Σάββατο, Νοεμβρίου 28, 2009Θ(ρ)ηλυκό πόκερ

Ο Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου με δηλώσεις του στην Εφημερίδα «Τα Νέα» καθώς και στο μπλόγκ «έχουμε και λέμε» της κ. Αλεφραγκή,
ανακοίνωσε την άμεση προκήρυξη διαγωνισμού για την άμεση πρόσληψη 50 -σκληρών- παικτών του πόκερ στους οποίους θα δοθεί ένα
-μικρό- αρχικό κεφάλαιο με σκοπό τον πολλαπλασιασμό του, προκειμένου να καλυφθούν τα εθνικά ελλείμματα και να ανακτηθεί η πιστοληπτική αξιοπιστία της χώρας.

Οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής στον διαγωνισμό θα δημοσιευθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και στην Εφημερίδα του Τριανταφυλλόπουλου, ενώ ήδη ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την συγκρότηση της επιτροπής που θα εξετάσει τα βιογραφικά. Σύμφωναμε αποκλειστικές και ασφαλείς μας πληροφορίες στην επιτροπή θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, εκπρόσωποι του κυβερνόντος κόμματος και αυτοεκπροσωπούμενοι τζογαδόροι.
Όπως σημειώνουν οι τελευταίοι «δώστε τα εσείς, κι εμείς θα τα αυγατίσουμε»
Από τις ανακοινώσεις και τα Δελτία Τύπου που έχουμε λάβει τις τελευταίες ημέρες
έχουμε και λέμε ότι,


Μουσική παράσταση με τίτλο «Ανθολογία Ελληνικού Τραγουδιού» διοργάνωσε η ΔΗΚΕΘ και μας καλεί να την παρακολουθήσουμε το Σάββατο 28 Νοεμβρίου στις 20:30 στο Μπελλώνειο.
Πρόκειται για μια μουσική παράσταση που προσεγγίζει με ευαισθησία και σεβασμό το έργο πολλών (και φυσικά όχι όλων…) σημαντικών Ελλήνων συνθετών.
Στην παράσταση θα παρουσιάσουν την δουλειά τους ο Γεώργιος Ρούσσος στο πιάνο και η Ντόρα Αθανασίου στην ερμηνεία.


Επίσης, η ΔΗΚΕΘ με ανακοίνωσή της μας ενημερώνει για την επιτυχία της πρωτοβουλίας της να παρουσιάσει στο παιδικό κοινό του νησιού τον (Σαντορινιό μεταξύ άλλων) Κωνσταντίνο Βαζαίο, διευθυντή της πρότυπης σχολής θεάτρου και του εργαστηρίου θεάτρου δρόμου της Circus Dayz, σε μια παράσταση που περιελάμβανε θεατρικό παιχνίδι και ακροβατικά.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης τα παιδιά είχαν την δυνατότητα να συμμετάσχουν στα δρώμενα και να έρθουν σε επαφή με παιχνίδια ισορροπίας όπως μπάλες, κορύνες, κινέζικη σβούρα, κορδέλες περιστροφής, ξυλοπόδαρα κ.α
Η παράσταση και τα μαθήματα πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο και την Κυριακή 21- 22 Νοεμβρίου στο κτίριο δωρεάς του Εμμανουήλ Βαμβακούση στο Καμάρι, ενώ όπως μας αναφέρει η ΔΗΚΕΘ η συμμετοχή ξεπέρασε τις προσδοκίες της και ήταν άκρως ικανοποιητική μιας και συμμετείχαν 45 παιδιά.
Το ραντεβού ανανεώνεται για τις 5 και 6 Δεκεμβρίου στο ίδιο μέρος, την ίδια ώρα.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την ΔΗΚΕΘ στο 2286031075
Η ΔΗΚΕΘ μας έστειλε και φωτογραφίες (και πολύ καλά έκανε!)


.................................


...................


Με ανακοίνωσή της η Santo Wines μας ενημερώνει ότι το διήμερο 28 και 29 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο και πλέον συναρπαστικό οινικό event, η Oinotelia 2009.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν και θα εκτεθούν σε δοκιμή δύο νέες ετικέτες της SantoWines, το Ασύρτικο Grande Reserve Εσοδείας 2007 που διαδέχεται το Ασύρτικο Grande Reserve 2006, το οποίο αγαπήθηκε την περσινή χρονιά από τους γευσιγνώστες και το οινόφιλο κοινό.
Το Ασύρτικο Grande Reserve 2007 προέρχεται από επιλεγμένους αμπελώνες της περιοχής του Ακρωτηρίου, έχει παλαιωθεί για 24 μήνες και κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό φιαλών.
Η δεύτερη νέα ετικέτα είναι ο ερυθρός ξηρός οίνος «ΚΑΜΕΝΗ», με ανανεωμένη εμφάνιση, που μας επιφυλάσσει μια ενδιαφέρουσα εκδοχή της «ατίθασης» Μαντηλαριάς η οποία λιάστηκε για λίγες μέρες πριν την κλασσική ερυθρή οινοποίηση και παλαίωσε για 12 μήνες σε δρύινα βαρέλια.
Στο τέλος της οινικής περιπλάνησης, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει την γλυκιά επίγευση του πολυβραβευμένου Vinsanto SantoWines !

