Σάββατο, Οκτωβρίου 04, 2008

όλο το νησί λέει ναι, να δούμε τι λένε κι οι υπουργοί ..


εξελίξεις και νέα δεδομένα υπάρχουν πλέον στην υπόθεση για την ανέλκυση του
Sea Diamond. όπου, ύστερα απο 17 μήνες κατα την διάρκεια των οποίων, πολλές φορές, οι αιρετοί του νησιού μας έστρεφαν ο ένας τα βέλη του εναντίων του άλλου σχετικά με τις ενέργειες που έχουν ή δεν έχουν κάνει σε εναν -αδιέξοδο- αγώνα πολιτικής αλληλεξόντωσης, φτάσαμε στο σημείο να βλέπουμε πλέον όλους τους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης να συμφωνούν μεταξύ τους οτι το Sea Diamond είναι υπόθεση όλων κι οτι μόνον συλλογικά μπορεί το αίτημα για την απομάκρυνσή του να εχει αποτέλεσμα.


Πολύ ενδιαφέρον υλικό καθώς και ενα πολύτιμο αρχείο μας έστειλε η Επιτροπή Πολιτών Θήρας για την ανέλκυση του Sea Diamond. Πρόκειται για το πλήρες αρχείο των αποφάσεων που στηρίζουν το αίτημα της Επιτροπής για την ανέλκυση του πλοίου, απο όλους τους βαθμούς της Αυτοδιοίκησης της Σαντορίνης (κοινοτικά συμβούλια- Δημοτικό συμβούλιο κλπ) καθώς και φορείς του νησιού.
Εμείς, παρουσιάζουμε σήμερα τις πολύ σημαντικές αυτές αποφάσεις ελπίζοντας οτι θα συμβάλλουν κι αυτές απο την πλευρά τους στην απομάκρυνση του τοξοκού αυτού κινδύνου απο την καρδιά της Καλντέρας.

Υπενθυμίζουμε δε οτι η επόμενη πρόσκληση της Επιτροπής Πολιτών είναι η κινητοποίηση που διοργανώνεται στις 16 Οκτωβρίου στην Αθήνα έξω απο το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής :


ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΛΚΥΣΗΤΟΥ Κ/Ζ SEA DIAMOND

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ


Προς τους απανταχού Θηραίους πολίτες και φίλους του νησιού μας,

Αγαπητοί συμπατριώτες και φίλοι,

Το οικολογικό έγκλημα που εδώ και 17 μήνες απειλεί τα καταγάλανα νερά του νησιού μας, λέγεται ναυάγιο του Sea Diamond και παραμένει μια ανοιχτή πληγή στο θαλάσσιο οικοσύστημα της μοναδικής στον κόσμο ηφαιστειογενούς καλδέρας. Μέχρι σήμερα οι υπεύθυνοι αδιαφορούν προκλητικά για την ανέλκυση του ναυαγίου και την σωτηρία του τόπου μας.
17 ΜΗΝΕΣ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ!

Αγαπητοί συμπατριώτες και φίλοι,

Έφτασε η ώρα να δείξουμε έμπρακτα την αγανάκτηση μας. Δεν ανεχόμαστε άλλο την κοροϊδία και τον εμπαιγμό. Ο αγώνας των πολιτών της Σαντορίνης, από τον Γενάρη μέχρι σήμερα δεν πήγε χαμένος. ΑΠΕΔΩΣΕ ΚΑΡΠΟΥΣ!
Στον αγώνα αυτό συστρατεύτηκαν σύσσωμοι, η Εκκλησία, το Επαρχείο, ο Δήμος, η Κοινότητα Οίας, Σύλλογοι και Σωματεία του νησιού μας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ
Να σαλπάρουμε για το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, για να απαιτήσουμε όλοι μαζί την απομάκρυνση του ναυαγίου από την θάλασσα μας, το ΑΙΓΑΙΟ μας! Η παρουσία όλων μας θα είναι καθοριστική!

ΠΕΜΠΤΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2008
Προσυγκέντρωση στις 10 το πρωί στον Ηλεκτρικό Σταθμό ΠειραιάΚαι πορεία προς το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας
Η συμμετοχή όλων των συμπατριωτών μας θεωρείται δεδομένη!
Η μετακίνηση του κόσμου από την Σαντορίνη και η επιστροφή θα είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Περισσότερες πληροφορίες
Δήμος Θήρας: 22860-22798
Κοινότητα Οίας: 22860-71960
Συντονιστική Επιτροπή : 6944-514234Ακολουθούν οι αποφάσεις των όλων των βαθμίδων της Αυτοδιοίκησης της ΣαντορίνηςΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ
ΜΕ ΘΕΜΑ : <<ΑΝΕΛΚΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΒΥΘΙΣΜΕΝΟΥ ΠΛΟΙΟΥ SEA DIAMOND ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΔΕΡΑ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ >>ΑΚΡΩΤΗΡΙ, 16 Αυγούστου 2008, αρ απόφασης 10/2008
ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ :
1. Απαιτούμε να απαντληθούν οι ρυπογόνες ουσίες από το ναυάγιο και να ανελκυστεί άμεσα το βυθισμένο πλοίο SEA DIAMOND από τον βυθό της καλδέρας, έτσι ώστε να σταματήσει το συνεχιζόμενο έγκλημα ρύπανσης του περιβάλλοντος.
2. Ζητεί από τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες για την συνδρομή τους προς την επίτευξη του αναφερόμενου στόχου.
3. Στηρίζει τις ενέργειες και τους αγώνες της Συντονιστικής Επιτροπής Θήρας


ΒΟΘΩΝΑΣ, 20 Αυγούστου 2008, αρ απόφασης 1/2008
ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ ::
Προτείνει στον Δήμο Θήρας και στο Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας να γίνει η ανέλκυση του πλοίου SEA DIAMOND από τον βυθό της καλδέρας γιατί θα επιφέρει πλήθος περιβαντολλογικών επιπτώσεων στο νησί μας.


ΒΟΥΡΒΟΥΛΟΣ, 8 Αυγούστου 2008, αρ απόφασης 4/2008
ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ :
1. Απαιτεί την χωρίς άλλη καθυστέρηση ανέλκυση-απομάκρυνση του ναυαγίου του SEA DIAMOND από τον βυθό της καλδέρας, εφόσον το θέμα είναι μόνο οικονομικό, πριν η περιβαλλοντική καταστροφή της περιοχής είναι ανεπανόρθωτη και η καλδέρα μετατραπεί από περιοχή μοναδικού φυσικού κάλλους σε νεκροταφείο ναυαγίων.
2. Στηρίζει τις προσπάθειες και τους αγώνες της Συντονιστικής Επιτροπής Θηραίων πολιτών.
3. Η απόφαση αυτή να κοινοποιηθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες


ΕΜΠΟΡΕΙΟ, 21 Αυγούστου 2008, αρ απόφασης 20/2008
ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ :
1. Απαιτεί την χωρίς άλλη καθυστέρηση ανέλκυση-απομάκρυνση του ναυαγίου του SEA DIAMOND από τον βυθό της καλδέρας, εφόσον το θέμα είναι μόνο οικονομικό, πριν η περιβαλλοντική καταστροφή της περιοχής είναι ανεπανόρθωτη και η καλδέρα μετατραπεί από περιοχή μοναδικού φυσικού κάλλους σε νεκροταφείο ναυαγίων.
2. Στηρίζει τις προσπάθειες και τους αγώνες της Συντονιστικής Επιτροπής Θηραίων πολιτών.
3. Η απόφαση αυτή να κοινοποιηθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες


ΗΜΕΡΟΒΙΓΛΙ, 25 Ιουλίου 2008, αρ απόφασης 3/2008
ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ :
Από την στιγμή που η ανέλκυση του ναυαγίου SEA DIAMOND είναι εφικτή και το θέμα είναι μόνο οικονομικό, πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό από τον βυθό της καλδέρας, γιατί θα επιφέρει πλήθος περιβαντολλογικών επιπτώσεων στο νησί μας σύμφωνα πάντα με τις απόψεις των ειδικών. Επίσης στηρίζουμε τις ενέργειες και τους αγώνες της Συντονιστικής Επιτροπής Θηραίων Πολιτών.


