την Τρίτη 16 Μαρτίου 2010 στις 18:30
στην Αγία Δανειολήπτρια τη Βρυξελιώτισσα στην πλατεία των Φηρών

Ας είναι αιωνία του η μνήμη να ζήσουμε να τον θυμόμαστε

Η σύζυγος, τα τέκνα οι λοιποί μισθωτοί,

ΑΔΕΔΥ-ΟΛΜΕ-ΔΟΕ, Α/βάθμια σωματεία εργαζομένων Σαντορίνης


Παρακαλούνται οι συγγενείς και οι φίλοι, αντί για στεφάνι

να καταθέσουν
το ποσό που επιθυμούν για την ενίσχυση της Ελληνικής οικονομίας στο λογαριασμό
0025-2203-7899-4568
να φέρουν μαζί τους σφυρίχτρες, πλερέζες, πικέτες και κάθε τι που εκτιμούν ότι αρμόζει στην περίσταση

Γραφείο Τελετών
Γ. Παπανδρέου-Κ. Καραμανλής & Σια
Κι άλλο θέλετε;!
Σωστό κι αυτό, απο τα καλύτερα που εχω ακούσει...
Όταν η τιμή μιας ταινίας της Τζούλιας Αλεξανδράτου κοστίζει 19,90 και η μία μετοχή της Εθνικής 15 ευρώ, τότε έχουμε πρόβλημα ως κοινωνία....
(η δε Τζούλια κυκλοφορεί σε 200.000 αντίτυπα και απο την πρώτη μέρα έγινε ανάρπαστη)
Εκδηλώθηκε..
ή -στο χωριό μου λένε- θέλει η μπίπ να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει

Η κ. Αλεξανδράτου αποφάσισε να μας πεί οτι επρόκειτο για επαγγελματική δουλειά -ουάου!- (αφού όμως ξεπούλησε ως «παράνομη»...)
(αυτό που δεν μας είπε είναι «εγω τα πήρα τα λεφτά μου, και δεν πα να κουρευεστε...»)
Προχωρημένη χώρα η Ελλάδα αν κρίνω απο τα ποσά που πληρώνονται για τέτοιου είδους συνεργασίες. Στο εξωτερικό ,μαθαίνω, οτι οι τιμές είναι πολύ πεσμένες.
«Στερημένη» -απο την άλλη πλευρά- χώρα η Ελλάδα αν κρίνω απο το πόσο πούλησε το ντίβιντί....

Καλά βρέ αθεόφοβοι, τα παιδάκια τι τα θέλατε σήμερα να χειροκροτάνε;...
Άλλο θέμα τώρα.. (ποιόν πολιτισμό.. για τον πολιτισμό θα μιλάμε τώρα...)
Είναι θέμα αυτό για μεσημεριανή εκπομπή;
Κι ενα ακόμη (σοβαρό)
Σαφώς και σκοτώνεται η αθωότητα των παιδιών. Εκτελείται. Τις συνέπειες (δυστυχώς) θα τις δούμε στην πορεία...

Απλά (;) μαθηματικά…
Τι να (μας) πουν και «μέιλ» που διακινούνται με μυστικοπάθεια(!)....
πλέον η επίσημη ειδησεογραφία ξεπερνά και την πιο οργιώδη φαντασία...
ή ποιός ... χρωστάει σε ποιόν....

επίσης, εναλλακτικοί τίτλοι,
ζήτω τα παράλογα ζήτω η Ελλάς
ή
όλοι ψάχνονται….
(άσχετο, αλλά, που να δεις οι Δήμαρχοι, οι υπάλληλοι των Δήμων κλπ.. που τις τελευταίες μέρες
αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι θα περάσουν οι ανακατατάξεις. Ο Καλλικράτης δηλαδή.. μιας και το Υπουργείο εμφανίζεται βιαστικό και αποφασισμένο να εφαρμόσει το σχέδιο…)

Τις τελευταίες ημέρες λαμβάνω συχνά (και σεις κι εμείς και όλοι) μέιλς με οικονομικά στοιχεία για την κατάσταση της Ελλάδας με την σημείωση οτι «τα στοιχεία αυτά δεν δημοσιεύονται στον Τύπο».
Σας ευχαριστώ που μου τα στέλνετε, πλήν όμως έχω σοβαρές ενστάσεις ως προς την «απόκρυψη» μιας και θεωρώ οτι ο Τύπος αναφέρεται σε πολύ χειρότερα στοιχεία και γεγονότα ενώ ακόμη χειρότερα τα λένε και φωνάζουν πολιτικοί και κόμματα της αντιπολίτευσης.
Μην τρελαινόμαστε λοιπόν και πολύ οτι μόνο «εμείς» είμαστε «κάτοχοι» της
-τραγικής- οικονομικής πραγματικότητας.