Ωράριο έκθεσης :
Σάββατο 28/11/09: 14.00 – 21.00
Κυριακή 29/11/09 : 12.00 – 21.00
Είσοδος : 10 € ή με πρόσκληση


....................Με το μερίδιο στο χέρι
ή "δώσε και σε μένα μερίδιο..."
«Δέκα δις ευρώ στην αγορά το 2010 για δημόσιες επενδύσεις» υποστηρίζει ότι θα «ρίξει»η Κυβέρνηση με ανακοίνωσή του ο Παναγιώτης Ρήγας.
«Οι Κυκλάδες θα πάρουν το μερίδιό τους» συνεχίζει στην ίδια ανακοίνωση ο βουλευτής, κι εμείς, με πολύ καλή διάθεση, σχολιάζουμε ότι, ναι, όντως, περιμένουμε να πάρουμε το ….. μερίδιό μας!
Διαφορετικά, θα μπορούσαμε να σχολιάσουμε ότι «η ελπίδα πεθαίνει, τελευταία», ή ότι «που θα τα βρεί η κυβέρνηση τα λεφτά….» (σσ οι κυβερνήσεις τα λεφτά τα βρίσκουν από εμάς που πληρώνουμε, κι άντε να τσοντάρει κι η Ευρώπη. αλλά κατά κανόνα, (την) πληρώνει ο λαός)

Ο κ. Ρήγας αναφέρει ότι,

Την ανάταξη της οικονομίας μέσω της αναθέρμανσης της αγοράς επιδιώκει η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και «ξεπαγώνει» τα κονδύλια των Ευρωπαϊκών Ταμείων που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κρατούσε αναξιοποίητα για τρία σχεδόν χρόνια. (σς τρέχα γύρευε τώρα ποιος είχε κλειδώσει το ψυγείο επι ΝΔ….)

Για το 2010 θα διατεθούν 7 δις ευρώ από πόρους του ΕΣΠΑ και τρία δις ευρώ από εθνικούς πόρους.
Σύμφωνα με την ενημέρωση της Υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Λούκας Κατσέλη προς τους Βουλευτές του αντίστοιχου ΚΤΕ του ΠΑ.ΣΟ.Κ. , το ΕΣΠΑ αναθεωρείται σε συνεννόηση με τις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές.
Παράλληλα αποκεντρώνονται και απλοποιούνται οι διαδικασίες υλοποίησης των έργων του προγράμματος και ενισχύονται οι Περιφερειακές Αρχές που είναι υπεύθυνες για την παρακολούθηση και υλοποίησή του.

Στις ερωτήσεις που έθεσε ο Βουλευτής κ. Ρήγας η Υπουργός διαβεβαίωσε ότι :

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ( Κυκλάδες και Δωδεκάνησα ) θα ενισχυθεί – κατ’ ελάχιστον – με το ποσό των 250 εκατ. ευρώ από εθνικούς πόρους προκειμένου να καλυφθεί η μείωση της χρηματοδότησής της από τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προέκυψε εξαιτίας της εξόδου μας από το στόχο 1.
Οι διαδικασίες υλοποίησης των έργων που θα χρηματοδοτηθούν από το ποσό των 250 εκατ. ευρώ θα είναι οι – κατά το δυνατόν – απλούστερες προκειμένου οι φορείς υλοποίησης ( Νομαρχία και ΟΤΑ ) να κατορθώσουν να αξιοποιήσουν τους διαθέσιμους πόρους.
Θα υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα για τα μικρά νησιά της Περιφέρειας έτσι ώστε να καλυφθεί η απώλεια σε πόρους και σε έργα που δημιούργησε το «ναυάγιο» του προγράμματος των μικρών νησιών την ευθύνη του οποίου είχε στο παρελθόν το Υπουργείο Αιγαίου.
Στην σχεδιαζόμενη αναθεώρηση του ΕΣΠΑ έχει προβλεφθεί και η χρηματοδότηση δράσεων που σχετίζονται με πολιτικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης για το νησιώτικο χώρο – όπως αυτή του μεταφορικού ισοδύναμου – με στόχο τη μείωση του κόστους μετακίνησης από και προς τα νησιά.
Από τις απαντήσεις της Υπουργού προκύπτει καθαρά ότι η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ανταποκρίνεται άμεσα και ουσιαστικά στις ανάγκες και τις απαιτήσεις της Περιφέρειάς μας και αποδεικνύεται απόλυτα συνεπής με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις απέναντι στους νησιώτες.


Πάλι θα κλάψω, πάλι θα γελάσω
ή
Ζητούνται ιδέες-μαγνήτης
(για να τραβήξουν πίσω όσους «την έκαναν» απο την ΝΔ στις πρόσφατες εκλογές...)
Οι ιδέες μπορούν να αποστέλλονται ταχυδρομικώς ή και με μέιλ στην διεύθυνση της ΝΔ.
Αν πάλι κάποιος τις δεί στο δρόμο, ας τις μαζέψει κι ας τις πάει στα κεντρικά. γραφεία.
Επίσης ζητείται και μια χαμένη αυτοπεποίθηση η οποία σύμφωνα με μαρτυρίες θεάται μέρα παρά μέρα σε κακή κατάσταση έξω από το ΙΚΑ της Δροσοπούλου


Μήνυμα εν όψει της μεθαυριανής εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη νέου αρχηγού στην ΝΔ έστειλε ο βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης.
(που δεν μας λέει ποιόν στηρίζει αλλά εμείς το καταλαβαίνουμε…)

Το μήνυμα, μεταξύ άλλων, λέει ότι,

Φίλες και φίλοι της Ν.Δ.,
Έχω την τιμή στη πολιτική διαδρομή μου να βρίσκομαι κοντά σας, να αφουγκράζομαι τα προβλήματά σας και να δίνω μαζί σας τη μάχη για ένα καλύτερο αύριο για τις Κυκλάδες και την πατρίδα.