ΚΑΜΑΡΙ, 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2008,αρ απόφασης 9/2008
ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ :
Γνωμοδοτούμε στην ανέλκυση και στην απομάκρυνση του βυθισμένου πλοίου SEA DIAMOND από την καλντέρα της Σαντορίνης για την αποφυγή περιβαλλοντικής καταστροφής του Νησιού μας.


ΚΑΡΤΕΡΑΔΟΣ, 22 Ιουλίου 2008, αρ απόφασης 6/2008
ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ :
Προτείνει στον Δήμο Θήρας και στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θήρας να γίνει η ανέλκυση του πλοίου SEA DIAMOND από τον βυθό της καλδέρας γιατί θα επιφέρει πλήθος περιβαντολλογικών επιπτώσεων στο νησί μας.


ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΟΙΑΣ ΚΑΙ ΘΗΡΑΣΙΑΣ, 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2008, αρ απόφασης 217/2008
ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ : :
1.Η απάντληση, ανέλκυση και απομάκρυνση του ναυαγίου SEA DIAMOND από την καλδέρα της Σαντορίνης.
2. Η συμμετοχή της Κοινότητας στην πορεία διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί προς το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, εντός του Οκτωβρίου.
3. Η ανάθεση σε δικηγορικό γραφείο Νομικών για την υποβολή ασφαλιστικών μέτρων και αγωγής κατά των υπευθύνων της υπόθεσης
4. Η δημοσιοποίηση και ενημέρωση των πολιτών για το θέμα αυτό
5. Η οργάνωση και η συμμετοχή της Κοινότητας σε άλλες δυναμικές κινητοποιήσεις για την επίτευξη του σκοπού.


ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙ, 6 Αυγούστου 2008, αρ απόφασης 11/2008
ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ :
Απαιτεί από την στιγμή που είναι εφικτή η ανέλκυση του ναυαγίου SEA DIAMOND και το θέμα είναι μόνο οικονομικό, να φύγει το συντομότερο δυνατό από τον βυθό της καλδέρας, γιατί θα επιφέρει πλήθος περιβαντολλογικών επιπτώσεων στο νησί μας σύμφωνα με τις απόψεις των ειδικών. Επίσης στηρίζει τις ενέργειες και τους αγώνες της Συντονιστικής Επιτροπής Θηραίων Πολιτών.


ΜΕΣΑΡΙΑ, 01 Αυγούστου 2008
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Μετά την πάροδο και πλέον έτους από το ναυάγιο του πλοίου SEA DIAMOND στο νησί μας και επειδή οι υποσχέσεις και τα λόγια πολλά, από τους αρμόδιους και υπεύθυνους της πολιτείας, δηλώνω ότι συμπαραστέκομαι αμέριστα στον αγώνα της συντονιστικής επιτροπής Θηραίων Πολιτών, για την ανέλκυση και απομάκρυνση το συντομότερο του ναυαγίου από τον βυθό της <<Καλδέρας>>. Δεν πρέπει να παρατείνεται άλλο η καθυστέρηση της ανέλκυσης διότι σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς, οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές για το νησί μας και όχι μόνο.


ΠΥΡΓΟΣ, 18 Ιουλίου 2008, αρ απόφασης 17/2008
ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ ::
Απαιτούμε και δεν το διαπραγματευόμαστε από την στιγμή που είναι εφικτή η ανέλκυση του SEA DIAMOND και το θέμα είναι μόνο οικονομικό το ναυάγιο πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό από τον βυθό της καλδέρας, γιατί θα επιφέρει πλήθος περιβαντολλογικών επιπτώσεων στο νησί μας και στα γύρω νησιά σύμφωνα με την γνώμη των ειδικών. Επίσης στηρίζει τις ενέργειες και τους αγώνες της Συντονιστικής Επιτροπής Θηραίων Πολιτών.


ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ, 23/09/2008, Αρ. απόφασης 307/2008
ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Αίτημα «Συντονιστικής Επιτροπής Θηραίων Πολιτών» περί εξελίξεων υπόθεσης του Κ/Ζ SEA DIAMOND


Το Δημοτικό συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπόψη του το προαναφερόμενο έγγραφο της «Συντονιστικής Επιτροπής Θηραίων Πολιτών» για την ανέλκυση του Κ/Ζ SEA DIAMOND, την εισήγηση του κ. Δημάρχου και το γεγονός ότι έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα (17μηνο) από το ναυάγιο και τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
Εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας στον αγώνα της «Συντονιστικής Επιτροπής Θηραίων Πολιτών» για την ανέλκυση του Κ/Ζ SEA DIAMOND,αγώνας αλλά και απαίτηση όχι μόμο του Θηραικού λαού αλλά και όλων των ενδιαφερόμενων για την προστασία του περιβάλλοντος.
Αποφασίζει την συμμετοχή σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας στην κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, στις 16 Οκτωβρίου 2008. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα περιλαμβάνει συγκέντρωση όλων των ΘΗΡΑΙΩΝ στις 10.00 το πρωι της 16ης Οκτωβρίου στον Ηλεκτρικό Σταθμό του Πειραιά και στην συνέχεια πορεία προς το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.
Εγκρίνει την κινητοποίηση φορέων, Συλλόγων, Σωματείων και Θηραίων Πολιτών για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προαναφερόμενη διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, με σκοπό την απάντληση και την ανέλκυση του ναυαγίου.
Αποφασίζει την ημέρα της κινητοποίησης δηλαδή την 16η Οκτωβρίου 2008 να παραμείνουν κλειστές όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Θήρας, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την ενεργή συμμετοχή του Δήμου Θήρας στον αγώνα για την ανέλκυση του Κ/Ζ SEA DIAMOND.
Εγκρίνει την προτροπή – παρότρυνση και άλλων συμπατριωτών μας Θηραίων πολιτών, ώστε την πιο πάνω ημερομηνία να συμμετέχουν και εκείνοι στην κινητοποίηση και να παραμείνουν κλειστές οι επιχειρήσεις τους.
Αποφασίζει την συγκρότηση επιτροπής η οποία σκοπό θα έχει την κινητοποίηση όλων των πολιτών για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συγκέντρωση και μετάβαση στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας την 16η Οκτωβρίου 2008. Η επιτροπή αυτή θα συνεχίσει να υφίσταται και μετά την κινητοποίηση, με σκοπό την συνέχιση του αγώνα και μέχρι και την οριστική απομάκρυνση του ναυαγίου από την Σαντορίνη.

Η επιτροπή θα απαρτίζεται από τους:
Κ.Σιγάλα Αντώνιο, Αντιδήμαρχο Θήρας(εκπρόσωπο του Δήμου Θήρας)
Κ.Ρουσσάκη Μαργαρίτα-Κ.Καβαλλάρη Σπύρο-Κ.Μαρία Αργυρού (εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής)
Κ.Ρούσσο Χρύσανθο (εκπρόσωπο του Επαρχείου Θήρας)
Κ.Ζώρζο Αναστάσιο – Νικόλαο (εκπρόσωπο αντιπολίτευσης Δήμου Θήρας)
Κ.Χάλαρη Γεώργιο (εκπρόσωπο της Κοινότητας Οίας –Θηρασίας)
ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΗΡΑΣ , 19/09/2008, Αρ. απόφασης 83/2008
Θέμα: <<Αίτημα Συντονιστικής Επιτροπής Θηραίων Πολιτών για το Κ/Ζ SEA DIAMOND>>