Ενδιαφέρον πάντως έχουν τα παρακάτω στοιχεία,

Τα μέτρα που αποφάσισε και άρχισε ήδη να εφαρμόζει η κυβέρνηση για τη σταδιακή κάλυψη του δημοσιονομικού ελλείμματος (10% μείωση των επιδομάτων, τακτική φορολόγηση των αυτοτελώς φορολογούμενων, μείωση του φοροαπαλασσόμενου στις 6000 ευρώ, νέος φόρος στα καύσιμα, πάγωμα για τους άνω των 2000 ευρώ ακαθάριστα - εδώ κατέβηκε το όριο, αύξηση των συνταξιοδοτικών ορίων ηλικίας) υπολογίζεται ότι θα προσκομίσουν στα δημόσια ταμεία 10 δις ευρώ για την τρέχουσα χρονιά.
Ας θυμηθούμε κατ' αρχήν τα 28 δις που δόθηκαν σε μια νύχτα για την επανάκαμψη των δύσμοιρων τραπεζών.
Ας δούμε επίσης πόσο δύσμοιρες ήταν πραγματικά οι τράπεζες.
Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ αύξησε κατά 197,24% τα κέρδη της, ενώ οι φόροι της μειώθηκαν κατά 15.
Η ALPHA BANK αύξησε κατά 45,48% τα κέρδη της, ενώ οι φόροι της μειώθηκαν κατά 29,7%
Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ αύξησε κατά 460,6% τα κέρδη της, ενώ οι φόροι της μειώθηκαν κατά 284,97%
Η EUROBANK αύξησε κατά 114,5% τα κέρδη της, ενώ οι φόροι της μειώθηκαν κατά 40,57%
Οι διαπιστώσεις αυτές προέρχονται από τα στοιχεία που δημοσίευσε η ΕΝΩΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.
Ας δούμε όμως και μερικά άλλα νούμερα.
650 εκατομμύρια ευρώ προβλέπουν να υφαρπάξουν από τους μισθωτούς με τη μείωση κατά 10% των επιδομάτων.
600 εκατομμύρια ευρώ προβλέπονται στον προϋπολογισμό για επιχορήγηση των μη κυβερνητικών
6.500 εκατομμύρια ευρώ δαπανήθηκαν από τις 5 Οκτωβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου για τις μετακινήσεις πολιτικών στο εσωτερικό, με ιδιωτικά αεροπλάνα.
0 ευρώ προβλέπει ο προϋπολογισμός για φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.
45 εκατομμύρια ευρώ προβλέπει ο προϋπολογισμός ως έσοδο από τις πράσινες κάρτες των μεταναστών.
16 εκατομμύρια από τη φορολόγηση των εφοπλιστών.
(απίθανο αυτό έτσι;!)
Στα 300.000 ευρώ κυμαίνονται οι ετήσιες απολαβές των διευθυντών των Δεκο
ενώ συγκινητικό(!) μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι από τις 25.000 τον μήνα ο μισθός του προέδρου της ΕΡΤ πέφτει στα 6.500 ευρώ…