Μαζί δώσαμε μάχες πολλές. Μάχες σημαντικές για την παράταξη. Πολλές από αυτές τις κερδίσαμε, όπως αυτές του Μαρτίου του 2004 και του Σεπτεμβρίου του 2007. άλλες πάλι τις χάσαμε, όπως την πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση της 4ης Οκτωβρίου του 2009. Σε κάθε περίπτωση μαζί μοιραστήκαμε τα ίδια συναισθήματα χαράς και λύπης.
Όμως, γνωρίζετε πολύ καλά ότι η Ν.Δ. είναι μία μεγάλη παράταξη με σημαντική προσφορά στον τόπο, με βαθιές δημοκρατικές δομές, με ιστορία παρόν και μέλλον. Είναι η παράταξη των μεγάλων εθνικών επιλογών, η οποία με τις πολιτικές αποφάσεις που έλαβε, ιδιαίτερα σε κρίσιμα θέματα, οδήγησε την Ελλάδα στο σύγχρονο Ευρωπαϊκό δρόμο.

Ήρθε η ώρα, μέσα από την ιστορική αυτή στιγμή των εκλογών της 29ης Νοεμβρίου να προβάλλουμε δυνατά τις ιδέες της παράταξής μας. Ιδέες, που απορρέουν από τη βάση του ιδεολογικού μας πυλώνα, αυτού του κοινωνικού φιλελευθερισμού. Ιδέες που θα μαγνητίσουν όλους εκείνους που απείχαν στις εθνικές εκλογές, όλους εκείνους που ενώ ανήκουν στην οικογένειά μας και απείχαν από τις τελευταίες εθνικές εκλογές, δεν στράφηκαν σε άλλη παράταξη.

Οι εκλογές της 29ης Νοεμβρίου δίνουν την ευκαιρία για μια νέα και δυναμική επανεκκίνηση της παράταξής μας και το κυριότερο διαμορφώνουν το πλαίσιο για μία καινούργια οργανωτική επανίδρυση της Ν.Δ.

Η Ν.Δ. βρίσκεται μπροστά σε μία μεγάλη ιστορική πρόκληση. Πέρα από την αναζήτηση του νέου Προέδρου, προχωρεί στην ανάδειξη των διαχρονικών αξιών που διαπνέουν την παράταξη. Προχωρεί στην επικαιροποίηση των ιδεολογικών μας αρχών που θα προσαρμοστούν και θα διανθίσουν τις πολιτικές που θα αναπτύξουμε για το μέλλον στο σύγχρονο και πολυσύνθετο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Ως βουλευτής της Ν.Δ. στο νομό Κυκλάδων εργάστηκα και αγωνίστηκα για τη μεγάλη δημοκρατική κατάκτηση να ψηφίσουν τα στελέχη και τα μέλη της Ν.Δ., δηλαδή να μεταφερθεί η διαδικασία στη βάση. Σας καλώ όλους με ελεύθερη συνείδηση να προσέλθετε στις κάλπες και να ψηφίσετε για το νέο Πρόεδρο της παράταξής μας. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στην κρίση σας και στην άποψη σας. Άλλωστε, διαχρονικά το έχετε αποδείξει.

....................

Παρασκευή, Νοεμβρίου 27, 2009

Η ελευθεροτυπία τώρα δικαιώνεται!
ή, ζήτω η ελευθεροτυπία!
(για την κ. Μάνια δεν ξέρω)
ή, «είμαστε δυό, είμαστε τρείς, είμαστε χίλιοι δεκατρείς….»

Αδέσμευτο ρεπορτάζ δεσμεύθηκαν ότι θα κάνουν το προσεχές διάστημα από χώρα του εξωτερικού πολλοί συντάκτες του εν λόγο μπλόγκ προκειμένου να ξεφύγουν όπως δήλωσαν σε συναδέλφους τους δημοσιογράφους από τις πιέσεις που δέχοταν σε τοπικό επίπεδο εξ αιτίας των αποκαλυπτικών ρεπορτάζ τους.
«Βρισκόμαστε στο εξωτερικό για να μπορούμε να γράφουμε ελεύθερα, αδέσμευτα, και αντικειμενικά .Στην Σαντορίνη περιοριζόμασταν. γενικώς, το νησί είναι μικρό και το γυρίζεις ευκολα, απο το εξωτρικό θα αντιστεκόμαστε καλύτερα» σχολίασαν την απόφασή τους οι εκπρόσωποι των δημοσιογράφων.
Την στάση και απόφαση της φιλελεύθερης δημοσιογραφικής ομάδας του μπλόγκ να αντισταθεί από το εξωτερικό, χαιρέτησαν ο Νίκος Χατζηνικολάου, ο Νίκος Ευαγγελάτος, ο Νίκος Κακαουνάκης, ο Νίκος Δήμου και ο Νίκος ο Κρητικός.

Πέμπτη, Νοεμβρίου 26, 2009

Θέλω να γίνω πρόεδρος της ΕΡΤ!!
(και δεν αρκούμαι σε τίποτε λιγότερο!)