Το Επαρχιακό συμβούλιο κατόπιν διαλογικής συζήτησης
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
Εμμένουμε και επιμένουμε στις υπ’αριθμό. 2/2008 και 4/2008 αποφάσεις του Επαρχιακού μας Συμβουλίου, με τις οποίες ζητάμε και απαιτούμε την Απάντληση – Ανέλκυση του Κ/Ζ SEA DIAMOND.
Στηρίζουμε και υποστηρίζουμε τις όλες ενέργειες που κάνει η Συντονιστική Επιτροπή Θηραίων Πολιτών, για την απάντληση – ανέλκυση του Κ/Ζ SEA DIAMOND και συμμετέχουμε ενεργά ως Επαρχιακό Συμβούλιο, ως Έπαρχος Θήρας σ’αυτές.
Να κλείσουν όλες οι Υπηρεσίες του Επαρχείου Θήρας την Πέμπτη 16.10.2008 για συμπαράσταση στην επιτροπή ανέλκυσης του ναυαγίου Κ/Ζ SEA DIAMOND, που θα γίνει έξω από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας την 11η πρωινή, καθώς και την συμμετοχή όλων των Επαρχιακών μας Συμβούλων στην συγκέντρωση αυτή.
Να μας δοθεί χρονοδιάγραμμα από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, πότε υπολογίζεται να γίνει η απάντληση και η ανέλκυση του Κ/Ζ SEA DIAMOND, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα προβούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις.
Γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τον Ν.2881/2001 αρμόδιος φορέας είναι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας, όπως πιστεύουμε ότι είναι θέμα πολιτικής βούλησης και να αναλάβει πρωτοβουλία η Κυβέρνηση για την άμεση απάντληση και ανέλκυση του ναυαγίου του Κ/Ζ SEA DIAMOND.

Πέμπτη, Οκτωβρίου 02, 2008

"Η τράπεζα Πειραιώς είναι αλώβητη από την κρίση στην αγορά" ανέφερε στον Σαντορίνη 106.4 και στην εκπομπή «έχουμε και λέμε» ο Περιφερειακός Διευθυντής Νήσων Αιγαίου της Τράπεζας κ. Ηλιάδης. «Η τράπεζα έχει αντιμετωπίσει το κόστος των επενδύσεών της σε μετοχές της Lehman Bro. που δεν ξεπερνούσαν το 1.9 εκ ευρώ και οι καταθέτες και επενδυτές της τράπεζα δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα» ανέφερε ο κ. Ηλιάδης βάζοντας τέλος στις φήμες που κυκλοφόρησαν στο νησί και ήθελαν την Τράπεζα να έχει προβεί σε μεγαλύτερες επενδύσεις σε μετοχές της εν λόγο Αμερικανικής Ασφαλιστικής εταιρίας που κήρυξε πτώχευση.

Στις 4 Οκτωβρίου ξεκινά η 34η μαζική εθελοντική αιμοδοσία στη Σαντορίνη και το πρόγραμμα εχει ως εξής :
Σάββατο 4.10 στο Λύκειο Θήρας 10.00 13.00 και στον Πύργο 17.00 – 21.00
Κυριακή 5.10 στον Καρτεράδο 10.00 – 14.30 και στον Βουρβούλο 17.00 – 21.00
Τρίτη 7.10 στην 134 Σ.Μ. 09.00 – 13.00 και στην οία 16.00 20.30
Τετάρτη 8.10 στο Κ.Υ. 10.00 – 16.00
Παρασκευή 10.10 Κ.Υ. 09.00 13.00 και 17.00 – 20.00
Σάββατο 11.10 στο Καμάρι 10.00 – 19.00 και στο Εμπορείο 16.00 – 21.00
Κυριακή 12.10 στο Εμπορείο 10.00 – 17.00


Σεμινάρια βασικής υποστήριξης ζωής και αυτόματης εξωτερικής απινίδωσης (BLS/ AED) διοργανώνει το Εθελοντικό Διασωστικό Σώμα Θήρας σε συνεργασία με το Ιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Κρήτης,
τον Νοέμβριο 2008.
Τα σεμινάρια θα γίνουν ημέρα Σάββατο και θα διαρκέσουν 4 ώρες ενώ σε όσους τα παρακολουθήσουν θα δοθούν πιστοποιητικά από την Ε.Ε.
Το κόστος είναι 10 ευρώ για τα μέλη και 15 για τα μη μέλη του Εθελοντικού Διασωστικού Σώματος Θήρας.
Εγγραφές θα γίνονται μέχρι της 3.10 στα γραφεία του Εθελοντικού Διασωστικού Σώματος Θήρας στην πλατεία του Εμπορείου. (Δευτέρα – Παρασκευή 09.00 -13.00 Τετάρτες και παρασκευές 17.30 -19.30)
Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την κ. Παναγοπούλου στο 22860 81080 και με τον κ. Δανέζη στο 6944126339


Σε γενική συνέλευση καλεί τα μέλη του και όλους του ερασιτέχνες ψαράδες ο Ερασιτεχνικός Αλιευτικός Σύλλογος Θήρας (έτος ίδρυσης 1981) την Κυριακή 5.10.2008 στην αίθουσα της Santo Wines στον Πύργο. Κατά την διάρκεια της γενικής συνέλευσης θα γίνει ενημέρωση για τα προβλήματα του κλάδου από την πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Συλλόγων Ερασιτεχνών Ψαράδων κ. Βαμβακάρη.