«Παραμύθι -με δράκο-» χαρακτήρισε σε συνέντευξή του ο Αλέξης Τσίπρας το θέμα της χρεοκοπίας.
Παράλληλα, είπε, ότι «το πρόβλημα της οικονομίας έχει να κάνει με την αδυναμία της χώρας να αποπληρώνει το χρέος, όχι με το χρέος αυτό καθεαυτό.
Έχει να κάνει δηλαδή με τις εγγενείς της αδυναμίες, να έχει μια σοβαρή παραγωγική βάση, ένα μοντέλο ανάπτυξης και αύξησης του εθνικού εισοδήματος.
Το δημόσιο χρέος της χώρας ανέρχεται περίπου στα 300 δις €, είναι περίπου το 3% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της ευρωζώνης. Δεν μιλάμε δηλαδή για μεγέθη μη αντιμετωπίσιμα. Το 1993 η χώρα μας έδινε για την αποπληρωμή του χρέους, για τόκους, ποσοστό 12% του ΑΕΠ, σήμερα δίνουμε ποσοστό 5% του ΑΕΠ.
Προς τι λοιπόν όλη αυτή η κρίση της χρεοκοπίας; Η δική μας η εντύπωση -και όχι μόνο δική μας- είναι ότι παίζονται κερδοσκοπικά παιχνίδια, παίζονται παιχνίδια που έχουν να κάνουν με την ίδια την προοπτική του ευρώ…
Παίζεται ένα παιχνίδι που απέφερε πολλά δις € στους μεγάλους χρηματοπιστωτικούς οίκους. Οι τρεις μεγαλύτερες τράπεζες Goldman Sachs, JP Morgan και Deutsche Bank, αυτοί οι οποίοι αποτελούν τους συμβούλους και τους δανειστές μας ταυτόχρονα, επενδύουν πάρα πολλά , κερδίζουν πάρα πολλά από τα ασφάλιστρα κινδύνου, τα λεγόμενα CDS. Κι εκεί παίζεται ένα παιχνίδι κερδοσκοπικό. Τι κάνουν αυτές που ελέγχουν το 75% της παγκόσμιας αγοράς; Ασφαλίζουν το ρίσκο του χρέους μιας χώρας . Όταν λοιπόν δημιουργείται δια της κινδυνολογίας που οι ίδιοι αναπαράγουν τους κινδύνους χρεοκοπίας, τα ασφάλιστρα αυτά πηγαίνουν στον ουρανό.
Έχω μπερδευτεί….
Και οι κυβερνητικοί τα ίδια θα μπορούσαν να λένε. Αλλά να κάνουν άλλα.
Να μην έχουν ζορίσει τον κόσμο τόσο πολύ δηλαδή..

Από κει και πέρα, ο κ. Τσίπρας λέει ότι
«Μπορεί κανείς να να κατηγορήσει την κυβέρνηση, να της καταλογίσει ότι το έλλειμμα θα μπορούσε, όχι με μαγειρέματα, αλλά με μια προσπάθεια να μην χρεωθούν και τα χρέη της επόμενης χρονιάς στην φετινή χρονιά, να μην είναι στο 12, να είναι στο 10... Η ουσία όμως είναι ότι αυτοί οι οποίοι μας συμβουλεύουν και μας δανείζουν την ίδια ώρα κερδοσκοπούν με την πιθανότητα που οι ίδιοι αναπαράγουν για την χρεοκοπία.
Είναι σαν να έχω βάλει την πυροσβεστική υπηρεσία και την πληρώνω για να μου φυλάει το σπίτι να μην καεί και την ίδια στιγμή να τζογάρει την πιθανότητα να καεί το σπίτι μου.
Είναι σαν ο προπονητής του μιας ομάδας, ο οποίος πληρώνεται για να πάει καλά η ομάδα του, να παίζει στο στοίχημα τεράστια ποσά στο να χάσει η ομάδα του.

Εδώ λοιπόν παίζεται ένα τεράστιο παιχνίδι κερδοσκοπίας. Και την ίδια στιγμή αυτοί που κερδοσκοπούν με την πιθανότητα χρεοκοπίας της χώρας είναι αυτοί οι οποίοι κερδίζουν όταν ανεβαίνουν τα spreads και η Ελλάδα δανείζεται με 6% επιτόκιο..
Οι ίδιοι που βγάζουν μελέτες για να δείξουν ότι χρεοκοπούμε, μόλις εμείς πάμε να δανειστούμε είναι οι πρώτοι οι οποίοι σπεύδουν να μας δανείσουν. Και γιατί να μην μας δανείσουν με 6%, 6,5%;…