Θέλω να γίνω πρόεδρος της ΕΡΤ!
Να χαιρετίζω τον κόσμο, να χαμογελώ, να εγκρίνω τιμολόγια, να ζητάω από τους έλληνες να τηλεφωνήσουν (να πληρώσουν) και να ψηφίσουν τον τραγουδιστή της αρεσκείας τους και μετά να στέλνω στη γιουροβίζιον, αυθαίρετα, τον τραγουδιστή της δικής μου αρεσκείας…., να ταξιδεύω στο εξωτερικό μαζί με αποστολές πολιτικών, να ταξιδεύω στο εξωτερικό μαζί με τραγουδιστές, να ταξιδεύω στο εξωτερικό για να αγοράζω προγράμματα…
(που δεν τα βλέπει κανένας και....που και που να κάνω και κανα καλό μπανιστήρι…οχι τίποτε άλλο, αλλά για να βλέπω κι εγω να μορφώνομαι....)
Υ.Γ. Στα βιογραφικά θα μετρήσει και η δημοσιογραφική εμπειρία; τα ένσημα δηλαδή, ή μόνο τα πτυχία των υποψηφίων;
Πολλοί πολιτικοί χρησιμοποιούν τις προσωπικές τους ιστοσελίδες για να ανακοινώσουν τις αποφάσεις τους ή να εκφράσουν την άποψή τους. κι από εκεί τις αλιεύει ο Τύπος.
Το γεγονός είναι ευχάριστο, σε κάποιους προκαλεί κι έκπληξη.
Εσχάτως πολλά στελέχη και μάλιστα από τα πλέον προβεβλημένα της ΝΔ ανακοινώνουν την στήριξή τους στον έναν ή τον άλλον υποψήφιο μέσα από τις προσωπικές τους σελίδες.
Μπλόγκερ με …άποψη οι πολιτικοί! … στον δρόμο που χάραξε ο Τατούλης ..!

Τετάρτη, Νοεμβρίου 25, 2009

Όπου Γιώργος μάλαμα.
ή all together (μια οικογένεια είμαστε όλοι…)


Την θέση του ΓΓ του υπουργείου τουρισμού αποδέχθηκε ο κ. Γιώργος Πουσαίος,
για περισσότερες απο 4 τετραετίες δήμαρχος της Ίου, γιατί ύστερα από τόσα χρόνια που έφαγε με το κουτάλι την Αυτοδιοίκηση -και την Ίο- βαρέθηκε η ψυχή του (και την μία και την άλλη) και ώρα ήταν να ανοίξει τα φτερά του(!) και να δοκιμαστεί σε άλλα πόστα της δημόσιας διοίκησης. «Το συγκεκριμένο υπουργείο είναι μια χαρά για τον Γιώργο» λένε φίλοι, γνωστοί και επαγγελματίες της Ίου γιατον κ. Πουσαίο μιας και γνωρίζουν πόσο του αρέσει να συμμετέχει σε τουριστικές εκθέσεις διαφημίζοντας τα αξιοθέατα της Ίου, από αύριο όμως θα διαφημίζει ολόκληρη την Ελλάδα και τον μύθο της!

Πάλι το είχαμε προβλέψει….
Αρχικά, για την νέα θέση του κ. Γιώργου προοριζόταν ο κ. Άγγελος (άλλωστε τα ονόματα Άγγελος - Άντζελα ταιριάζουν πιο πολύ και γιορτάζουν και την ίδια μέρα)
αλλά τελικά αποφασίστηκε αντί για το δήμαρχο της Σαντορίνης να καλέσουν τον δήμαρχο της Ίου να καλύψει την θέση του ΓΓ του Υπ. Τουρισμού.
(αμάν αυτή η κυβέρνηση! κοντεύει να αποψιλώσει τους μισούς δήμους της χώρας…
ετσι νομίζει ο κ. Ραγκούσης ότι θα τους λιγοστέψει;….)
Πέραν τούτου,η κυβέρνηση δείχνει σαφή προτίμηση στους "Γιώργούς" μιας και στο ευρύτερο κυβερνητικό σχήμα συμμετέχουν 352 Γιώργηδες σε αντίθεσημε τους 5 Άγγελους και τους 6 Αρχάγγελους.


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του μπλόγκ, στον δήμαρχο της Σαντορίνης αναμένεται να προταθεί η θέση στην νεοσύστατη Γενική Γραμματεία Λιθοδομών του Υπουργείου Περιβάλλοντος (της κ. Τίνας) ενώ θεωρείται εξίσου πιθανό να του προταθεί η θέση του Γενικού Γραμματέα Μολίσκων του Υπουργείου Αναπτύξεως και Ναυτιλιακής Αναπτύξεως (της κ. Λούκας).
Άλλοι πάλι λένε οτι ο Δήμαρχος της Σαντορίνης χρειάζεται περισσότερη εμπειρία προκειμένου να αναλάβει κυβερνητικό πόστο, για τον λόγο αυτό και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες απο την Χαριλάου Τρικούπη, την Σπύρου Λούη και την Σπύρου Λάμπρου
-εκεί είναι ενα ταβερνάκι που πηγαίνουνε πολλά μεσαία στελέχοι του πασόκ- ο κ. Άγγελος καλό θα ήταν να παραμείνει 2-3 τετραετίες ακόμη δήμαρχος ώστε -όπως λένε- να στρώσει και να μάθει καλά την δουλειά, για να μπορέσει στην συνέχεια να αναλάβει υπουργείο.
άμα θέλει, βέβαια, γιατί μέχρι τότε μπορεί και να μην θέλει.