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 29, 2008

Επιστροφή μετά από ολογοήμερες διακοπές και ..αποχή από την τοπική επικαιρότητα της Σαντορίνης μιας και..οι ειδήσεις δεν τελειώνουν ποτέ!

Οι δρόμοι στέγνωσαν και καθαρίστηκαν τα προβλήματα όμως παραμένουν.
Περισσότερα από 60 είναι τα αυτοκίνητα που είτε καταστράφηκαν ολοσχερώς είτε υπέστησαν ζημιές από την δυνατή βροχή του περασμένου Σαββάτου στην Σαντορίνη. Τα σπίτια που υπέστησαν μεγάλες ζημιές υπολογίζονται στα δέκα σύμφωνα με τις αιτήσεις αποζημιώσεων που έχουν κατατεθεί στους αρμόδιους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Για την διεκδίκηση και την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων έχει συσταθεί Eπιτροπή που καλεί τους πληγέντες να υπογράψουν ώστε να κινηθούν μαζικά οι διαδικασίες. Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Νίκο Τσελέντη στο κινητό 6944 764438

Οι φωτογραφίες που έχουμε αναρτήσει είναι χαρακτηριστικές των ζημιών που υπέστησαν τουλάχιστο δέκα σπίτια στο Βόθωνα.
Η «προσυγκέντρωση» έγινε χθες .. το επόμενο ραντεβού έχει κλειστεί για τις 16 Οκτωβρίου στην Αθήνα.
Προσυγκέντρωση ήταν η διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε χθες στις 11.00 το πρωί στο κλειστό Γυμναστήριο Θήρας από την Συντονιστική Επιτροπή Θηραίων Πολιτών για την ανέλκυση του ναυαγίου του Sea Diamond.
Το επόμενο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής είναι η δυναμική κινητοποίηση διαμαρτυρίας στις 16 Οκτωβρίου έξω από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, εκδήλωση που διοργανώνεται εξ αιτίας των καθυστερήσεων που παρουσιάζονται στο θέμα της ανέλκυσης. Η επιτροπή καλεί όσους επιθυμούν να πάρουν μέρος στη διαμαρτυρία, να δηλώσουν συμμετοχή μιας και η μετακίνηση προς την Αθήνα θα είναι δωρεάν.


Δωρεάν ασύρματο δίκτυο αποκτά προσεχώς η Οία.
Ασύρματο Σημείο Πρόσβασης (Wirelless Hotspot) στο Internet θα εγκατασταθεί και θα λειτουργεί στον υπαίθριο χώρο της πλατείας - αφετηρίας των λεωφορείων της Οίας από την ερχόμενη τουριστική περίοδο, καθώς έγινε αποδεκτή η σχετική αίτηση της Κοινότητας Οίας προς την Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε


Ολοκληρώνεται η έκθεση αγιογραφίας του Γιάννη Ναυπλιώτη στο Μπελλώνειο.
Τα έργα βυζαντινής αγιογραφίας του Γιάννη Ναυπλιώτη από τη συλλογή του "Παιδιά 'Αγιοι και Μάρτυρες" θα φιλοξενούνται μέχρι και αύριο Τρίτη 30/9 στο Μπελλώνειο. Η έκθεση ήταν επισκέψιμη καθημερινά 10:00 - 16:00, με ελεύθερη είσοδο.


Παρατείνεται η έκθεση ζωγραφικής της Ειρήνης Δρόσου στο Μέγαρο Γκύζη
Λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας της έκθεσης αποφασίσθηκε η παράταση της διάρκειάς της μέχρι και την Κυριακή 5 Οκτωβρίου.