Τρίτη, Μαρτίου 16, 2010

Χθές με πήρε τηλέφωνο ο Θόδωρος (Πάγκαλος)
«Αντιπρόεδρε», του λέω, με έκπληξη και ενδιαφέρον «τι κάνετε»;
«Ταλαιπωρούμαι» μου απάντησε κοφτά ο αντιπρόεδρος.
«Έτσι είναι η εξουσία, αντιπρόεδρε, έχει δυσκολίες»
«Δυσκολίες τις λες εσύ; Αυτοί θα με σκάσουνε! μου ανεβάζουνε την πίεση! Τους άκουσες τους βορειοελλαδίτες τι κάνουνε; εναντιώνονται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη χορήγηση ιθαγένειας σε μετανάστες! Και το ακόμη χειρότερο, είναι και δικοί μας. Πασόκοι δηλαδή!»
«Κι εσείς, τι θα κάνετε αντιπρόεδρε;»
«Τι θες να κάνω; Θα τους βρίσω μπας και συνέλθουνε»
«Μα…»
«Μαμούνια. Θα τους βρίσω είπα. Θα τους πω αντιδραστικούς, εκνευριστικούς και ηλίθιους»
«Μα….»
«Δεν έχει μα και ξεμά. Άμα βγαίνει ο καθένας και λέει τα δικά του ζήτω που καήκαμε. Πόσο μάλλον που είναι και δικοί μας.
«Οι άνθρωποι αυτοί είναι κάπου δεξιά από τον Καρατζαφέρη. Είναι εντελώς ηλίθιοι, δεν έπρεπε να κινούνται ελεύθεροι, θα έπρεπε να είναι σε κάποιο άσυλο. Αν η Θεσσαλονίκη είναι έτσι, να τους βάλουμε δίπλα στον Ψωμιάδη και τον Καρατζαφέρη, να τους κάνουμε αγάλματα εκεί πέρα και τελείωσε» (μου) είπε ο κ. Πάγκαλος.
(κι αφού τα πρόβαρε τηλεφωνικά, την επομένη μέρα τα είπε σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης στην Αθήνα.)
«Καλά δεν τα ‘πα;» με ρώτησε τέλος ο αντιπρόεδρος.
«Για να τα λέτε εσείς κ. αντιπρόεδρε, έτσι θα είναι» απάντησα κι εγώ, κι αφού χαιρετηθήκαμε και μου είπε ότι θα πάρει και τον Ξυνίδη να του τα πεί ένα χεράκι, κλείσαμε το τηλέφωνο.

Σύμφωνα πάντως με την Ελευθεροτυπία σήμερα, ο κ. Πάγκαλος επικαλέστηκε έναν από τους όρους που τίθενται στην απόφαση για τη χορήγηση ιθαγένειας, τη γνώση της ελληνικής ιστορίας και γλώσσας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «με αυτό το κριτήριο θα έπρεπε να αφαιρεθεί η ιθαγένεια περίπου από τον μισό ελληνικό λαό» (σσ γιατί τρέχα γύρευε πόσοι έλληνες μιλάνε -σωστά- ελληνικά κι άλλοι πόσοι ξέρουνε την ελληνική ιστορία…)

Ο δε κ. Ξυνίδης είπε ότι ντρέπεται «γι' αυτή τη στημένη απόφαση της δήθεν πλειοψηφίας, που είναι λίγο πιο δεξιά από τον ΛΑΟΣ» κι ότι «είναι ντροπή κάποιοι να προωθούν τέτοιου είδους απόψεις μέσα στο ΠΑΣΟΚ».
Συμπληρώνοντας -αυστηρότερα- ότι «αν κάποιοι νομίζουν ότι θα εξακολουθήσουν να είναι και να φέρουν την ιδιότητα του μέλους και του φίλου του ΠΑΣΟΚ με τέτοιες δεξιές απόψεις, κάνουν λάθος» αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων, χωρίς όμως να πεί τι είδους θα είναι αυτές οι κυρώσεις.
(σσ υποχρεωτικά μαθήματα ελληνικής στους έλληνες; -έτσι θα βρίσκανε δουλειά και αδιόριστες φιλόλογοι- ιδιαίτερα μαθήματα ιστορίας; πρόστιμα ανα συντακτικό λάθος;
αφαίρεση των πινακίδων όταν βριζόμαστε -σε κακά ελληνικά- στο δρόμο; …)Ζώνη η … ευρυζωνική
Ενημερωτική συζήτηση με θέμα την «Η Ευρυζωνικότητα στον Δήμο Θήρας» πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 8 Μαρτίου στο Μπελλώνειο, στο πλαίσιο του εργου «προώθηση των ευρυζωνικών υπηρεσιών και εφαρμογών στον Δήμο Θήρας μέσω της υλοποίησης του Έργου Επίδειξης και Εφαρμογών».
Σε απλά ελληνικά, ο Δήμος σκοπεύει (...) να δημιουργήσει σε κεντρικά σημεία του νησιού, σημεία ελευθερης ασύρματης πρόσβασης στο διδίκτυο.
Με το καλό....


Δευτέρα, Μαρτίου 15, 2010

Τους φάγαμε τους Γερμανούς!

(για μένα δουλεύετε!)

δυό απο τα καλύτερα βιντεάκια που εχω λάβει για την ,πιο επίκαιρη παρά ποτέ!, ελληνογερμανική "διάσταση" ....

σχετικά με το πρώτο, ο Αρχιμήδης το βαλε το γκόλ, και προκάλεσε τον ενθουσιασμό της εξέδρας και το "the Greeks are going MAD"!