Σύμφωνα με την κυβέρνηση του Πασοκ όλοι οι δήμαρχοι των Κυκλάδων θα κληθούν να δοκιμαστούν εκ περιτροπής σε θέσεις της δημόσιας διοίκησης για να μην κάθονται όλην την ώρα και κοιτάνε με θλίψη το πέλαγο και τα καράβια στα λιμάνια.
Ως αποτέλεσμα, κανένας δήμαρχος των Κυκλάδων δεν θα μείνει δυσαρεστημένος ότι "δεν χρησιμοποιήθηκε και δεν προήχθη σε ανώτερη διοικητική θέση" και παρέμενε να κοιτάζει -με θλίψη- το πέλαγο και τα καράβια στα λιμάνια να περνούν….

Ο Τοπικός Τύπος από την μια θρηνεί το γεγονός ότι «φεύγουν τα καλύτερα παιδιά» από την άλλη όμως πανηγυρίζει τις διακρίσεις τοπικών στελεχών της αυτοδιοίκησης....
(δηλαδή, άκρη δε βρίσκεις....)
Την απόφαση της Κυβέρνησης -και του κ. Πουσαίου- χαιρέτησε ο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, η πρεσβεία της Γαλλίας, ο Γάλλος πρέσβης που εχει κακομάθει τον κόσμο στα σοκολατάκια και ο Δημήτρης Κουφοντίνας που φέρεται να σχολίασε "είδες ο Γιώργος..."


ΥΓ. σύμφωνα με προ-σω-πι-κό-τατες πληροφορίες του μπλόγκ πολλά στελέχοι του πασοκ ζηλεύουν τον κ. Πουσαίο και αναρωτιούνται «γιατί εκείνος κι όχι εγώ»
Εδώ που τα λέμε δεν είναι και μικρό πράγμα να βλέπεις την κ. Άντζελα κάθε μέρα……
(τα "φέσια" του ΕΟΤ ποιός θα δεί, που πάλι ο κοσμάκης θα κλειθεί να πληρώσει τα σπασμένα...)

στην φωτό, ο δήμαρχος της Ίου αποχαιρετά τον κόσμο του νησιού....
Το πολιτικό ψυγείο. και το δικό μου
ή "Αντώνης, η ελπίδα της νοικοκυράς...."


Είμαι παραδοσιακή νοικοκυρά και παραδοσιακή ψηφοφόρος της ΝΔ.
Ακόμη και στις τελευταίες εκλογές όπου όλοι έβριζαν τον κ. Καραμανλή και του κατέβαζαν τα καντήλια του λέγοντας οτι χρεοκόπησε τη χώρα και ότι οι υπουργοί του χαρίζουν -με το αζημίωτο- οικόπεδα στους παπάδες του Μοναστηριού του Βατοπεδίου, εγώ, ως Νεοδημοκράτισα και χριστιανή ορθόδοξη στήριξα τον πρωθυπουργό σε εκείνη τη δύσκολη στιγμή.
Επίσης, εχω δύο παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι δέκα και δώδεκα ετών, ενώ ο άντρας μου είναι αγροφύλακας.
Αποφάσισα να στηρίξω τον Αντώνη Σαμαρά γιατί εκτός του οτι είναι ομορφάντρας κι εχει κάτι το γλυκό και παιδιάστικο επάνω του, ταυτίζομαι μαζί του διότι κι εκείνος όπως κι εγώ αφήσαμε την δουλειά μας και μείναμε στο σπίτι δέκα χρόνια. Έτσι λοιπόν, στα μάτια μου, ο κ. Αντώνης σηματοδοτεί την ελπίδα της νοικοκυράς που εγκατέλειψε την δουλειά της για να μεγαλώσει τα παιδιά της. Στα μάτια μου ο κ. Αντώνης μοιάζει ήρωας! Είναι αυτός που, γενικώς, θα μας βγάλει από την κρίση. και την κρίση ταυτότητας (ποιά είμαι, που πάω κλπ)
Έτσι όπως ανέκαμψε στην πολιτική ο κ. Αντώνης εύχομαι κι εγώ σε όλες τις γυναίκες της επικράτειας, νεοδημοκράτησες και μη, να ανακάμψουν, να πιστέψουν στον εαυτό τους και να διεκδικήσουν το όνειρό τους!


Ο Αντώνης πάει με όλα και με όλες…
Με λένε Μαρία, είμαι 24 ετών και σπουδάζω Αρχιτεκτονική στην Αθήνα. Κατάγομαι από την Μάνη, στις τελευταίες εκλογές ψήφισα Πασοκ και το αγαπημένο μου φαγητό είναι τα ρεβίθια. Μερικές Κυριακές αγοράζω εφημερίδα, αλλά μόνο άμα έχουν καλό dvd όχι για να διαβάσω τι λέει ο καθένας, ούτε για να «στηρίξω» τους εργαζόμενους δημοσιογράφους.. Στις εκλογές της ΝΔ δεν θα πάω να ψηφίσω, αλλά άμα ψήφιζα θα ψήφιζα Σαμαρά γιατί μου άρεσε που έκατσε 10 χρόνια σπίτι του και τώρα επέστρεψε δυναμικά. Επίσης μου φαίνεται πολύ ψαγμένος και κούλ τύπος.
Και μπορεί εγώ να μην ψηφίζω, αλλά το λέω στους γνωστούς μου ότι αν ψήφιζα θα ψήφιζα τον κ. Αντώνη. Επίσης μου αρέσει που είναι ήρεμος και φαίνεται να τα χει καλά με τον εαυτό του.

Τρίτη, Νοεμβρίου 24, 2009

Συμπαράσταση λαέ!


Στην πρόσφατη συνέλευση του Πασοκ έχουμε αναφερθεί, πλήν όμως προέκυψαν νεότερα…

Γουότεργκέιτ (Watergate) (!!) της Σαντορίνης χαρακτήρισε ο Δήμαρχος την πρόσφατη συνέλευση της δημοτικής οργάνωσης Θήρας, κατά την διάρκεια της οποίας δέχθηκε, όπως υποστηρίζει, συντονισμένη επίθεση, όχι ως αποτέλεσμα αυθόρμητης αντίδρασης αλλά οργανωμένης αμφισβήτησης.
Ενώ, όπως αναφέραμε, παρομοίασε την περίπτωσή του με την υπόθεση Watergate (!)
κάνοντάς μας όλους να αναρωτιόμαστε που το πάει ο δήμαρχος και μας φέρνει αμερικάνικα παραδείγματα και μήπως κάνει παρέα με Αμερικάνους ή παρακολουθεί το «χίστορυ τσάνελ», μιας και θα μπορούσε κάλλιστα να χρησιμοποιήσει παραδείγματα από την ελληνική πολιτική ιστορία κάνοντας λόγο για «αποστασία» (σσ την αποστασία Μητσοτάκη, αν και το σχόλιο είναι παρακινδυνευμένο εποχή που είναι) για «βρώμικο 89», για «παπαγαλάκια», «Βατοπεδινούς» ενώ θα μπορούσε ακόμη να πεί «τι Παπάγος τι Πλαστήρας» «Τσοβόλα δώστα όλα» και «όλα τα κιλά όλα τα λεφτά» (εξαιρετικά αφιερωμένο στους ευτραφείς της παρέας….)


Οι κύριοι Σιγάλας και Αργυρός ζήτησαν από το τοπικό Πασοκ να άρει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του δημάρχου.
Το τοπικό Πασόκ είπε ότι δεν ανακατεύεται σε τέτοια θέματα τέτοια ώρα (ήτανε και μεσημέρι)
Ενώ ο κ. Δαρζέντας που ανακατεύτηκε είπε, σχετικά με την εκλογική συμφωνία, ότι

«και στον έναν και στο άλλον τα ίδια είχα πεί και ζητήσει, προτού καταλήξω να συνεργαστώ με τον δήμαρχο» συμπληρώνοντας ότι κάποτε του είχε προταθεί να στηρίξει τον κύριο Σιγάλα να γίνει πρώτα εκείνος δήμαρχος κι ύστερα θα γινόταν και ο ίδιος.
Για το σενάριο ο κ. Σιγάλας σχολίασε ότι «αυτά είναι λόγια του καφενείου και δεν έχουν ποτέ συζητηθεί σε πολιτικούς χώρους», αλλά δεν μας είπε ποιοι είναι οι πολιτικοί χώροι στο νησί, για να ξέρουμε δηλαδή να μην ανοίγουμε το στόμα μας εκεί μέσα….


Συμπέρασμα.
Πως είναι με τους ιπποπόταμους και τα βατραχάκια; Ετσι και σε αυτην την περίπτωση, καλό είναι να βρίσκεται κανείς λίγο πιο πέρα….-πως σου φάνηκε το βιβλίο παπά μου;

-"εντυπωσιακό". να γράψεις κι άλλα...
.........................
Από σχετικά πρόσφατες ανακοινώσεις που έχουμε λάβει μαθαίνουμε ότι,

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΗΚΕΘ,
το Σάββατο 21/11και την Κυριακή 22 ξεκίνησε τη λειτουργία του στο Καμάρι το εργαστήρι θεάτρου δρόμου με εκπαιδευτή τον κ. Βαζαίο Κωνσταντίνο και με σκοπό την δημιουργία καλλιτεχνικής ομάδας θεαμάτων. Το πρόγραμμα μαθημάτων συνοδεύτηκε από εκπαιδευτικό υλικό προσφορά των καταστημάτων «lazydayz» www.lazydayz.gr

Το αντικείμενο διδασκαλίας είναι η επαφή των μαθητών με παιχνίδια ισορροπίας όπως μπάλες, κορύνες, κινέζικη σβούρα, κορδέλες περιστροφής, ξυλοπόδαρα κ.α, ενώ τα παιδιά με το παιχνίδι μαθαίνουν να συνεργάζονται μεταξύ τους ενώ εκπαιδεύουν τα ατομικά και τα ομαδικά τους αντανακλαστικά.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στα προγράμματα μπορούν να επικοινωνήσουν με τον ΔΗΚΕΘ στο 2286031075Ανακοίνωση – φωτογραφικό αφιέρωμα με θέμα την «Εορτή της Παναγιάς των Εισοδίων στη Σαντορίνη» μας έστειλε ο κ. Μανόλης Λιγνός εκδότης της εφημερίδας θηραϊκά νέα.

Το κείμενο μας υπενθυμίζει πολλές από τις … πολλές εκκλησίες της Σαντορίνης που γιόρτασαν προχθές..