το δε δευτερο εχει πιο τουριστικό χαρακτήρα...

http://www.youtube.com/watch?v=ur5fGSBsfq8

http://www.youtube.com/watch?v=diZ2rjnUDAs

Κυριακή, Μαρτίου 14, 2010


Μου λέτε καμιά φορά, αν «σοβαρολογώ» σε μερικά πράγματα που λέω και γράφω.
Και απαντώ «σχεδόν». Στο σχεδόν άλλωστε δεν είναι πολλά πράγματα που (μας) συμβαίνουν;
Τώρα πχ αναρωτιέμαι αν η εικονιζόμενη μπορεί να χαρακτηριστεί "παιδική χαρά".
Μπορείς όμως να την πείς «σχεδόν» παιδική χαρά...

το μονο σίγουρο είναι οτι βρίσκεται στο Εμπορείο...
Το Σαββατοκύριακο έλαβα στο μέιλ μου συντομευσεις για βίντεο στο YouTube με την σημείωση οτι

«υπάρχουν και τέτοιοι βουλευτές στην Ευρώπη». (χωρίς ερωτηματικό)
Και βέβαια υπάρχουν. Στην Ευρώπη. Εδω, πιθανότατα να χαρακτηρίζονταν γραφικοί. ή εθνικιστές.

Αξίζει πάντως να τα δείτε.
Πρόκειται για εναν Βρετανό ευρωβουλευτή τον κ. Farage ο οποίος «ξεσκεπάζει» τον μη δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρος της ΕΕ Βαν Ρουμπόϊ, ρωτόντας (τον)
«ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΤΕ; ποιός σας ψήφισε, δεν σας γνωρίζω και ανα-γνωρίζω τα μέτρα που θέλετε να επιβάλετε!»
Για την ακρίβια, επιβάλεται να δείτε το πρώτο βιντεάκι! Θα σας φτιάξει την (ελληνική) σας διάθεση!

www.youtube.com/watch?v=GxXyJSPeOMwΜια εικόνα... χίλια ψέματα...

Επίσης έλαβα έλαβα κι ενα μηνυμα σχετικά με την προφανέστατη σκοπιμότητα να εμφανιστούν οι Παλαιστίνοι ως .... (πως να το γράψεις...) οτι παντρεύονται ,εν πάσει περιπτώσει, νεαρά στην ηλικία κορίτσια!
Οι φωτογραφίες και τα κακόγουστα σχόλια κυκλοφόρησαν μέσω μέιλ (και) στο ελληνικό διαδίκτυο και χρειάστηκε η παρέμβαση της Παλαιστινιακής Πρεσβείας για να αποκατασταθεί η αλήθεια σύμφωνα με την οποία τα κορίτσια είναι παρανυφάκια στον ομαδικό γάμο των μαμάδων τους με τους νέους τους συζύγους διότι οι πρώτοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της ισραηλινής εισβολής στη Λωρίδα της Γάζας τον Δεκέμβρη του 2008.

Περισσότερες πληροφοριες μπορείτε να διαβάσετε στο site της καμπάνιας «Ένα Καράβι για τη Γάζα» www.shiptogaza.gr
στο site του ΣυλλόγουΑλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό
www.intifada.gr/cgi-bin/pages/index.pl?arlang=Greek
καθώς και στο site του Σύνδεσμου Ελληνοπαλαιστινιακής Φιλίας
www.elladapalestini.blogspot.com/

Με 6 μήνες καθυστέρηση κυκλοφόρησε προχτές και στην Ελλάδα, όχι μόνο κατακλύζοντας τις λίστες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά και εμφανιζόμενη σε αθηναϊκή εφημερίδα, η «είδηση» του ομαδικού γάμου κοριτσιών ηλικίας 6-12 ετών με ενήλικες Παλαιστίνιους στην Λωρίδα της Γάζας, υπό της ευλογίες των «παιδόφιλων» ηγετών της Χαμάς. Έντεχνα σχεδιασμένη η «είδηση», χρησιμοποιεί φωτογραφία που απεικονίζει τους ενήλικους να κρατούν από το χέρι τα μικρά κοριτσάκια- παρανυφάκια, και κατασκευάζει ένα εμετικό δημοσίευμα με προφανή άμεσο στόχο την δαιμονοποίηση συνολικά των Παλαιστινίων και της Χαμάς δε ειδικότερα.

Η διάψευση της «είδησης» έγινε εδώ και 6 μήνες και η ηλεκτρονική απάτη έχει, από το Δεκέμβρη 2009, καταχωρηθεί σε σχετικό δικτυακό τόπο
http://www.hoax-slayer.com/mass-muslim-marriage.shtml
αλλά δυστυχώς ορισμένοι δεν μπήκαν στον κόπο να διασταυρώσουν τις «πληροφορίες» τους.