Το κείμενο,
Η εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στη Σαντορίνη πανηγυρίζεται με ιδιαίτερη λαμπρότητα, αφού στα περισσότερα χωριά υπάρχουν μεγαλόπρεποι ναοί ή γραφικά εξωκκλήσια.

Την τιμητική τους έχουν η Μεσιανή, η παλιά εκκλησιά στο κέντρο του Καστελιού του Εμπορείου, η Παναγιά ψηλά στο Καστέλι του Πύργου, η εκκλησία της Τρανής Παναγιάς στο Μεγάλο Χωριό με τα πολλά ρωσικά κειμήλια, η Παναγιά η Μαλτέζα στο Ημεροβίγλι, που ανοικοδομήθηκε μετά την καταστροφή τους από τους σεισμούς αλλά κοσμείται από το εξαιρετικής τέχνης τέμπλο με τις παλιές εικόνες και τα σκεύη που διασώθηκαν, το Μετόχι της Παναγιάς της Χοζοβιώτισσας Αμοργού στην περιοχή Μοναστήρι στην Οία, η Γλυκογαλούσα στον Καρτεράδο στέκει και δεσπόζει του χωριού και υπήρξε παλιότερα ενοριακός ναός, στην Αγριλιά της Θηρασιάς ο επιβλητικός ναός με την πρωτότυπη εξωτερική διακόσμηση συγκεντρώνει τους προσκυνητές, ενώ στο Ακρωτήρι η Παναγιά του Μπάλου, λόγω «επεμβάσεων» έχασε την γραφικότητά της, που διακρίνεται στην παλιά φωτογραφία.

Επίσης η βυζαντινή Ιερά Μονή της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας στην Αμοργό ακτινοβολεί σ ολόκληρο το Αιγαίο τη λαμπρότητα της ημέρας και είναι το επίκεντρο της γιορτής.Την έντονη ανησυχία του για τις επιδοτούμενες ακτοπλοϊκές συνδέσεις σε Κυκλάδες και στο Αιγαίο γενικότερα που κινδυνεύουν να διακοπούν, καθώς και την μείωση των προβλεπόμενων από το προσχέδιο του Προϋπολογισμού πιστώσεων για τις άγονες γραμμές, εξέφρασε ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Βρούτσης με ερώτησή του προς τους Υπουργούς Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων.

Συνοψίζοντας την ανακοίνωση,
Ο κ. Βρούτσης εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στις διαδικασίες σύστασης του αρμόδιου φορέα που ασχολείται με τη διαχείριση των ακτοπλοϊκών θεμάτων (Επανασύσταση Ρυθμιστικής Αρχής Θαλάσσιων Ενδομεταφορών και κατανομή αρμοδιοτήτων) και υπογραμμίζει ότι οι πρόχειρες λύσεις, όπως η παράταση των επιδοτούμενων δρομολογίων κατά ένα μήνα, δεν αρκούν για να επιλύσουν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στο Αιγαίο,
ενώ ρωτά για,
Τις ενέργειες που προτίθενται να λάβει η κυβέρνηση, προκειμένου να αποτραπεί η ενδεχόμενη μείωση των επιδοτούμενων ακτοπλοϊκών συνδέσεων
Την πιθανότητα να μειωθούν οι πιστώσεις για τις άγονες γραμμές στο τελικό σχέδιο του Προϋπολογισμό του 2010.
Τα δρομολόγια που αναμένεται να διακοπούν στην ενδεχόμενη μείωση των ανωτέρω πιστώσεων


Μερικοί άνθρωποι προκαλούν έντονα πάθη….
Κρίμα
που δεν λάβαμε την πρόσφατη ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Πασοκ με θέμα την αποχώρηση του κ. Κόκκινου από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου…
Συνήθως, αυτού του Τύπου οι επιστολές των Πασόκων είναι εντελώς σουρεαλιστικές (έχουν φοβερούς τίτλους) και γενικώς ανεβάζουν το πολιτικό θερμόμετρο…

Το σήκωσε το γάντι όμως ο κ. Κόκκινος την απάντηση του οποίου λάβαμε κανονικότατα, και στην οποία κάνει λόγο για
α) «πολιτικούς καλαμοκαβαλάρηδες», συντάκτες της αλαζονικής και γεμάτης ψέματα ανακοίνωσης της Ν. Ε. Κυκλάδων του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
β) μετρημένα (ευτυχώς) στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ που πριν πεντέμισι χρόνια κυκλοφορούσαν σαν «βρεγμένες γάτες», είχαν κρυφτεί από «προσώπου γης» ενώ σήμερα προκαλούν

Στην ίδια επιστολή ο κ. Κόκκινος αναφέρεται και στην μη τοποθέτηση των νέων ΓΓ των Περιφερειών από την Κυβέρνηση κάνοντας λόγο για αδικαιολόγητη ολιγωρία την ώρα που τρέχουν δεκάδες ευρωπαϊκά και συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα….Στο ίδιο θέμα αναφέρεται με επιστολή του και ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης κάνοντας λόγο για « πρωτοφανή προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το θέμα της τοποθέτησης των νέων Γενικών Γραμματέων που αναστέλλει την ανάπτυξη της χώρας»

Μα φυσικά και είναι αλήθεια! (καλά, αστείο σας φάνηκε;!)
Φυσικά και (θα) είναι … γεγονός προηγούμενη ανάρτηση σχετικά με την παρουσίαση βιβλίου του κ. Ανωμερίτη με θέμα την εκκλησία της Αγ. Αικατερίνης στην Οία.
Ο κ. Ανωμερίτης μελέτησε τον ναό και έγγραψε βιβλίο με θέμα την ιστορία του και την πορεία του στον χρόνο, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίλητος και θα παρουσιαστεί στην Σαντορίνη απόψε Τρίτη 24 Νοεμβρίου στις 18.45 στο Μπελλώνειο (υπάρχει σχετική αναλυτική ανάρτηση)


Επίσης, από την Κοινότητα της Οίας μας ενημερώνουν ότι,

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του Γιώργου Ανωμερίτη «Η Αγία Αικατερίνα Οίας – Ένας άτρωτος στους αιώνες Πατριαρχικός Σταυροπηγιακός Ναός», για πρώτη φορά φέτος η εορτή της Αγίας Αικατερίνας στην Οία θα λάβει ιδιαίτερη λαμπρότητα ανήμερα της εορτής της την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009.

Έτσι εκτός από τον Μέγα εσπερινό την Τρίτη 24 Νοεμβρίου, ώρα 16:00, θα τελεσθεί Πανηγυρική Αρχιερατική Λειτουργία την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου το πρωί, χοροστατούντων: του Μητροπολίτη Θήρας Αμοργού και Νήσων κ.κ. Επιφανίου και
του Μητροπολίτη Μίλητου κ.κ. Αποστόλου, ως εκπροσώπου του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

Μετά την Αρχιερατική λειτουργία θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Αγίας.

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου αυτού, το οποίο παρουσιάζεται την Τρίτη 24 Νοεμβρίου, ώρα 18:45 στην αίθουσα διαλέξεων του Μπελώνειου Ιδρύματος στα Φηρά, ο κ. Γ. Ανωμερίτης, μαζί με τον εκδότη του βιβλίου (Εκδόσεις Μίλητος) κ. Νίκο Χαϊδεμένο και το σημερινό ιδιοκτήτη του ναού κ. Μανώλη Δαρζέντα επισκέφθηκαν τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στην Κωνσταντινούπολη, στον οποίο και παρέδωσαν ειδικό ανάτυπο του βιβλίου.
Ο Πατριάρχης κατά τη διάρκεια του γεύματος που ακολούθησε στο Πατριαρχείο χαρακτήρισε το βιβλίο «εντυπωσιακό» και εξέφρασε τη χαρά του για την αποκάλυψη ενός αγνώστου και τόσο παλαιού Πατριαρχικού – Σταυροπηγιακού ναού στη Σαντορίνη, ευλογημένου με σιγίλλια δυο εκ των προκατόχων του (1939-44 και 1760) και τα οποία είναι καταχωρημένα στον Κώδικα Πατριαρχικών Αποφάσεων (Σιγιλλίων) του Οικουμενικού Πατριαρχείου, όπως προέκυψε από έρευνα του ιστορικού αρχείου και της βιβλιοθήκης του Πατριαρχείου.

Δευτέρα, Νοεμβρίου 23, 2009

Κοίτα να δείς που πριν από 50 χρόνια κάποιοι μιλούσαν ,κι έγραφαν για τουριστική συνείδηση!

Πρέπει να πούμε ότι το φύλλο της τότε εφημερίδας «Σαντορίνη» με ημερομηνία 15 Μάιου 1951, το έλαβα, και μάλιστα εδώ και αρκετό καιρό, απο φίλο και συνεργάτη των Θηραϊκών Νέων του κ. Λιγνού, με αφορμή τις … σημερινές «επικαιροποιημένες» συζητήσεις που κάνουμε για τον τουρισμό και για την «συνείδησή» του στο νησί μας.

Στο κάτω κάτω, το νησί είναι τουριστικό, αυτό φαίνεται ότι το είχαμε καταλάβει εδώ και τουλάχιστο μισόν αιώνα, οπότε δεν είναι καθόλου κακό να συζητάμε και να ξανασυζητάμε για τον τουρισμό. (σσ αλήθεια, τόσον καιρό που το' χαμε -καθώς φαίνεται- πάρει χαμπάρι, γιατί δεν κάναμε κάτι καλύτερο;!)

Για του λόγου το αληθές, παρουσιάζουμε κι εμείς μέσα από αυτην την σελίδα,
την πρώτη σελίδα της εφημερίδας «Σαντορίνη» του 1951.
Κι όχι τίποτε άλλο, αλλά για να μην κάνουμε το φοβερό λάθος να νομίζουμε ότι μόνον εμείς, σήμερα, συλλαμβάνουμε πρωτοποριακές ιδέες…

άμα κάνετε κλίκ επάνω στην εικόνα, θα μεγαλώσει, και θα μπορέσετε να διαβάσετε χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το πολύ ενδιαφέρον κείμενο που υπέγραψε το 1951 ο κ. Ανδρέας Νομικός.
.......................Σάββατο απόγευμα, καλντέρα Φηρών
και καλός καιρός και ηλιοβασιλέματα... τι άλλο θέλουμε δηλαδή...........
........................
...................


Νωρίτερα, το απόγευμα του ίδιου Σαββάτου, στα σοκάκια της Οίας.
κι οχι τίποτε άλλ0, αλλά να μην λέμε οτι το νησί "χάνει" την παραδοσιακή εικόνα του ..
αμ δε!...............

................